Stále pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
macgorka1
31.12.12 15:39

Dekuji moc :-) najednou jsem klidnejsi, ze nejsem sama :-) tak snad se to brzy zmeni a bude zase hodnouckej jako byl ze zacatku… Proto snim ani nemuzu nikam jezdit, minule mi tak jecel v Globusu, ze mel hladik, tak jsem dala muzikovi kosik s nakupem a bezela do auta kojit. :-) chudaci miminka, par tydnu na svete a ceka je tu jen naka zmena chovani a spurt… Takze ho mam uklidnovat prsem, zavinovat a cekat, az to prejde? Snad z toho brzo nezcvoknu :-)

• Citovat
  • Upravit
31594
31.12.12 15:55

Jo, ono to občas bývá, že to miminko je ještě nějakou dobu jakoby v útlumu a pak se začne projevovat.
Já to s usínáním dělám tak, že kojím v posteli a když vytuhne, tak se odplížím pryč, položit mimčo do postýlky z teplé náruče a z mírného pohupování, tak to zkrátka cítí, kdežto když zůstane po nakojení tam, kde je, tak ho to neprobere.

Můj uřvaneček dudel nechce, šum ho nezajímá (ale na druhého fungoval šum perfektně), dudel ho dohání k šílenství, ale aspoň to pevné zavinutí pomáhá, když nezavinu, tak třeba usne, ale za chvilku je vzhůru, vzbudí se ručičkama.
Občas se rád nechá nosit v šátku, ale to jen občas, většinou chce být zkrátka na tom prsu. Ono je to přejde, ale přiznávám, že se těším, až bude větší, bude už dlabat něco jinýho, ideálně aby už bylo možný mu vrazit do ruky křupku či rohlík, to jsou velice účinné pacifikační prostředky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macgorka1
31.12.12 16:05

Tak to bude mozna ono, ja ho pres den kojim vleze u nas v posteli, aby byl snama (pres noc spi ve svy postylce),u toho usne, ale nez se odplizim, tak je vzhuru a prave tema ruckama porad tak macha-jakoby snima repuje :-) :-) a to taky bude mozna ono, ze nevydrzi spat dyl jak 10minut a pak je protivnej.Taky uz jsem parkrat rikala, at uz je vetsi, at se muze taky zabavit sam. Nemuze si ho nikdo ani pujcit, ja bez nej nikam nemuzu, treba jen ke kadernici, nebo si jen tak sama nakoupit… Odstrikavat mi nejde(mam tu obyc odsavacku) a tak kdyz si mamka vezme malyho ven a ten zacne brecet, tak snim musi bezet za mnou na kojeni.

• Citovat
  • Upravit
15977
1.1.13 20:37

Dceři je půl roku a pláč rozhodně neustupuje. Jsou dny, kdy pofňukává celý den. :zed: Nebudu předstírat, že to není hrozný. JE! :roll: Strašně mi připomíná chování, jako popisovala Silky. Dokonce i prohlížení rukou jí zabaví nejvíc. Hračky jí skoro vůbec neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macgorka1
2.1.13 09:31

To mi ani nerikejte, ze to jen tak neprejde? Jinak se zblaznim! Tak hodnej byl, na navstevy koukal, po 3hodinach se teprve ozval, ze ma hlad, zatim co ted je to na zblazneni… Zitra nam bude 5 tydnu, tak proste budu cekat a doufat, zese to najednou otoci. Hlavne by me taky zajimalo, jak zabavit 5-ti tydenni mimco? Rucky ho nezajimaji, plysaci taky
 ne…

• Citovat
  • Upravit
396
2.1.13 10:38

Já měla doma to samé. Malý pořád plakal a já neustále nosila a nosila. Neusnul jinak než v šátku nebo babyvaku. Pořád jsem se mu věnovala a domácnost stála. Bylo to vysilující a namáhavé. Před týdnem se v něm ale něco zlomilo a je úplně jiný.3× denně spí po hodince a usne sám, hraje si dlouho s hračkama, pořád se směje. Stalo se z něj najednou sluníčko :srdce: Pláče jen když má hlad nebo je unavený. Zavinu ručičky a hned zavírá očička. Tak doufám, že to není přechodné a už to takhle zůstane. Je mu 5 a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neschopná mamka
2.1.13 11:26

Já už si s brekem naší malé nevím rady. v každé chytré knížce píšou, že musím poznat, proč miminko pláče, co mu chybí, co potřebuje. Ale já na to nemůžu přijít. Hlad nemá, přebalená je, jsem u ní, pevné zavinutí nepomůže, nosit nepomáhá, nemocná není…
Myslíte že je možné, že brečí „jenom tak“? nebo co může chtít?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.13 12:06

Chtějí být u prsa, 24 hodin denně :-)

• Citovat
  • Upravit
kukalka
2.1.13 17:05
@neschopná mamka píše:
Já už si s brekem naší malé nevím rady. v každé chytré knížce píšou, že musím poznat, proč miminko pláče, co mu chybí, co potřebuje. Ale já na to nemůžu přijít. Hlad nemá, přebalená je, jsem u ní, pevné zavinutí nepomůže, nosit nepomáhá, nemocná není…
Myslíte že je možné, že brečí „jenom tak“? nebo co může chtít?

Muze brecet jenom tak muj bracha takhle rval furt :Dkdyz byl mimino. A ted je v poho. ALe lepsi je se zeptat jeste doktorky.

• Citovat
  • Upravit
1072
2.1.13 17:16
@neschopná mamka píše:

Myslím si, že když dítě pláče tak nějaký důvod má. Ale asi ne vždy pozná maminka proč. Je toho tolik co může miminko trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.1.13 17:18
@neschopná mamka píše:

Kojíte nebo jste na UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
2.1.13 17:25

@Shakti.T Ty se máš. :roll: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
2.1.13 17:26
@Anonymní píše:
Chtějí být u prsa, 24 hodin denně :-)

Tam ta moje taky řve. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
2.1.13 17:29
@Silky123 píše:
Měla diagnozu z neurologie jako hodně dráždivé dítě a těm stačí jakákoli maličkost a už pláčou. Malá měla taky prdíky, ale ty časem přejdou. Plakala hodně, při každé pro ni dráždivé situaci, probuzení, usínání, přebalení, špatně uchopení, hlučná motorka, hlučnější smích apod. Nehrála si sama a ani teď si sama nevystačí. Včera poprvé vydržela sama 10 minut.

Lízt začala kolem desátého měsíce, tedy myslím, mám to napsané v knížce, teď nechci budit :). Teď pochoduje kolem nábytku a občas se pustí, je jí 13 měsíců.

Nepomohlo nic, musím prý počkat, až z té dráždivosti vyroste. Nejvíc ji baví ruce, ráda si prohlíží prsty, miluje, když s nimi různě cvičíme, hýbeme, krčíme a tak. Normální hračky jí vubec nezajímají. Musí mít pořád nějaké podněty, někdy je to opravdu náročné. Momentálně u nás fčí auta, takže jezdím kolem silnice, já vím, není to nic moc, ale její pocit štěstí je dovršený :)

Ráda sedí na trávě a trháme a pozorujeme kytky, trávy. U nás teď dělají protipovodňové opatření, tak vydrží dlouho koukat na jeřáb, bagr a tak. Prostě klasická holčička :mrgreen:. Miluje svou panenku, ale vždycky ji obejme, dá pusu a je hotovo.

Ale je fakt, že je taková bystrá. Nosí si plínku do koše, čistí si neuměle zuby, reaguje na spojení jako - zvedni ručičky, prosím, máma sundá tričko, radši vždy zopakuji zkráceně - ručičky nahoru. Pak vystrč zadeček na mamku - to ji mažu, vyndej plínku, prosím. Prosím, vytáhni špunt apod.

Ukáže všechny části těla, ví, co znamenají rohy, tak mi pokaždé všechny ukáže a řekne au. Když si prdí, tak čmuchá nosíčkem, že to smrdí. U rychlovarky dělá bll, bll, to jak bublá voda. Při jídle míchá obsah, protože ví, že to je horké, takže můžu krmit.

Nevím, jak to máš ty, ale maličká je nespavec, a to už od narození, každý den vstáváme mezi 5 - 6, chodí spát kolem 7 - 8. Režim zkouším od narození, dost důsledně, ale malá si ho řídí stejnak sama, tak jsem to teď přestala hrotit. Někdy naspí přes den tak 1,5 hodiny, málokdy třeba i hodiny 3. Někdy nespí vůbec, to je taky málokdy.

:mavam:

Do tečky je to stejné, jako u mojí. :roll: Někdy jsem z toho už fakt na zhroucení. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kukalka
2.1.13 17:38

Trebas ji to moc nejde papat nebo tak.-)se spis poradte s doktorkou. ja musela mit umelou,,bradavku" protoze u te jedne ji neslo pristat, prisli na to v porodnici pak papala v pohode jak ji nemela rvala. nebo ji uz prikrmovat kdo vi to muze bejt tolik veci co tem mimčum vadi, treba se ji nelibi ze je mimino a uz ji to trebas jen nebavi :-D kdo vi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure