Mám strach, že jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1749
17.4.12 15:19
@sunnyho.motylek píše:
Ty potraty dělají ruzně třeba se nalejou červeným vínem a vlezou si do horký vany..Je to děs..

Dost nespolehlivá metoda. A proč zrovna červený víno :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 15:29
@Lynette píše:
Jak mluvit do dubu. Jdi si do antikoncepce když chceš, ale pak tady za 15 let až ti bude 30 nebreč že nemůžeš otěhotnět, že jsi skoro plešatá a máš pleť jak puberťák.

Lynette, přijdeš mi jako zarputilý odpůrce antiko. Jak to můžeš takhle prezentovat? Ano, někdo s tím má problémy, ale někdo absolutně žádný. Zatím jsi tu vyjmenovala samý negativa, ale ona má i pozitiva ;) Nemyslíš, že je to na zakladatelce? Jestliže má přítele a chce s ním sexovat, vidím HA jako nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28727
17.4.12 15:31

K těm potratům, tak jsem taky slyšela o případech, kdy holky cíleně potratily. Alkohol, hoooodně pohybu, hooodně cigaret a horká vana, přesně jak říká Sunny.

K HA, výše popsané účinky jsou známé a jsou u mizivého procenta žen, takže se mi taky nelíbí příměr beru antikoncepci=budu plešatá a neplodná. Brala jsem ji od 16, je mi 26 a miminko jsme počali vlastně hned po vysazení antikoncepce. A co se týče vlasů, nemyslím si, že bych na tom byla nějak extra špatně a že bych ve třiceti měla být plešatá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 15:37

Zakladatelko, myslím, že těhotná nebudeš, ale k doktorovi si určitě pro jistotu zajdi. Přestože si myslím, že jsi na sex ještě mladá, resp. máš ještě chvíli čas, tak nevidím důvod, proč držet celibát do té doby, dokud nechci dítě :) To bych vážně asi do 25 nesexovala. Na dotazy, zda by sis mimi nechala nebo nenechala, na to neodpovídej. Nevidím důvod těchto otázek, protože to sem nepatří a akorát si umím představit následující diskuzi. Mimochodem, dost by mě překvapilo, kdyby si holčina v 15 chtěla nechat dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.4.12 15:39

@Pomka HA jako nejlepší řešení čeho? Pokud dítě v žádném případě nechci tak nesouložím. Podle mě je to logické. A k čemu je HA dobrá? Pokud u něčeho musím podepsat A4 rizik než mi to doktor předepíše tak to rozhodně za něco bezpečného nepokládám. A to, že většina doktorů to předepisuje jak bonbony a ani důkladně neinformuje své pacientky o rizicích s tím spojené je rozhodně zarážející.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
17.4.12 15:41

ahoj holky…no já nevím..podle mě zakladatelka ještě na sex není zralá a měla by si ho nechat na dýl-už jen podle stylu psaní-zakladatelko ted se nezlob,také jsem začala brzy a až časem jsem jistila jak jsem byla hloupá.
Jo a ty domácí potraty-jedna paní sřila své dceři 2 litry toniku-to s tím vínem jsem také slyšela,ale to bych neriskovala,nemusí se to podařit a dítě i s holkou můžou oněmocnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.4.12 15:46

@Pomka Podle mě jsou tři situace:

1. Žena dítě doopravdy nechce takže v případě nechtěného početí by šla na potrat. Podle mě taková žena nemá souložit a má si dělat dobře radši vibrátorem.

2. Žena dítě zatím nechce, protože okolnosti nejsou nejlepší ale v případě početí by si dítě nechala. Podle mě taková žena má používat antikoncepci.

3. Žena dítě chce. Neměla by používat antikoncepci.

Prostě pokud žena není zralá na dítě není zralá ani na sex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 15:55

Lynette, máš zaujatý názor a to se mi nelíbí, neberu ti to, že je podle tebe HA špatná. Mně se zlepšila pleť, problémy s vlasy nemá a ani problémy s cyklem. Trombózu kvůli tomu měla i moje kamarádka, které po krevních testech zjistili, že HA neměla brát (což je chyba lékaře a ne HA). Všechny negativní účinky jsou v příbaláku uvedeny, stačí si je přečíst a nevím, co jsi podepisovala, jsi jediná, o kom vím. Na druhou stranu HA snižuje rizika rakovin atd. A zabraňuje početí a proto by se měla brát, to je snad dostatečný důvod pro. A pro mě jsou dvě situace:

1. nepřeji si dítě, proto se chráním HA - pokud se stane, mám další dvě možnosti a to si dítě nechat nebo ne
  1. přeju si dítě, HA neberu

Tak prosím, neuváděj HA jako největší zlo, jsou daleko horší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.4.12 16:02

@Pomka Podle mě je HA zbytečné zlo. Kondom chrání stejně dobře tak nevidím důvod proč do sebe cpát hormony. A navíc vede k nezodpovědnému chování. Upřímně kolik znáš holek co jí HA a k tomu používají kondom?? Co se zlepšené pleti týče - po vysazení jsem jí měla zase jako v pubertě. A že jsem zaujatá? Prvních pět let mi taky antikoncepce nezpůsobovala žádné potíže - to až později a jak říkám nejsem jediná kdo s ní má špatnou zkušenost. Navíc mi to přijde opravdu zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 16:17

Přijde to zbytečné tobě. Pro mě zase kondom spolehlivý není. Kondom nepoužívám, když mám stálého partnera. Já zase neznám nikoho, kdo by měl problémy s HA. Brala jsem ji 12 let. Neber ji, nevracej se k ní. Je to tvůj názor, ale proč ji takhle prezentovat? Já taky nejsem příznivcem toho, aby ji braly 15leté holky. Ale jestli souloží (jako že většina puberťáků souloží), tak je to určitě lepší řešení než být bez antiko. O pozitivu kondomu jako o ochraně proti nemocem se nebudeme přece hádat, to je jasné. Chápu, jak myslíš to souložení a připravenost na dítě, ale - bereš to trošku radikálně. Copak všichni 20letí, 25letí lidé co souloží, jsou rozhodnuti pro dítě? To asi ne… :) Takže asi takhle, zakladatelka by měla sama popřemýšlet, k čemu se rozhodne, poradit se s doktorem, ale vyvracet jí to, to se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 16:19

Hele, ale to je fuk, hlavně, aby jí to dobře dopadlo. Každopádně pro pravidelný sex bude muset antiko nějakým způsobem řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
17.4.12 16:26
@Pomka píše:
Přijde to zbytečné tobě. Pro mě zase kondom spolehlivý není. Kondom nepoužívám, když mám stálého partnera. Já zase neznám nikoho, kdo by měl problémy s HA. Brala jsem ji 12 let. Neber ji, nevracej se k ní. Je to tvůj názor, ale proč ji takhle prezentovat? Já taky nejsem příznivcem toho, aby ji braly 15leté holky. Ale jestli souloží (jako že většina puberťáků souloží), tak je to určitě lepší řešení než být bez antiko. O pozitivu kondomu jako o ochraně proti nemocem se nebudeme přece hádat, to je jasné. Chápu, jak myslíš to souložení a připravenost na dítě, ale - bereš to trošku radikálně. Copak všichni 20letí, 25letí lidé co souloží, jsou rozhodnuti pro dítě? To asi ne… :) Takže asi takhle, zakladatelka by měla sama popřemýšlet, k čemu se rozhodne, poradit se s doktorem, ale vyvracet jí to, to se mi nelíbí.

Jj, lepší hormonální antikoncepce, než těhotná patnáctiletá holčina jdoucí na potrat. Ale lepší pouze v případě, že holčině se před předepsáním dostane řádného vyšetření - tzn. jaterní testy, rodinná anamnéza a test na trombofilní mutace. Plus pravidelné kontroly. Nejsem zastánce masového předepisování HA všem bez rozdílu bez přihlédnutí k individuálnímu zdravotnímu stavu. Sama jsem ji brala cca 6 let bez problémů a pak tromboza (kombinace HA a dalších faktorů). Po čase se zjistilo, že mám trombofilní mutaci a HA vůbec nesmím brát. V rámci této příhody jsem hovořila se špičkovým neurochirurgem, přednostou jedné kliniky, který předáší v zahraničí a ten mi řekl, že zběsilé předepisování HA bez rozdílu všem je podle něj zlo - viděl už spoustu mladičkých dívek s trombo embolitickými příhodami. Antikoncepce je dobrý sluha, ale zlý pán.

• Citovat
  • Upravit
8996
17.4.12 16:30

Já nekážu vodu a nepiju víno. Taky jsem měla na sex chuť dřív ale uvědomovala jsem si že z toho může být dítě a na dítě jsem se ještě připravená necítila. Kvůli tomu jsem začala sexuálně žít až když mi bylo osmnáct. Antikoncepci jsem užívala ale kdyby selhala, dítě bych si rozhodně nechala i když se o něj cíleně snažím až poslední dobou.

Když ti něco ublíží a lidem kolem tebe taky a pak zjistíš že to někdo chce jíst tak je myslím si normální dotyčného varovat a informovat ho o negativních účincích které jsou často opomíjeny a podceňovány. Jestli chce hormonální antikoncepci brát tak ať jí bere, ale ať si tu pak za x let nestěžuje že jí to ublížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 16:38

Ježiši, Lynette, však jo, ale ty jsi se začala za názor proti HA vyloženě „prát“. To právě nechápu. Neberu ti ten názor, ale má i své výhody, které potlačuješ. Neřekla bych, že jsou nevýhody podceňovány, každý by si o tom měl něco zjistit. Příbalák bylo první, co jsem vytáhla z krabičky! Pokud jde o sex, já začla v 17 a dítě bych si určitě nenechala. Proto jsem brala HA, aby se tak nestalo! Vesměs souhlasím s Naima, co se týče pohledu na HA. Ostatně je to tak se všemi léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.4.12 16:51

Jo v tom s Naima souhlasím taky. Ono utratit několik stovek za HA a teprve pak si v příbalovém letáku přečíst vedlejší účinky je docela na houby. A věřím že pokud má někdo problém s hormonální nerovnováhou může mu HA pomoci ale pokud je holka zdravá a dostává hormony navíc, tak to nic dobrého neudělá aspoň né dlouhodobě. A hlavně dvě mé kamarádky přes HA otěhotněly takže s tou účinností to nebude zase tak super. A když mám popravdě shrnout pozitiva a negativa užívání HA u mě tak:

pozitiva: měla jsem hezčí pleť ( která se ale po vysazení HA opět zhoršila), neotěhotněla jsem
negativa: vypadaly mi vlasy ( na hlavě mi jich zůstala třetina), začala jsem strašně zadržovat vodu ( oteklé kotníky a váha šla nahoru), byla jsem nervózní, plačtivá hysterka, ztráta chuti na sex, hodně časté kvasinkové infekce

Kondom nic takového nezpůsobuje a ani není méně spolehlivý - pokud selže zjistíš to hned a můžeš si vzít postinor. Když selže HA zjistíš to až v prvním měsíci těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí