Mám opravdu strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1386
7.3.18 19:46
@Čičorečka píše:
No nadávat ti nebudu… i když, viď? Z pohledu ženský, která nemůže otěhotnět… no nic.

Tvl jděte už s tímhle nesmyslem někam. Ty nežiješ její život a ona tvůj, jsi schopná pochopit tenhle drobný fakt??? Kdyby si to dítě nechala, co by to jako na tvém změnilo? Naprosto nic. Tak buď trochu soudná.

Jako já snad budu muset se svýma prsama jedničkama začít nadávat ženským, co si dovolily si prsa nechat zmenšit, ó bože takový dar, abych byla taky dostatečně in a morální. :cert:
A těm, co vyrostly víc než mých stopětapadesát, asi půjdu sekat nohy. :zed:

Jinak zadavatelko… ona je otázka, jestli máš strach z nemožnosti otěhotnět, nebo z toho, že bys těhotenství nezvládla nějak psychicky.
Pokud to první, tak hloupost, potratů je spousta a dětí narozených po nich taky. :mavam: Pokud to druhé, úplně bez rozpaků, řeš to s psychologem, a dřív, než otěhotníš, ju? Ideálně o hodně dřív, takže jestli vidíš dítě v horizontu pár let, a trápí tě to teď, tak si najdi nějakého dobrého psychologa v okolí už teď a zajdi si s ním popovídat. Vyřeš si to v sobě. :hug:

Určitě to nenech zajít do bodu, kdy budeš těhotná a takhle vyděšená, jo? Řeš to v předstihu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.3.18 19:52

Vyšší moc to nějak rozhodne.Snad to druhé bude už mít více štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
7.3.18 19:56
**@LAlezane? Tak to sis trochu zapřeháněla, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
7.3.18 20:35

@LAlezane přesně tak…taky nesnáším tenhle názor! CO BY ZA TO JINÝ ŽENSKÝ DALY! Kazdej má svůj život! A pokud se oháníte pořád touhle větou, tak můžete podporovat UNICEF a ty reklamy, co nam furt podstrkujou a živit to tam v Africe, kde se rodí jak na běžícím páse a důsledky si neuvědomují!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
7.3.18 20:41
@Giselleine píše:
@LAlezane přesně tak…taky nesnáším tenhle názor! CO BY ZA TO JINÝ ŽENSKÝ DALY! Kazdej má svůj život! A pokud se oháníte pořád touhle větou, tak můžete podporovat UNICEF a ty reklamy, co nam furt podstrkujou a živit to tam v Africe, kde se rodí jak na běžícím páse a důsledky si neuvědomují!

No tak tohle je už úplná… chytrá hlavička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.18 20:52
@rena621 píše:
Jsi blba kdyby si si dite nechala mohla si mit uz rocneho prcka! Ty si dite nezaslouzis!

Prosím? Podle tohohle chování se jako hloupá ukazuješ pouze ty.

• Citovat
  • Upravit
1671
7.3.18 21:47
@Anonymní píše:
Prosím? Podle tohohle chování se jako hloupá ukazuješ pouze ty.
Ty me o nic nepros! Je mi z Tebe spatne! Cekas ze Te tu na emiminu budou matky chvalit? Myslis, ze Tvoje dite by si taky vybralo smrt? Urcite ne! Je mi jedno proc jsi to musela udelat! Bylo to spatne rozhodnuti!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
7.3.18 22:05

Já jsem to měla trochu jinak. Zamlklé těhotenství, potom samozřejmě vyčištění. Neřešila jsem to potom, a po 8mi letech, i přes ATK, se mi narodil syn.

Ničeho se nestrachuj. To je cesta do pekla. Nech to plynout, vše se spraví a Tobě se narodí zdravé a živé miminko. :hug: :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.3.18 22:30
@rena621 píše:
Jediny vazny duvod je ze dite by bylo vazne nemocne!!!…
I kdyby jsem byla znasilnena chuda a jeste nevim co tak na potrat nejdu! Dala bych mu sanci na zivot! Dala bych ho na adopci ale urcite ne potrat!

Po znásilnění třeba hnusným starým ochlastou bych o interrupci vážně uvažovala. Nevím, jestli bych dokázala po takovém zážitku mít dítě devět měsíců v břiše a pak před očima. Ale naštěstí jsem toto nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.3.18 22:42
@Russet píše:
Po znásilnění třeba hnusným starým ochlastou bych o interrupci vážně uvažovala. Nevím, jestli bych dokázala po takovém zážitku mít dítě devět měsíců v břiše a pak před očima. Ale naštěstí jsem toto nemusela řešit.

Psychicky vydrzet 9 mesicu to musi byt strasne. Cetla sem ze nektere zeny spachali sebevrazdu. Stesti ze to resit nemusime souhlas. Jenze z pohledu toho miminka to fer neni. Nemuze za to.Taky neplanovane tehotenstvi za to taky dite nemuze. Ja zboznuju deti a proto si myslim, ze kazde ma pravo na zivot. Na potrat bych sla jedine kdyby bylo nemocne a trpelo by cely zivot. Co z takeho zivota? Byt uvazane v posteli a nevedet o svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.3.18 23:08
@rena621 píše:
Psychicky vydrzet 9 mesicu to musi byt strasne. Cetla sem ze nektere zeny spachali sebevrazdu. Stesti ze to resit nemusime souhlas. Jenze z pohledu toho miminka to fer neni. Nemuze za to.Taky neplanovane tehotenstvi za to taky dite nemuze. Ja zboznuju deti a proto si myslim, ze kazde ma pravo na zivot. Na potrat bych sla jedine kdyby bylo nemocne a trpelo by cely zivot. Co z takeho zivota? Byt uvazane v posteli a nevedet o svete.

hele, já jsem taky odpůrce interrupcí. Na druhou stranu, člověk by neměl hodnotit, co sám - ani vzdáleně - nezažil. A některé situace nemají ideální řešení.
Znásilnění je šílené, strach, bezmoc, zoufalství, potupa, zhnusení, ponížení…Můžou tě pronásedovat několik let…často se k tomu obětem přidávají i pocity viny :nevim: Fakt nechci soudit ženskou v takovým srabu - taky si to těhu nevybrala dobrovolně :nevim:
Totéž těhot. s těžce postiženým dítětem. Smekám před všemi, kteří to dokážou a dítě si nechají :palec: :palec: :palec:. Nesoudím ty, kteří to nedají. Moralisti (neber to osobně!) jim to dítě piplat a vychovávat nebudou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.3.18 23:19
@pe-terka píše:
hele, já jsem taky odpůrce interrupcí. Na druhou stranu, člověk by neměl hodnotit, co sám - ani vzdáleně - nezažil. A některé situace nemají ideální řešení.
Znásilnění je šílené, strach, bezmoc, zoufalství, potupa, zhnusení, ponížení…Můžou tě pronásedovat několik let…často se k tomu obětem přidávají i pocity viny :nevim: Fakt nechci soudit ženskou v takovým srabu - taky si to těhu nevybrala dobrovolně :nevim:
Totéž těhot. s těžce postiženým dítětem. Smekám před všemi, kteří to dokážou a dítě si nechají :palec: :palec: :palec:. Nesoudím ty, kteří to nedají. Moralisti (neber to osobně!) jim to dítě piplat a vychovávat nebudou :nevim:
Tvuj nazor mi nevadi. Souhlasim s Tebou. Z pohledu matky je to strasne.
Jenze z pohledu miminka to fer neni. Ono se ozvat nemuze a pritom je to i jeho zivot.
Neberu to osobne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
7.3.18 23:33
@Anonymní píše:
Ahoj všem, píši ohledně dost citlivého tématu, proto anonym.
Před cca rokem jsem podstoupila interrupci, měla jsem k tomu vážné důvody. Nicméně, teď je situace trochu jiná a já bych třeba za dva roky ráda měla dítě. Jenže mám strach, aby bylo vše v pořádku - přeci jen, jednou jsem takto zklamala a teď se prostě bojím. Moc bych si přála zdravé miminko… Měl to někdo podobné?
prosím, nenadávejte mi, ničemu se tím nepomůže.
Děkuji…

To proc jsi sla na interupci je jen a jen tvoje vec a duvod jsi k tomu urcite mela, takze neni treba nic vysvetlovat ani se omlouvat. Myslim ze stresovat se k vuli tomu uz ted nebude podle me moc dobre. Pokud jsi mela jako duvod zdravotni potize ditete co jsi cekala nebo svoje, tak by mozna bylo fajn si zajit k lekari a probrat to s nim jake by byly moznosti a co by jsi mohla cekat nebo ne. Stejne pokud se to dite nenarodi, tak vlastne clovek stejne porad nevi. Testy mohou vyjit spatne, ale muze to byt omyl a naopak. Ale rozhodne ti drzim pesti at se zadari a vsichni jste zdravi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
7.3.18 23:34
@pe-terka píše:Totéž těhot. s těžce postiženým dítětem. Smekám před všemi, kteří to dokážou a dítě si nechají :palec: :palec: :palec:. Nesoudím ty, kteří to nedají. Moralisti (neber to osobně!) jim to dítě piplat a vychovávat nebudou :nevim:

Nedá mi to, v rodině máme postiženého příbuzného (kombinace fyzické a psychické, na vozíku, omezená svéprávnost) a na základě toho nepovažuji lidi, kteří podobné dítě vědomě přivedou na svět za nějaký vzor hodný smekání. Často totiž nepřemýšlí předem do důsledků a neumí si to představit. Pokud dítě přežije své rodiče, „spadne“ pak buď na další příbuzné, nebo sourozence a je to pak pro ty lidi neskutečný mazec. Nenávidíte se za to, že je vám protivný postižený člověk, ale přitom už ho máte plné zuby, štítíte se dělat některé věci, mentální hendikep vás vytáčí :zed: Když máte štěstí, seženete dobrý domov sociální péče, kde máte klidné svědomí, že se má dobře a občas ji vyvezete na výlet… Plus nemluvím o tom, jaké dětství má případný zdravý sourozenec vedle postiženého, navíc celou dobu „musíš se o něj/ní starat, až tu nebudeme…“
Snad jsem se nikoho nedotkla, ale kdo to nezažil, neumí si to představit, pokud nejste fakt „anděl“ nebo opojeni mateřskou láskou, dlouhodobě to moc nedáváte. Mluvím samozřejmě o těžším postižení a/nebo kombinaci s mentálním hendikepem. „jen“ vozíčkáře znám také, jednoho od našeho útlého dětství, a to je o něčem úplně jiném. Všem přeji co možná zdravé děti, to rozhodování je určitě hrozné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.3.18 23:38
@rena621 píše:
Tvuj nazor mi nevadi. Souhlasim s Tebou. Z pohledu matky je to strasne.
Jenze z pohledu miminka to fer neni. Ono se ozvat nemuze a pritom je to i jeho zivot.
Neberu to osobne.

jj, máš pravdu. Tady zkrátka štastné řešení neexistuje, těch plodů je mi samozřejmě taky líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty