Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
1. vigantol jsem kapala Vojtovi do 16m (duben) - je rozený v listopadu. u zimních dětí se doporučuje pokračovat i přes zimu (podle odborné literatury a doporučení), i když už jim byl rok. u dětí, které doháhnou roku v létě se doporučuje podávání přerušit a pokračovat znovu v zimě, do věku 2 let (jsou to oficiální doporučení české pediatrické společnosti).
2. podle mého dávka mléka stačí. 2× kojení, kaše a jogurt, bohatě. můžeš přidat rohlík s čerstvým sýrem.. - nebo prostě sýry obecně.. pokud je ještě nejí
3. Vojta kakal stejně často snad do dvou let, teprve pak se to trochu upravilo, teď mu budou tři a kaká jednou až dvakrát denně, .. (mmchodem, jako kojenec kadil i 10× denně,..) upraví se to samo, lepší, než zácpa.. ![]()
4. nurofen bych tak dlouho nedávala,a ani v kombinaci s panadolem (v panadolu je paracetamol, v nurofenu ibuprofenum, může se to kombinovat…) letáčky čtu, neřídím se jimi úplně (párkrát jsem přešvihla dávku, protože lepší víc nurofenu než přes 40 horečky..). na zuby jsem ho nedala nikdy,. ale my to neměli tak děsný…
zkusila bych nachlazená, nebo i namražená kousátka - to jsme používalimy, i když se mrazit nemají, měli jsme ty bez tekutiny, od nuku, zamrazili a to pomáhalo nejvíc..
a pak různé ty mazací gelíky..
nurofen jako poslední možnost, nárazově, aby se vypala, oddychla si, ale určitě ne to co doporučuje dr.!
Tedy tak jsem asi pěkná macecha
.Když čtu vaše příspěvky na Nurofen..
Nám tedy dávají zabrat stoličky a asi budu vypadat blbě.ale u nás nic jiného nezabírá. ![]()
Zkoušela jsem mazat,chladit,chleba i homeopatika.Ale Nurofen nás vždy zachránil.Malý tedy dostával ráno 2,5ml a byl celý den klid.Když druhý den bylo nanovo brečení,sahání do pusinky atd. tak jsem dala Nurofen třeba až odpoledne.Ale tedy celkem to bylo 5 dní.A teď po měsíci nám rostou další stoličky a už dávám druhý den..nespal celou noc a pořád plakal..ale bez teplot,jen dásně nateklé.
Tak doufám,že nevypadám úplně blbě ![]()
neboj nevypadáš ((-: já kdyby malému nic jiného nezabíralo, tak to do něj taky rvu klidně ty tři týdny ((-: ono ho to nezabije. moje nejstarší už od narození po dobu 1 3/4 roku brala každý den antibiotika a taky to přežila ((-: antibiotika dostávala jako prevenci zánětu na který byla náchylná, takže nějaký nurofen podávaný tři týdny je proti tomu nic ((-:
monapupp píše:
Tedy tak jsem asi pěkná macecha![]()
Nám tedy dávají zabrat stoličky a asi budu vypadat blbě.ale u nás nic jiného nezabírá.
Zkoušela jsem mazat,chladit,chleba i homeopatika.Ale Nurofen nás vždy zachránil.Malý tedy dostával ráno 2,5ml a byl celý den klid.Když druhý den bylo nanovo brečení,sahání do pusinky atd. tak jsem dala Nurofen třeba až odpoledne.Ale tedy celkem to bylo 5 dní.A teď po měsíci nám rostou další stoličky a už dávám druhý den..nespal celou noc a pořád plakal..ale bez teplot,jen dásně nateklé.
Tak doufám,že nevypadám úplně blbě
To víš že ne. Jsem přesvědčená, že každá máma udělá to, co podle jejího přesvědčení je pro dítě to nejlepší - i kdyby to bylo v rozporu s názorem doktora. Jo , mimochodem, víte, že dneska názor doktorů na pobyt v psoteli při mírném průběhu nemoci se razantně změnil? je dovoleno být mimo postel, pochopitelně v klidu, nelítat, a nebýt venku, protože se prokázalo, že nucený klid na lůžku vede akorát ke stresům a hlubšímu průběhu nemoci???
![]()
Podle mě nejsi ..a nebo se hlásím do klubu macech
… když nic jinýho nezabere tak proč by to mělo drobka bolet .. já střídám Nurofen a Panadol - trochu klidnější svědomí pak .. jeden den to druhej to .. hlavně na noc aby se vyspal ..je mi ho líto, když si šmidlá pusinku oči zavřený a bečí .. ![]()
Tak to jsem ráda,že nejsem macecha
.Je to děs nevědět jak pomoci a hlavně je děsně protivný a to se dá vydržet tak dva dny a pak jsem na palici i já
.
Mě dr. říkala,že Vigantol se má dávat do 1.roka
malej má přes den tak 1-2× mléko oběd masíčko a zeleninu pak ovoce večer kaše nebo mléko a v noci 1× mléko někdy ani to nechce.
A kadí tak 1× za 2 dny 6× denně by mě asi odvezli ![]()
Emilie píše:monapupp píše:To víš že ne. Jsem přesvědčená, že každá máma udělá to, co podle jejího přesvědčení je pro dítě to nejlepší - i kdyby to bylo v rozporu s názorem doktora. Jo , mimochodem, víte, že dneska názor doktorů na pobyt v psoteli při mírném průběhu nemoci se razantně změnil? je dovoleno být mimo postel, pochopitelně v klidu, nelítat, a nebýt venku, protože se prokázalo, že nucený klid na lůžku vede akorát ke stresům a hlubšímu průběhu nemoci???
Nám tedy dávají zabrat stoličky a asi budu vypadat blbě.ale u nás nic jiného nezabírá.
Tak doufám,že nevypadám úplně blbě![]()
![]()
jo jo to máš pravdu,naše Dr říká pokud není horečka,může se dělat všechno i chodit venku jen neběhat( což si s malým prckem fakt bedovedu představit
sexyfraga píše:
malej má přes den tak 1-2× mléko oběd masíčko a zeleninu pak ovoce večer kaše nebo mléko a v noci 1× mléko někdy ani to nechce.
A kadí tak 1× za 2 dny 6× denně by mě asi odvezli
no já jsem jen zvědavá jak jí budu při tomhle počtu stolic na nočník,to furt odkládám,nejdřív jsem řekla že jí nočník koupím k narozkám no a ted už je to zase odloženo na vánoce
monapupp píše:
Tak doufám,že nevypadám úplně blbě
malé taky gely nepomáhají ani chlazení cucá to tak 5 vteřin a pak to vyhodí, teď trochu zabral,takový dospělácký kortáček je ohnutý a má malé čtětičky,myslím že je to mezizubní kartáček,má dlouhou rukojet jako normální,ten vydržela kousat i půl hodiny(byl samozřejmě ještě od nás dospěláků nepoužitý
fufiiina píše:sexyfraga píše:no já jsem jen zvědavá jak jí budu při tomhle počtu stolic na nočník,to furt odkládám,nejdřív jsem řekla že jí nočník koupím k narozkám no a ted už je to zase odloženo na vánoce
A kadí tak 1× za 2 dny 6× denně by mě asi odvezli
Neboj to se upraví. Nočník klidně kup …náš mladej si do něj háže míčky a dává si ho na hlavu
.. ale nic víc ..zatím nočníková panna - neposvrněnej ..má z toho spíš psinu
.. no a když rostly ted 4 stoličky naráz tak srajdil snad á 40 min .. strašlivý .. ted jsou zuby venku a dobrý 1-2× denně