Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Znám, syn první 4 měsíce buďto řval, nebo byl na prsu, pak se to začalo pozvolna zlepšovat. Kočárek jsem vzdala, ten začal tolerovat až když seděl. Jinak doloručuju kvalitní probiotika, Biogaia jsou dobrý. Místo Vigantolu dávej jiný vit. D, ale dceři trvalo víc než týden, než se vrátila do pohody. Teď už jsme Vigantol ani nezkoušeli a rovnou nasazovali BabyD myslím, že se tak jmenuje
![]()
@warita píše:
hele, kdo nezazil nedovede si to predstavit. Ja se tady bezne setkavam s nepochopenymi reakcemi typu: „ale to mimco prece nebrecelo cely den a ze ses ani nestihla najist a prevlect z pyzama je asi tvoje neschopnost“.Ty jo… moji dceru na ne. By koukaly.
Moje tak teda rvala, první jídlo když muž přišel z práce apod
no a mlíko šlo do háje ![]()
@Sailah píše:
@Limi123
Proc bych mela mit hned klidne dite? Pokud je zena ve stresu to dite klidne nebude. Neza vse muzou vase prdiky a jine srandy… jasne taky muze byt predrazdenez premiry podnetu, ale to by s nim musela denne chodit ve visitku celem ven.. sama by mela nejlip vedet proc breci..;) kazda rada dobra, kdyz sama nevi
No to je ale opravdu kravina
Naše nejmladší taky občas řve jen aby řvala
holt některý děti tak řvou celý den ![]()
@murkyf píše:
@waritaMoje tak teda rvala, první jídlo když muž přišel z práce apodno a mlíko šlo do háje
Jo, taky tak, až na to mlíko teda. Do teď nechápu, že jsem o mlíko nepřišla
Ještě mě napadl reflux, syn ho měl a hodně přitom plakal, ale nezvracel. Přišla jsem na to náhodou, po kojení jsem mu čichla k dechu a bylo to cítit jako po zvracení. Pomohl sirup Gastrotuss. Od 5týdnů do 8 měsíců byly to tak 2 balení měsíčně.
Mne mala spinka celou noc ale byla ubrecena pres den. Tchýni napadlo, ze tim, ze kojim každé dve hodiny ze se mi nestihne udelat kvalitní mleko. Poradila at skusim UM ob krmeni. A najednou je mala mnohem spokojenější. Mam to tak ze rano kojim, pak UM 150ml pak prochazka, kojeni, UM 150ml, někdy prochazka, kojeni a kojeni před spaním kolem devate a to pak spinka do rana. Miminku ted byli 2 měsíce. A hlavne zkus byt v klidu ty. Deti hrozne přebírají to jak se citi maminka.
Ty jo holky, jen aby to fakt nebylo tím, že je hladová. Dřív spala hezky i přes poledne a teď je každých 10min vzhůru. Jinak probiotika dávám a místo Vigantolu dávám jiný déčko.
Dětem se spánek mění pořád. Pokud hezky přibírá, hladová by být neměla
tak vysadit mlíko a všechny mléčné výrobky, z toho taky může být bolení bříška, ale taky pár dní trvá, než je to poznat
@Anonymní píše:
Holky ahoj,docházejí mi síly. Mám uplakané skoro 4-měsíční miminko. Je taková už od narození, nevím, co dělám špatně pořád. Myslela jsem si, že to časem přejde, ale stále nic. Nejdřív to byli prdíky, celodenní řev. Teď řve když se jde kojit, jdeme na procházku - řve v kočárku. Večer před spaním řev, probudí se řev, řve v houpátku, v nosítku. Když ji dám na hrací deku po 5 minutách řev. Přijedeme na návštěvu řve tam. Řve i v nosítku. Stále jí houpám a konejším…Už se nám smějí, jestli jdeme s muzikou. Všichni jí říkají zpěvačka. Ale já už jsem z toho unavená. Babičky nefungují ani jedna. Taťka funguje, pomáhá, ale má zase hodně práce, tak ho nechci ještě víc zatěžovat. Měly jste taky uplakaná miminka? Přešlo to?
Měla jsem to samé…syn byl nezkutecne uřvaný řval téměř pořád v kočáru být nechtěl vůbec v postýlce taky ne pořád jen rev…prostě některé děti takové jsou nic jim neschází jen mají potřebu rvat!!!a ke všemu tomu řvaní mi napsal v noci byl třeba 20krat vzhůru byla jsem na zhroucení…přešlo to až když začal chodit…přeji pevné nervy ![]()
@Sailah Dobrá rada opravdu!!to paní určitě pomůže taková hovadina…
![]()
Pro mě bylo nejdůležitější se smířit s tím, že mám prostě ubreceny miminko.. že když brečí, tak prostě brečí.. holky v mým okolí mě obdivuji, že dítě řve a já jsem v klidu.. ale ono co ti zbyde…když řve řve porad.. držím palce
@murkyf píše:
Pro mě bylo nejdůležitější se smířit s tím, že mám prostě ubreceny miminko.. že když brečí, tak prostě brečí.. holky v mým okolí mě obdivuji, že dítě řve a já jsem v klidu.. ale ono co ti zbyde…když řve řve porad.. držím palce
Tak ja tedy v klidu nebyla, kdyz rval. Proste jsem to nedokazala. Ale pak jsem skoncila tak, ze jsem treba jeste v jednu odpoledne nemela ani vycistene zuby, ani jsem nebyla nasnidana. Bylo to strasne. Vecer, kdyz prisel domu tatinek od maleho, tak jsem se vzdycky v zoufalstvi zavrela nekam, kde jsem ten krik neslysela a staral se zase on. Nic horsiho jsem v zivote nezazila a zpetne vim, ze by bylo mnohem lepsi se alespon najist, ale tehdy mi to proste neslo.
Pokud bude druhe mimco jako prvni syn, bude muset v postylce vydrzet, protoze kdyz uz ma clovek starsi dite, nemuze venovat 200% casu mladsimu.
@Limi123 ja si uvedomila, ze jsem cely den nejedla a nepila spis tak kolem 5 odpoledne, kdyz se mi zacalo delat cerno pred ocima vycerpanim.
Jinak mne dojima manzel, ktery s oblibou tvrdi, ze to dite prece nebrecelo cely den
. No jiste ze ne, protoze ja jsem nosila jako blazen. To bylo nevim kolik hodin denne, co jsem nosila.
A on to vnima tak, ze kdyz se nosi a decko po 30min konecne usne a je ticho, tak prece nebreci.
A co to polhodinove noseni, ze ktereho mi odchazely klouby. A co ten nekoncici krik, ktery mi drasal nervy a co horsi, ze malou nebylo mozne odlozit. Bud se probudila pri pokusu o ulozeni, nebo nejpozdeji do 5min a jelo se dalsi kolecko.
Za mne to byl pocit, jako by jecela cely den, protoze to bylo fyzicky a psychicky extremne narocne.
Taky mne dojala tchyne, ktera se mnou mela soucit a rikala mi, ze to jako zna. Jeji nejstarsi syn mel koliky a ze takto ve 4-5 vecer zacal plakat a klidne i do pulnoci. Ja hodila na tchyni nechapavy pohled. Leonka zacala jecet v 6 rano a klidne jela do pulnoci.
Přeju pevné nervy, já jsem to zažila u druhého dítěte, ten mi řval i v šátku…měla jsem z toho nervy v čudu a do toho jsem se ještě musela starat o staršího syna. Postupně jak byl větší tak bylo toho plakání méně a méně, tak snad ti z toho taky vyroste, zatím to chce jen pevné nervy.
@warita píše:
@Limi123 ja si uvedomila, ze jsem cely den nejedla a nepila spis tak kolem 5 odpoledne, kdyz se mi zacalo delat cerno pred ocima vycerpanim.Jinak mne dojima manzel, ktery s oblibou tvrdi, ze to dite prece nebrecelo cely den
. No jiste ze ne, protoze ja jsem nosila jako blazen. To bylo nevim kolik hodin denne, co jsem nosila.
A on to vnima tak, ze kdyz se nosi a decko po 30min konecne usne a je ticho, tak prece nebreci.
![]()
![]()
A co to polhodinove noseni, ze ktereho mi odchazely klouby. A co ten nekoncici krik, ktery mi drasal nervy a co horsi, ze malou nebylo mozne odlozit. Bud se probudila pri pokusu o ulozeni, nebo nejpozdeji do 5min a jelo se dalsi kolecko.
Za mne to byl pocit, jako by jecela cely den, protoze to bylo fyzicky a psychicky extremne narocne.
Taky mne dojala tchyne, ktera se mnou mela soucit a rikala mi, ze to jako zna. Jeji nejstarsi syn mel koliky a ze takto ve 4-5 vecer zacal plakat a klidne i do pulnoci. Ja hodila na tchyni nechapavy pohled. Leonka zacala jecet v 6 rano a klidne jela do pulnoci.
Jojo, u nas take brek nonstop. Spal mi jen pri noseni, v kocarku venku za jizdy nebo u prsa, pokud jsem vydrzela lezet bez pohnuti. Ani u jednoho jsem si ale neodpocinula ja. Takze jsem nekolik mesicu vlastne temer nespala. Pamatuji si, kdyz syn jednou vydrzel spat chvili v postylce, ten strasny pocit, kdyz jsem slysela, ze se budi. Byla jsem uplne zdesena, vycerpana…
Ale ted mi to vynahrazuje, je uzasny! (Take ma sve dny, ale v norme).