Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den chtěla bych se zeptat mam 8 měsíčního syna a mame problémy ze zacpou.Do 6 mesice plne kojen pak jsme zacali prikrmy a ze zacatku jsme v pohode kakali pak byli problémy dr.nam doporučila Lactolosu a par dni dobry a ted zase nic. zatim davam ke svačince ovoce nebo přesnídávku a k obedu masozelenenovy prikrm a chystam se zavest jogurty a kase a muzem vyzkoušet vse z lepku. Vždy papa asi tak tech 100g ale je na nem videt ze by klidne zbastil vic ja vždy dokojím. Tak se chci zeptat zdali nemam zvýšit davku jidla a zapit jen vodou ci stavami (stavicky rad pije) myslim si ze tim jak ho dokojím tak třeba proto ma problémy s kakanim.
dekuji za nazor
Já teda od toho měsíce kdy měl příkrmy, jsem dávala hlavně příkrm a zapít čajem. Já teda nekojím, takže prcek je na příkrmech od 4 měsíců, ale jen co si trochu zvykl, tak jsem mu po jídle mlíko už nedala a dávám lžičku, dám co chce a zapije se čajem. Už má přes měsíc učící hrneček. Když už je 2 měsíce takhle na příkrmu, tak bych nedokojila… jen ať papá.
a zkusila bych na to kadění švestkovou šťávu, pak uvidíš kakanec roku ![]()
Příspěvek upraven 10.07.13 v 08:16
Pokud má zácpu, dávku pevné stravy bych nezvyšovala, ale dávala při každém jídle probiotika, dělala jídlo trochu řidší konzistence a přidávala oleje - kokosový, lněný, dýňový, olivový… Přechod na pevnou stravu je trochu šok pro zažívací soustavu, tak chvíli trvá, než si na to střeva zvyknou
Kojila bych určitě dál, jak dítě vyžaduje.
Děkuji za vase názory svestkova stavicka nam občas pomuze, olej jsem zatím nezkousela ale cetla jsem hodne o tom, ja si prave myslela zda to kojeni vždy to to nezhorsi
Ahoj zakladatelko…proc dokrmujes ještě mlicke??? V 8mesicich je to dost, aby to spapal všechno a pak jen cajik…ty prikrmy mu v tomhle veku uz daji vic, nez tve mlecko…davej na zacpu stavicky a nebo zkus teplou vodu…taky jsem slyšela, ze odvar z vloček na to pomaha ![]()
Vynechej z masozeleninovýho příkrmu mrkev a přidávej do něj buď olej nebo máslo (má se to i kvůli vitamínům). A z ovoce dávej švestky a meruňky. S kaší bych ještě počkala, některým dětem na bříško nedělá dobře. A po jídle už jsem v týhle době nedokojovala, snědl co snědl, nvážila jsem (ale v pohodě zvládl celou skleničku). A po jídle jsem mu dávala napít vodu.
Ja mu mrkev uplne odstavila to vim ze mu nedela dobře, dneska mu zkusim dat o něco vic jidla a zkusim mu dat to zapit cajikem ten taky rad pije,
/kaseny88/vždy jsem dokojila protože byl na to zvykly a dozadoval se toho