Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@pikola chtěla jsem se nechat sterilizovat už po druhém porodu protože prostě 3 děti nechci mít kort v dnešní době, ale to mi zakázaly že jsem ještě hodně mlada…
Blbost. Zakázat ti to nikdo nemůže. A chtěla jsem ti sterilizaci i poradit. Teď ovšem lžeš, mohou ti ji doporučit - nedoporučit, ale zakázat ti to nikdo nemůže.
@Anonymní píše:
@MayaLevin no jenže tady mě odsuzují za to že se bojím nemocí atd že jsem blázen atd antidepresiva jsem ještě nezačala brát ale všechno chci změnit po té interrupci
Tady tě ale nikdo neodsuzuje za to, že se bojíš nemocí a tak. Lidem tady jen leze krkem, že kvůli té zamé věci založíš 100 různých diskuzí a vložíš to i do 50 dalších vláken.
Já chápu tovji potřebu to rozebírat, slyšet nějaké ujištění že to bude v pohodě a tak, fakt jo, ale nestačilo by založit jedno vlákno a tam to řešit?
Už jsem ti psala i jinde, že pilulka v ročním odstupu od té první nemá více negativních účinků, nebo více rizik, než když jsi ji brala loni. Případné pokračování v těhotenství a porod je pro ženu mnohem rizikovější než interupce.
Zkus se soustředit na benefity toho potratu, ne jen na rizika. Budeš mít víc času na své stávající děti, víc financí, nebudeš muset řešit otékající kotníky, nebo těhotenskou cukrovku či vysoký tlak. Budeš se moct dát íc dokupy psychicky. Prostě se zkus soustředit na to dobré.
To že by jsi měla nějaké vážné zdravotní problémy z potratové pilulky nebo revize, je velice nepravděpodobné. Ten dlouhodobý stres ti škodí daleko víc.
Jsi v péči psychologa? Fakt si myslím, že by ti prospělo si o tom popovídat s odborníkem, může ti pomoct mnohem lépe než my všichni tady, a to ne jen medikací.
@Anonymní píše:
Sterilizaci jen tak neudělají. Známá má čtyři děti, u čtvrtého žádala o podvázání vaječníků, udělali jí to jen proto, že rodila císařským řezem, (kdyby klasicky, tak má smůlu).
Neměla by smůlu, jen by si ji možná zaplatila, v tom je ten rozdíl. Mně jí udělali po narození druhého dítěte úplně bez problémů a to je už přes dvacet let. Nikdo mi nic nezakazoval, ani jsem nemusela nikoho přemlouvat. Jen v těch zdravotních důvodech bude rozdíl, to neuznají každému.
Holky trochu se tu ztrácím… ta Heduš to je ta samá osoba co tu taky psala, že bude mít třídní sraz ale došly ji neuroly a že bere 3 neuroly denně a že má jen něco od kamarádky a co má dělat že nemůže na třídní sraz nebo motám 2 uživatele dohromady?
@Anonymní píše:
@Anna766 byla jsi se mnou z toho? Nebyla tak nepis
Sama jsem to prodělala, takže vím. To je blbost co píšeš. Tak když ti to tedy jeden doktor „zakázal“ ( nevěřím),tak jdi k jinému a vyřiď si to. A nebudeš mít dál starosti.
Ano jsi duševně nestabilní ano potrat je duševně nárošná věc i pro zdravého člověka… tak sakra udělej vše pro to aby jsi zase neotěhotněla!!!
@Anna766 píše:
Sama jsem to prodělala, takže vím. To je blbost co píšeš. Tak když ti to tedy jeden doktor „zakázal“ ( nevěřím),tak jdi k jinému a vyřiď si to. A nebudeš mít dál starosti.
Spíš nechtěl udělat na pojišťovnu.
@Havlova píše:
Spíš nechtěl udělat na pojišťovnu.
To bude ten problém.. jinak prý je možné udělat i sterilizaci na vlastní přání (samozřejmě jako samoplátce) i 20 leté bezdětné zdravé holce.. což mi tedy nepřijde moc košer… ale podle zákona to lze.
@Anonymní píše:
@Anna766 byla jsi se mnou z toho? Nebyla tak nepis
a jaký že byl v tvém případě lékařský důvod pro „zakázání“ sterilizace? ![]()
@Keyllah si nomrlani? Dokázala by jsi odnosit dítě porodit ho a pak ho někomu dát?
@ludmilaadamkova píše:
Holky trochu se tu ztrácím… ta Heduš to je ta samá osoba co tu taky psala, že bude mít třídní sraz ale došly ji neuroly a že bere 3 neuroly denně a že má jen něco od kamarádky a co má dělat že nemůže na třídní sraz nebo motám 2 uživatele dohromady?
Nene, to je jiná uživatelka, ta, pokud vím, píše vždy pod svou přezdívkou a neanonymně (Monika myslím?) Heduš je úplně jinej případ ![]()
@ludmilaadamkova ne já na třídní sraz nejdu a přestaňte mě tahat do všech diskuzí!!!
@Lovestick píše:
@ludmilaadamkova ne já na třídní sraz nejdu a přestaňte mě tahat do všech diskuzí!!!
A nový nick. Nečekané.