Mám strach o bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
20.11.19 19:01
@Horká.cokolada píše:
Majitel ale není povinen dávat trvalý pobyt na svůj byt. Ja pronajímám byt na smlouvu, trvalý pobyt jsem jim nepovolila ani nepovolím, v bytě nemá nikdo trvalý pobyt a odpady platím za byt ja..Nájemníci mají trvalý pobyt na své rodice. Nikomu to takhle nevadí. O co ti jde, s trvalým pobytem? Bezdomovec nejsi, pokud bydlis. Vyhodit z bytu Tě může tak i tak, s normální výpovědní lhůtou 3 měsíce. V případě tvych problémů akorát trvalým pobytem pridelas problémy majitelovi, například exekuce…

Když už pronajímáš byt, tak se aspoń obtěžuj přečíst občanský zákoník. Každý, kdo má platnou nájemní smlouvu má právo na trvalý pobyt v daném bytě. O tom nerozhoduješ ty, ale jistý paragraf, který je závazný pro všechny. Vypovědět smlouvu jen tak nemůžeš, to se opět řídí občanským zákoníkem. Až jednou narazíš na nájemníka, co si nenechá kálet na hlavu, tak se budeš divit ;)

• Citovat
  • Upravit
20.11.19 19:42

@Janli Vzhledem k tomu, že jsou to první nájemníci a setrvávají již 10 let, asi nebudu až tak zlý pronajímatel :kytka:
Smlouvu muzu vypovědět 3 měsíce předem, je to ve smlouvě a také to mám ošetřeno tak, že ji prodlužuji jen na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
21.11.19 08:19

Takže de facto kdokoliv si může udělat trvalý pobyt kdekoli? Příklad - sepisu si smlouvu na Bertramku u Gotta, info najdu v katastru, zajdu na úřad a hurá mám TP u Gotta! Vážně jo? A exekutoři můžou makat? To je děs. Nějak kolem roku 2005 souhlas majitele chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.11.19 08:28

@inkakřivák no tak podvod asi v pořádku není, že? Vo na tom nechápeš? Nový OZ umožňuje přihlásit si trvalý pobyt tam, kde nás platnou nájemní smlouvu. Ta se většinou uzavírá mezi nájemcem a irinajimatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
21.11.19 08:35
@Horká.cokolada píše:
@Janli Vzhledem k tomu, že jsou to první nájemníci a setrvávají již 10 let, asi nebudu až tak zlý pronajímatel :kytka:
Smlouvu muzu vypovědět 3 měsíce předem, je to ve smlouvě a také to mám ošetřeno tak, že ji prodlužuji jen na rok.

Pokud máš ve smlouvě něco, co se odchyluje od zákona v neprospěch nájemníka, tak to tam můžeš mít třikrát a stejně je to neplatné.

@inkakřivák píše:
Takže de facto kdokoliv si může udělat trvalý pobyt kdekoli? Příklad - sepisu si smlouvu na Bertramku u Gotta, info najdu v katastru, zajdu na úřad a hurá mám TP u Gotta! Vážně jo? A exekutoři můžou makat? To je děs. Nějak kolem roku 2005 souhlas majitele chtěli.

Trvalé bydliště je pro exekutora jen informace, nikoliv automatické právo někde brát věci. To by se na ohlašovnách vyřádili :lol:.
A ohlašovna změnu počtu evidovaných osob vlastníkovi hlásí, takže by se to dozvěděl a mohl to napadnout.

Naopak čím přísnější to bude, tím hůř a to z mnoha důvodů - doručování úředních zásilek (paradoxně k nahlášení doručovací adresy, která jako možnost není moc známá, souhlas potřeba není a pro obávaného exekutora to má větší váhu než TB), přiblblé parkovací zóny, přihlašování k lékaři, do školek a škol… A tratí na tom i obce, když tam mají spoustu lidí bez TB a nedostávají na ně peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
21.11.19 08:40

@g.sandova Samozřejmě by to byl podvod, no a co? Když tomu zákon nahrává. O to jde, že vlastně můžeš mít v baráku přihlášeno plno lidí, aniž bys o tom věděla a to se mi nelíbí. Moje nemovitost, tak přece by mělo být nutné, abych souhlasila, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
21.11.19 08:46
@Anonymní píše:
Mám ho ještě ve starém bytě ale je jen otázka času kdy mi ho bývalá majitelka zruší, jak to je tedy s přihlášením na město mě řekli že to nejde a tenhle blb říká že že to jde

promin, ale blb jsi akorat ty, majitel ma pravdu. sama vis houby a urazis ostatni? majitel asi moc dobre vi, proc ti jej nechce dat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
21.11.19 08:47
@inkakřivák píše:
@g.sandova Samozřejmě by to byl podvod, no a co? Když tomu zákon nahrává. O to jde, že vlastně můžeš mít v baráku přihlášeno plno lidí, aniž bys o tom věděla a to se mi nelíbí. Moje nemovitost, tak přece by mělo být nutné, abych souhlasila, ne?

Ale tak to právě není, ohlašovna vlastníka informuje - výjimkou je, když tam fyzicky s nájemníkem dorazí a podepíše souhlas před úředníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
21.11.19 08:48
@markytka3 píše:
promin, ale blb jsi akorat ty, majitel ma pravdu. sama vis houby a urazis ostatni? majitel asi moc dobre vi, proc ti jej nechce dat :nevim:

V čem má pravdu? Jakože si ho má na ohlašovnu dát sama? To opravdu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
21.11.19 08:50
@markytka3 píše:
promin, ale blb jsi akorat ty, majitel ma pravdu. sama vis houby a urazis ostatni? majitel asi moc dobre vi, proc ti jej nechce dat :nevim:

Tak ale jako ono to opravdu nejde, aby sama prisla na urad a rekla dobrý den, chci si tu nahlásit trvaly pobyt.. To prostě nejde.. Ale pokud ji odhlasi z minulyho trvalyho bydliště, bude ho mit automaticky na úřadě pod který ten byt spadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.11.19 09:01
@inkakřivák píše:

Tak zrovna u nás to tak jednoduchý není. Pokud si nájemníci zřizují trvalý pobyt, ověřuje úřad platnost a trvání nájemní smlouvy. A navíc jsem o zřízení trvalého pobytu na mé adrese informována.

• Citovat
  • Upravit
13197
21.11.19 09:11
@a12 píše:
Tak ale jako ono to opravdu nejde, aby sama prisla na urad a rekla dobrý den, chci si tu nahlásit trvaly pobyt.. To prostě nejde.. Ale pokud ji odhlasi z minulyho trvalyho bydliště, bude ho mit automaticky na úřadě pod který ten byt spadá

ano, presne takto to je nebo muze zajit s najemni smlouvou na urad (myslim, ale ze by pak mela u majitele utrum).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný