Stále pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
6.7.13 22:43

Taky jsem si s radosti pocetla… Ale pouhe konstatovani situace mi spankovy deficit nespravi :-( Tak jen doufam, ze se zbesile stridani REM faze a hlubokeho spanku nasi holcicky brzo uklidni a ja si dam aspon 3 hodiny v kuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
7.7.13 14:32

Tu je este jeden :lol: http://www.babyweb.cz/…cnym-ditetem

u nas funguju momentalne tvz „bio kousatka“ davame mrkvu alebo uhorku a dame do sedacky a je ticho aj pol hodinu :potlesk: :potlesk:

@teruza keby som na tvoju otazku vedela odpoved tak som najstastnejsia matka pod slnkom. Pretoze by som sa vedela tesit kedy sa aj ja aspon trochu vyspim. Kolko krat sa v noci budi? Ako uspavas? Kojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
7.7.13 20:38

Uz davas celou syrovou zeleninku? Ja mam z toho trochu strach, aby se nezadusila…u vseho musi delat tisic blbinek a to i kdyz je „svazana“ v zidlicce nebo sedacce. Tak zatim davam kukuricne krupinky a detske susenky, coz ji taky zabavi, ale zase ji musim celou prevlekat :-) A nevim proc, ale pri prevlekani rve snad nejvic, jako bych ji ruce trhala :-( Jinak my v noci vstavame asi trikrat, jak kdy. Kojim pokud se vzbudi dyl nez po 3 hodinach, jinak houpeme. Kdyz neusne u kojeni, taky houpeme a uz se nam nekolikrat stalo, ze nezabralo nic a pulku noci sme si hraly, nez se zase unavila :zed: Jeste jsem se chtela zeptat, jak se drobek chova pres den - nase mala mi totiz pripada porad unavena, uknourana, mne si ocka, no hruza. A dela to i kdyz je vyspala (je to vyjimecne, ale nekdy usne odpoledne treba na 2,5 hodky a kdyz se probudi, dobrou naladu ma tak pul hodky a pak zase to same ospale knourani…) a uspavame na rukach nejdyl po 3 hodinach, aby spala aspon chvili, jinak je zle :cert: Moc se omlouvam, ze jsem se tak rozepsala, ale dneska byl zase den blbec, tak se potrebuju vypsat a poradit…Diky

• Citovat
  • Upravit
650
8.7.13 00:49

@Ellinek JEEEEJ AJ TEBE RVE PRI OBLEKANI??? :potlesk: :potlesk: :potlesk: takze to nie je nasa chyba :lol: Ja som si myslela, ze sme jej nieco spravili ked tak place a ono to mozno tak nebude :lol: :lol: :lol: Ty jo, ale si ma potesila :lol: Ja ta chapem ze je to na vrazdu - prevleciem hlavu a uz to ide. SPusti taky krik :zed: :zed: S tou zeleninou. Davam velku mrkvu do ruky a z velkej uhorky koleso. Vzdy z chladnicky - tak tam chrumka tymi 2 malymi zubkami a je ticho. A ako pises, tak vzdy spinava po jedle - krupky nedavam - dusi sa s nimi. Vysusuju pusinku a potom je je z toho blbo. Nemas ten isty problem? No a to ostatne co pises PRESNE NA CHLP MAME TO ISTE!!! Len to spanie - u nas je lepsie (uspime takmer vzdy do 30 min +/- zacali sme s ritualom - polozit do postielky pred spanim len tak aby vedela ze ide spat asi 2 tyzdne spat a pomaha to. Ale nezaspi ked jej nieco vadi - vcera to boli puncosky :roll: Minule to bolo bodycko. Vcera v noci o 4.ej rano sa rozhodla ze chce vytlacit Mr. Hovienka :roll: To vies ze na ruky, vytlacila Mistra konecne, prebalit, nakojit a uhojdat. Je to peklo - fakt. A prestala spat v kocarku - do minuleho tyzdna tam spala aj hodku a pol a teraz? 30 min a musime ist domov inak je plac, ze chce na ruky, a doma uspavame na rukach po hodine a pol opat :cert: :cert: Ty jo, ty to mas na chlp presne ako u nas doma. A inak prave nam bojkotuje jedlo :twisted: :twisted: 50 zeleniny na obed a 50 kase na veceru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
8.7.13 01:04
@teruza píše:
Taky jsem si s radosti pocetla… Ale pouhe konstatovani situace mi spankovy deficit nespravi :-( Tak jen doufam, ze se zbesile stridani REM faze a hlubokeho spanku nasi holcicky brzo uklidni a ja si dam aspon 3 hodiny v kuse…

nechces skusit dat mimco u teba doma na hlidani - napriklad 2× tyzdenne na 3 hodky aby si sa mohla vyspat? maminka kt ma tiez dieta to zvladne a financne to nebude narocne ako mat profi opatrovatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.7.13 10:17

@Xsenova Pořád kojím, je jí 7 měsíců a zatím se nám nepodařilo dobourat ani polední kojení - začala mi bojkotovat obědy (aspoň že kaši a ovocné přesnídávky jí). V noci kojím jednou (2× výjimečně).
Uspávání je dobré, to se docela daří, po večerním rituálu jen pokládám do postýlky, dám dudlík a usíná. 2-3× zapláče když se omylem přetočí na bříško, nebo vypadne dudlík, ale chovat naštěstí nemusím, včasným podáním dudlíku to většinou na chvíli zaspí.
Spávala docela dobře, poslední 3 měsíce to bylo super, usnula hezky, v noci kojení, u kterého usnula a šup do postýlky. Až poslední měsíc to je na prd (zlepšila pláč přes den, za to si to asi vybírá v noci…).
Ale ona se vlastně ani nebudí, jen šíleně pláče ze spaní, vstávám k ní tak 5 - 6× za noc. Dnes k ránu třeba štkala asi 30 minut a nechtěla ani dudlík, jen kňourala.
Včera jsem hledala ještě nějaké informace, a našla jsem, že kolem 6.měsíce se dětem začínají zdát sny a protože na to není zvyklá nervová soustava, proto tak pláčou. Tak doufám, že to je ono a brzo se to zlepší… a žádné hlídání nebude třeba.
No mamičky, držím nám palce, ať se ti naši nároční drobečci zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
8.7.13 13:42

@teruza tak ten dudlik ti zavidim :srdce: viem ze je to velka pomoc. U nas o dudliku ani pocut :roll: takze sa nedokaze sama utesit a preto uspavame stale na rukach :roll: Ja som sa vzdala myslienky ze moje dieta sa tak skoro ukludni. Ze sa moze budit x krat za noc do 3 rokov, ze spokojne miminko tak skoro nebude pretoze je narocna. Je to velmi oslobodzujuci pocit. Nepytam sa stale co mozem spravit aby spala, usmievala sa, bola chvilu sama. Beriem ju taku aka je - pretoze to fakt vypada ze je zdrava a citim sa lepsie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
8.7.13 20:57

Tak zacnu postupne, Xsenova, vazne mame temer stejna ditka. Nase hur spi, ale zase zatim nastesti dobre ji. velkou sklenicku ovoce dopoledne, skoro celou velkou maso-zeleniny k obedu a 150ml kase k veceri. Rano, odpoledne a pred spanim jeste kojeni ( a samozrejme v noci…) Tak jen doufam, ze to jidlo ji vydrzi, i kdyz dela blbosti, vetsinou to sni, tak jsem rada, ze nemusim mit aspon strach, ze neji… Ale napadlo me, jestli ti mala nezacala hur jist kvuli teplu, to mi delala pred 14 dny, jak byla silena vedra, tak treba se to zase zlepsi.
Spanek v kocarku je u nas to same. Uz je ve sportaku, tak je to trosku lepsi s placem, ale kdyz neusne a je protivna, tak rve i v nem. Spi mi v nem take max. 30 minut, ale pak vetsinou kouka, takze aspon uz nemusim behat domu, jako kdyz byla v hlubokem a jecela tak, ze vsichni ze vsi vybihali z domu, jestli nahodou nespustila sirena hlasici bombovej utok :oops:
Dalsi je dudlik, no skoda slov… mala ho chtela jen asi prvni dva mesice, od te doby ho akorat kouse z druhe strany (asi demonstrativne). Ale vymyslela jsem na ni trik, ktery alespon obcas zabira. Radily mi to sestricky v porodnici, kde byly dudliky zakazane, ale bylo treba ty nejvic rvave deti (moje dite presneji) uklidnit. Das ji do pusinky malicek, briskem nahoru na patro. Simuluje to pry temer presne prso, je to teple a navic to nejde tak dobre vyplivnout :-) Tak to zkus. I kdyz ted jak je uz velka, nekdy nezabira ani to a jeste me obcas kousne…ale nekdy diky tomu usne do pad vterin, a kdyz zacne zabirat, dam rychle dudak a cekam. Za pokus nic nedas no.
A posledni je ten rev ze spani. Mame to samozrejme taky. Myslim, ze sny to budou urcite, nekdy mi pripada, ze vylozene vydesene kouka, co se s ni delo. A taky to prikladam hornim zubum. Pry je to nekdy zaboli tak silne, ze je to vzbudi a pak jsou proste nastvani, ze jsou vzhuru. A trva to pry dlouho, nez vylezou. U nas jeste nekdy asi boli bricho-kdyz breci dlouho a nepomaha ani kojeni, dam si ji na tygrika a vazne se vetsinou vyprdi a je to dobry. A bobek taky pomuze vzdycky (mimochodem, davam 100 bodu za hlasku Mr. Hovinka) :potlesk:
Panecku, to je neuveritelny, jak jsou ta nase dedatka temer stejna… Hrozne se mi ulevilo, ze to teda snad neni mnou, ale tim, jaka mala proste je a nic s tim neudelam, i kdybych se snazila sebevic. Stejne jako pise Xsenova, je to narocny miminko a musime se to naucit tak brat :-) Vazne to ze me trochu spadlo, jupi. Samozrejme ze mi to nenahradi probdele noci, ale zvedlo mi to hrozne naladu. Tak ja si jdu uzivat chvilky, kdy spi sama v postylce. Dlouho to trvat nebude…

• Citovat
  • Upravit
650
9.7.13 23:49

@ellinek my dame do sportaku hned ako sa prestahujeme, pretoze teraz byvame 3p bez vytahu a keby tam zaspala tak s nou nemozeme hore a este ako pecie slnko :-/ 7 mesacne miminko mi pride male aby sa na prave poludnie vypekalo :-/ takze prezivame 30 min a domov :lol:

S tym malickom sme to riesili prve 2 mesiace ale potom dat dudku nikdy nezabralo - zacala sa nou davit :? a po 25 pokusoch s 19 dudkami sme to proste vzdali. Ona dudku fakt nechce. Malicek som jej dnes dala po dlhej dobe a tak ma uhryzla tymi 2 malymi zubakmi, ze radsej to uz skusat nebudem :lol: :lol: Na obliekanie sme zacali robit KUK 8o a schovavam sa za bodycko a ona sa mi tam rehoce a takto 5× a potom poviem KUK rucicka a ako sa smeje tak si ani neuvedomi ze jej tu rucicku taham. Pri druhej to uz tak moc nefunguje :mrgreen: ale potom kuk a dam dole bodycko a je ticho :lol: :lol: takze dnes sme ju 2× prezliekli bez kriku :potlesk: Podla mna je problem u nasej malej, ze ked sa jej raz nieco stane a zacne plakat/hnevat sa/radit tak potom to robi automaticky opat pri tej cinnosti. Akoby sa zabudla zastavit :roll: a musime zlomit zvyk aby sme sa dostali k pozitivnemu vysledku :roll:

S tym jedlom - mozem par otazok? Ako dlho ti trva kym ti mala spapa velku sklenicku? Nasa pritom robi caviky (hra sa, obzera sa, taha popruhy na stolicke) a potom prestane otvarat pusinku a proste koniec a uz do nej nedostanem ani kusok. Pricom tyzdne spat papala krasne a dostali sme sa na 120 zeleniny. Potom sa zastavila a finale - 2 dni nechcela o jedle ani pocut a teraz zacina - ale teda, 1× denne a sme radi :nevim:

K tym nociam. Mala sa v 4 mes budila len 2× za noc a to do 4 normlane spala a potom o 6.ej. A dostala hexa vakcinu a od toho dna sa nam ju nepodarilo ukludnit :zed: :zed: ona je lactose intol a v tej vakcine je laktoza a pediatricka debil to mala na haku a aj tak jej to dala :evil: :evil: a nam sa to nikdy nepodarilo dat opat do toho stavu, ze by spala :nevim: Prestala spat, plakala, nonstop sa kojit, na ruky a uplna katastrofa :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.7.13 07:14

Ahoj holky, chcete dodat sílu?
Uřvánka jsem také měla. Celý den jsem musela chovat, sama nevydržela ani pět minut. I v náručí mi brečela, protože se nudila. Všechno jí rozbrečelo, všechno jí vadilo. Bylo to strašné!! Tento čas bych nikdy nechtěla vrátit zpět. Další dítě kvůli tomuto zážitku nechci. Znovu bych to nezvládla. Byl to nápor na psychiku jako blázen. Ten, kdo to nezažil, nemůže ani tušit, jak hrozné je, když musí celý den chovat brečící dítě.
Teď je jí rok a je to mnohem lepší. Je ale strašně uvztekaná. Už si ale vydrží chvilku hrát, takže stihnu s přestávkami i uvařit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
10.7.13 19:54

Mas pravdu, ze na polednim slunicku to se sportakem moc nejde, ale mne mala spi kolem poledne v posteli, tak do kocarku chodime az kolem 16 a to uz jde.
Malicek mi taky kouse, ale jen kdyz nechce spat. Kdyz je unavena, tak dumla-stejne jako prso, kdyz nechce pit, kousne me a je hotovo… Tak uvidis no, jestli se dudakem davi, tak ho chtit proste nebude :-(
Pri prevlekani delam taky ruzne blbustky (BUBUBUBAF, KDEPAK JE RUCICKA, atd.) Ale stejne kdyz je unavena, tak rve a rve. Mozna, ze si taky pamatuje, co se ji nelibilo a place u toho ze zvyku, ale jak co asi. U nas je nejvetsi problem, kdyz je unavena. Jak je unavena a protivna, tak ji rozplace vsechno.
No a jidlo…myslim si, ze je to vsechno o tom, jak ma to dite hlad a chut. Moje mala by vsechno ochutnala-uz se s ni doma normalne nenajime, vsechno chce a je to HAM. Taky jsem dost brzo prestala po prikrmu dokojovat, protoze vetsinou nechtela, tak jsem ji uz nenabizela, i kdyz snedla jen trochu ze sklenicky. A pak sem kojila az jako dalsi jidlo (svacu treba za 1,5-2,5 hodky). No a zvykla si. Ale taky nekdy neji, treba ji to nechutna nebo nema hlad, ale nekojim misto toho…uz je velka, tak snad je to ok. Pristi tyden jdeme na vazeni, tak uvidime. Jak prospiva tobe? Pokud pribyva normalne, tak bych zkusila min kojit, aby si udelala hlad. Nebo vyzkousej jina jidla-u nas vede maso-zelenina od Hippu, ovoce Hamanek (protoze je prislazovane, coz by asi moc deti nemely, ale neslazene nechce vubec, tak to stridam, aby si zvykla na neslazene, ale nic moc). A kase ji chutnaji od Nestle, bananova asi nejvic, ale sni i jine, podle hladu :-) Ji asi 15-20 minut a dela u toho presne ty blbosti, jako tvoje. Nekdy se rozbreci, tak si ji vezmu na rameno, obcas si treba rihne a je to lepsi, nekdy se jen uklidni, krmime chvili na rameni, pak ji zas posadim, delam, ze jede vlacek, pak leti letadlo, zpivam, aby na me koukala a vzdycky, kdyz je jidlo skoro u pusy, rikam HAM a to otvira (dneska se tomu smala tchyne, ze fakt reaguje jen na HAM). Tak se jen modlim, aby ji to zustalo. Tak kez by no.
A spani se nam zhorsilo v 6 mesicich, ale ne po vakcine, ale kvuli zubum. Presne 14 dni, nez vylezl prvni, se zacala budit po hodinkach, silene jecela, hruza des. A dela to do ted, i kdyz ted zadny jiny zatim nelezou.
No nic, tak snad jsem trochu pomohla. Jestli jsem na neco zapomnela, klidne se jeste ptej, at to probereme, mne to pomaha :-) Jaky mate treba denni rezim? U nas se furt meni, tak by me zajimalo, jak jsou uspesni jini :D
Preji co nejvic klidnou noc

• Citovat
  • Upravit
650
12.7.13 03:35

@Elilen dalsie klubove dieta :mavam: kludne napis viac :lol: uz to zvladas rok huh? tak to klobuk dolu - ja to mam doma teraz uz 8 mes a hovorim si ze uz teraz mi stacilo :zed: :zed: :lol: :lol: Ako to mas s uspavanim a spanim v tomto veku? :D Ja mam pocit, ze na tej lopte budeme uspavat dalsich 10 rokov :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
12.7.13 03:57

@Ellinek „Ale stejne kdyz je unavena, tak rve a rve.“ ako si pisala, ze casto si mne ocicka, a je mrzuta tak je u nich velmi tazke odhadnut kedy su mrzute, alebo uz su unavene alebo nieco chcu :zed: :zed: krajas sa doma na kusy a mala princeznicka kope nozenkami o 106 a zlosti sa ako dikobraz :cert: :cert: Prva externa rada od rodicov hodnych deti je „nechat vyplakat“ / „dorazne napomenut“. Nam mala nechce spavat. A o 3-4 rano sa zobudi, zacne kopat nozenkami a chce na ruky. A ja som bola uplne vycerpana tak som jej povedala, ze teda na ruky sa nejde :cert: ze ma hajat :cert: lahla som si do postele a ona sa zacala jezit v postielke :zed: a cim doraznejsie som jej povedala „ty ty ty“ alebo „no no no“ tak to bolo ako prilievanie oleja do ohna :think: tak som ju zobrala do postele po 10 min celkom hotovu a zacala jej hovorit pekne ze ma spinkat a ona sa fakt otocila a zaspala. Zistila som, ze ked zvysujem hlas, ona nema pojem co po nej chcem a preco ju nechcem zobrat na ruky (co inak robim) a okrem toho ze nemoze zaspat sa este viac vyplasi co sa deje :think: takze som s tym okamzite prestala a pekne si ideme v svojej „HLAVNE S LASKOU“ :srdce: a ked pride uz na to, ze mam fakt dost tak si sadnem na postel, zatvorim oci a hovorim si, ze hulakat mi nepomoze a hovorim si ze musim trpezlivo. Je to niekedy velmi vycerpavajuce :roll: K jedlu - zacala som kojit len po 3 hod a krmenie sa upravuje :potlesk: Prospiva az prilis dobre :lol: :lol: kojim pribinaky :mrgreen: :mrgreen: Ako to mate s pohybom? Vcera u mudry to zas bolo :roll: :roll: prilis ji chovate, nechat plakat kdyz je na brisku, protoze neleze :roll: :roll: Ale ja viem, ze ani ide deti v jej veku nelezu a vobec si nesadaju a koli placu prve 3 mes je pozadu. Takze nic z toho nebude doma :twisted: Na kazdej kontrole nam pripomina „holcicka je prilis chovana“ :roll:

ooooo a u nas doma funguje od 8 tyzdna TELETUBIES :potlesk: :potlesk: to dokaze byt sama aj 50 minut :potlesk: :potlesk: :potlesk: stiahli sme to, a ked nieco potrebuejeme spravit tak sup teletubies a ide to :srdce: u nas doma vieme ze je kriza ked uz ani toto nefunguje :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
15.7.13 20:02

Presne jak pises, my delame vse, co jde a ona stejne place a place. Kdybych ji chtela nechat vyplakat, musela bych na tyden odjet, protoze vydrzi plakat hooodne dlouho. Ne, ze bych ji nechala nekdy brecet, ale jednou sme byly na delsi prochazce v kocarku a kdyz se vzbudila, nemela jsem silu ji celou cestu nest, tak brecela az domu a cim dal vic, no a aspon mne to prislo jako vecnost… Taky jsem zjistila, ze kdyz jsem v klidu, uspavam trpelive a nejsem uz predem nastvana, ze se bude vztekat, tak nekdy pekne v klidu usne. Jenze nejsem zrovna moc trpelivy clovek, bohuzel. Ale pripada mi, doufam, ze se to zlepsuje-tak prvni vec, kterou mi moje mala da, nauci me trpelivosti :lol:
Jsem rada, ze se jidlo zlepsuje, drzim pesti. Trochu nechapu, jak myslis to kojeni po 3 hodinach…??? Jako kazde tri hodiny kojis nebo tri hodiny po prikrmu, kdyz ma byt kojena? Ale jinak bud v klidu, zrovna ted jsem mluvila se sousedkou, ktera ma skoro 10 mesicni mimco a ta pry taky porad jen koji, ze nechce nic lzickou a je v pohode :-)
A pohyb…trochu te asi nepotesim, my mame doma pravy opak. Uz od 4 mesicu se pretaci, chtela byt furt na brisku, ani nechtela sedet s oporou, jen na brisku. A presne v 7 mesicich se sama posadila a o dva dny pozdeji poprve lezla. Ted uz leze po celem byte jako drak a stavi se o nabytek a vse co jde. Ale uzivej si, ze je v klidu, ja ji mam ted furt u nohy nebo se po me splha, ze se chce postavit a tapat. U prevlekani ted rve asi hlavne proto, ze se chce hybat a pri prebalovani mi utika (kolikrat i s Mr. na zadecku), takze super. Ale zase je to lepsi, ze se vic sama zabavi, nekdy delam v kuchyni a ona se mi sice mota pod nohama, ale nemusim ji uz aspon nosit. I kdyz ted po me uz zase splha a pada, takze zase nic a nosime nebo tapeme…Ale 8. mesic jeste neni tak pozde, mate dost casu, nez se posadi a poleze. Kazde dite to ma jinak. A ona to zvladne, neboj. Muj bracha byl hrozne hodne miminko, porad pry spal a jedl. Posadil se v roce, pak hned zacal lezt a chodit a dneska je uplne normalni :mrgreen:
Tak se mej a napis, jake mate novinky. Jak je kocka velka? My jdeme na osmimesicni kontrolu tento tyden, tak pak taky napisu, jak sme dopadly. Ted mi prijde, ze ji min, tak uvidime. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Ellinek
19.7.13 20:38

Tak sme dnes byly na kontrole, ma 8700g, 75cm a hlavicku 44. Celou kontrolu obrecela, tak se me doktorka jen zeptala, co uz umi. No vypadala, ze mi to ani moc neveri, mala tam totiz jen lezela na zadech a vzteky kopala nohama :-( Uklidnila se jen v naruci. Tak mi na to doktorka rekla, ze asi nema den a kdyz jsem ji ujistila, ze takhle breci skoro porad, kdyz neni po jejim, tak se smala… tak jsem zvedava, jestli se to nekdy zmeni. A na vetu, ze se budi 3-4 krat za noc po 2-3 hodinach mi bylo receno, ze je to jeste dobry, ze ma spoustu rodicu, kteri vstavaji po 30 minutach. Tak jsem zklapla a sla domu s tim, ze jsem asi slaboch, ze si stezuju a nemam na co. No nic, takze u doktoru asi vsude stejny. A jak vy bojujete? Uz je to lepsi s prikrmy? Ted je zase vedro, tak mala taky tolik neji..Mohlo by se trochu ochladit, no nic, tak sem si zase postezovala a jdu se venovat miminku :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure