Plný úvazek ve škole - mám to vzít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já bych zatím zůstala u suplování. Syn bude ještě malý a jednou ti bude líto, že jsi šla tak brzy a neužila sis syna. Já jsme také celou mateřskou učila, ale jen pár hodin týdně, když byl doma manžel.
Myslím si, že místo učitele se teď docela sehnat dá.
Nicméně chápu, že tě to láká a v tvé situaci bych to bývala asi brala. Teď s odstupem času vím, že nebylo kam spěchat. Do práce budeš chodit ještě čtyřicet let a to je sakra dlouhá doba.
Syn je malý jen jednou, tak si ho užij.
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak pokud tě to doma neba, tak když si „odpočineš“ v práci, tak ten zbytek času s malým si užiješ o to víc, a možná se mu dohromady budeš přímo věnovat i víc. Podle mně vítězí všichni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ji to doma nebavi, tak asi v budoucnu nebude litovat, ze to co ji nebavilo nedelala jeste dele.
Ja to docela dovedu pochopit, taky nejsem typ „domaci pecovatelka, kucharka a uklizecka s usmevem na rtech“… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind presne tak
ja se doma tak nudim, ze jsem zacala pect domaci chleba, uklizim jak silena, s prckem si hrajem, ale proste me to nenaplnuje. Mam popravde nejvetsi strach z toho, ze me to pak bude mrzet, ze jsem s nim nebyla. S chlapem jsem o tom mluvila, souhlasi, pro nej to bude prece jen nejvetsi zmena, ale pry v pohode a postara se
i pro syna to bude myslim prinos, kdyz budou mit chlapackej cas s tatou nez mit furt za zadkem vynervovanou mamku. Tak jestli to klapne, vezmu to. Diky vsem za nazory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK V pripade krizovky z toho muzes vycouvat ve zkusebni lhute. Nicmene jinde ve svete je i to, jak dlouho jsi doma zustala velmi dlouha doba - RD v radu let napr. ve Francii ci Belgii absolutne neexistuje. Ber to tak, ze to kazdy citi/potrebuje jinak a pokudd to nejde vyslovene proti dobru nekoho dalsiho, ma pravo se podle toho zaridit. Tady nikomu zadna ujma nehrozi, dite bude vice casu se svym otcem, coz je prece bezva a prijde mezi vrstevniky, coz napr. nase pediatricka doporucuje - tedy sama pozitiva. Ono pak kdybys treba nemohla najit job bys zase litovala, ze ses alespon nepokusila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind diky
spis jsem se bala ze tu budu za krkavci matku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verim, ze to bude v pohode a tobe prace prospeje. Ja se zaradila do pracovniho procesu, kdyz mela dcera 17 mesicu a ja to nesla mnohem hur nez ona. Zadne nasledky to v ni nezanechalo, naopak, oproti vrstevikum byla napred, zvladala veci, ktere jine deti jeste nezvladali a to diky jeslim. Kolektiv ji dal hodne. Naucila se tam vic, nez kdyby byla doma jenom se svoji mamou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A myslíš, že by jsi byla za super matku, když by jsi se minimálně další rok nudila doma, cítila se nenaplněná a frustrovaná a pak ještě byla vynervovaná z toho najít si „ve správný“ čas místo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice mno ale nemela bych pocit viny, ze ho „opoustim“, kdyz „se to prece nedela“. Ale diky za novy pohled na vec, takhle nad tim premyslim taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK píše:
@Svistice mno ale nemela bych pocit viny, ze ho „opoustim“, kdyz „se to prece nedela“. Ale diky za novy pohled na vec, takhle nad tim premyslim taky
„Se to nedělá“, opustit „chudáčka“ dvouleťáčka, když bude mít místo tebe k dispozici o to víc času s tatínkem a jednou nebo 2× týdně vrstevníky ve školičce. Ale být psychiky v nepohodě nebo na dně z dlouhodobého pobytu na RD a v podstatě tak vědomě psychicky týrat sama sebe se dělá a to je to, za co se matka může cítit náležitě hrdá a nechat se poplácat od okolí po rameni, protože se dítěti „věnuje“ tři roky doma?
Já šla do práce na plný úvazek v 7 měsících malého (doma je s tatínkem). Na dotazy typu, proč, co to chudák miminko, jestli mi to není líto, takhle ho opouštět a bla bla bla jsem akorát odpovídala: Takhle nám to všem vyhovuje a líto mi to není, není proč - o dítě je postaráno stejně, jako bych se o něj postarala já, né-li lépe a dítě je spokojené. Tečka. A jestli si klepali na čelo mi bylo srdečně šumák. Já nežiju jejich život a oni zase můj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych šla. Příležitost je to veliká a pro tebe je praxe momentálně velmi důležitá. Dítě si bude také hodně užívat tatínka což se jinak nestane, že.. A když to prostě párkrát měsíčně nevyjde tak určitě ráda pohlídá za nějakou korunu třeba kamarádka s podobně starým dítkem na mateřské.. V tomhle věku to není žádné mimino a věnovat se mu budeš odpoledne a o víkendech.. Předpokládám, že školu nebudeš mít do pěti.. V jiných zemích chodí děti do jeslí po šestinedělí nebo po půl roce. Už ty dva roky s mámou doma jsou pro dítě bezva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit