Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SonaBN takže je to jak jsem si myslela, nejde tak kvůli mě, ale kvůli sobě.. psycholožka mi řekla, že nejsem zlá, ani sobecká, jen s tím neumím pracovat. Kéž by to šlo vrátit zpátky ![]()
No a jaký z toho máš pocit? Z té psycholožky? Je důvod jeho odtažitosti skutečně jen tvé chování?
Neboj, určitě jen kvůli sobě nešel. Kdyby tomu vztahu nedával šanci, nešel by vůbec. Podle písničky je to citlivý člověk a když něco takového posílá, vrtá mu vše v hlavě. Myslím, že tě miluje, ale někdy to nestačí. Držím moc palce a věřím, když jsi se celý den neozvala, že to dopadlo dobře a teď se věnujete sami sobě. Dej vědět, jak jsi dopadla…
P. S.:Jsem místy taky zbytečně výbušná a někdy se až stydím, co dokážu, takže tě chápu ![]()
Zakladatelko, nemám dost informací, abych situaci objektivně posoudila, ale ani manžel asi není dokonalý v komunikaci, taky bych se zlobila, kdybych chtěla řešit problém a on by mě urážel, jak píšeš v jednom příspěvků a máma naložená v lihu ani v dospělosti není přínosem, těžko říct, co mu předala, když byl dítě. Určitě je psycholožka dobré řešení, ale musíte na sobě pracovat oba. Taky vše se nedá změnit hned, chce to postupně, ať zamaká manžel i na sobě, nejen ty, šanci máte, dokud budete oba o vztah stát ![]()
Tak holkdy-pocit z psycholožky-byl tam nejdřív sám a pak já sama protože tam odmítl jít se mnou- psycholožce řekl, že je to ještě čersvé, že se tam se mnou před ní nebude dohadovat. Pak mi řekl, že tam šel proto, aby se ujistil, že jsem jí opravdu řekla všechno a po pravdě. Vrátit se zatím nechce, ale řekl mi, že šance vždycky nějaká je. Řekl mi, že ať to dopadne jak chce, nechce přijítř o malýho a že se můžu snažit jak chci, ale nezaručí mi, že to ještě dokáže překousnout. i psycholožka mi řekla, že jsme přišli dost pozdě, ale že to mám brát jako poslední šanci, ovšem bz záruky. Mám to nechat být a jako základ si vytvořit svůj vlastní život. On v něčem podobném vyrůstal, takže toho má plné zuby. Ano, já chci bojovat, ale nemám sílu ani chodit. zítra s námi jede na kyčle a v sobotu bude taky s námi, ale jen pod podmínkou, že se ho nebudu snažit donutit aby zůstal. Moc mi chybí..
@Philippe na chaluoě rodičů.. já vím, snažím se, ale je to strašně těžký, fakt mám strach..
Pokud je pryč jenom kvůli těm výbuchům, které jsou ojedinělé a jinak se chováš normálně, pak si myslím, že se vrátí. Pokud ho štve dlouhodobě tvé chování, třeba že jsi odměřená nebo jsi mu dávala najevo málo lásky (se mi zdá, že chlapi jsou v tomhle více citliví jako my), tak to může být horší. Můj manžel by se mnou k psycholožce nikdy nešel, kdyby mu na mě fakt nezáleželo. Určitě mu nejsi lhostejná. Možná tě chce jen vytrestat. Vydrž. On si teď dá odpočinek a za chvíli mu po vás bude smutno. Na kyčle se pěkně obleč, navoněj a usmívej se
Ať ví, o co by případně přišel…Hlavně ho nenuť a nebreč před ním.
@Anonymní píše:
@Philippe už je to 10 dní, co když to bude ještě měsíc, dva
Pro někoho je 10 dní málo. A jestli ti tu písničku poslal včera, předevčírem, tak se mu pořád honíš hlavou. Rozhodně mu nejsi fuk. Nepsala bych mu moc, nevolala, nepřemlouvala. Někdy si prostě chlap potřebuje jen vyčistit hlavu a zhodnotit klady a zápory.
Zakladatelko,
nechci ti ještě nakládat, ale z toho co píšeš mi přijde, že toho chlapa kromě tvých výbuchů totálně dusíš. Nemít žádné zájmy, známé… sedět jen doma a usurpovat partnera aby trávil čas jen a jen s tebou, to by časem nedal nikdo a utíkal by z domova víc a víc.
Měla by ses více zaměřit na sebe a nevymlouvat se, že to nejde (viz. řidičák dělat nebudu, mám z toho divný pocit a stejně bych nejezdila, autobusem jezdit nemůžu - malý mi furt brečí… apod.) Vždyť pro toho chlapa musíš být totálně neschopná a nesamostatná. Myslím, že tě opravdu musel milovat hodně, když máte za sebou společných 6 let, tak se snaž, ale hlavně pracovat sama na sobě a najít si i svůj život. Ať už se vrátí a nebo i ne, prospěje ti to celkově i v dalším vztahu.
@Philippe No dle mého se krom těch výbuchů chovám normálně, vlastně mojí náplní a smyslem je starat se o něho a o malýho. když někam jdu vždycky na něho myslím a alespoň nějakou blbinu mu koupím- to on nedělá tak často, ale co, já to tak dělat chci. snažím se, aby si mohl říct jak strávíme víkend atd. a pak je ještě jedna věc- on nikam skoro nechodí, ale když mi řekně, že chce někam jít, tak já sklesnu. nezakazuju mu to, ale jde na mě vidět, že nejsem nadšená. Modlím se ať mě chce jen vytrestat, vím že si to zasloužím, ale zároveň vím, že jsem mu moc ublížila. Na kyčle se vonět nebudu, protože jsem dost silný kuřák
včera jsem si oblíkla šaty, co mi koupil, ač byli dost drahé, protože mi tvrdil, že mi opravdu sluší a prostě si je musím vzít- no ani mě nepozdravil.. Bojím se že počítá s mnohem delší dobou.. ![]()
Já dělám svému muži ještě větší scény, jsem doslova psychopat a on mě přesto pořád miluje
jde jen o to potkat toho pravého a uvidíš jestli si místo tebe najde nějakou jinou tak za chvíli mu na ní bude vadit zas něco jiného pořídil si s tebou dítě musel vědět do čeho jde má být rád že jste všichni zdraví a neřešit prkotiny.
@pepřenka ale to já všechno vím, ale máloco dotáhnu do konce, že všeho mám strach. vím že to takhle nejde, ale mám snahu to změnit. Teť mám hlavně strach, že se nezvládnu dát dokupy když je pryč.. O dalším vzahu mi nemluv, nedokážu si představit jinýho chlapa. mám v sobě hodně bloků které jsme společně překonali, ale jen pro nás dva.. Ale vem si to- ano, někdy ho asi opravdu dusím, ale v poslední době to moc nejde- je den co den v práci 16hodin+víkendy- dělají na zakázky, Takže záleží kdy si kdo na co vzpomene. já pak chci po něm jeden jediný den a už je to špatně? přeci jsme rodina, malýho vidí jen spát. Já mu další dítě nedokážu dát a tohle už se nikdy nevrátí..Já vím, že potřebuje čas, ale život je moc krátkej.. Já vím, že k té poslední hádce by nedošlo, kdyby mě nechal být a nemluvil na mě- na tom jsme byli domluvení!
Soudě dle písničky- jestli ti psal, že se tak nějak cítí, tak tvoje výbuchy nejspíš už překročily únosnou mez… no zkuste to u toho psychologa.. Tobě asi nezbyde než se snažit změnit