Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Twl delší dobu
zavšivení je bráno jako infekční nemoc a nesmis s tím nikam chodit, to si asi děláš srandu, ne? Bez do lékárny, kup si na ne něco a nikam nechod, dokud se toho nezbavíš.
Ty boulickx budou zanícené rany ranky jak ty desítky a vsi koušou s sají ![]()
Pokud nejsi troll vem olej olej si hlavudej na to igelit acnacto čepici a buď v tom klidně celý den a pak vyces vsivackem tu tunu mrtvého humusu.
Dale vypere veškeré lůžkoviny na 90 pokud toho nejsi schopna tak až si to sundas z vyceses z hlavy spíli jinde než si spala předtím.
Příspěvek upraven 16.05.22 v 18:49
@Anonymní píše:
Mne naposled pomohlo obarvit si hlavu. Chytla jsem je na stredni..
Při tkove zavsivenosti obarvení nepomůže.
@Capricorn61 píše:
Dej hlavu do nafty, to hubi vsi rychle.
Stačí petrolej a na hlavu plaveckou čepici. Osobně odzkoušeno. ![]()
Doháje, proč si lidi takové věci nenajdou na internetu?
Během 5 minut mám o podobných tématech víc informací, než když budu čekat, kdo mi tu co napíše a budu to pročítat.
Prostě jako první pomoc napatlat kondicionérem nebo olejem, zabalit do fólie, nechat co nejdéle a pečlivě vyčesat hřebenem „všiváčkem“. Převléct nebo dokola větrat peřiny (prý bez hostitele vši za nějakých 18 hodin chcípnou a už po několika hodinách jsou dehydratované, podchlazené), vyprat všechny čepice apod. V lékárně nebo drogerii koupit šampon na vši a proceduru se šamponem / kondicionérem opakovat nejpozději po týdnu, klidně dřív, kondicionér těm vlasům nic neudělá, hlavně opakovat tak dlouho, dokud se na hřebenu najdou nějaké vši nebo hnidy. To je jedna z variant, k úspěchu jich vede víc.
Přípravek na vši z dr maxe a kouzelný všiváček, bere vši i hnidy. Hřebeny, sponky, gumičky vyčistit a do mrazáku. Ložní prádlo vyprat, plyšáky na pár dnů zavřít do pytle.
Mne naposled pomohlo obarvit si hlavu. Chytla jsem je na stredni..