Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty jo, hustý, mám 20 m dítě, taky mělo takové období, asi měsíc ale už se srovnal, když knoural odcházela jsem z místnosti, že tam s ním nebudu, když rozhazoval, nicil hračky, nehrál si, hračky jsem dala vysoko aby nedosáhl, když chtěl mňam mnam a potom nejedl, nejedl do dalšího jídla, ublizoval, nehrála jsem si s ním já, sedla jsem si na gauč a ignorovala ho, když spustil, odešla jsem. Pochopil… Taky moc nemluví - tím netvrdím, že se teď nevzteka a nemá špatný dny, má, ale není to každý den, řekla bych že to teď funguje dobře, snad to nezakriknu. Klepu to.
@MartinaIrena píše:
To zcela nepochybněTaky si nestěžuju. Jen používám v diskusích svou empatii. Což někteří lidé bohužel postrádají.
Takže jen tak volně plýtváš energií.
@Tejule Děláš to podle mě na 1*
A že se vzteká. No jo, no, ono se vzteká občas minimálně tři čtvrtiny dospělých, takže je to prostě normální. Jenom tady furt ve společnosti funguje ta debilni zajetá výchova, že se to dělat nesmí. Místo aby (např naše pani učitelky v MŠ) dětem vštěpovali, že vyjadřovat hněv ano, ale přijatelným způsobem
@není možná píše:
Takže jen tak volně plýtváš energií.
Nemyslím si
@Tejule píše:
Ty jo, hustý, mám 20 m dítě, taky mělo takové období, asi měsíc ale už se srovnal, když knoural odcházela jsem z místnosti, že tam s ním nebudu, když rozhazoval, nicil hračky, nehrál si, hračky jsem dala vysoko aby nedosáhl, když chtěl mňam mnam a potom nejedl, nejedl do dalšího jídla, ublizoval, nehrála jsem si s ním já, sedla jsem si na gauč a ignorovala ho, když spustil, odešla jsem. Pochopil… Taky moc nemluví - tím netvrdím, že se teď nevzteka a nemá špatný dny, má, ale není to každý den, řekla bych že to teď funguje dobře, snad to nezakriknu. Klepu to.
Bingo. Teď jsem si vzpomněl.
@MartinaIrena píše:
Nemyslím si
No jasně zlato, protože jedeš přes emoce. ![]()
Podívej se za emoce. Prozkoumej tu potřebu empatie. Odkud pramení? Bolístka uvnitř či pomahačský komplex?
@není možná A jaký máš komplex ty, že se tady do každého ve všech diskusích jenom navážíš?
@MartinaIrena píše:
Nechápu. Jako podle tebe by měli rodiče nechat rok a půl staré batole dělat si, co chtějí? To snad ne!
Ne delat si,co chce,ale dát mu svobodu,nedelat z nej cvicenou opici. To dítě je podle me unavene přemíry podnětů a každodenního řízeného programu někde mimo domov. Dítě v tomto věku si může hrat chvíli samo a matka má cas i na jiné věci nebo si treba oddechnout.
Ahoj zakladatelko, nebuď smutná, že něco malá neumí. Mám dvě děti a musím říct, že jejich vývoj je tak odlišný. První syn (8r) byl hodně živý, hračkama akorát házel, všude lezl, utíkal mi, abych tak řekla s nadsázkou, tak doteď musí denně ujít 10 km, aby se s ním dalo vydržet. Druhý syn (17měs.) začal chodit později, nikam moc neleze, venku se mě drži jako klíště, na hračky je opatrnější. U knížky vydrží tak čtyři minuty, pohádky v TV ho zatím neberou vůbec. Kostky neskládá, ale rozhazuje, trochu vydrží u vkládačky. Nejvíc ho baví vyhazování oblečení ze skříní, jelikož postupně dávám zámečky, tak je u nás taky plno řevu. Je to prostě období, kdy se dítko snaží prosazovat a my rodiče mu musíme ukázat ten správný směr. Ne vždy se setkáme u našich zlatíček s pochopením a jiinak, než pláčem, nám ten svůj nesouhlas nesdělí. Každý si tím musí projít, tak to je. Do toho jim rostou zuby a trápí třeba jiné bolístky. Zkus občas nechat malou pohlídat a zajdi si někam bez ní. Pro mě je třeba i obyčejný nákup bez dětí docela dobrý relax. A taky bych tolik neřešila, co umí a co ne. Některé děti dlouho nic a pak najednou dělají velké pokroky. Tak ať máte co nejdříve s dcerkou veselejší časy!
Já nevím, ale nepřijde mi, že by jí zakladatelka nedávala volnost apod. Asi kdyby malá spokojeně lelkovala, nějak se zabavila dělánim nikoli životu nebezpečných kravin, byla by v klidu a ani nic naplánovala. Tohle je snaha s prominutím nasr.ne dítě lépe naladit, aby i mamka byla v klidu. Já taky neumím být dobře naladěna a v pohodě, když má malej dny, že bych ho nechala u popelnic… taky pak vymýšlím, co bychom mohli podniknout,,leč často bez úspěchu.
Poradit moc neumím, tyhle fáze jsou strašný. Drž se
@divine woman píše:
@není možná A jaký máš komplex ty, že se tady do každého ve všech diskusích jenom navážíš?
A jéje, vztahovačná empatka. Čím jsem se dotkl tebe? A kde konkrétně? Pravá či levá hemisféra nebo snad stehýnko? ![]()
@Jana206 píše:
Ne delat si,co chce,ale dát mu svobodu,nedelat z nej cvicenou opici. To dítě je podle me unavene přemíry podnětů a každodenního řízeného programu někde mimo domov. Dítě v tomto věku si může hrat chvíli samo a matka má cas i na jiné věci nebo si treba oddechnout.
Ale ne hyperaktivní bio eko matka. Ta jede podle brožury. ![]()
Příspěvek upraven 10.03.19 v 22:09
Já podle toho,co čtu,taky vidím,ze dítě zrcadlí matku a ty poruchy spánku mohou být důsledkem. Taky vím,co je to mít urvane a pozdeji vzteklé dítě,mám jich víc(nektere klidne),je to povaha,ale v noci spaly vsechny,i ty vzteklejsi. Hodně věcí neresim,nehrotim,urcitym situacim je lepsi predchazet. A klidně posadim dítě do ohradky s miskou nakrajene zeleniny,kdyz nechce oběd a jdu si delat svoje
Spat chodí ve dne,az je unavena,nekdy vubec,vecer kolem 20.hodiny,podle toho,jestli a jak dlouho spala po obede.
Prijde mi to svym zpusobem dusledek příliš uzkostne vychovy,aby bylo vse podle planu,rezim,tip top..Vysledkem bývá neuroza na obou stranach..
@divine woman píše:
@není možná Nelíbí se mi tvé netaktní poznámky.
Takže problém je u Tebe. Tobě se něco nelíbí a tak to píšeš sem.
Takto prostě polkni no.
![]()
Vyřešeno. Další. ![]()