Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
už nemůžu píše:
tak já mám taky doma malého teroristu, je mu něco přes 4 měsíce a pořád se vzteká, pokud ho zrovna nenosím a napsoto na 100% se mu něvěnuji - tzn. nemohou si povídat s někým jiným, musím mluvit jen na něj a to ještě se zvýšeným hlasem, aby se mu to líbilo, když ho dám z náručí si lehnout, tak musíme cvičit, aby to v leže na zádech vydržel atd. Vzteká se tak, že mi třeba trhá i bradavkami. Určitě to není tím, že by byl hladový, nepřebalený apod.. Vůbec nic přes den nestíhám jiného, záda mě bolí, cítím se jen jako otrok, když ho nechám vyřvat, tak za 5 minut řevu je rudý, v očích krokodílý slzy - no prostě hrůza - nevím, jestli to někdy přejde… dneska jsem měla takovou depku z toho, že jsem brečela i s ním… vím, že mi nikdo neporadí jak na to, alespoň si můžu postěžovat…
u nás taky tak - malá řvala, řvala, řvala. nejdřív hrozná kolikářka, každý večer pláč, nic nepomohlo. Poté koliky odešly společně se 3. měsícem a malá stále plakala, nemohli jsme se od ní hnout, myslela jsem, že to nikdy neskončí, už jsem byla zoufalá. Okolo 4. měsíce se to začalo zlepšovat, malá hodně vnímala věco okolo, hodně si vyhraje v ohrádce s chrastítky. jenže, ted nám rostou zoubky, takže další tragédie po kolice. takže ono bude furt něco
kolika, zuby, další zuby…
ale do toho 4. měsíce se u nás řvalo skoro v kuse, aspn mě to tak připadalo ![]()
Nám je 18. měsíců a řveme pořád… jsem už otupělá!!! Ale těším se až budeme mít další mimčo, protože vím, že to horší být nemůže!!! ![]()
Pevné nervy mamči! Prostě to přejít musí a pokud ne, tak půjde malá v 15 na intr!!!!
![]()
@karolinakarola píše:
ahoj holky,
díky za podporu. Já už fakt kolikrát nemůžu. Taky mi lidi říkají, že to přejde, ale kdy? Je fakt, že to člověka asi zocelí. Holky z práce mi radí, ať jí necham vyřvat, ale to se nedá, začne mi rudnout a dusit se. Nošení taky zkoušim, mam pocit, že se jí věnuju 24 hodin denně. Knížku Nejšťastnější miminko v okolí mám a jiné další knížky, ale nic moc na ní nezabírá.
S doktorkou jsem se radila, holčička je zdravá. Mam dělat, co malá chce
Kdo to znáte, tak víte co to je. Dodali jste mi odvahu, že to může přejít po půl roce. tak budu čekat. Díky
No mě začla prudit nejvíc až po půl roce, dřív byla víc v pohode, i když někdy taky byla nevrlá, ted je to extrém asi zuby, nevím takže ono to se nedá říct kdy to přřejde, každý mimino je jiny, nektery urvany povahove jiny ne, muj bratr rval jako mimino furt a ted je z nej fajn kluk, takže ono se to nedá říct kdy. TY zuby sou prej taky děs naky děti to nesnesou, ten růst náky jo. proste každý mimino je jiny a nedá se moc srovnávat. nekterý leze driv nektery driv stoji, prrostte mimina nekdy horor,spis by me zajimalo jak se z toho nezbláznit a vydržet to kdyz prudi, at uz clovek udela cokoliv. To by me fakt zajimalo. nez kdy prestane brecet. protoze taky nemusi nez vyroste do veku kdy tomu bud rozumet a bude se moct rict ne nech toho. tak jak to vydrzet. Meditovat nebo co, no fakt nevim.
Je to nekdy dost frustrujici a deprimujici, byt sama s miminem co zrovna nema naladu. to bych spis chtela resit, jak z toho nezcvoknout no
![]()
ahojky máme doma 4 týdenního chlapečka.Po porodu císařem mi 14 dnů jen spal a spal a já si říkala,že to není normální.
Teď má 4 týdny a už týden řve a řve.Kdykoli ho položím,vemu na ruky,nakrmím…prostě stále.V noci je ale klidný.Do toho se mi před 3 dny osypal,nevím z čeho,ale má vyrážku po celém obličeji a tělě.Že by potničky??Ale z čeho??Venku nejsou žádná vedra.prášek na praní pořád stejný.Nejím nic co bych při kojení nemohla…jsem zoufalá:-(
@pepivaha píše:
ahojky máme doma 4 týdenního chlapečka.Po porodu císařem mi 14 dnů jen spal a spal a já si říkala,že to není normální.
Teď má 4 týdny a už týden řve a řve.Kdykoli ho položím,vemu na ruky,nakrmím…prostě stále.V noci je ale klidný.Do toho se mi před 3 dny osypal,nevím z čeho,ale má vyrážku po celém obličeji a tělě.Že by potničky??Ale z čeho??Venku nejsou žádná vedra.prášek na praní pořád stejný.Nejím nic co bych při kojení nemohla…jsem zoufalá:-(
A jak casto kojite? Neni to ten tri hodinovy intervalovy postuP? Moji pomohlo kdyz sem ji kojila jak chtela, klidne casto hodne casto, pak jak byla starsi uz to tak nebylo potreba, ale to kojeni maly miminka potrebujou, u maminky maj teplo, tlukot srdce jak v brisku, naky vyrazky bejvaj normal ale radsi se ptejte doktorky, potnicky nase mela taky, to nevim z ceho je taky nebylo vedro, ono se to srovna. Radsi se ptejte doktroky, ale me fakt pomohlo ji vic krmit. nebo to muze bejt kolika , prdiky. Nebo povaha nektery deti prorvou furt fakt pokud je zdrave tak to je trebas povaha nebo si zvyka
taky je cisarem, nektery mimina spej vic nektery ne, moje trebas zas moc nespi a ted prudi kvuli zubum ono se to podda, oni ty mimina hold budou nak prudit to musej ![]()
na tu vyrazku se radsi doktorky zeptejte, ale nemusi to nic bejt nase mela zase lupy a vypadalo to divne uz to ma dobry. Proste kazdy mimino ma neco. Kdo vi co se jim vsechno nemusi libit, si taky zvykaji, na vse okolo na ostatni. Je to pro ne taky sok.
mě třebas prudí ráno vstane okolo 4 a ne že by pak usla to ne ona pak musí knourat minimalne hodinu at udělám cokoliv a pak teprve to někdy zatáhne a usne, takže ty mimina sou nevyspytatelny, se v ní fakt kolikrát nevyznám dřív se aspon poznalo proč řve že má hlad nebo byla počůrana, nebo si chtěla hrat … proste se to poznalo, ted ne, ted má nekdy blbou naladu a nic nepomuze, ani pusa nic. To pak je krásný ráno. Nechce se mi samotný vstávat a k tomu prudí. když byla mala se aspon fakt poznalo co chce. no na začátku sem trebas zjistila že nemuze papat kdyz je pocurana tak se krouti a rve, a pak sem ji prebalila a vpoho se najedla. Ty potničky snad ma každý mimino, i kdyz neni vedro, nevim ani z ceho poradne sou. nebo muze bejt miminum vedro. Nebo tak. Nebo hold ta kolika, zo prej maj nekterý že tak 3 měsíce řvou v určitou dobu, že maj prdíky. Ale me taky stači kdyz prudi hodinua auz sem taky zoufalá, tak to chapu. Zvlast kdyz sama kolikrat sem stahana a nemam naladu. Sem se nějak rozepsala jejda
.
prdíky má to jo,ale jinak je závislý na dudlu:-)a jak mu ho dám,tak požužle,vypadne mu a už zase brečí:-)
Chudák je osypaný celý,ale na obličeji nejvíc.Já si říkám…suším prádlo na balkoně a rostou mi hned u balkonu akáty-jestli mu nevadí ty pyly na oblečení nebo mě napadlo,že jsem mu koupila tuhé mýdlo Johnson.Je z lékárny,ale stálo jen 15 kč a už to mi přišlo dost podezřelé
,ale na oblečeji z čeho olezl nevím,ten mu tím neumývám,že??Zítra zajdu za doktorkou.
Jo o johnsonu se rika že může alergizovat, to říkala známá i na kurzu, dobrej je sebamed, ten ma taky tuhý mejdlo, ale i gelový, nebo co sprchovej gel, ale to se asi pro mimina jmenuje jinak kdyz se nespršej
. Hm tak to jo to mala nebyla, kdo vic o to je, ona mela taky naky pupinky pak to přešlo a nic to nebylo. to bude snad v pohode. no mimina prej taky uklidnuje kdyz se daj na bricho matky, na hrudnik teda, ze prej slyšej tlukot srdce a maj pocit že sou v bříšku. No a jinak to kojeni. Moji uklidnovalo hodne kojit.Ale kazdej koji podle jiny metody, ale tadle kojit jak chce mi nejvic pomohla osobne, byla lepší váhou šla hned do normy, a pred tim jak sem zkoušela tu třihodinovou ty intervaly tak važila pod normou docela dlouho.
jdeme od doktorky a je to atopický eksem po celém těle,tak i proto možná plače…
tak to jo hlavne ze se to vyřešilo, na to moje intuice nestačí .-)))
nechci delat chytrou ale taky mi mala nekakala, a pak sem četla na netu myslim ze doktroka.cz nebo neco takovyho že to prej nevadi, dil asi jo , ale ze prej nemusej kakat, protoze nekdy to mlicko spotrebujou energii co vydaj. bych byla rada kdyby nekakala
sem tam to dela i ted jak je malicko starsi, ale nejsem doktroka tak nevim. se podivejte na net, nebo to bylo an kojeni.cz mam za to
sem to na netu hledala v ty dobe kdy sem se taky bala ze ma naky problemy asi kdyby to bylo dil tak uz by to bylo neco.
Mě taky moje holčička (skoro 2 mesice) pořád pláče a nevím proč. I v náručí. přes den má jen pár chvil kdy se na mě usměje a hrajeme si. Jinak pořád brečí, pokud nespí. Neumí být spokojená. nevím co s tím. Jsem bezradná. Pokud nemá prso v puse nebo nespí, tak je nespokojená. Je mi jí líto. Já bych ji i nosila pořád klidně, když by koukala a byla v pohodě, ale ona brečí i v náručí. To mě taky moc mrzí, že ji neuklidní moje přitomnost, jen to prso. poradte prosím