Mám uplakané miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3394
27.12.17 21:33

Známé malá (2 roky) taky řvala, nenechala se odbít u doktorky a malé zjistili zlučníkové kameny, které jí pořád bolely, mléko to zhoršovalo. Má to od narození a půjde s tím na operaci. Teď má aspoň nějaké léky proti bolesti a už nepláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
27.12.17 21:34
@Anonymní píše:
Jenže víc do ní nedostanu. Co s tím? Když jí dám UM, tak vypije max.90ml

Tak asi fakt nemá hlad, každý dítě je jiný no.. mně doktorka poradila (malá taky nechtěla um) odstrikat a dokrmit ji tím.. to vycucla a poprvé mi usnula jak to ty miminka dělají :lol: nakonec jsem kojit přestala, ale stejně pořád ječí.. ale teď už můžeme spolu blbnout a tak je to zase lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
27.12.17 21:34

@Laddmie
Ty bláho 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.12.17 21:37
@Anonymní píše:
Holky ahoj,docházejí mi síly. Mám uplakané skoro 4-měsíční miminko. Je taková už od narození, nevím, co dělám špatně pořád. Myslela jsem si, že to časem přejde, ale stále nic. Nejdřív to byli prdíky, celodenní řev. Teď řve když se jde kojit, jdeme na procházku - řve v kočárku. Večer před spaním řev, probudí se řev, řve v houpátku, v nosítku. Když ji dám na hrací deku po 5 minutách řev. Přijedeme na návštěvu řve tam. Řve i v nosítku. Stále jí houpám a konejším…Už se nám smějí, jestli jdeme s muzikou. Všichni jí říkají zpěvačka. Ale já už jsem z toho unavená. Babičky nefungují ani jedna. Taťka funguje, pomáhá, ale má zase hodně práce, tak ho nechci ještě víc zatěžovat. Měly jste taky uplakaná miminka? Přešlo to?

mela. Prvnich par tydnu jsem myslela, ze skocim z okna. Nosila jsem non stop a protoze jsem blba, tak jsem nosila na rukou a ne v satku/nositku. Kdyz jsem pak na 4m nositko poridila, mala ho moc nechtela.

Prvnich 8 tydnu bylo na odvoz do blazince, pak se to zacalo lepsit, ale ne nejak hrrr. Kolem 4. mesice vrcholily potize s travenim. Mala blila od zacatku, ale kolem toho 4 mesice to byla fakt hruza. Ja byla zoufala. Pak ty problemy s briskem ze dne na den ustali. Huraaaaa, ted uz bude jenom dobre, ze? OMYL.

Vsechny jine mimca lezely pod hrazdickou a smaly se, bouchali rucickou do hrazdicky. Leonka rvala. Jine mimca spokojene lezeli v houpatku. Leonka rvala. Jine mimca spali, Leonka nespala. Ja vycerpana tak, ze jsem fakt nemohla. Z te doby jsem si odnesla alergii na detsky rev. :mrgreen:

A pak jsem prisla na zazracnou vec: ona chce vic spat. Clovek by to nerekl, protoze mala rvala pri uspavani, jako bych ji rezala nohu. Ale tim se clovek nesmel nechat rozhodit, proste natvrdo a na silu uspat kazde 2h.

Nereknu, ze byl pak jeno bozi klid, ale bylo to vyrazne lepsi. Pak asi mezi 6-7 doslo k prudkemu zlepseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
27.12.17 21:42
@warita píše:
mela. Prvnich par tydnu jsem myslela, ze skocim z okna. Nosila jsem non stop a protoze jsem blba, tak jsem nosila na rukou a ne v satku/nositku. Kdyz jsem pak na 4m nositko poridila, mala ho moc nechtela.

Prvnich 8 tydnu bylo na odvoz do blazince, pak se to zacalo lepsit, ale ne nejak hrrr. Kolem 4. mesice vrcholily potize s travenim. Mala blila od zacatku, ale kolem toho 4 mesice to byla fakt hruza. Ja byla zoufala. Pak ty problemy s briskem ze dne na den ustali. Huraaaaa, ted uz bude jenom dobre, ze? OMYL.

Vsechny jine mimca lezely pod hrazdickou a smaly se, bouchali rucickou do hrazdicky. Leonka rvala. Jine mimca spokojene lezeli v houpatku. Leonka rvala. Jine mimca spali, Leonka nespala. Ja vycerpana tak, ze jsem fakt nemohla. Z te doby jsem si odnesla alergii na detsky rev. :mrgreen:

A pak jsem prisla na zazracnou vec: ona chce vic spat. Clovek by to nerekl, protoze mala rvala pri uspavani, jako bych ji rezala nohu. Ale tim se clovek nesmel nechat rozhodit, proste natvrdo a na silu uspat kazde 2h.

Nereknu, ze byl pak jeno bozi klid, ale bylo to vyrazne lepsi. Pak asi mezi 6-7 doslo k prudkemu zlepseni.

Čoveče musím říct, že od doby co jsem nastolila pevný pravidla a dávám jí v určitý čas do postýlky a uspim ji je to taky mnohem lepší to je fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
27.12.17 21:42

Ano, mela. Trochu se to zacalo lepsit v pul roce. Pak jeste lepsi, kdyz se zacal plazit, lezt, chodit. V roce uz to bylo mnohem lepsi a ted ve 22m… No, obcas ma svuj den :-D, ale je to zlaticko.

Doted nechapu, jak jsem to mohla vydrzet. Ale ono cloveku nic jineho nezbyva.

Jo a trochu pomohlo, kdyz jsem ja ze stravy uplne vyradila mleko (byl kojeny) a pak take satkovani. Kdyz jsem objevila satkovani, rikala jsem, ze jsem nasla vypinac :-)

Příspěvek upraven 27.12.17 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
27.12.17 21:43

Mě malej place taky víc než první, ale vysadila jsem mléčné (kojím) a je to fakt lepší. O hodně. Prý male děti nemusí mít ani jiné příznaky, alw jen nespokojenost. Zkusila bych tohle ještě. Ale známenalo by to i změnu UM alespoň na nutrilon allegy Care..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.12.17 21:55
@marketak5 píše:
Mě malej place taky víc než první, ale vysadila jsem mléčné (kojím) a je to fakt lepší. O hodně. Prý male děti nemusí mít ani jiné příznaky, alw jen nespokojenost. Zkusila bych tohle ještě. Ale známenalo by to i změnu UM alespoň na nutrilon allegy Care..

jezis, po tom mela moje mala prujem barvy spenatu= tmave zeleny a strikalo to z ni tak, ze ostrikala kuchynskou linku. Chudak mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
27.12.17 21:57

Hledej problem u sebe. Evidentne ti zrcadli nejake emoce ktere si treba sama nepripoustis… jiny problem me nenapada pokud mas pocit ze po fyzicke strance by mela byt ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.12.17 22:00
@Sailah píše:
Hledej problem u sebe. Evidentne ti zrcadli nejake emoce ktere si treba sama nepripoustis… jiny problem me nenapada pokud mas pocit ze po fyzicke strance by mela byt ok

boze muj… nektere miminka jsou drazdive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
27.12.17 22:05
@Sailah píše:
Hledej problem u sebe. Evidentne ti zrcadli nejake emoce ktere si treba sama nepripoustis… jiny problem me nenapada pokud mas pocit ze po fyzicke strance by mela byt ok

Hmm, super rada. Asi od maminky, ktera mela detatko klidne, ze? A povazuje to za svou zasluhu…

Pravdepodobne to bude mit nejake fyzicke duvody. Jen maminka to tezko pozna, kdyz nevi, co to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
27.12.17 22:10

@Limi123
Proc bych mela mit hned klidne dite? Pokud je zena ve stresu to dite klidne nebude. Neza vse muzou vase prdiky a jine srandy… jasne taky muze byt predrazdenez premiry podnetu, ale to by s nim musela denne chodit ve visitku celem ven.. sama by mela nejlip vedet proc breci..;) kazda rada dobra, kdyz sama nevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.12.17 22:11
@marketak5 píše:
Mě malej place taky víc než první, ale vysadila jsem mléčné (kojím) a je to fakt lepší. O hodně. Prý male děti nemusí mít ani jiné příznaky, alw jen nespokojenost. Zkusila bych tohle ještě. Ale známenalo by to i změnu UM alespoň na nutrilon allegy Care..

hele, kdo nezazil nedovede si to predstavit. Ja se tady bezne setkavam s nepochopenymi reakcemi typu: „ale to mimco prece nebrecelo cely den a ze ses ani nestihla najist a prevlect z pyzama je asi tvoje neschopnost“.

Ty jo… moji dceru na ne. By koukaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
27.12.17 22:13

Skús si prečítať túto diskusiu https://www.emimino.cz/…place-12309/ je nás tam viac ktoré mali miminko ako ty. Niektoré deti proste plačú, lebo plačú…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
27.12.17 22:18
@Sailah píše:
@Limi123
Proc bych mela mit hned klidne dite? Pokud je zena ve stresu to dite klidne nebude. Neza vse muzou vase prdiky a jine srandy… jasne taky muze byt predrazdenez premiry podnetu, ale to by s nim musela denne chodit ve visitku celem ven.. sama by mela nejlip vedet proc breci..;) kazda rada dobra, kdyz sama nevi

Tak ja jsem take nevedela. A nakonec to bylo:

1. mleko - asi alergie??
  2. cosi, co noseni na rukach nevyresilo, ale noseni v satku pomohlo
  3. ve starsim veku touha se pohybovat, ale jeste to neumel
  4. kolem 5. mesice uz nechtel byt se mnou doma, ale chtel byt na koupalisti a pozorovat lidi. Venku, kde bylo hodne psu a lidi, byl v pohode. Doma jen rval.

A zjistila jsem to metodou pokus-omyl vzdycky az pozde. Lepe receni s 3) se nic delat neda, to se musil naucit sam.

Samozrejme, ze kdyz ma maminka drazdive dite, tak na tom ted uz asi nebude maminka ani moc dobre psychicky. Ono pro cloveka, ktery to nezazil, je jednoduche napsat, ze zrcadli pocity. A ze se ma maminka zklidnit a zklidni se i dite. Ale daleko pravdepodobnejsi v tomto veku je, ze diteti proste neco je fyzicky. Jen tezko rict, co, kdyz cele dny a noci jen probreci.

Ja samozrejme souhlasim, ze dite pocity zrcadli. Ale tady to nebude ten hlavni duvod. Samozrejme to, ze je maminka v nepohode cele situaci take neprida, ale zde je to zrejme spis dusledek nez primarni pricina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí