Mám strach ze současné finanční situace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.1.24 13:28

Zakladatelka

@Semtex píše:
No a ex dětem ty aktivity neplatí? To by mělo jít napůl, ne?

Ale ano, platí. Sice asi míň, protože dítě na SŠ nestíhá tak často navštěvovat (já to neřešila, jestli míň nebo stejně). Ale je to závodní kroužek za 20 tis ročně pro jedno dítě. Já neříkám, že to nebudu platit, ale šlo o přístup bývalého, kdyby se něco pokazilo a já na to najednou neměla. O to nepochopení z jeho strany a výhružky. Proto teď řeším bydlení tak narychlo, aby na mě nepodal třeba exekuci a přijdu o vše.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.24 13:35

Zakladatelka

@Anonymní píše: Řeknu ti naši finanční situaci… hypotéka na 1,3mil a spotřebitelské úvěry za 900tis (z pitomosti z mládí), úspory asi 150tis… ale máme dům! Máme bydlení. A budeme bojovat, makat abychom umořili dluhy a zůstala jen ta hypotéka.

Ale určitě jste mladí. Já už mám přes 40 let, dluh jen hypotéka, ale 3 mil. na 30 let. :roll: Úspory máme podobné. Ale dům starší, do auta se už taky jen dává.

• Citovat
  • Upravit
34473
26.1.24 13:37
@Anonymní píše:
Ale určitě jste mladí. Já už mám přes 40 let, dluh jen hypotéka, ale 3 mil. na 30 let. :roll: Úspory máme podobné. Ale dům starší, do auta se už taky jen dává.

Jakou má ten dům hodnotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5753
26.1.24 13:39

Já to moc nechápu s tím domem, byl váš společný za manželství? A tys mu nechtěla dát polovinu po rozvodu? Nebo byl tvůj? Protože to dost ovlivňuje rozhodnutí, jestli má smysl se soudit. Několikrát jsi prohrála, tak asi není právo na tvojí straně. A z vlastní zkušenosti musím říct, že právníci radí často odvolání, protože to jsou prachy pro ně, to je jasný. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25018
26.1.24 13:40
@Anonymní píše:
Ale určitě jste mladí. Já už mám přes 40 let, dluh jen hypotéka, ale 3 mil. na 30 let. :roll: Úspory máme podobné. Ale dům starší, do auta se už taky jen dává.

ex tě na žádnou „exekuci“ kvůli nezaplacenému kroužku opravdu nedá, to buď zcela klidná, exekučně se vymáhají úplně jiné dluhy..
každopádně čím víc píšeš, tím více rozumím tvým obavám, protože ty jsi 40+, přítel 50+ a hypoška má být na 30 LET (!!! WTF!?) tak to NE - na co vám dvěma velký barák bude prosím tě? budete akorát živořit a umřete na rakovinu ze stresu…
takže za mne, pokud už není šance rozhodnutí na vypořádání s ex zvrátit, prostě barák prodat, z toho ho vyplatit a zbytek použít jako základ na malou hypotéku na byt.. tečka.. ve vašem věku bych se fakt na 30 let nezadlužovala ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 13:44

Zakladatelka

@terien píše:
Jakou má ten dům hodnotu?

Odhad je 5,5 mil. Ale prodejni cena? :nevim: Ale když poplatím prodejem hypotéku, zbydou mi třeba 2 mil.- za to u nás nic nekoupím. I byt 2+1 je za 4 mil.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
26.1.24 13:50
@Anonymní píše:

Netahas nas za nohu? Kdo da nekomu 40+ a 50 hypo na tricet (!) let???

• Citovat
  • Upravit
34473
26.1.24 13:53
@Anonymní píše:
Odhad je 5,5 mil. Ale prodejni cena? :nevim: Ale když poplatím prodejem hypotéku, zbydou mi třeba 2 mil.- za to u nás nic nekoupím. I byt 2+1 je za 4 mil.

Prodejní cena bývá vyšší než odhad. Rozhodnutí je samozřejmě na tobě, ale já bych zašla do realitky a zeptala se, za kolik by byli schopní dům prodat. A podle toho bych se odpíchla. Ta hypo je dost šílená a stát se může ještě cokoliv. Další náklady jsou chod a údržba domu, nutné opravy,… Zvažte ten byt. Kdyby se vám povedlo dům pěkně prodat, koupíš malý byt a hypo bude třeba do 1,5 mil., to už je polovina toho, co platíš teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.1.24 13:54
@ontarova.stara píše:
Netahas nas za nohu? Kdo da nekomu 40+ a 50 hypo na tricet (!) let???

Kamarádka si teď brala na 25 let a je 45+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 13:55

Zakladatelka

@Lucy75 píše:
ex tě na žádnou „exekuci“ kvůli nezaplacenému kroužku opravdu nedá, to buď zcela klidná, exekučně se vymáhají úplně jiné dluhy..
každopádně čím víc píšeš, tím více rozumím tvým obavám, protože ty jsi 40+, přítel 50+ a hypoška má být na 30 LET (!!! WTF!?) tak to NE - na co vám dvěma velký barák bude prosím tě? budete akorát živořit a umřete na rakovinu ze stresu…
takže za mne, pokud už není šance rozhodnutí na vypořádání s ex zvrátit, prostě barák prodat, z toho ho vyplatit a zbytek použít jako základ na malou hypotéku na byt.. tečka.. ve vašem věku bych se fakt na 30 let nezadlužovala ani omylem

Nemyslím exekuci kvůli nezaplacenému kroužku, ale kvůli včas nezaplacené vysouzené částce. Proto jsme se museli rychle rozhodnout. Barak se neprodá za měsíc, dva. Ve světlých chvilkách si říkám, že se může prodat, až děti odrostou nebo se najde jiné řešení. Ale ten pocit, co mám v posledních 2 měsících. Nemůžu vidět ani reklamu na půjčku, bojím se dotazů dětí, jestli pojedeme na výlet, jestli jim koupím to a tamto. Pokud na něco nezbyde a ony půjdou za otcem, bude mi líto, že jsem jim to nemohla dát já…

• Citovat
  • Upravit
34473
26.1.24 14:00
@Anonymní píše:
Nemyslím exekuci kvůli nezaplacenému kroužku, ale kvůli včas nezaplacené vysouzené částce. Proto jsme se museli rychle rozhodnout. Barak se neprodá za měsíc, dva. Ve světlých chvilkách si říkám, že se může prodat, až děti odrostou nebo se najde jiné řešení. Ale ten pocit, co mám v posledních 2 měsících. Nemůžu vidět ani reklamu na půjčku, bojím se dotazů dětí, jestli pojedeme na výlet, jestli jim koupím to a tamto. Pokud na něco nezbyde a ony půjdou za otcem, bude mi líto, že jsem jim to nemohla dát já…

Děti zas nejsou tak malé, aby to nepochopily. Jen ať otec cáluje, jsou jeho jako tvoje. Ty se teď hoď trochu do klidu a promyslete, co dál. Zas na tom nejste tak špatně, abyste to museli řešit zítra. Nech to uležet aspoň rok, uvidíš, jak to budete zvládat a pak si sedněte a řekněte, co byste chtěli do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 14:02

Zakladatelka

@ontarova.stara píše:

Hypotéku budu mít já, přítel bude jen na zajištění. Nedosáhla bych na celou částku. Podle bankéřky projdeme, máme předschváleno. Já už hypotéku měla předtím, jen ji potřebuji o dost zvýšit.
Jinak jedná se o ČSOB.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.24 14:15

Zakladatelka

@terien píše:
Děti zas nejsou tak malé, aby to nepochopily. Jen ať otec cáluje, jsou jeho jako tvoje. Ty se teď hoď trochu do klidu a promyslete, co dál. Zas na tom nejste tak špatně, abyste to museli řešit zítra. Nech to uležet aspoň rok, uvidíš, jak to budete zvládat a pak si sedněte a řekněte, co byste chtěli do budoucna.

Jako ano, ale já neumím nějak zkrotit ty katastrofický myšlenky v hlavě. Neříkám, že je mám pořád, ale asi víc, než je zdrávo. Možná, až se to vyřeší, spadne to ze mě. Třeba nebude tak zle. Ale vadí mi, že mě to často budí i ze spaní několikrát za noc, ne jen přes den.

• Citovat
  • Upravit
3592
26.1.24 14:33

Třeba mně, v 47 letech do 70. Jsou to ale už tři roky, a je to jen lehce přes mega… na chalupu, kterou bych v případě problémů holt prodala, i když velice nerada,,, ale dík tomu spím v klidu.

Edit: pravda, není to na 30 let,,,70 je prý ta hranice, do které se hypo počítá.

@ontarova.stara píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.1.24 14:52
@Anonymní píše:
Jako ano, ale já neumím nějak zkrotit ty katastrofický myšlenky v hlavě. Neříkám, že je mám pořád, ale asi víc, než je zdrávo. Možná, až se to vyřeší, spadne to ze mě. Třeba nebude tak zle. Ale vadí mi, že mě to často budí i ze spaní několikrát za noc, ne jen přes den.

Kup si v lékárně hořčík a nějaké tablety na uklidnění. Bez předpisu ti dají bylinkové, zlepšují i spánek, třeba to trochu pomůže. Nejsi v nějaké bezvýchodné situaci, řešení máš několik, tak tomu dej trochu času, ať si vybereš to správné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel