Mám podezření na Hamiltona, kdo má zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
15.10.15 18:26
@Walburga píše:
Sestra měla hamiltona 2×, první byl hodně bolestivý neoznámený. V Bohunicích se to tak přeci dělá, že… Druhý už ji jiná sympatičtější doktorka oznámila, a nebolel tolik. :nevim: Je to očividně o doktorech, jejich náladách a zkušenostech.

moje zkušenost z Bohunic je Hamilton pouze na vyžádání.

• Citovat
  • Upravit
6052
15.10.15 18:29

Takže soudě podle příspěvků to je doktor od doktora - někdo se zeptá dopředu, někdo ne. Škoda, protože bych osobně teda rozhodně byla pro to, aby se lékaři dopředu zeptali a my maminy nebyly potom vyplašené, co se to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.10.15 18:36
@Modesta píše:
@Nimiejako určitě čest těm, kteří pacientce vysvětlí, o co jde. A u těch, kteří to nedělají… možná je to částečně dané tím, že to není příjemné a spousta pacientek se bojí bolesti. Třeba u nás je na gynekologii poslední dobou nával těhotných, takže doktor ani nemá pořádně čas si s maminou promluvit, natož aby vysvětloval možná rizika, protože dalších 5 bude naštvaných, že hodinu čeká na vyšetření. Čímž rozhodně neříkám, že je to dobře.

Já to chápu, ale to přeci doktora té povinnosti nezbavuje :nevim: přinejmenším by se měl dočkat souhlasu a ne to udělat v tichosti. Mě to příjde jako kdybych přivedla děcko k doktorovi a on mi ho vzal a dal na operační sál a dodatečně mi pak řekl „jo, my ho vlastně operujeme, rozhodli jsme se, že když šilhá, je potřeba ho operovat“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.10.15 18:38

Taky si myslim ze by se meli zeptat. Ted je to cca 9 hodin co jsem byla u doktora. Bricho tvrdne porad a obcas mam tlak na konecnik. Ale bolesti zadny :nevim: trpim na nadymani tak si nejsem jista uz nicim. Si pripadam jak prvorodicka. U prvniho jsem mela bolesti 40 hodin a pak rupla voda a bylo. Ted je to sileny. Samy poslicek a prd z toho. Snad ten tlak na konecnik je signal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
15.10.15 18:40

@Nimie ja si myslim ze ha 100% je, ale člověk není ;) taky tu těchto diskuzí je mnoho na toto téma…

@Modesta kde mluvím o sobě, jestli mi někdo dělal nebo nedělal hamiltona? :think: nebo spíš o tom, že z tohoto vychází můj názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.10.15 18:44
@Lizzi píše:
moje zkušenost z Bohunic je Hamilton pouze na vyžádání.

jak oznamila? Mela se zeptat zd ali to chce ne? To je stredovek?

• Citovat
  • Upravit
6052
15.10.15 18:48
@saadet píše:
@Nimie já jsem přesvědčená, že nedělá, ale zde jsou dámy, které to tvrdí, stejně jako ty, co otěhotněly přes HA ;)

reagovala jsem na tohle - ty jsi přesvědčená, že se Hamilton bez předchozího souhlasu nedělá, takže předpokládám, že s tím máš nějakou zkušenost. Kde bereš jistotu, že to tak skutečně je? A navíc pokud s tímto zákrokem nemáš žádnou zkušenost… tak proč sem potom píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
15.10.15 18:54

@Modesta prosím, radši už nic moc nepředpokládej, je to evidentně nad tvé možnosti, o mých zkušenostech, nebo znalostech nevíš nic, stejně tak si myslím, že nejsi ani admin, ani natolik erudivaná, tak neřeš proč sem píšu, nebo ne. Nech si svůj názor, já ti ho neberu, to je ten rozdíl, chápěs ;) (asi spíš ne :think: ) a končím s OT 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.15 18:59

Dělali mi ho tři dny po termínu, nebolel, mírně nepříjemný, doktorka to oznámila předem. Dělali ho dopoledne, odpoledne přišly pravidelně kontrakce, před šestou odpolední jsem porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.10.15 18:59
@saadet píše:
@Nimie ja si myslim ze ha 100% je, ale člověk není ;) taky tu těchto diskuzí je mnoho na toto téma…

Kromě celibátu a sterilizace 100% antikoncepce neexistuje, prostě není. Copak ty jsi schopna zaručit 100% přesnou funkci svého hormonálního systému? Pokud ano, hrozně by mě zajímalo jak.

Jinak asi bys měla jít přepsat příbalové letáky, ať to nemate spotřebitele ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.10.15 19:01
@saadet píše:
@Modesta prosím, radši už nic moc nepředpokládej, je to evidentně nad tvé možnosti, o mých zkušenostech, nebo znalostech nevíš nic, stejně tak si myslím, že nejsi ani admin, ani natolik erudivaná, tak neřeš proč sem píšu, nebo ne. Nech si svůj názor, já ti ho neberu, to je ten rozdíl, chápěs ;) (asi spíš ne :think: ) a končím s OT 8)

Jenže když své znalosti prezentuješ způsobem, že hormonální léčivo má 100% účinnost, tak co si pak má člověk myslet… pokud jsi z lékařského oboru, tak mě to přinejmenším děsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
15.10.15 19:04

@Nimie v letáku být 100% ochrana ani nemůže, právě pro tu důležitost lidského faktoru ;) ale každopádně ať si každý myslí, jak uzná za vhodné, já si myslím toto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
15.10.15 19:04

@saadet
o tak to se omlouvám, když totiž někdo napíše to, co ty, tak je tu jistý předpoklad, že si informace nevycucal z prstu. Tedy že buď sám Hamiltona provádí (což pravda u tebe vůbec netuším), a nebo že sama tenhle zákrok podstoupila. No evidentně jsi ho nepodstoupila. Stojím si ale za tím, že ti nic nedává právo psát, že se tenhle zákrok bez předchozího souhlasu nedělá, navíc, když tady před tebou X dalších holek napsalo, že jim se to stalo. A tímto také končím diskusi nepříslušící k dotazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.10.15 19:07
@saadet píše:
@Nimie v letáku být 100% ochrana ani nemůže, právě pro tu důležitost lidského faktoru ;) ale každopádně ať si každý myslí, jak uzná za vhodné, já si myslím toto ;)

Lidský faktor v letáku opravdu není zahrnován, ale jinak dobrej pokus. Tak mi to vysětli teda, když si to myslíš, musíš to mít něčím podložené - takže jak zajistíš (přinejmenším) konstantní stav hormonální soustavy po dobu svého plodného života?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.10.15 19:08
@saadet píše:
@Nimie v letáku být 100% ochrana ani nemůže, právě pro tu důležitost lidského faktoru ;) ale každopádně ať si každý myslí, jak uzná za vhodné, já si myslím toto ;)

A když je podle tebe HA 100%, tak jaktože není 100% Postinor nebo pilule smrti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí