Stále pláče

30.8.06 17:10

Stále pláče

Ahoj maminy,
jednou už jsem sem psala, že mam moc ubrečené miminko. Většinou mě lidi uklidňovali, že okolo čtvrtého měsíce se to změní a bude to v pohodě. Ale u nás zase taková změna nenastala, jsou dny, kdy ráno moje Kačka vstane a prořve se do večera. Máte nějakou radu, co na takového řvounka platí? Nevíte čím to může být? Prdíky a jiné neduhy si myslím, že to nejsou. Nekroutí se bolestí, prostě jen brečí. Dík Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
294
30.8.06 17:50

U nás se to spravilo taky pozdě, až po šestém měsíci, kdy jsem ji mohla trošku nadzvednout v kočáru a ona začala pozorovat věci kolem sebe. I tak jsme s kočárem nesměli zastavit.
A do té doby mi pomáhal šátek. Jitka řvala od rána až do večera a neuměla klidně usnout na delší dobu, ale když jsem ji dala do šátku a vyrazila na procházku (opět jsem s šátkem nesměla být doma, stát a nic nedělat), tak byl klid. V šátku se prospala, neřvala (s výjimkou postávání v MHD). Dost mi to ušetřilo nervy.
Karolinko, řeknu Ti ale jednu věc, která je na tom všem pozitivní - budeš hooodně otrkaná matka. Mě po této zkušenosti hned tak něco nerozhází. A druhé miminko mám mooooc hodné a dokážu si toho vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
30.8.06 17:50

ahoj, pro klid duše bych se poradila s doktorem… Já „uřvané miminko“ neznám, měla jsem andílka:) Párkrát když neměla svůj den a byla mrzutá a uřvaná, tak jsem ji šoupla do babyvaku a bylo to v pohodě. Byla u maminky, měla rozhled, kolíbalo se s ní:) A nejlíp, když jsme si pustily CD a já s ní v tom babyvaku tancovala a zpívala… Asi proto mám teď tak uchechtaný dítě, že si na to vždycky vzpomene:)))))

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.06 18:56

naprosto ti rozumím. Moje dcera prořvala v podstatě pět měsíců… Byla vytoužené miminko, strašně jsme se s manželem tešili a byl to pro nás oba dost šok. Přes den se prořvávala do spánku, v noci se budila po třech hodinách.Nejdříve mi všichni říkali, že to URCITE přejde po šestinedělí. Potom URCITE po čtyřech měsících.. No.., dcera je občas uplakánek i dnes, ale je to mnohem lepší. Tak zhruba od šestého měsíce už jí trošku rozumim, proč vlastně pláče.. do té doby to bylo naprosté peklo, když si najdeš některé mé staré příspěvky, určitě tě ve tvé situaci trošku podrží a pobaví-:)) ale neboj, přejde to. Některé děti už jsou holt takové. Mně hodně pomohla kniha „Nejštastnější miminko v okolí“ od Dr. Karpa. Škoda, že jsem jí neměla dřív.. Tak držím palce, at se to brzy upraví! Přiznám se, že já už mám strach mít případně další mimčo, ale jak už tu někdo psal, neuvěřitelně tě to zocelí!!-:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
30.8.06 19:24

Ahoj,
taky jsem tu asi pred rokem a pul psala podobny prispevek. Syn opravdu hodne plakal a taky uz jsem nevedela, co s nim. Predpokladam, ze dudlik mala asi nechce, ze? Olik ho taky nechtel…No, hodne jsem ho nosila, v podstate porad se mu venovala, nejak jsem se snazila ho zabavit a ted uz na to jen vzpominam a rikam si, jestli budu mit stigro a druhe mimi bude min uplakane.
Na druhou stranu pry ale plati, ze je-li mimi hodne jako male, tim vic pak zacne radit treba po roce a obracene. Tohle zatim muzu potvrdit, syn je ted moc hodny (doufam, ze me zitra nevyvede z omylu :)

Tak se drz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.8.06 21:52

Ahojky Kajo, muze to byt asi cimkoliv. Porad jsem se snazila prijit na to, co se za tim skryva. Jestli je to pocasim - treba moc horko, nebo mi dochazi mlicko…

Kojis? Nemuze mit malicka hlad?
Nema vyrazku? …nase mala hrozne rvala, kdyz ji vylezli potnicky…
Nemuzou ji uz zacinat rust zoubky?

Deti jsou opravdu nevrle kolem toho tretiho mesice, kvuli rustovemu spurtu..

Tak at ji to brzy prejde a tobe preji pevne nervy!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.8.06 21:54

Ahojky Kajo, muze to byt asi cimkoliv. Porad jsem se snazila prijit na to, co se za tim skryva. Jestli je to pocasim - treba moc horko, nebo mi dochazi mlicko…

Kojis? Nemuze mit malicka hlad?
Nema vyrazku? …nase mala hrozne rvala, kdyz ji vylezli potnicky…
Nemuzou ji uz zacinat rust zoubky?

Deti jsou opravdu nevrle kolem toho tretiho mesice, kvuli rustovemu spurtu..

Tak at ji to brzy prejde a tobe preji pevne nervy!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.06 17:18

plačtivé miminko

ahoj holky,
díky za podporu. Já už fakt kolikrát nemůžu. Taky mi lidi říkají, že to přejde, ale kdy? Je fakt, že to člověka asi zocelí. Holky z práce mi radí, ať jí necham vyřvat, ale to se nedá, začne mi rudnout a dusit se. Nošení taky zkoušim, mam pocit, že se jí věnuju 24 hodin denně. Knížku Nejšťastnější miminko v okolí mám a jiné další knížky, ale nic moc na ní nezabírá.
S doktorkou jsem se radila, holčička je zdravá. Mam dělat, co malá chce :)
Kdo to znáte, tak víte co to je. Dodali jste mi odvahu, že to může přejít po půl roce. tak budu čekat. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
2.9.06 10:35

Ahoj Kájo,
mám pocit, že už jsme se v pár diskuzích na toto téma setkaly.Máme doma něco podobného - tedy holčičku 3a půl měsíce starou a od narození jsme řešili a řešíme podobné problémy. Těžko si někdo dokáže představit, jaké to je.U nás jsou také dny, kdy si s obtížemi dojdu na záchod, jím pouze to, co se dá jednou rukou vytáhnout ze ledničky a jelikož má malá už pět a půl kila, tak mi ze zápěstí a z lopatky na pravé ruce vystřeluje taková palčivá bolest, že mám strach, že Emičku upustím na zem.Nervy pracují na plné obrátky a člověk má pocit, že to nikdy neskončí. Stejně jako ty jsem si pořídila knížku o d Dr.Karpa i jiné a žádné výrazné zlepšení nenastalo ani po aplikování doporučených postupů.Jak já jsem si představovala, jak budu chodit načančaná s kočárkem po městě a všude se chlubit.Zatím co teĎ se plížím postranními uličkami aspoň nakoupit - hlavně aby mě vidělo co nejmémě lidí (nemyté vlasy, nenamalovaná, kruhy pod očima…).Když už se zlepší noční spinkání, tak zase začne zlobit přes den apod.Taky jsem se upínala ke konci šestinedělí, pak ke 3 měsícům…a žádná výrazná změna nepřišla.I když je pravda, že toho pláče přes den je už méně, ale musím se malé věnovat každičkou vteřinku.Já vím - od toho jsem doma, ale ráda bych měla alespoň chviličku klidu na základní biologické potřeby…Skoro je s podivem, že tu malou mám ráda, ale mám - strašně…Přeju pevné nervy…sobě i tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.06 19:41

plačtivé miminko

Ahoj Evropanko,
náš stav jsi popsala naprosto trefně, zrovna teď mi na chvilku malá dobrečela a už ji zase slyšim natahovat z postýlky. Je to fakt zápřah jako hrom. Taky se divim, že ji mám pořád ráda a mam ji ráda víc a víc, uřvánka jednoho. Ale návštěva u kamarádek fakt nehrozí. Jednou jsem vlezla ke kamarádce do bytu a za pět minut jsem byla zase venku. Malá brečela a brečela. Hrůza. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
2.9.06 20:39

Ahoj, holky, hlásím, že „vychované“ (doslova) miminko mám taky - čtyři měsíce neustále na rukách, kočárek jsme použili snad jen pětkrát - nesnesla být někde položena (však to znáte). Taky znám „dietu jedné ruky“ a sezení na WC s dítětem :roll: , v noci mne v nošení občas střídal manžel, když už jsem neměla sílu vstát (trochu se to zlepšilo po 4. měsíci). Naši dceru snad omlouval reflux a prdíky, ale to přece nemohla mít pořád , že? :roll:

Naštěstí jsem si jako matka prvorodička dlouho myslela, že to je normální (než jsem se seznámila s dětmi kamarádek :? ) a tak jsem teď psychicky nachystaná na druhé kolo (i když v skrytu duše doufám, že to bude lepší… Držte palce!!!).

Ale proč to píšu: ne, po roce to není o moc lepší, aspoň ne u nás. Zoufalý pláč se jen změnil ve vzteklý nebo nešťastný jekot - zvlášť v MHD je to velmi působivé. :roll: Aspoň, že ty noci už jsou klidnější… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.06 18:36

Pohlaví miminka

Ahoj holky,
Bebatko - moc jsi mě nepotěšila s tím, že se to nezmění ani po roce, to se máme fakt na co těšit. Taky se budu brzy připravovat na druhý kolo, tak doufám, že to bude hodné miminečko, jaké jsem si vysnila už na první pokus......to je taky hodné :D , ale vyžaduje spoustu a spoustu pozornosti. Jsem ráda, že to neni jenom u nás doma, ne že bych to někomu přála, to ne, ale necítim se úplně mizerně. Kolikrát mam stavy, že jsem ta nejhorší máma na světě. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
16.7.10 09:51

Ahoj holky, otevírám tuhle starou diskuzi. Náš Mareček (8týdnů) furt řve a řve, jsem totálně vyřízená, chvílema ho snad i nesnáším… Prostě řve furt, když zrovna nespí, nejí, nebo těch 10 minut, co ho lze nějak zaujmout. Jinak furt. Celý dny. Pít mu dávám takže žízeň nemá, kojím plně - přibírá až až, když ho chovám pár minut ok, ale brečí mi i v náručí. Kdykoli se probudí, rovnou ječí. Takže já brečím a brečím a připadám si jak otrok, nebo trestanec. Obdivuju holky z téhle diskuze, že plánovaly druhé dítě a věřily, že bude hodné. Já vím jistě, že druhé dítě ne.
Naivně jsem myslela, že se to zlepší po šestinedělí, ale je to snad horší, protože teď už přes den skoro vůbec nespí - sem tam 5-10minut.
Poraďte mi prosím, jak se nezbláznit :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.3.11 18:21

AHOJKY,TAK TO JSME NA TOM ASI STEJNE.MUJ MALEJ BUDE MIT 2 MESICE A TAKY PLACE NON STOP.UZ Z TOHO SEDIVIM.ZA CELEJ DEN,JESTLI NASPI HODINU,TAK TO JE MOC.PRES NOC SPI,VZBUDI SE JEN JEDNOU,ALE JAK JE DEN KONECNA.FURT NA RUKACH,A I TAK PLACE,NEMAM CAS NA NIC.DOUFAM ZE SE TO BRZY ZLEPSI A ZE SE ASPON V KLIDU NAJIM.I OBED JIN NA 3KRAT.PREJI VSEM PEVNE NERVY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
už nemůžu
23.4.11 21:23

malý terorista

tak já mám taky doma malého teroristu, je mu něco přes 4 měsíce a pořád se vzteká, pokud ho zrovna nenosím a napsoto na 100% se mu něvěnuji - tzn. nemohou si povídat s někým jiným, musím mluvit jen na něj a to ještě se zvýšeným hlasem, aby se mu to líbilo, když ho dám z náručí si lehnout, tak musíme cvičit, aby to v leže na zádech vydržel atd. Vzteká se tak, že mi třeba trhá i bradavkami. Určitě to není tím, že by byl hladový, nepřebalený apod.. Vůbec nic přes den nestíhám jiného, záda mě bolí, cítím se jen jako otrok, když ho nechám vyřvat, tak za 5 minut řevu je rudý, v očích krokodílý slzy - no prostě hrůza - nevím, jestli to někdy přejde… dneska jsem měla takovou depku z toho, že jsem brečela i s ním… vím, že mi nikdo neporadí jak na to, alespoň si můžu postěžovat…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure