Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to víme asi všichni, že to není nic super, ale vykřikovat do světa, že člověk bude po 15 letech braní antika plešatý, s nemožností otěhotnět, apod., je trochu divný a ujetý.
Nebudu se hádat o škodlivosti nebo neškodlivosti antika, řekla jsem na to jen svůj názor a řekla jsem ho jednou, nikomu nic nevnucuju.
@Breuovi píše:
Tak toho bych se nebála.Víš kolik dívek a žen otěhotní i přes používání antikoncepce?Spíše aby tady pak nepsala článek otěhotněla jsem přes HA.Jak jsou tady o tom diskuze.
Však proto jsem jí napsala co jsem jí napsala. Pokud za žádnou cenu dítě nechce neměla by souložit. To je asi tak stejný jako když neumím plavat, nechci se utopit ( otěhotnět) a lezu do rybníku ( souložím) a s sebou beru nafukovací křidýlka ( hormonální antikoncepce ) a plovací destičku ( kondom ). Prostě pokud dítě za žádnou cenu nechci tak nemám souložit. Žádná antikoncepce není stoprocentní.
@rhiannon píše:
No to víme asi všichni, že to není nic super, ale vykřikovat do světa, že člověk bude po 15 letech braní antika plešatý, s nemožností otěhotnět, apod., je trochu divný a ujetý.
Nebudu se hádat o škodlivosti nebo neškodlivosti antika, řekla jsem na to jen svůj názor a řekla jsem ho jednou, nikomu nic nevnucuju.
Kamarádka z toho měla i tu trombózu a před tím než mi gynekolog předepsal hormonální antikoncepci musela jsem podepsat A4 rizik včetně rakoviny prsu, neplodnosti apod.
@Lynette takže až dostuduje,jo?
Až pak bude na dítko připravená tak pak souložit
![]()
No, já si myslím, že test zatím nic neukáže, když styk měli před týdnem..
A také byste se měli chovat zodpovědně, když dítko zatím nechcete ![]()
A myslím že HA není vhodná, když má nepravidelný cyklus a je jí teprve 15..
Lynette: Asi máš špatnou zkušenost s HA? Nevím, proč ji tak odsuzuješ?
Nemyslím, že pilulka po je vhodná. Je jí 17 a se sexuálním životem teprve začíná. Nebude běžet pro pilulku vždy, kdy bude mít strach, že něco se nepovedlo. Ta pilulka po je vhodná spíše pro ženy, co nechtějí otěhotnění, ale mají styk jen párkrát do roka třeba nebo pro ženy, které jsou znásilněny. HA ji pomůže i s nepravidelným cyklem. Až pak v budoucnosti bude chtít dítě, tak může brát třeba clostík (pokud bude mít nepravidelnou menstruaci)
a jinak souhlasím… jen HA nemáš nic jistý. HA a kondom jen minimalizují tu možnost otěhotnění. Používej oboje.. pak by možnost otěhotnění byla co nejmenší.
jí je 15?
tak v tom případě se ti může menstruace trochu srovnat ještě. Na styk je trochu brzo. Ale to je asi zbytečné říkat to mladé teenagerce ![]()
@TuLin píše:
jí je 15?tak v tom případě se ti může menstruace trochu srovnat ještě. Na styk je trochu brzo. Ale to je asi zbytečné říkat to mladé teenagerce
Právě,ty mladé už se chtějí cítit starší a se vším začínají dřív,aby pak neměly zmeškáno ![]()
achjo.. mam ted divnejsi pocit a divnejsi.. :/ dekuju za vase nazory… nekdo pise to druhy to a ja jsem v depce ![]()
@Breuovi píše:
Právě,ty mladé už se chtějí cítit starší a se vším začínají dřív,aby pak neměly zmeškáno
no tak to vubec neni pravda.. jde o to ze se mame hrozne radi.. jen jsem ve stresu.. kolik lidi uz tady toto melo i v drivejsim veku ? znam plno holek ktere spi s klukem bez kondomu a delaji si doma potraty..to uz je jejich minus do budoucna.. ale jen mam strach..to je u holek uplne normlani.. a natoz ze je to poprve.. ja tu chtela slyset vase nazory ale ne neco ve smyslu ze jsem hloupa a priste at s nikym nespim.. dekuju moc teda. ![]()
@TuLin píše:§
Lynette: Asi máš špatnou zkušenost s HA? Nevím, proč ji tak odsuzuješ?
Nemyslím, že pilulka po je vhodná. Je jí 17 a se sexuálním životem teprve začíná. Nebude běžet pro pilulku vždy, kdy bude mít strach, že něco se nepovedlo. Ta pilulka po je vhodná spíše pro ženy, co nechtějí otěhotnění, ale mají styk jen párkrát do roka třeba nebo pro ženy, které jsou znásilněny. HA ji pomůže i s nepravidelným cyklem. Až pak v budoucnosti bude chtít dítě, tak může brát třeba clostík (pokud bude mít nepravidelnou menstruaci)a jinak souhlasím… jen HA nemáš nic jistý. HA a kondom jen minimalizují tu možnost otěhotnění. Používej oboje.. pak by možnost otěhotnění byla co nejmenší.
Špatnou zkušenost s HA mám já, má sestra, mé dvě kamarádky co otěhotněly přes HA a pak šly obě s dvojčaty na potrat, má spolužačka co kvůli tomu měla trombózu, má kolegyně která stejně jako já přišla díky antikoncepci o víc jak polovinu vlasů a další.
Prostě pokud dítě opravdu nechci, tak nesouložím. Pokud bych si dítě nechala, ale vůbec se mi to teď nehodí, tak používám antikoncepci. Pokud si dítě přeju tak žádnou antikoncepci nepoužívám.
Přijde mi zvrácené dítě za žádnou cenu nechtít a přitom souložit a v případě nehody jít na potrat.
@Zouzyn589 píše:
no tak to vubec neni pravda.. jde o to ze se mame hrozne radi.. jen jsem ve stresu.. kolik lidi uz tady toto melo i v drivejsim veku ? znam plno holek ktere spi s klukem bez kondomu a delaji si doma potraty..to uz je jejich minus do budoucna.. ale jen mam strach..to je u holek uplne normlani.. a natoz ze je to poprve.. ja tu chtela slyset vase nazory ale ne neco ve smyslu ze jsem hloupa a priste at s nikym nespim.. dekuju moc teda.
Dělají si potraty doma? A jak se to dělá?
@Zouzyn589 píše:
no tak to vubec neni pravda.. jde o to ze se mame hrozne radi.. jen jsem ve stresu.. kolik lidi uz tady toto melo i v drivejsim veku ? znam plno holek ktere spi s klukem bez kondomu a delaji si doma potraty..to uz je jejich minus do budoucna.. ale jen mam strach..to je u holek uplne normlani.. a natoz ze je to poprve.. ja tu chtela slyset vase nazory ale ne neco ve smyslu ze jsem hloupa a priste at s nikym nespim.. dekuju moc teda.
Zakladatelko nepíšu že jsi hloupá.Je ti 15 tak proč bys nemohla začít.Tak to ti rozumím že máš strach.
Příspěvek upraven 17.04.12 v 10:45
Zakladatelko,jak ti lékař předepíše antiko musí ti vše říct co a jak,měla by sis přečíst příbalový leták.a lékaž´ř by ti měl dát takou antiko která by byla pro tebe nejvhodnější.Víc tě chrání vysokohormonální než ta nízko.