Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neboj, pravděpodobně se ti nic nestane. Nepamatuji se, že bych kdy četla, že by žena byla v ohrožení života kvůli interrupci. Spíš budeš mít následky psychické, výčitky svědomí a budeš toho potratu litovat.
Na druhou stranu, v téhle době třetí dítko je opravdu na pováženou…
Po té interrupci si zařiď pořádnou antikoncepci, ať už se ti to nestane.
@MayaLevin děkuji konečně někdo normální
ano už mám látku nastavenou někde jinde chci dopřávat dětem, vím jak je vše drahé, výbava do školy, oblečení, potraviny, výbava pro miminko je to hrůza a strachovat se jestli zrovna mám na sunarek nebo na plenky, to už vážně nechci
Ty tady zmiňuješ, že budeš brát léky a holky píšou, žes tady měla už nějaké diskuze, ale ty jsem nečetla. Ale usuzuji, že jde asi o antidepresiva? Tak to by těhotenství fakt nebylo dobrý nápad, je to celkem hormonální pecka a psychicky by tě to rozhodilo víc než ta interrupce. Každý máme svoje trápení a víme, kde jsou naše limity. Běž k tomu doktorovi co nejdřív!
A přeji, ať ti to všechno dobře dopadne!
@Anonymní píše:
Ale když já se bojím ona mi dá zase tu pilulky bojím se jí byla jsem na ni před rokem bůh ví co to s tělem udělá po druhé, bojím se i chirurgické, ale příště mimčouz nemůžu mít achjo se zblázním
Držela jsem se celkem dlouho, než jsem něco napsala, ale… To opravdu někdo kdo už nechce žádné další dítě dvakrát za dva roky otěhotní? No to snad není možný. O nějaké ochraně jsi asi neslyšela. Pokud máš strach z interrupce, tak si to dítě nech a hotovo. Jinak už se s tím smíř. A příště se začni chránit. ![]()
@Anonymní píše:
@MayaLevin mockrát děkuji
Nemáš vůbec za co. Ono se každému odsuzuje, když nezná tvou situaci.
Ale já už jsem leccos prožila, dost těžké věci a vím, že člověk místo odsuzování spíš potřebuje nějakou podporu. Aby ti někdo řekl „neboj, to bude dobrý. Jen teď musíš udělat to a to a začni tím a tím.“
Taky mám bohužel za sebou nejen interrupci, ale i antidepresiva kvůli posttraumatické stresové poruše.
@MayaLevin no jenže tady mě odsuzují za to že se bojím nemocí atd že jsem blázen atd antidepresiva jsem ještě nezačala brát ale všechno chci změnit po té interrupci
To si nesmíš tak od těch lidí brát… asi jsi hodně úzkostlivá, že? A kdo je a kdo není blázen?
Někomu to jde všechno jak na drátku a pak jsme tady my, co se nám to v životě nějak zamotalo.
Těch antidepresiv se neboj.
@Anonymní píše:
@MayaLevin a už jsi v pohodě?
Teď už antidepresiva neberu, tenkrát mi to pomohlo od nejhoršího.
@MayaLevin uvidíš za chvilku ty reakce, ( ona už byla několikrát vyšetřena, je blázen AD má doma víc jak rok nebude je brát, píše milion diskuzí, atd ) ale prostě každý je jiný mě poslední dobou rozhodí všechno, hned bych brečela bojím se nemocí bojím se všeho
@MayaLevin píše:
Nemáš vůbec za co. Ono se každému odsuzuje, když nezná tvou situaci.
Ale já už jsem leccos prožila, dost těžké věci a vím, že člověk místo odsuzování spíš potřebuje nějakou podporu. Aby ti někdo řekl „neboj, to bude dobrý. Jen teď musíš udělat to a to a začni tím a tím.“
Taky mám bohužel za sebou nejen interrupci, ale i antidepresiva kvůli posttraumatické stresové poruše.
Jenže zrovna tato zakladatelka už sem píše několik měsíců, každou chvíli hledá jiné symptomy choroby, od lékaře dostala AD, těch se taky bojí. Ze začátku se jí holky snažily vysvětlit, ať se léčí, ale marně. Zakládá další a další diskuse pod různými nicky, prý je psychicky OK a hledá další a další choroby. A jako bonbónek, když jí lidé radili AD a psychologa, dozvěděli se, že není blázen a příspěvky se stávali poněkud agresivnější.
Příspěvek upraven 25.11.22 v 09:30
@Anonymní píše:
@pikola to vím taky, ale bohužel se stalo…
na to, že víš, se ti to stává nějak často ![]()