Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Večer (ve městě i přes den
) jí dávám flašku, ale u té taky někdy brečí.
Přijde mi, že se hlavně nudí a že je citlivá na vnější podměty. Už aby uměla mluvit. ![]()
To muze bejt ze se nudi, me drive mala nez uz sla dat do golfaku napriklad rvala hystericky jen venku doma teda k veceru jak uz byla pretazena a vzdycky jen me a venku ze sem se s ni bala chodit ven, jinak doma celkem spokojena ale prvnich asi pul roku mozna mene mi rvala a chodit na prochazky se rvoucim miminem fakt je hrozny. A ted je naopak venku vic spokojena protoze se nenudi a kouka z kocarku nebo uz i chodi sem tam.
Zkoušela jsi znakovat? Já to zkusila a teď se v pohodě „domluvíme“, bez problémů ![]()
To muj Tomík byl ok pak začalo od 2mesice rvani večer pak kolem 4m dobry až do pul roku a to rve porad mi prijde jen když spi ne a má 7 a pul tak si rikam jestli treba ne zuby ![]()
Hlásím se do kulbu uřvánků. Mám sedmiměsíčního syna a od prvního dne je strašně uplakaný. Pořád čekám, kdy se to zlomí. Přijde mi, že je to ale stále horší a horší. Prořve se celým dnem. Těšíla jsem se, jak budeme drandit kočárkem a chodit po návštěvách u kamarádek, které mají taky miminka, ale to nepřichází v úvahu. V kočárku bulí taky. Jen tak tak si stihnu nakoupit a rychle domů. Zítra má přijít kamarádka s malou k nám a já z toho už teď mám hrůzu. Navíc ani nevím, kdy uklidím a nachystám něco na zub. Stěžují si na nás i sousedi. Malý i strašně špatně spí. Nemůže vůbec zabrat. Usínání předchází histerické řvací scény. Přijde mi, že je celý den pořád unavený a proto pláče. Pořád se šmouluje. Myslím si, že má nedostatek toho hlubokého spánku, takže se probouzí a za chvíli je unavený. Celou noc se vrtí a kroutí a budí se s pláčem. Chtěla jsem velkou rodinu, ale když si představím, že bych to absolvovala ještě jednou, jdou na mě mrákoty. Druhé dítě už nechci. Jsem na tom psichycky dost špatně. Samozřejmě se obviňuju, že jsem špatná matka a dost často bulím s ním, protože už prostě nevím co. Věnuju se mu celý den, jenže jeho nic nebaví, nic nechce, hračky ho zabaví na pár minut. Manžel je špatný z nás obou. Oba jsme ve stresu a nevyspalí a má to i neblahé dopady na manželství. I přes to všechno ho ale oba bezmezně milujeme. Vím, že na to není žádná rada, ale pomáhá mi, když vím, že nejsme sami co mají takové problémy.
@Kverčice Ahoj, jsme na tom stejně. Vůbec si nedokáže sama hrát. Ona si nehraje, i když jsem vedle ní a tak jí jen chovám a chovám. Jenže co jiného mám dělat?? Nechat jí plakat? To ani náhodou… Ona jinde, než v náručí spokojená není, takže mi nic jiného nezbývá. Hrát si dokáže pět minut a to jí musím dát na hraní mobil nebo ovladač, hračky jí totiž vůbec nezajímají. Už jí bude osm měsíců a kolikrát mám pocit, že jí snad budu chovat do dospělosti, protože nějaké náznaky osamostatnění nejsou ani pod lupou.
Jsou dny, kdy už jsem z ní taky psychicky na dně. Ten, kdo nemá ubrečené mímo, tohle nikdy nedokáže pochopit…
A jinka jsou ve vyvoji ok myslím tím otáčeni sezeni atd? My totiž i cvicime vojtovky pač je lenoch urvanej. A ty noc to je taky tak budi kroutí brečí
Tak radostně hlásím, že moje malý zlatíčko už konečně přestalo od rána do večera bulíkovat. Minulý týden začal lézt a už se dostane všude kam potřebuje. Nejčastěji leze všude za mnou. V kuchyni se mi motá okolo nohou a jak se hnu, tak hurá za mnou. Sice ho musím pořád hlídat (už jsme měli pár karambolů), ale mě to vůbec nevadí, hlavně že už celý den neslyším to protivné plakání. Samozřejmě taky pláče, ale tak nějak normálně. Bulí když se mu něco nelíbí, když má hlad nebo je unavený. Prostě to má nějaký důvod. Konečně si to začínám pořádně užívat
. Je úžasnej. Směje se a je to pecka, jak všechno zkoumá a tak celkově jsou ty dny najednou parádní. I když by mohl líp spát, ale nemůžu chtít všechno že (jednou za noc vstáváme na krmení a ráno máme budíček většinou v pět
)
Mám to uplne stejny bydlime v byte a jak zmizim z dohledu konec stve me to ![]()
U nás taky trochu změna k lepšímu. Plazí se, stoupá si a tak si vydrží déle hrát.
Ona je celkové strašně mazlivá, takže proto se chce často/pořád chovat.
Bohužel beru zpět všechna radostná slova z minulého příspěvku. Jsme opět u „béká od rána do večera“. Nechápu. Vydrželo mu to pár dní. Leze jako drak a už se i staví na nožky. Ale neustále bulíkuje. S hračkami si vydrží hrát pár minut a nic ho nedokáže zabavit. Pořád se na mě sápe a tahá mě za oblečení. Jak ho dám na zem, aby si hrál sám, tak je konečná. Nestačí mu, že jsem s ním celý den na zemi a věnuju se mu. Prostě musí sedět nebo stát přímo na mě. A ani to někdy nestačí a bulí a bulí. Jsem z toho fakt šílená. To je debka jako blázen. Sousedi nejen že si stěžují, ale už i divně pokukují, myslí si, že ho tu týrám. Strašně bych si tu mateřskou s ním chtěla užívat, ale tohle je mučení. Odpočítávám každý den a čekám a čekám, kdy už to skončí. V kočárku katastrofa. Vzpíná se a bulí. Dneska jsem musela z krámu utéct domů. To se nedalo. Chudísek můj malej, ten má život. Je mi ho líto, že ho tu nic netěší a nemá z ničeho radost, nic ho nebaví a všechno je špatně.
@Kverčice píše:
Bohužel beru zpět všechna radostná slova z minulého příspěvku. Jsme opět u „béká od rána do večera“. Nechápu. Vydrželo mu to pár dní. Leze jako drak a už se i staví na nožky. Ale neustále bulíkuje. S hračkami si vydrží hrát pár minut a nic ho nedokáže zabavit. Pořád se na mě sápe a tahá mě za oblečení. Jak ho dám na zem, aby si hrál sám, tak je konečná. Nestačí mu, že jsem s ním celý den na zemi a věnuju se mu. Prostě musí sedět nebo stát přímo na mě. A ani to někdy nestačí a bulí a bulí. Jsem z toho fakt šílená. To je debka jako blázen. Sousedi nejen že si stěžují, ale už i divně pokukují, myslí si, že ho tu týrám. Strašně bych si tu mateřskou s ním chtěla užívat, ale tohle je mučení. Odpočítávám každý den a čekám a čekám, kdy už to skončí. V kočárku katastrofa. Vzpíná se a bulí. Dneska jsem musela z krámu utéct domů. To se nedalo. Chudísek můj malej, ten má život. Je mi ho líto, že ho tu nic netěší a nemá z ničeho radost, nic ho nebaví a všechno je špatně.
To snad píšu já.
Poslední dva dny hrůza a děs. Pořád jenom kňourá.
Když jí dám na zem, tak za minutu se ke mně staví a tak jí pořád jen chovám. Uspávání přes den je taky mňamka. ![]()