Plný úvazek ve škole - mám to vzít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já bych to vzala. Syn může jít do jeslí, když nebude mít kdo hlídat.
Já sama zanedlouho do práce nastupuji a dceři budou tři měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve dvou letech bych to brala, pořád bude na dítko dost času…pokud tě to doma nebaví, tak jako me, tak si tam i odpocineš, budeš se těšit a dítko bude taky spokojene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Připadalo by mi, že šidím dítě, ale na druhou stranu mě to doma taky neba…zkrácený úvazek by ti nedali?
@Cmochy píše:
Jsem na tom stejně jako ty… nechtěla bych se ošidit o „jediný“ čas pro dceru. Nevzala bych to…Zakladatelka by po RD určitě bez práce nebyla, něco by se jistě našlo. Kdo chce, najde…
ve školství je to na pytel. sestřenice učí v okresním městě, byla ochotná i dojíždět a už osm let se „potlouká“ mezi školama jako záskok za RD, rozšířila si vzdělání o další dva předměty a prostě smolík, na dobu neurčitou sehnat nic nemůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by umožnili třeba část domácí přípravy opravdu dělat doma, brala bych to určitě, přípravy si můžeš udělat ve velké míře dopředu už teď, poté využít čas, kdy dítě už spí. Akorát bych zvážila, jestli a kdy chcete druhé dítě, neumím si představit pracovat rok a pak zase ne, to už by podle mě bylo lepší mít dítko hned a být doma třeba celkem 4,5 roku a pak hledat stabilní práci. Jinak dvouleťák mi už nepřijde jako bezbranné miminko, které opouštím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mas na zaplaceni hlidani v pripade potreby tak ano.
Ja osobne bych to v tehle situaci nezvala, tim je mysleno, ze manzel pracuje na smeny a babicky nejsou k dispozici.
- Citovat
- Upravit
@RoseK A kdo ti bude hlídat? Pokud dáš dítě mladší dvou let do školky i soukromé, přijdeš o rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to vzala. S rozvrhem ti snad vyjdou vstříc. Není to osm hodin ve fabrice - praxe se bude hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo píše:
@RoseK A kdo ti bude hlídat? Pokud dáš dítě mladší dvou let do školky i soukromé, přijdeš o rodičák.
A až dítě dovrší dva roky, tak si o něj zase požádá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo píše:
Tak si ho na těch pár měsíců přeruší a až dítěti budou dva, tak si o něj zase požádá.
Trocha administrativy kvůli pracovní příležitosti stojí za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko radit, rozhodnout se musíš sama. Já osobně bych od tak malého dítěte neodešla, mě to se synem doma bavilo a užili jsme si to. Ty píšeš, že tě to doma nebaví, takže pokud si zajistíš hlídání, tak šup do práce :- )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvážila bych, co máš za předměty, tzn. kolik času budeš muset věnovat přípravě, opravám písemek atd. Taky to, jaký jsi typ, já jsem třeba perfekcionista a vše´jsem vždy měla hodně promakané a přípravám věnovala hodně času včetně víkendů.
ROzhodně bych s tak malým dítětem nešla na celý úvazek. Ale ty můžeš být jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo píše:
Peníze neřeší.
Ve školství to obvykle není o tom, sedět 40 hodin na pracovišti. Ale je to náročné, o tom žádná.
Já bych šla. Teda, ve 2 letech se stejně vracím do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK
Také bych to nevzala i přesto, že mě to jako tebe doma nebaví a to z jediného prostého důvodu, pracovních příležitostí totiž ještě bude dost a dost, ale čas s dítětem v tomhle věku ti už nikdo nikdy nevrátí.
Druhé neplánujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě byla MD mezi 2.a3. rokem dítěte (toho prvního teď myslím) úplně nejlepší. Dá se s ním už podnikat spoustu věcí a i trochu pracovat. Nemyslím teď na celý úvazek, to by mi bylo líto. Ale pokud nemáte spolu vyžití, které by tě naplňovalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit