Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dělat si doma potraty
To bych teda ráda věděla jak
Myslela jsem, že pletací jehlice jsou dobou minulých století.
@Lynette píše:
Však proto jsem jí napsala co jsem jí napsala. Pokud za žádnou cenu dítě nechce neměla by souložit. To je asi tak stejný jako když neumím plavat, nechci se utopit ( otěhotnět) a lezu do rybníku ( souložím) a s sebou beru nafukovací křidýlka ( hormonální antikoncepce ) a plovací destičku ( kondom ). Prostě pokud dítě za žádnou cenu nechci tak nemám souložit. Žádná antikoncepce není stoprocentní.
To je moudro
, to bych čekala se sexem do třiceti
. Pokud zakladatelka nechce dítě, tak se má pořádně chránit a ne držet celibát.
@Magnificata píše:
Dělat si doma potraty![]()
![]()
To bych teda ráda věděla jak
Myslela jsem, že pletací jehlice jsou dobou minulých století.
Tohle jsi raději neměla psát nebo to ještě vyzkouší - vždyť ještě ani rozum nemá ![]()
@Lenczii píše:
Dělají si doma potraty? Co to je za zvrhlost?
Já bych se spíš ptala, co je to za nesmysl
?
@Naima Takže kdyby tvá antikoncepce selhala ve 25ti nebo 27mi šla bys na potrat?
@Lynette jen se do toho připletu.Taky záleží na situaci jak by ženská otěhotněla.Jestli ze znásilnění nebo ve vztahu s partnerem.
@Breuovi Já jsem proti potratům z blbosti a nezodpovědnosti. V případě znásilnění, nebo špatného zdravotního stavu plodu, nebo matky proti potratům nejsem.
Zakladatelko:Myslím si, že těhotná nejsi a ráda bych se Tě zeptala na pár důležitých otázek:
Jak dlouho jste spolu s přítelem?
Proč máš potřebu v 15ti letech zkoušet pohlavně žít? Je to kůli němu = bojíš se, že když mu nevyhovíš tak Tě nechá, nebo je v tom hec kamarádek, které to už zkusily, nebo Tvoje touha?
Kde jsi prosímtě přišla k metodě domácích potratů a co tím konkrétně myslíš?
Potratit miminko je pro Tebe jediná forma řešení - maminka, nebo někdo jiný se s Tebou nikdy nebavil o jiných možnostech řešení v takovém případě?
Co tatínek - jak to u vás funguje? Máš ho, nebo jsi z rozvedené rodiny, nebo jsi nějakou jinou formou o něj přišla?
Nechtěné těhotenství není ve skutečnosti Tvůj hlavní problém - pokud budeš chtít, můžu Ti v tomto pomoct, ale potřebuji k tomu i Tvou sebereflexi - je to na Tobě ![]()
Každopádně, dokud tohle v sobě nevyřešíš, požádej přítele ať s intimním stykem ještě počkáte. Když Tě skutečně miluje, vydrží a počká - Ty dovolíš svému tělu dozrát a nic Vám neuteče. Můžete se vzájemně poznávat nejen po tělesné stránce, petting je předsi překrásný a naprosto dostačující na uvolnění sexuálního napětí. Můžeš si s ním povídat o svých obavách, o představách společného života, můžete spolu experimentovat a poznávat svá těla. Pokud mu však jde jenom o sex - není o co stát. Zraješ v krásnou ženu, která aby se ukázala v plné kráse potřebuje v této chvíli spíše něhu a opečovávání, najít citovou jistotu, že on bude ten, kdo Tě ochrání, než si hrát na dospělou. To všechno přijde - neboj. Pohlavním stykem to nijak neuspěcháte. ![]()
Podle popisu máš ještě hodně nezralé pohlavní orgány - nepravidelný cyklus je ve Tvém věku naprosto normální - teprve se všechno připravuje na svou roli. Než cyklus zpravidelní, trvá to i 2-3 roky. Pokud by Ti nějaký nezodpovědný gynekolog předepsal v tomhle stavu prášky - zdánlivě jednoduše pořeší případné nežádoucí těhotenství, ale strašlivě necitelně zasáhne do procesu zrání = zakonzervuje tento stav. Je to jakoby jsi utrhla ze stromu nezralé jabko a dala ho do mrazáku s tím, že ho sníš za pár let. Představ si, jak by Ti takové jabko chutnalo - tak nějak to uvnitř Tebe teď vypadá. Je veliký rozdíl konzervovat jabko zralé a nezralé. Když vydržíš/te - odměnou bude krásný vztah založený na vzájemné důvěře a úctě
Žádný správný partner nechce, aby si ten druhý ničil zdraví. A když uteče - tím lépe pro Tebe - nebudeš předsi kůli takovému svému tělu ubližovat, ani zabíjet nový život, který by byl neplánovaně počat, ale počkáš si na takového, kterému bude záležet na Tobě samotné. Jsi překrásná, dospívající mladá dívka, která potřebuje ještě po všech stránkách dozrát, aby byla zdravá a měla jednou zdravou rodinu s tím správným mužem. ![]()
@Plaminek_nadeje píše:
Zakladatelko:Myslím si, že těhotná nejsi a ráda bych se Tě zeptala na pár důležitých otázek:
Jak dlouho jste spolu s přítelem?
Proč máš potřebu v 15ti letech zkoušet pohlavně žít? Je to kůli němu = bojíš se, že když mu nevyhovíš tak Tě nechá, nebo je v tom hec kamarádek, které to už zkusily, nebo Tvoje touha?
Kde jsi prosímtě přišla k metodě domácích potratů a co tím konkrétně myslíš?
Potratit miminko je pro Tebe jediná forma řešení - maminka, nebo někdo jiný se s Tebou nikdy nebavil o jiných možnostech řešení v takovém případě?
Co tatínek - jak to u vás funguje? Máš ho, nebo jsi z rozvedené rodiny, nebo jsi nějakou jinou formou o něj přišla?Nechtěné těhotenství není ve skutečnosti Tvůj hlavní problém - pokud budeš chtít, můžu Ti v tomto pomoct, ale potřebuji k tomu i Tvou sebereflexi - je to na Tobě
Každopádně, dokud tohle v sobě nevyřešíš, požádej přítele ať s intimním stykem ještě počkáte. Když Tě skutečně miluje, vydrží a počká - Ty dovolíš svému tělu dozrát a nic Vám neuteče. Můžete se vzájemně poznávat nejen po tělesné stránce, petting je předsi překrásný a naprosto dostačující na uvolnění sexuálního napětí. Můžeš si s ním povídat o svých obavách, o představách společného života, můžete spolu experimentovat a poznávat svá těla. Pokud mu však jde jenom o sex - není o co stát. Zraješ v krásnou ženu, která aby se ukázala v plné kráse potřebuje v této chvíli spíše něhu a opečovávání, najít citovou jistotu, že on bude ten, kdo Tě ochrání, než si hrát na dospělou. To všechno přijde - neboj. Pohlavním stykem to nijak neuspěcháte.
Podle popisu máš ještě hodně nezralé pohlavní orgány - nepravidelný cyklus je ve Tvém věku naprosto normální - teprve se všechno připravuje na svou roli. Než cyklus zpravidelní, trvá to i 2-3 roky. Pokud by Ti nějaký nezodpovědný gynekolog předepsal v tomhle stavu prášky - zdánlivě jednoduše pořeší případné nežádoucí těhotenství, ale strašlivě necitelně zasáhne do procesu zrání = zakonzervuje tento stav. Je to jakoby jsi utrhla ze stromu nezralé jabko a dala ho do mrazáku s tím, že ho sníš za pár let. Představ si, jak by Ti takové jabko chutnalo - tak nějak to uvnitř Tebe teď vypadá. Je veliký rozdíl konzervovat jabko zralé a nezralé. Když vydržíš/te - odměnou bude krásný vztah založený na vzájemné důvěře a úctěŽádný správný partner nechce, aby si ten druhý ničil zdraví. A když uteče - tím lépe pro Tebe - nebudeš předsi kůli takovému svému tělu ubližovat, ani zabíjet nový život, který by byl neplánovaně počat, ale počkáš si na takového, kterému bude záležet na Tobě samotné. Jsi překrásná, dospívající mladá dívka, která potřebuje ještě po všech stránkách dozrát, aby byla zdravá a měla jednou zdravou rodinu s tím správným mužem.
Oh tohle jsem potřebovala.. nevím proč, ale dodala jste mi teďkom sílu
děkuju Vám.. no s přítelem jsem 2 měsíce, no.. jakože pocit že by mě nechal nebo něco takového cítím..ale já byla panna a on byl panic.. věděla jsem, že to spolu budeme mít akorát to asi bylo všechno hrr hrr.. a měli jsme si dávat větší pozor .
stále mi říká jak moc mě miluje že mu je semnou krásně atd.. ale holky jsou marné a stále po klukách chcou víc a víc.. zítra jdu na preventivní prohlídku.. cestou si v lékarně koupím pro jistotu těhotenský test.. mám plno kamarádů, kteří spolu spí normálně bez kondomu a těhotní nejsou
co se týče potratu, je to hodně smutné no, ale co jiného mi bude zbývat pokud v té situaci opravdu budu ? jak by to vzala moje mamka ? mamka.. no dala by mi přednášku ale vím, že máma tu je semnou při jakékoliv situaci.. a taťka? tatku mám..ale ten by to nevzal dobře, jo řekl by si, Moje mala zuzanka už vyrostla a myslel by si o me jaka jsem už dospěla atd:( mám před přijímačkama.. jdu na gymnázium.. opravdu se modlím.. opravdu ![]()
Zouzyn napadlo tě si to dítě třeba nechat? Nebo ho dát k adopci?
Ty potraty dělají ruzně třeba se nalejou červeným vínem a vlezou si do horký vany..Je to děs..