Stále pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
650
20.7.13 09:08

@Ellinek ahoj, tak u nas 8 mes prehliadka 8.66, 72cm a 44 :lol: a prehliadka na chlp taka ista ako ta vasa. Musim sa hrozne smiat pretoze ako je nasa mala uplakana tak je samozrejme drazdiva a nie je zvyknuta na to aby ju niekto tahal za ruky, tlacil jej na stehna a posadzoval ju popri tom :mrgreen: tak zacala kricat, vztekat sa, a bojkotovat akukolvek jej snahu na spolupracu. Nepredviedla UPLNE NIC a dokonca ked ju chytila a „postavila“ tak namiesto reflexneho vystretia noziciek ich dala pod zadok :lol: :lol: :lol: Dostali sme cocku ze nerobi co ma, nehovori co ma, a nepapa co ma tak som to ani nekomentovala. Motoricky je OK pretoze prosincove deti su take iste ako ona - takze tam problem nevidim, jedalnicek som upravila a dala jej piskot aby nieco hryzla :lol: A ze nerozprava len mrmle? Ona do 4 mes hovorila cisto 4 slova (havko, ahoj, auto, a prdko) ked uz na to prislo a dodnes ostalo havkou a mrmlanie - ktore do takmer 5 mesiacov vobec nebolo. Ale ked plakala 15 hodin denne alebo bdela na rukach tak je jasne ze bude v niecom meskat. Ja si z toho vobec hlavu nerobim :mrgreen: Vobec ma netrapi ze neleze, neseda alebo nehovori. Liezt sa snazi a ako lezi na bruchu tak vrti nohami rukami a keby prisla na to ako sa to spravne robi tak sa odplazi pol metra pretoze to robi neuveritelne rychlo :) Jedlo sa zlepsilo :) spapa viac a nebojkotuje ale musim varit ja a ziadne sklenicy :potlesk: BRAVO. Co sa tyka kojenia. Tak papa kaze 3 hodiny denne bud kojenie alebo jedlo. Ked spapa 40-50 zel tak dokojim - pretoze davka proti mlieku je 130ml+ takze to jej nemoze stacit :roll: A vobec nechce ovocie :nevim: v ziadnom stave. Tvari sa akoby som jej davala citron :nevim: aj ked to dosladim agavovym sirupom tak to nechce. Vobec neviem cim to mam nahradit. Jogurt ani pocut :zed: z toho sa mi takmer povracala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
22.7.13 21:05

Mas pravdu, kazde dite je jine a kazde potrebuje svuj cas, aby se neco naucilo :-)
Jsem moc rada, ze se zlepsilo jidlo, myslim, ze to bude jen lepsi, az si zvykne. Na jednu stranu je dobre, ze ji chutna domaci, ale zase mas vic prace…a s malou na ruce, to ti nezavidim. Ja varim male jidelko 1-max 2krat tydne a staci mi to.
A to ovoce jsem take resila, nejdriv to vubec nechtela, pak zacala to slazene a ted uz jakztakz vsechno, ale taky ne vzdy. Hodne lidi prave doporucuje jogurt, nebo zkus ty specialni detske mlecne presnidavky s ovocem treba. My mame ruzne (Nestle, Hipp, Hami) ale teprve zaciname, taky ji chci davat mlecne vyrobky postupne. Ale jesli ti po tom mala blinka, tak bych to jeste uplne nechala. Zkus udelat oblibenou kasi a do toho lzicku dve ovoce a pak pozvolna pridavat. A jestli nechce ani kase, tak odstrikane mlicko, to se hodne doporucuje i do zeleniny, kdyz ji deti nechteji… Zkus treba odstrikat, pridat ovoce a na zahusteni nastrouhane piskoty, jestli je ma rada, nech to rozmocit a uvidis. A jinak holcicka jedne kamaradky taky ovoce nechtela, ale kazdy den to zkousely a po 2 mesicich najednou snedla pul sklenice, druhy den ji dojedla a od te doby sni skoro vse. Tak drzim pesti, at taky neco vyjde.
No a my ted bojujeme zase se spankem, kazdou noc se budime s revem a knoura dlouuuuho, nez zabere houpani a uspavani :zed: Rikam si, ze je to asi teplem, nebo treba prijdou zuby, tak uvidime. Tak detem zdar :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14
3.8.13 09:04

Je holky, je to boj. Jidlo u nas jak kdy, ale vzhledem k pocasi to moc neresim. Proste zkousim a bud ji, nebo ji pak dokojim. A ja ji vsechno jidlo varim a musim rict, ze to ji lip, nez sklenicky. Ma v tom kousky, ma to strukturu a hlavne vim, co ji. Ted mi tedy asi nedava jogurt, vypada, ze po nem blinka. Jinak pres den ji davam ruzne ovoce v celku nebo detske susenky, ona to zuzla, melouna saje a pak dasnickama rozemele. Aspon mame zabavu. Ale ten binec pak :D
Jinak nase noci opet hruza, budi se po 1,5 - 2,5h. Dost me ten nedostatek spanku frustruje… :( Ve stredu jdem na kontrolu, treba dr.neco napadne. Nebo to jsou konecne zuby??? :?: manzel uz spi zas v obyvaku, abych ji mohla mit v posteli a mohla ji kaucovat aspon z lehu.
jinak pres den se to u nas zlepsuje…venku jezdime porad v korbe, protoze nesedi, ale porad na brise, kouka ven, ma tam nejaky hracky a pohoda.
Mejte se fajn a trpelivost damy! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
5.8.13 19:32

Tak Vas zdravim po dlhsej dobe. V poslednych dnoch som to mala vesele a nechodila som takmer vobec online.

@Ellinek s tym casom mas pravdu. Nasa mala dozrela a 3× sa vecer rozhodla ze zaspi sama v posteli. Lezala som vedla nej a ona ryla cumackom do matraca, skrabala perinu a hadzala sa do vankusov, ale vo finale sa otocila na bok zatvorila oci a nechala sa hladkanim utisit do spanku :potlesk: BRAVO. V noci uz tiez nemusim hupat ale staci hladkat a ukecavat a zaspi - ale zmena je, ze zostava v mojej posteli, pretoze ja po 8 mesiacoch uz nemam kapacitu ani na hojdanie, ani na bdenie ci skutocne spi aby som ju mohla prelozit. Dakujem za radu s jogurtom - mala sa po nom rozjedla :lol: je to ovela lepsie. Inak kocarek funguje spolahlivo len je zmena rezimu - rano s kocarkom, a poobede. Noci su stale katastrofalne. Pribudlo akurat vztekanie a prepinanie sa do luku v sportaku :zed: a ked nechce jest tak vrci :roll: Ved preco by sme sa mali nudit?? :lol: :lol: Ako to ide u vas?

@teruza s tymi sklenickami to u nas tiez bolo biedne. Ked varim, t ak to ide lepsie. Mam na stene tabulku a sledujem co zjedla a ako to vypada aby tu stravu nemala jednotvarnu a ide to fakt lepsie. Velmi prijemne ze u nas ide aspon nieco k viditelne k lepsiemu :lol: My sme museli dat korbu mimo pretoze sa do nej nezmestila - uz jej trcali nohy tak mame sportak - ale je polohovatelny tak je to OK. Finalne som rezignovala na prekladanie hore dole do postielky a nechala som si ju u seba v posteli a po 8 mesiacoch sa necitim vycerpaanie XXL ale len XL :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
5.8.13 21:30

Ahoj, rada slysim, ze se to u vas zlepsuje :-) Hlavne me tesi to jidlo, to je preci jen nejdulezitejsi :-) Ze spani v posteli si nic nedelej, my tak spime taky. Akorat my trochu bojujem, ze mala ze spani cabruje po posteli, nedavno jsem rozsvitila a byla uz skoro na konci postele :-( Tak mam strach, ale taky jsem vic odpocata, tak snad se nic nestane… A mala se vzteka ve sportaku? Mne to taky delala, ale prisli jsme na to, ze je to popruhama-jak ji nezadelam, je to dobry a vydrzi koukat celou cestu v klidu (teda bez place, v klidu neni ani vterinu a musim ji kocirovat, aby nevypadla, ale jinak je to mnohem lepsi a nekdy si i lehne a usne…) Bud rada, ze se v noci necha v leze premluvit a usne, mne kdyz mala znovu neusne u kojeni, uz nespi a musime zabavovat jinak. O vikendu jsme se rozhodli, ze si nebudeme hrat ani houpat, at lezi nebo leze, ale sama…Nooo, tak chvilku mezi nami lezla a snazila se nas presvedcit a pak si sedla a zacla brecet, my nic, tak pridavala, az jecela siiiilenym zpusobem, ze se dusila, tak sme houpali, uklidnovali a nic. Musela jsem si s ni do 4 rano hrat v jinym pokoji a pak teprve se zklidnila a usla u dalsiho kojeni. Takze hruza des. A ted ty vedra moc nepridavaji, do kocarku chodime az v podvecer a stejne je hic a slunicko pere :-( Uz aby se trosku ochladilo. Tak se mejte, at se dari a deti zlobi co nejmene :mavam:

• Citovat
  • Upravit
650
26.8.13 01:20

Ahojte :D tak ako to u vas ide? U nas teda ziadna zmena - az na to ze opat uspavame na rukach :lol: :lol: mala sa jemne ukludnila pocas dna ale tie noci su stale vesele. Zistili sme ze nevie plazit lebo nepouziva jednu nohu - nedava ju pod seba ale vystiera ju, tak cvicime a cakam kedy mi tu presvisti obyvackou :lol: Konecne papa 4× denne normalne jedlo :) niekedy menej, niekedy viac, ale papa a to je dolezite. Konecne sa ochladilo pretoze v tom teple odmietala spavat tak dufam, ze sa to trosku zlepsi. Inak mame uz 8 zubov takze nebyt mojho priatela ktory je doma a rano berie malu tak vyzeram ako kung fu panda s tymi kruhmi pod ocami :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellinek
26.8.13 21:03

Ahoj, to se krasne cte, ze se alespon nekomu neco zlepsilo :-) Jidlo je to nejdulezitejsi, takze :potlesk: Z pohybu mam take radost, urcite uz poleze kazdym dnem. To se pak nezastavite… Ja nestiham hlidat, mala se o vsechno postavi, musim mit sundane vsechny ubrusy, uklizene vsechny veci, protoze vse najde, stahuje na sebe, okusuje, atd. Gratuluju k 8 zoubkum, nas zuby trapi priserne, zatim ma 4, ale urcite se derou dalsi, nespi, knoura, ma prujmy…no des. A do pusy si neda vubec sahnout, hned me kousne tema 4 nad sebou-super. Noc jsou u nas hrozne, budi se casto, nekdy u kojeni usne, nekdy ne a zase si hrajeme, protoze ne a ne spat. Tak snad vylezou dalsi zuby a zlepsi se to. Kez by. Tak at se dari trenovat lezeni a at je mala hodna :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14
27.8.13 15:19

Ahoj. U nás noci opět hrůza - po pár, které s námi tatíček mohl spát v ložnici, přišly opět ty, kdy kvůli pláči a nočnímu buzení naší holčičky je nucen spát v poklidu v obýváku. Je tedy pravda, že když jí mám v noci u sebe, tak je klidnější a trochu se vyspím… Už mě to začíná dost vytáčet, jen zaslechnu, jak se v noci začíná kroutit a připravovat na pláč, tak začínám šílet… :(
Jinak jídlo jak kdy, tabulkově opravdu nejíme, někdy víc, někdy míň - ale neřeším, přibývá, tak co :)
Jinak obstojně leze a kolem nábytku se staví, ale dělá to blbě a ještě nesedí, tak za ní jen běhám a pokládám na kolena. V kočáru jezdíme s kšírama, tak je to aspoň zábava, jak mává na lidi venku 8)
U nás žádné zuby, ale vzhledem k tomu, že je zase o trochu víc podrážděná, tak už je tentokrát (už potřetí) očekávám… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
3.9.13 15:54

Ahojte, ako sa Vam dari? U nas posledne dni su katastrofalne. Mala mrnci, jezi sa, krici od rana do vecera v noci sa stale budi :zed: som zrela na doktora :zed: do toho nechce jest :cert: God help me :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.11.13 13:17

Jsem moc ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi. Hned mi to dodalo trošku energie. Mám doma 5 - ti měsíční holčičku a ve 3 měsících to začalo :mrgreen: Pořád jenom pofňukává, celé dny jí musím nosit. Když si potřebuju odskočit na WC spustí takový pláč, že si občas říkam, co si musí myslet sousedi. Neexistuje abych doma uvařila nebo uklidila, musím se jí věnovat každou vteřinu. Když dopoledne na chvilku usne ( půl hodiny ji uspávam na ruce a spinká 20 minut ) jdu se nachystat na ven. Odpoledne vyrážíme ven. V kočárku usne cca na hodku, nekdy i dýl, vyspinká se a spustí hrozný řev :mrgreen: Snažím se jí jeste uhoupat, nekdy se to podaří nekdy ne. Takže běžím domu. Někdy se stane, že jí z kočárku musím vyndat, protože se vzteká tak, že se dusí. Skoro nikdo s námi nechce chodit ven, protože vždycky vzbudí ostatní dětičky. Brečí proste všude. Už jsme tím známy. Občas jsem opravdu zoufalá. Nemám na nic čas. Modlím se, že už to brzo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
12.11.13 13:25

@Miška68 zkus šátek, nám to zabralo úplně na 100%. Malá se od malička chtěla pořád chovat, byla taková neodložitelná a v šátku mi spinkala klidně tři hodiny v kuse. S šátkem jsem vařila, i uklízela. A kočárek u nás nehrozí, v něm strašně brečí, manžel s ní v kočárku zásadně chodit nechce, ten jedině šátek. Pro nás opravdu neocenitelná věc…
Hladová není? Co příkrmy o něco dříve začít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
12.11.13 13:29

@teruza
U nás je spaní taky katastrofa. Tomáškovi je 7 a půl, přes den zlatíčko, na všechny se směje, leze o sto šest, stojí u nábytku, snaží se kolem něj chodit…prostě pohoda.
Zato v noci šílený. Vzhůru v lepším případě každý dvě hodiny, občas ho ošálim dudlíkem a náručím, ale 2-3× nezabírá vůbec nic a vyvádí tak, že musí dostat mlíčko. Když se uklidní, trvá mu dalších 20 minut než usne. Pak opatrně do postýlky a za hodinu znova. Když spí se mnou, tak je taky klidnější, ale zázrak to není, každopádně dneska se tatínek zas stěhuje do pokoje vedle.
Doteď aspoň nebyl problém se spaním přes den, lehnul a spal a probouzel se jako sluníčko. Poslední dny usíná s řevem a budí se stejně tak.
Začínám bejt trochu vyfluslá, zkoušíme všechno - večer mlíčko, kaši, zeleninku, noční nutrilon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.11.13 13:30

@Tinkyvinky Hladová opravdu není, nic jí netrápí. Když jí budu chovat, bude ticho klidně 3 hodiny :D Ale jak se někam vzdálým je konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.11.13 13:34

@rtima Malá mi do tří měsícu usínala, tak že jsem ji večer nakrmila položila do postýlky, chvilku si tam broukala a usnula. Probudila se třeba až za 7 hodin, napapala se a spinkala dál. Poslední 2 měsíce jde spinkat kolem 19 hod ( dávala bych jí klidne dýl, ale nevydrží ) nez usne je 20 hod.. do 23 hod k ní chodím kazdych 20 minut, davám jí dudlík..Když už ani dudlík nezabírá dostane mlíčko a usne. Za 3 hodinky je znova vzhůru pláče, dostane mlíčko, vypije celou láhev ( 150 Nutrilonu ) směje se, piští. Tatínek automaticky odchází s peřinou do obyvaku. Malou si přesunu do postele. Chytnu ji za ručičky, okamžite usne a spinká třeba do 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
12.11.13 13:43

@rtima jako bys popisovala noc u nás… Do 4,5měsíce ukázkové noci, od začátku se budila jednou za noc na krmení, kolem tří měsíců už prospala celou noc a pak naráz totální zlom, který trvá doteď, už 2měsíce… Sice večer usne krásně, po koupání a kojení, něco po sedmí hodině je tuhá. První probuzení v jedenáct, pak v jednu, pak ve tři, pak v pět a pak ještě spí do půl sedmé. Pokaždé jí musím dát prso, jinak brečí. Přitom přes den je to veselé mimčo, které se nezastaví, rozně akční, ale umí se hodně vztekat. A přes den spaní v klidu. Nechápu to a čekám, kdy ty hrozné noci konečně skončí. Ale manžela mám statečného, ani jednu noc se neodstěhovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí