Mám zvýšit dávku jídla?

21
10.7.13 08:08

mam zvysit davku jidla

Dobry den chtěla bych se zeptat mam 8 měsíčního syna a mame problémy ze zacpou.Do 6 mesice plne kojen pak jsme zacali prikrmy a ze zacatku jsme v pohode kakali pak byli problémy dr.nam doporučila Lactolosu a par dni dobry a ted zase nic. zatim davam ke svačince ovoce nebo přesnídávku a k obedu masozelenenovy prikrm a chystam se zavest jogurty a kase a muzem vyzkoušet vse z lepku. Vždy papa asi tak tech 100g ale je na nem videt ze by klidne zbastil vic ja vždy dokojím. Tak se chci zeptat zdali nemam zvýšit davku jidla a zapit jen vodou ci stavami (stavicky rad pije) myslim si ze tim jak ho dokojím tak třeba proto ma problémy s kakanim. :,( dekuji za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
10.7.13 08:15

Já teda od toho měsíce kdy měl příkrmy, jsem dávala hlavně příkrm a zapít čajem. Já teda nekojím, takže prcek je na příkrmech od 4 měsíců, ale jen co si trochu zvykl, tak jsem mu po jídle mlíko už nedala a dávám lžičku, dám co chce a zapije se čajem. Už má přes měsíc učící hrneček. Když už je 2 měsíce takhle na příkrmu, tak bych nedokojila… jen ať papá. :) a zkusila bych na to kadění švestkovou šťávu, pak uvidíš kakanec roku :D

Příspěvek upraven 10.07.13 v 08:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
10.7.13 08:15

Pokud má zácpu, dávku pevné stravy bych nezvyšovala, ale dávala při každém jídle probiotika, dělala jídlo trochu řidší konzistence a přidávala oleje - kokosový, lněný, dýňový, olivový… Přechod na pevnou stravu je trochu šok pro zažívací soustavu, tak chvíli trvá, než si na to střeva zvyknou :-) Kojila bych určitě dál, jak dítě vyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.7.13 08:21

Děkuji za vase názory svestkova stavicka nam občas pomuze, olej jsem zatím nezkousela ale cetla jsem hodne o tom, ja si prave myslela zda to kojeni vždy to to nezhorsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
10.7.13 08:27

Ahoj zakladatelko…proc dokrmujes ještě mlicke??? V 8mesicich je to dost, aby to spapal všechno a pak jen cajik…ty prikrmy mu v tomhle veku uz daji vic, nez tve mlecko…davej na zacpu stavicky a nebo zkus teplou vodu…taky jsem slyšela, ze odvar z vloček na to pomaha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.7.13 08:27

Vynechej z masozeleninovýho příkrmu mrkev a přidávej do něj buď olej nebo máslo (má se to i kvůli vitamínům). A z ovoce dávej švestky a meruňky. S kaší bych ještě počkala, některým dětem na bříško nedělá dobře. A po jídle už jsem v týhle době nedokojovala, snědl co snědl, nvážila jsem (ale v pohodě zvládl celou skleničku). A po jídle jsem mu dávala napít vodu.

• Citovat
  • Upravit
21
10.7.13 08:49

Ja mu mrkev uplne odstavila to vim ze mu nedela dobře, dneska mu zkusim dat o něco vic jidla a zkusim mu dat to zapit cajikem ten taky rad pije, ;) /kaseny88/vždy jsem dokojila protože byl na to zvykly a dozadoval se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí