Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To dám přečíst chlapovi, ten furt remcá, že mám kluka v posteli..krásně napsané, fakt.
Jj, taky malej vecer jinde nespi, ale nam se asi nejspis kupodivu pomalu blyska na lepsi casy. Cim jsme bliz k 6ti nedeli, tim je to lepsi a zvyka si pomalu na rezim. Uz vydrzime i 10min 2× denne se houpat v kolebce, broukat si a hlavne nervat. Akorat kocarek se nejak prestava libit.
Jéé, u nás je to stejný, šest neděl nám bude v sobotu. Už se dvakrát nebo třikrát za den stane, že pár minut leží a vrtí se a v podstatě si vystačí sám. A kočárek už taky přestává bejt samospasitelnej, ale ještě ho úplně neodmítáme. A v babyvaku už neusíná, ale pozoruje okolí.
Tak babyvak, to je u nas uplne pase ale chystame se maducu, v te poloze je maly klidny, tak uvidime
@Jája1986 No snad to bude na manžela platit:-). Takové vysvětlení bere i náš děda-můj taťka. Starší generace jsou většinou naučené, že prostě má být mimi v postýlce a hotovo, a když jsem mu řekla, že člověk je jediné „zvíře“, které svoje mládě hned po narození vyšoupne z pelechu, tak řekl: No to máš vlastně pravdu, i ta blbá myš má mladé v hnízdě:-)…no a manžel sdílí můj názor, takže si tak vegetíme všichni v jednom pelechu
![]()
@nufka1 píše:
Ja jsem rodila a ziji v zahranici, na malyho jsem se strasne tesila (jako prvorodicka ve 32letech) a malovala jsem si, jak budu chodit na vylety s kocarkem a za kamaradkami na kafe, vse pripraveno do nejmensiho detailu ale realita je jina. Hraci deky, hrazdicky, milion hracek a vsechno k nicemu, malyho to nezajima…Malej ma ted uz 6 mesicu a porad strasne rve, a nejsou to zadne bolesti nebo prdiky. Porad chce nosit a pozoruje me, sotva se mu ztratim z dohledu, rve jak kdyby ho na noze brali, jak ho vezmu do naruce, je klid… Moc nechce byt u cizich, hned knoura, vsechno ho rozplace, kocarek je nam na nic, nevydrzi v nem. V klokance nosim, ale uz ma skoro 7kilo tak mam uz bolavy zada, ze ho dlouho nosit nevydrzim.. Kdyz ho uspavam 1,5 hodiny tak na 10-20minut a je znovu vzhuru a na novo. Jsem z toho zoufala, nikam nemuzu chodit, protoze bydlime mimo mesto, asi tak 30minut do mesta, musim jezdit autem a malej (kdyz me nevidi) celou cestu prorve, z cehoz jsem pak totalne vycerpana. Kdyz jsem v obchodaku, furt chce nosit nebo ma hlad (to ma hlad co 1,5hodiny i s prikrmovanim)
Kdyz jdu s kamoskama na kafe, nikde nevydrzi, porad je nevrlej, pobrekava a stejne z te schuzky nic nemam, protoze musim s nim porad hledat uklidnujici polohy nebo krmit nebo uspavat. I kamosky se divi, ze je tak uplakanej… Uz jsem radej doma, nemam na to nervy a nikam nechodim. Zacinam byt latergicka, proste uz jsem vycerpana, malyho nechavam vyrvat, stejne to nepomuze. Tim, ze ziji v zahranici daleko od rodiny, tak me nema kdo s malym pomoci, alespon vam nekdy babicky (maminky) pomohou, ale me ne. Muj muz pracuje pres tyden mimo domov, ja tu ziji sama s malym, bez rodiny, je zaneprazdneny a pomuze me tak maximalne 2hodiny v nedeli odpoledne, pak stejne taky na to nema nervy.
Ted jsem si objednala knizku - nejstastnejsi miminko- jak tu nekdo radil - tak jsem pak zvedava, zda to pomuze (nez se z toho zblaznim!)
Malej je zdravej, ale nikdo me nedokaze pomoc, co s nim
Ahoj, přesně vím, co jsi prožívala, teď to samé mám na denním pořádku s 6 měsíční kočandou. Jakmile ji chovám, nebo s ní blbnu, je v pohodě, jakmile se vzdálím, začne ječet. S kočárem už na delší výpravy nemůžu, kamarádky taky vypoštím, jdu maximálně do krámu, a to jí 2× přetáčím na břicho, hlavou ven, aby mohla koukat. Už mi dochází energetický zásoby. Začínám být dost vyčerpaná. Jim jako prase, rychlovky, co zvládnu během pár minut…
Nejdřív byly rady, že to přejde po 6nedělí, pak po třech měsícíh, po 4… a pořád nic. Tak doufám, že u vás už to přešlo.
A zlepšilo se to třeba lezením, sezením?
Naše malá jakmile je vertikálně nebo v klubíčku a „vidí“, tak je většinou v klidu… Ale je to už dost fyzicky náročný, má 7,5 kg a člověk nic jiného neudělá, ani se nenají… ![]()
No ohledne jidla je to zle ja se nabocham rano vsim mozným blbostma kdyz ji on rohlik a pak uz nemam skoro cas.No nekdy za mnou prileze, ale se rvem on je proste odchovanej jako malickej u nasich kde s nim porad nekdo byl tak potrebuje neustale lidi kolem sebe ![]()
Ahoj, tak jsem se procetla touto diskuzi a snad jen dodam, ze v tom nejste samy…a citim se trochu lip, ze v tom nejsem sama ani ja. Je to blby, ale uz jsem byla vazne presvedcena, ze je mala bud divna, nebo jsem divna a neschopna mama ja, tak je dobry zjistit, ze to tak asi (snad) nebude… Jinak mala ma 7 mesicu, plac se trosku zlepsil, kdyz ji zabavuju, ale nemuzu se hnout ani na krok. Nejvetsi rev nastava, kdyz se ji snazim uspat, a to jakkoli-v kocarku, na rukou, v aute. Proste jako kdyby nechtela spat, ale pritom je desne unavena, nic ji nebavi, zmoula ruckama po obliceji a kdyz neusne, tak uz jen place a place.
Zuby uz ma dva, kdyz se prorezavaly, bylo to horsi, ale ne o mnoho…Je to porad stejna bida ![]()
Resila jsem, jestli nemuze byt nemocna, stale hodne blinka a nekdy odblinkava huste hleny, ale podle Dr. je to normalni, tak nevim. Nemate to taky treba? Ze by to byl stejny priznak… No nic preju pevne nervy, at je to se vsemi temi uplakanky alespon trosku lepsi…
Zial, my patrime tiez k tym ktorym sa miminko neutisilo
ma 7 mesiacov a je to stale s nou velmi narocne. Z prosincovych miminiek v uzatvorenej skupine sme posledne
vsetci su uz ticho len u nas sa ronia krokodylie slzy, nespi sa, stale na rukach, zabavat, a uspavat na lopte
Tu je clanok o nasich detoch http://www.mamaaja.cz/…stickyc.html
kto ho pisal sa fakt vyzna ![]()
Zdravim, dnes mame po delsi dobe klidnejsi vecer, tak mi clanek o narocnem diteti prisel velmi vhod. Pripada mi, ze autor asi zna nasi malou a zije tu s nami kazdy den
Vazne je to presne o ni… A zvedlo mi to naladu, moc dekuji za odkaz, ulozim si a budu si clanky o narocnych detech cist opakovane, abych se uklidnila ![]()
Taky jsem si s radosti pocetla… Ale pouhe konstatovani situace mi spankovy deficit nespravi
Tak jen doufam, ze se zbesile stridani REM faze a hlubokeho spanku nasi holcicky brzo uklidni a ja si dam aspon 3 hodiny v kuse…
Taky jsem si s radosti pocetla… Ale pouhe konstatovani situace mi spankovy deficit nespravi
Tak jen doufam, ze se zbesile stridani REM faze a hlubokeho spanku nasi holcicky brzo uklidni a ja si dam aspon 3 hodiny v kuse…
Tu je este jeden
http://www.babyweb.cz/…cnym-ditetem
u nas funguju momentalne tvz „bio kousatka“ davame mrkvu alebo uhorku a dame do sedacky a je ticho aj pol hodinu
![]()
@teruza keby som na tvoju otazku vedela odpoved tak som najstastnejsia matka pod slnkom. Pretoze by som sa vedela tesit kedy sa aj ja aspon trochu vyspim. Kolko krat sa v noci budi? Ako uspavas? Kojis?