Mám strach, že jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10631
14.12.15 17:26

Teď čtu, že nemáš zpoždění, v tom případě bych ještě chvilku počkala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
14.12.15 17:27
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi, anonym prosím.. Musím se už někde svěřit. Už nějakou dobu (cca 2 týdny) mám nutkavý pocit udělat si těhu test, přestože nemám zpoždění, jen prostě hlodá červíček v hlavě, je to až nezvykle silný pocit a já se toho nemužu zbavit :/ Podotýkám, antikoncepci neužívám - ze zdrav. duvodu nesmím, sice se snažíme dávat si pozor, ale znáte to.. Mám ale veliký strach, že test bude pozitivní a lékařka následně potvrdí. Když to vezmu kolem a kolem tak nevím v čem vidím problém, s přítelem jsme 2 roky, mě je 22, přítelovi 26, o miminko by jsme se určitě finančně postarali, bydlení není problém - budeme se stěhovat do většího. Špunta určitě plánujeme, ale asi až o něco déle. Napadá mě ale asi tísíc otázek co by kdyby… Neopustí nás? Nebude nás okolí odsuzovat? Zvládneme to? Bude ten drobeček zdravej? Není to brzy? Neměla by být nejdřív svatba? A co na to kamarádky co se snaží o mimčo a nedaří se? a tak dále.. Potřebovala jsem se malinko svěřit :) Nedá se nic dělat, abych věděla víc, vyrážím koupit test, ráno udělám a dám vědět co jsem na tam objevila! :)
Strašpytelka :zed:

Myslím, že tyhle otázky v menší či větší míře napadají každou nastávající maminku ;) ale zatím není proč plašit, třeba z toho nic nebude-já měla taky kolikrát neodbytný pocit, ale těhotná jsem byla až když jsme se skutečně rozhodli se „snažit“.Skoč si pro ten test, budeš moudřejší. A i kdyby byl negativní, doporučuji si pak s partnerem sednout a o všem promluvit-až si uděláte jasno, nebudeš tak vyplašená :hug:

• Citovat
  • Upravit
15080
14.12.15 17:29
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi, anonym prosím.. Musím se už někde svěřit. Už nějakou dobu (cca 2 týdny) mám nutkavý pocit udělat si těhu test, přestože nemám zpoždění, jen prostě hlodá červíček v hlavě, je to až nezvykle silný pocit a já se toho nemužu zbavit :/ Podotýkám, antikoncepci neužívám - ze zdrav. duvodu nesmím, sice se snažíme dávat si pozor, ale znáte to.. Mám ale veliký strach, že test bude pozitivní a lékařka následně potvrdí. Když to vezmu kolem a kolem tak nevím v čem vidím problém, s přítelem jsme 2 roky, mě je 22, přítelovi 26, o miminko by jsme se určitě finančně postarali, bydlení není problém - budeme se stěhovat do většího. Špunta určitě plánujeme, ale asi až o něco déle. Napadá mě ale asi tísíc otázek co by kdyby… Neopustí nás? Nebude nás okolí odsuzovat? Zvládneme to? Bude ten drobeček zdravej? Není to brzy? Neměla by být nejdřív svatba? A co na to kamarádky co se snaží o mimčo a nedaří se? a tak dále.. Potřebovala jsem se malinko svěřit :) Nedá se nic dělat, abych věděla víc, vyrážím koupit test, ráno udělám a dám vědět co jsem na tam objevila! :)

Nějak nevidím důvod, proč by vás mělo okolí odsuzovat. Jinak otázky, jestli to zvládneš a jestli bude dítě v pořádku atd, asi starší v hlavě i v pozdějším věku. Svatbu stihnete, když budete chtít ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.15 18:19

To je hrozne predcasne resit kdyz se ti ani nezpozdila mentruace… Ja takovyhle pocity mela casto jelikoz jsme se dlouho snazili o miminko a ve skutecnosti to byl jen psychycky pocit a vyplitvala jsem zbytecne spoustu testu. Ironie je ze kdyz jsem pak byla opravdu tehule tak jsem na to prisla az ve 2 mesici jelikoz jsem si to nechtela pripustit ale manzel me donutil uz si udelat test protoze jsem mela silne nevolnosti :-)
Tak abys neplasila jen zbytecne a take nechapu proc by te mel nekdo soudit jestli ty se na to citis ze to zvladnes a mas nejaky prostredky kde a jak se o nej postarat tak prece ti nemuze nikdo nic vycitat. Hlavne se rid tim co chces ty popripadne partner. A svatba neni zaruka toho ze partner s vama zustane takze ani ta svatba neni vubec dulezita :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.12.15 18:25
@Anonymní píše:

to te hloda svedomi :lol: Existuji i jine antikoncepce nez hormonalni, dokud se nefohodnete, ze dite muze prijit, meli byste se chranit jinak (prerusovani za ochranu nepovazuju). Sice se i tak muze podarit, ale proc tomu jit naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
14.12.15 18:26

Prosimte na svatbu kasli stoji to prachy :mrgreen: okoli at si polibi dulezity co chcete vy dva ;) ja bych se zatim jeste neplasila je to jeste brzy, ja mam strach kazdy mesic ale ztoho ze zas nebudu vtom. takze tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.12.15 18:38

Na okolí se vykašli, pokud vás neživí/nebude živit dítě. Svatba by byla fajn dřív, pokud je pro tebe nějak důležitá, ale dá se to stihnout i v těhotenství nebo pak s menším dítětem, v podstatě kdykoli, takže překážka to není a v dnešní době už vůbec ne, hlavní je ten záměr. Věk už je taky celkem vhodný, záleží ale na vaší situaci. Studium, práce, bydlení. Pokud se ale budete stěhovat do většího, asi na tom špatně nejste a opravdu byste to zvládli. ;)
Pokud ti to vrtá v hlavě už dva týdny a ještě nemáš ani vynechání, tak to asi těhotenství nebude, ale kdo ví, třeba ses trefila. Každopádně tohle můžeš brát jako příležitost naťuknout téma s partnerem. Vaše obavy, očekávání, plány. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
14.12.15 18:51

No tak teď už to stejně nezměníš. Spíše bych se zamyslela nad ochranou, je hodně druhů antikoncepce, pokud nemůžeš/nechceš (to je jedno) brát hormonální antikoncepci je i spousta jiných možností a pokud seš takhle nervozní ze strachu, určitě bych se po nějaké poohlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
14.12.15 19:04

Brzo neni a zvládli by jste to. Me je 23manzelivi 24 a už jsme o dve mininka přišli. Vubec bych nevahala Okoli neposlouchej tem to muze byt jedno. hlavne bud v klidu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
14.12.15 19:10

@wendisek to je mi lito, taky je mi 23 a přišla jsem o mimco.. Teď se snažíme a nic a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
14.12.15 19:13

@zuzka131313 mezi me ze to taky musíš zazivat ja o jedno v červenci v 11tydnu a teď pře vanoci o druhy v 10 tt :) proto byt zakladatelkou tak nevaham pokud mají kde bydlet a mimco by zvladli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
14.12.15 19:27

@wendisek ja o mimi přišla až ve 20tt takže jsem si to prožila s plnou paradou… Taky bych mimco nedávala pryč když dle toho co píše jsou zajištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.12.15 19:32

Tak myslím, že ted dělat test je poněkud předčasné. Dělej až pokud nepřijde MS. Zvládnout byste to zvládli, kdybyste museli, taky jsme to zvládli, bylo mi 21, byt jsme neměli (ale do porodu se vše stihlo)
Jinak k antikoncepci. přerušování je dost naprd. Krom HA existují i jiné druhy - kondom, spermicidní gel nebo i pesar :nevim: HA taky brát nemůžu, ale nevymlouvám se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
14.12.15 20:43

@zuzka131313 tak to me szrasne mrzi nedovedu su to ani představit me už sebrali jen tech par týdnu ale ty už si byla v půlce drž se a hlavne at se brzo zadari :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.15 11:35

Tak to trvalo dýl než jsem slibovala, ale potom co jsem se Vám vypovídala tak zavládl nějaký zvláštní klid či co. :) Nicméně MS nepřišla a dnes zpoždění 16 dní takže jsem vytáhla ten test a od rána se klepu jako prdlá.. První pozitivní, druhý jakbysmet. Na zítřek se snaži objednat k mudr takže zítra si to tu vyjasníme :D :zed: :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex