Plný úvazek ve škole - mám to vzít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jopo píše:
@mag Tak takové info už nemám, ale pokud to jde tím líp.
Jojo, jde to. Osobní zkušenost z roku 2014.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já bych to vzala… sama chodím do práce od dceřiných 16 měsíců - sice na poloviční, ale dojíždím 50 km, tak ztrácím čas i tady… Jsem spokojená, jsem mezi lidmi, jsem v „dění“ a je mi fajn… Ještě s ohledem na pracovní příležitosti tady u nás… Určo ber, nějak se to vyřeší, uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to vzala, syn už nebude žádné miminko
a je to až za dlouho, máš dost času vyřešit hlídání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do práce šla, jen v případě že bude někdo z rodiny hlídat. A i tak by ni to bylo šíleně líto.
Ale tak pokud ti to doma neba a nevadí ti, že nebudeš se synem a bude s ním neko cizí tak to vezmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka zkraceny uvazek nedaji, je to mala skola, neni to kym vykryt.
@Svistice to by mi fakt sebrali rodicak i kdyz by byl na dva dny v tydnu v soukrome skolce? Penize sice neresim, ale prijit o 6K mesicne se mi teda nechce. Jaka je ta hranice, kdy by mi ho jeste nesebrali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK 46 hodin v měsíci chodit může. Od dvou let neomezeně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK Hranice je pobyt dítěte v zařízení 46hodin měsíčně- v tom případě můžeš dál pobírat rodičák. Pokud je to více, musíš rodičák zastavit a celou zbylou částku si zase začneš normálně čerpat až dítě dovrší 2 let. nepřijdeš ani o korunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK Oni ti ho neseberou na furt. Prostě bys ho na těch pár měsíců přerušila. Po druhém roce už můžeš dát dítě na plnou docházku, do dvou let je tam omezení (cca 4 dny v měsíci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK Ovšem slyšela jsem, že soukromé školky dítě nikam nehlásí, že je navštěvuje a tak vlastně není způsob, jak by ti přišli na to, že je tam více než těch 46 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag tak do 46 hodin bych se asi nevesla, ale ten den a pul navic bych asi vyresila nekym znamym. Navic by slo jen o dva a pul mesice, od zari do pulky listoadu, kdy budou prckovi dva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a druhe dite neplanujeme, v pristi petiletce urcite ne, stacil mi jeden porod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK Jen upřesním, že by šlo o tři měsíce, protože pokud dítě dovrší 2 roky v půli měsíce (jak píšeš), bere se za dvouleté až v měsíci následujícím, u tebe tedy v prosinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK Je to pár dní v měsíci co by ti musel hlídat někdo jiný a trocha papírování - mělo by se to oznamovat u pracovnice pod kterou spadáš s rodičákem a každý měsíc dokládat potvrzené školkou, že nebylo přesaženo těch 46 hodin (je na to tiskopis).
Nic co by se nedalo zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit