Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, musel tě milovat hodně, když jste měli termín svatby, ze dne na den si chlap nerozmyslí, že tě už nechce. Neřekla jsi mu naposledy něco, co ho hodně ranilo? Na co nemůže zapomenout? Můj manžel hodně rozmýšlel svatbu (jestli je vůbec zapotřebí) a já v globále taky, bereme to oba na celý život a to není rozhodnutí jen tak. Nemyslím, když už konečně došel k závěru, že do toho jde, že by to jedna hádka změnila. Jestli on prostě nemá taky strach z toho závazku, na celý život…
@Philippe těžko říct, myslím, že on ak moc věřil že se změním a já ho zklamala..
@Philippe nešlo o tu jednu hádku, ale spíš o to, že se opakuje pořád ten stejný scénář. Myslím, že už nevěděl jak to udělat abych nebyla věčně nespokojená, takže svolil i k té svatbě..
Myslím, že obnovování důvěry je běh na dlouho trať, ale myslím, že to určitě jde. Jen musíš být vytrvalá a nevzdat to při prvním neúspěchu…:)
@Trueinka nevím jestli na to není život moc krátký. Může to trvat opravdu dlouho a výsledek nejistý ![]()
A napíšeš mi do zprávy odkud si? Že nemáš za jakou kamarádkou jezdit a podobně… ![]()
Holky jsem na dně. Co mám dělat? Už nemám sílu ani chodit, jen ležím a koukám do blba. nemůžu jíst. od pondělka jsem snědla minimum a i to šlo ven. Mám pocit, že se nedokážu teť měsíc dávat do kupy a pak další měsíc když se se mnou rozejde. Prostě to nezvládnu! Cca za 2 hodiny přijede. Mám mu říct, že jesli se se mnou rozejde ať to udělá hned? Opravdu ho moc miluju, ale mám pocit, že mě dřív odvezou, pořád jen brečím a už to jsou skoro 2 týdny. O malýho se musí starat mamka, ani ho neudržím.. Co mm dělat?
Hlavně ho nenuť, to má fakt opačný efekt. Přijede proč? Aby vás viděl? Jdete někam spolu? Normálně bych se s ním bavila, zeptala bych se ho, jak se má, max.bych se zeptala, jestli se na mě ještě zlobí atd… Kdybychom byli pak sami doma, zkusila bych nějaké prádélko a nezávazně ho svést. Někdy sex udobřuje. Nebo se ho na rovinu zeptat, jestli na to nemá chuť, že ty jo a zatím si nechceš nikoho hledat
. Říct, že je to nezávazné atd. Vím, že se nevrátí jen kvůli sexu, spíš se ti dva při tom hodně sblíží a prožívají vše jinak, je to intimní chvíle, kdy si můžete pak spoustu věcí říct. Dát mu najevo, že je mezi vámi i to pěkné, ne jen těch pár výbuchů vzteku. Zkusila bych to. Záleží ale, jak moc je ten vztah narušený :-/
A ještě, vaši na něj nemají vliv? Neprobírají to spolu? Třeba by se tě mohli trochu zastat…
To e, kdyby se do toho míchali naši bylo by to ještě horší. Jen mě tady vytvedne a jedeme něco vyzvednout- týká se praktických věcí, kdyby jsme nejeli naši z toho mají opravdu velký problém. Pak ě tady zase vysadí a jede pryč. Víc co je nejhorší? On se mnou včera mluvil úplně normálně co si koupil atd, jenže já to prostě nedokážu, hned mi jdou slzy do očí, protože si říkám chce tě jen naučit, že to takhle může a bude fungovat už napořád. Spojuju nás naše dítě. Mluví se mnou normálně, ale ani přes noc nechce zůstat a hned jak vše vyřídíme pokaždý ihned odjíždí, ani kafe neprochází
Tak pak bych se ho na rovinu zeptala, jestli to takhle chce napořád nebo se vrátí…Řekla bych mu o svých pocitech. Jak to cítíš ty? Citíš to jako konečnou? Řekl ti to?
@Philippe Řekla jsem mu to, řekl mi že neví, že potřebuje čas. On mi v prvopočátku řekl že je konec, pak po mých scénách že ho nikam nepustím řekl že neví jestli to dokáže skousnout. To je právě to, ta nejistota! POkud by mi řekl že je konec, dobře, klesnu ještě hloub, ale už se můžu od něčeho odpíchnout a ne že se teť budu dávat do hromady a on mi pak řekne promiň.. Já o něj nechci přijít, ale nechci si dát tohle peklo hned znova. Nevím co mám dělat. Nejradši bych usnula a vzbudila se až na umření. Mám pocit že je mi 70, a ne 22. 5ekl mi co jsem od něho čekala, že na to taky musí pořád myslet, ale že si toho musel vytrpět tolik že prostě neví co má dělat
No já nevím, ale zřejmě se v něm něco zlomilo, znám to, zažila jsem to. Když tě partner(je jedno jestli chlap nebo ženská) dlouhodobě štve, v tvém případě šlo o hrubosti, a nechce s tím nic dělat, tak jednou to dojde tak daleko, že už nemáš sílu pokračovat
Věřím, že tě má rád, ale asi už tu sílu nemá kde hledat a když tě vidí zlomenou, tak ho to jen utvrzuje, že jsi na něm psychicky závislá a dusí ho to. Proto nejspíš nechce ani to kafe a zůstat přes noc. Řešit něco sexem v tvém stavu je absolutní blbost, sesypeš se z toho ještě víc, když se spolu vyspíte a on půjde pryč. Vím, že to není jednoduché, ale základem je přestat se litovat a začít se starat o dítě. Pokud toho nejsi schopná a dítě tě nedrží nad vodou, je víc než jasné, že jsi ZÁVISLÁ a musíš se z toho dostat, psycholog ti určitě pomůže.
Mě by tento stav neskutečně deptal a taky bych s tebou nechtěla být, nemohla bych dýchat ![]()
Přeji ti ať to zvládneš, prioritou by mělo být dítě ne chlap ![]()
@nepř. píše:
No já nevím, ale zřejmě se v něm něco zlomilo, znám to, zažila jsem to. Když tě partner(je jedno jestli chlap nebo ženská) dlouhodobě štve, v tvém případě šlo o hrubosti, a nechce s tím nic dělat, tak jednou to dojde tak daleko, že už nemáš sílu pokračovatVěřím, že tě má rád, ale asi už tu sílu nemá kde hledat a když tě vidí zlomenou, tak ho to jen utvrzuje, že jsi na něm psychicky závislá a dusí ho to. Proto nejspíš nechce ani to kafe a zůstat přes noc. Řešit něco sexem v tvém stavu je absolutní blbost, sesypeš se z toho ještě víc, když se spolu vyspíte a on půjde pryč. Vím, že to není jednoduché, ale základem je přestat se litovat a začít se starat o dítě. Pokud toho nejsi schopná a dítě tě nedrží nad vodou, je víc než jasné, že jsi ZÁVISLÁ a musíš se z toho dostat, psycholog ti určitě pomůže.
Mě by tento stav neskutečně deptal a taky bych s tebou nechtěla být, nemohla bych dýchat
Přeji ti ať to zvládneš, prioritou by mělo být dítě ne chlap
ano psycholog by možná pomohl, ale když jí zavolám že potřebuju poradit, tak mi řekne hmm, domluvíme se na příští týden. Víš já vím, že jsem na něm závislá, ale nedokážu se prostě dát dokupy, když vím, že jsme už možná navždycky sami. Nechce mi ani říct, jestli by chtěl pokud se změním. já vím, že jsem to podělala, ale tohle je začarovaný kruh
A věc druhá, pokud by jsme se rozešli, nemohla bych se s ním vídat, alespoň nějaký čas ne, a co malej? Nepoznal by tátu?