Máma z jinýho světa?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9454
7.10.10 10:18

jako dobry…kazdej at si dela co chce…

jen teda kdyz nic neresis, nestresujes a nic nepotrebujes…tak co tu ted teda resis? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
839
donaga píše:
Já soukromně si myslím, že neexistuje jediná normální máma, která by chtěla svému dítěti uškodit, takže i zakladatelka věří, že pro dítě dělá to nejlepší. A také si myslím, že je to hodně o penězích. Jestliže zakladatelka vydělává tolik, že si může dlouhodobě dovolit platit za jesle, pravidelné dojíždění tam a ještě cestovat často do ciziny, tak se vlastně ani nedivím, že si chce místo udržet. Je to prostě její vůle.
Já sama bych se snažila dítě do jeslí nedávat a jsem šťastná, že s ním mohu být doma a vidět každý jeho úspěch a pokrok jako první. A i kdybych o svou práci extra stála, tak i kdybych pracovala na plný úvazek, tak kdybych od platu odpočítala cenu za ty jesle a jízdy sem a tam, tak se zůstatkem za měsíc padnu níž, než za měsíc dá můj tříletý rodičák. A jiné hlídání nemám. Já mám problém i zajít si sama k doktorovi.
Sice také pořádně nechápu, prož zakladatelka tu diskusi zakládala, ale třeba kvůli tomu, že chce poznat někoho s podobným smýšlením jako je ona. Protože věřím, že i ona je ženská a potřebuje si pořádně „podrbat“ :mrgreen:

dekuji :-)

hodne veci jsi napsala uplne presne :-)

koukam ze diskuzi uz asi zakladat radej nebudu :-)

• načítám...
397

Teda Livnko si vazne super mama ,vsichni bysme si meli s tebe vzit priklad.Takovych jako ty je opravdu malo a zaslouzi si oceneni.Nepremyslela si dat sve decko do ustavu na porad to by snad bylo jeste lepsi,omezeni v zivote zadna :dance: Jinak vazne si kandidatka na matku roku

• načítám...
7870
7.10.10 10:21

po přečtení celé diskuze si myslim, že je to taky jen nějaký prudič, doporučila bych zavřít diskuzi a nedohadovat se kvůli nějakému puberťákovi, vždyť neni schopná už několik příspěvků napsat ani věk dítěte…

• načítám...
29730
7.10.10 10:21
78mamina píše:
Holky nesudte každého, když není v jedné škatulce s váma :zed: Hlavně že je prcek spokojenej. Já sama jak vy píšete také u prvního dítka hysterčila, u druhého mě to kapánek přibrzdilo a ted co mám Elču už od jejího 4m chodím do práce. Je teda rozdíl že hlídá táta,ale kdybych měla dát ve všem pravdu lidem kolem sebe nebo mudr to je přehnané jasně vyslechnu ale dám spíš na svůj mateřský rozum a cit :wink:

Jak vis, ze je prcek spokojenej? Jak to vi jeho mama? Vzdyt je malinkej, plazi se. Deti vetsinou po case (ruzne dlouhym) rezignujou a prizpusobi se. :nevim: Jde o to, ze je spokojena matka.

• načítám...
12154
7.10.10 10:22

Já si třeba taky myslím, že je to jen a jen její problém, za jak dlouho po porodu dá dítě do jeslí. To je její věc. Mně třeba dostalo to přirovnání, že všichni ostatní jsou hysteričtí a knížkoví…Proč?

• načítám...
3270
7.10.10 10:24

Připadá mi že zakladatelka všechno.Bezva práci,cestuje,zdravé dítě k tomu.Co víc si přát a proč se toho vzdát že ano.
No holky řekněte že by jste to taky nechtěly. :wink:
Jen ta zmínka o tatínkovi mi jaksi uniká.Pravda že jsem ty odpovědi jen tak prolítla a tím pádem přehlídla. :nevim:

• načítám...
3201
7.10.10 10:25

Ve zkratce - je tvuj zivot a tvuj pohled na svet. O tom, zda je to nejlepsi pro dite :think: tu spekulovat nebudu. Jestlize ignorujes psychologicke a pediatricke doporuceni, vyzkumy a obecna fakta, je to tvoje vec. Kazdopadne by nebylo na skodu se o psychickem vyvoji ditete neco dozvedet, je to temer v kazde knize venovane peci o dite. O mire tve intuice take spekulovat nebudu. Jednoznacne spousta rodicu nevedi, ze nektere veci jde delat i jinak a tak si mysli, ze jejich metoda je ta nej. A to je nevyhoda sveta,kde existuje pluralitni pravda a kde jsou lide lini sebevzdelavat se!

• načítám...
3337
7.10.10 10:27

Spíš nechápu, proč zatvrzelá mamina, která neknížkuje :-D , nenechává si radit a dělá si život podle svýho si zakládá profil na portálu pro maminky. Na každém portálu pro maminky se přece pořád řeší děti - to by napadlo i mého 4 letého syna. Portály pro maminy jsou o radách a zkušenostech.
Zakladatelko, myslím si, že jsi trochu přestřelila :lol: Zrovna tady si založit takové téma. Zkus to někde jinde. Myslím si, že je nás tu víc s názorem, že my si poradit necháme a proto sem chodíme :palec:
Mmch můj názor je, že teď je malej relativně spokojenej, ale až bude větší, tak se to proti tobě možná obrátí. Nepřeju ti to, ale mám v okolí něco podobnýho, a holčina je šťastná, že nemusí být doma… Za mně je moje dítě nejšťastnější, když je s rodinou. I kdyby ho měla hlídat babička. Ale to ti nevnucuju, stejně si myslím, že by to nemělo cenu :mrgreen:

• načítám...
839
7.10.10 10:27
radúna píše:
Já si třeba taky myslím, že je to jen a jen její problém, za jak dlouho po porodu dá dítě do jeslí. To je její věc. Mně třeba dostalo to přirovnání, že všichni ostatní jsou hysteričtí a knížkoví…Proč?

jen jsem se blbe vyjadrila… :-)
nechtela jsme rict vsichni ale skoro vsichni :-)
me uz je z toho fakt do smichu…deti v jeslickach se tak nehadaji :-)

• načítám...
46669
7.10.10 10:28

Věk dítěte je v profilu. Pokud je to teda pravda, protože bych se už nedivila ničemu.
Nejdřív se mi nechtělo reagovat, schyluje se tady k masakru ( :lol: ). Ale diskuse mě nenechala klidnou. Ať si holka dělá co chce, ovšem miminka je mi líto (je stejně starý jako můj).
Na druhou stranu, když jsem četla jejich denní režim, tak mi přijde, že není tak hrozný a pokud ona má takovou práci, o kterou nemůže přijít, proč není doma táta?
Prostě je to provokace směřující akorát k tomu, abysme si my všechny ostatní mámy, co tvrdneme doma a jsme hysterické jen proto, že se o dítě staráme celý den, pohádaly.
Taky navrhuju diskusi zabalit a nechat Livinku, ať se tou moderností zadusí…
Sory, ale muselo to ven…

• načítám...
56772

Holky, ono se to celé opravdu časem projeví. Já jsem byla odstavená ve 4 měsících, máma musela do práce. Dodnes nemám potřebu se jí svěřovat, dodnes si dáme pusu leda tak o svátcích a to ještě letmo na tvář. O to víc, si vychutnávám své děti, které mi vždy vletí rozzářené do náruče a můžu to dělat 24 hodin denně a neomrzí se mi to. Každý jsme holt jiný, zakladatelka psala, že není odtud, takže je prostě zvyklá na jinou výchovu, nezapojuje asi tolik city.

• načítám...
29730
jitkabokule píše:
Připadá mi že zakladatelka všechno.Bezva práci,cestuje,zdravé dítě k tomu.Co víc si přát a proč se toho vzdát že ano.
No holky řekněte že by jste to taky nechtěly. :wink:
Jen ta zmínka o tatínkovi mi jaksi uniká.Pravda že jsem ty odpovědi jen tak prolítla a tím pádem přehlídla. :nevim:

Ja neee!!! :mrgreen: Ja bych chtela malinky spavy miminko, ktery zvladnu mit uvazany cely den na brise a jen si ho uzivat!!! Vsechno ostatni mi muze byt ukradeny! :mrgreen:
(se svou smeckou si o tom nechavam aspon zdat :D )

Jinak nevim, jestli je to provokace nebo ne, je mi to fuk. Znam i takovy matky. Ale zadna se s tim nechlubi.

• načítám...
20296
7.10.10 10:29
livinka píše:
radúna píše:
jen jsem se blbe vyjadrila… :-)
nechtela jsme rict vsichni ale skoro vsichni :-)
me uz je z toho fakt do smichu…deti v jeslickach se tak nehadaji :-)

to máš recht, pokud se tam sejdou samá 2 měsíční mimina, tak toho moc nenakecaj…

• načítám...
5533
7.10.10 10:29

Livinko,
nechci rýpat, ale proč reaguješ jen na maminy, u kterých se ti něco nelíbí, nebo naopak na ty, kteří tě „podpoří“
Padlo tady na tebe dost otázek a odpověď žádná… :nevim:

Osobně si myslím, že diskuze byla založena proto, aby jsme se tady všechny posadily (y - všechny ženy :lol: ) na zadnici z toho, jak je zakladatelka „superžena“… :think:
Nevím, jak ostatní. Ale já si to nemyslím. Právě naopak. „Odložit“ dítě do jeslí a jít si po svých je jedna z nejjednodušších cest.
Já mám dvě děti (3 a 6 let), starám se o starou nemocnou babičku, denně mám práci okolo starého domu, podnikám, starám se o domácnost, studuji VŠ, mám čas na manžela a umíme si udělat čas i na koníčky… Ano, uznávám, že občas mám chuť se vším praštit, ale obvykle mi většina ze zmíněných věcí nedělá žádné problémy. A vím, že spousta jiných mamin dokáže totéž co já a některé i mnohem více…
Záměrně nebudu psát, že jsou to supermámy, i když si to třeba myslím. Protože ženská, která chce rodinu, si čas umí uspořádat tak, aby všechno zvládala i přesto, že občas to vůbec není jednoduché :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby