Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se píše:
TO rozhodně, ale pro nezkušené bych řekla, že je HA mnohem lepší variantou, než spoléhat na kondom a každý měsíc se klepat, jestli se něco nestalo…
Myslím si že si stačí přečíst příbalový leták u kondomů a neselže. Účinnost kondomu a hormonální antikoncepce je relativní - v mém okolí dvě ženy otěhotněly přestože braly hormonální antikoncepci, aležádná neotěhotněla kvůli selhání kondomu. A proč? Protože když kondom selže, tak se na to přijde hned a jde se pro postinor zatímco když selže hormonální antikoncepce zjistí se to až po prvním měsíci těhotenství a jde se na potrat.
no pokud jsem v tom tak na potrat jdu na 10000%…ale neverim tomu.. mam strach z toho ze :/ ale dyt to bych se citila ijnak.. to bych citila i v sobe … ale nci
sakra kramy prijdte uzzzz !! ![]()
@Zouzyn589 píše:
je mnoho rad..ale ja nevim co mam udelat.. prasky by byly pro me lepsi a nerikam ze bych si nevzla akondom.. ja bych byla radsi pro 1000000% ochranu:D achjo. uvidime podle testu..
Ty bys měla jít hlavně na gyndu kvůli tomu že máš nepravidelný cyklus. A pokud tě tak strašně děsí selhání kondomu, tak je něco špatně. Sex bys měla mít vždy jen s tím klukem, se kterým by sis dokázala představit mít dítě. A žádná 100% ochrana při sexu neexistuje. Pokud prostě dítě za žádnou cenu nechceš, tak sex zatím neměj. Něco jiného je mít sex s tím, že dítě by se nějak zvládlo ale vůbec se ti to teď nehodí tak používáš antikoncepci, s tím, že když selže dítě si necháš. A něco jiného je dítě v žádném případě nechtít a přitom souložit což je přesně to, co k dítěti vede antikoncepce neantikoncepce.
Nemyslím, že bys byla těhotná. Já mám cyklus jako ty předtím než jsem brala HA. Později jsem měla spíš problémy s otěhotněním (anovulace) než že bych lehce otěhotněla. Měla bys ve tvém věku začít brát antikoncepci - spraví ti to cyklus a nebudeš riskovat nechtěné těhotenství. Pilulka po je vhodná na nehody, kdy se něco stalo opravdu nechtěně - jako dlouhodobou ochranu to nevidím.
Bude to pro tebe zkušenost, aby sis dávala větší pozor na to, co děláš a na důsledky. V každém případě zajdi k doktorovi pro klid
@Zouzyn589 píše:
je mnoho rad..ale ja nevim co mam udelat.. prasky by byly pro me lepsi a nerikam ze bych si nevzla akondom.. ja bych byla radsi pro 1000000% ochranu:D achjo. uvidime podle testu..
Taková ochrana je jediná, nesexovat. Ani sterilizace není na 100 %, riziko je vždycky, ale s některýma metodama antiko naprosto minimální…
vyckam na vysledky testu…a pak zavolam do ordinace a necham se objednat a uvidime.. pujdu do te antikoncepce.. atd.. ano.. budu si davat veliky pozor ted se jen modlit at v tom nejsem .. prosim prosim
![]()
@Zouzyn589 píše:
no pokud jsem v tom tak na potrat jdu na 10000%…ale neverim tomu.. mam strach z toho ze :/ ale dyt to bych se citila ijnak.. to bych citila i v sobe … ale ncisakra kramy prijdte uzzzz !!
Hele, proč nezajdeš k doktorovi? Vylíčíš mu to a případně ti veme krev - z toho se pozná, jestli jsi těhotná či ne. Výjde ti výsledek dřív a správněji než z testů. Rovnou můžeš popřípadě léčit nepravidelný cyklus. Dřív ti to možná nevadilo, když se semtam nedostane menstruace, ale na později by to mohl být větší problém až budeš chtít mít dítě.
Jak mluvit do dubu. Jdi si do antikoncepce když chceš, ale pak tady za 15 let až ti bude 30 nebreč že nemůžeš otěhotnět, že jsi skoro plešatá a máš pleť jak puberťák.
no.. k doktorovi zajdu az po testech. to budu mit snad mensi stres.. zitra se vse dozvim..
@Lynette píše:
Jak mluvit do dubu. Jdi si do antikoncepce když chceš, ale pak tady za 15 let až ti bude 30 nebreč že nemůžeš otěhotnět, že jsi skoro plešatá a máš pleť jak puberťák.
no tak to uz bude muj problem..
@Lynette píše:
Já jsem otěhotněla bez problémů po antiku, plešatá rozhodně nejsem a pleť mám super. Takže nepytlíkovat prosím.
@Lynette píše:
Tak toho bych se nebála.Víš kolik dívek a žen otěhotní i přes používání antikoncepce?Spíše aby tady pak nepsala článek otěhotněla jsem přes HA.Jak jsou tady o tom diskuze.
Testik ale udelej az 14 dni od styku driv to moc nema smysl. Po 14 ti dnech uz to bude jistota
Příspěvek upraven 25.09.12 v 09:11
@rhiannon píše:
Já jsem otěhotněla bez problémů po antiku, plešatá rozhodně nejsem a pleť mám super. Takže nepytlíkovat prosím.
Ano jsou taky kuřáci kteří kouří dvě krabičky denně 20 let a rakovinu nemají, to ale není důvod proč začít kouřit a rakoviny plic se nebát. Hormonální antikoncepce škodí a to, že někdo na sobě nic nepozoruje a žádné problémy nemá neznamená že to tak není.