Máma z jinýho světa?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
20296
7.10.10 10:43

Tak teď si rýpnu, Minewka ač slibovala, že se už žádné diskuze zúčastňovat nebude, nejspíše zahájila útok proti všem a zároveň podporuje tzv. odpadlíky - ať je to správné nebo ne…

Minewko výborně :palec: Teď vidím, že o hádky nemáš zájem :palec:

• načítám...
839
7.10.10 10:43
asi jsem tady hledala
Minewka píše:
AHoj Livinka…

Po prvé - skladám klobúk za odvahu tu, na tomto fóre,takúto diskusiu zložiť. :potlesk: :jazyk:

Vieš, tu viac pochopenia dostane matka, ktorá chce ísť v 8tt na potrat, lebo „muž si to rozmyslel“ :mrgreen:

A bolo tu založených 150× viac nezmyselných diskusií, ako tvoja..hold, ale dotkla si sa jadra :roll:

Teda nestačím sa čudovať, ako sa na teba vrhli, som to ani nečakala, popravde…a múdre odporúčania typu „láskavo nič nezakladaj, načo si tu, choď preč - len pre iný názor“ úúúúplne milujem.

Toľko trocha podpory.

Ja som rozmýšľala, že akú dlhú dobu je bejby v jasličkách ( verím, že si uvážila, či ho tam dáš, alebo nie)…lebo ak je to na 4-5 hodín denne a tebe to zachránilo životnú situáciu a myslíš aj dopredu - nemám pocit, že tvoje dieťa bude nejak extra citovo postihnuté…

PodĽa mňa je lepšia kombinácia šťatná a pokojná matka s financiami, ako vyšťavená, unavená matka a strhaný otec, čo sa snaží uživiť rodinu…A potom sa objaví diskusia -ako vyžiť, manžel prišiel o prácu, som na dne a podobne…hneĎ príde hŕba rád, že peniaze nie ú všetko..ale sú teda DOSŤ podstatné v dnešnej dobe! Je to zvláštny paradox.
Ja sama som živnosť nezrušila a chystám sa opäť pracovať ako a mimí narodí - mám však výhodu, že ho môžem brávať so sebou a že som paňou svojho času..

a tiež na tom nevidím nič zlé…(juuuj, za toto i zliznem!!! :mrgreen: )

Na dovolenku s mojím prckom sa už strašne tešíme a chytáme sa k moru (hoci bude mať vtedy nejaké 4 mesiace) - a vôôôôôôbec si nemyslím, že budem zlá matka :mrgreen:

Zároveň čumím, ako si ustála túto debatu - keby si sa ty bavila so zúčastnenými rovnako, ako oni tebou, už si nahlásená adminom a neviem kde kade.

Nemyslím si, že je táto dikusia nevhodná - skôr by ma zaujímali názory matiek, ktoré sú viac úzkostlivé a povedzme tých voľnomyšlienkárskych a liberálnych… :mrgreen: :palec:

Příspěvek upraven 07.10.10 v 10:40

dekuji moc, asi jsem tady hledala nekoho takoveho jak jsi ty :-) drzim palce jak s prckem tak s zivnosti :-)
jeste upravim jednu informaci ani na jedny dovoleny s nama prcek nebyl… hlidali a uzivali si ho babicky :-))))
odkud jsi?

• načítám...
25324
7.10.10 10:44
radúna píše:
momi33 píše:
A Livinka má teď dítě v jeslích,a není ve své „důležité“ práci,a má čas hádat se tady? 8-o :lol:
Anebo je v práci (v kanceláři u PC třeba,), ale asi má právě svačinu.....?

Je spousta firem,kde už moc netrpí courání po netu v pracovní době.A tato diskuse už určitě přesáhla čas vymezený pro pauzu-30 min. stanovených zákoníkem práce :nevim:

• načítám...
15404
7.10.10 10:45
Minewka píše:
AHoj Livinka…

Po prvé - skladám klobúk za odvahu tu, na tomto fóre,takúto diskusiu zložiť. :potlesk: :jazyk:

Vieš, tu viac pochopenia dostane matka, ktorá chce ísť v 8tt na potrat, lebo „muž si to rozmyslel“ :mrgreen:

A bolo tu založených 150× viac nezmyselných diskusií, ako tvoja..hold, ale dotkla si sa jadra :roll:

Teda nestačím sa čudovať, ako sa na teba vrhli, som to ani nečakala, popravde…a múdre odporúčania typu „láskavo nič nezakladaj, načo si tu, choď preč - len pre iný názor“ úúúúplne milujem.

Toľko trocha podpory.

Ja som rozmýšľala, že akú dlhú dobu je bejby v jasličkách ( verím, že si uvážila, či ho tam dáš, alebo nie)…lebo ak je to na 4-5 hodín denne a tebe to zachránilo životnú situáciu a myslíš aj dopredu - nemám pocit, že tvoje dieťa bude nejak extra citovo postihnuté…

PodĽa mňa je lepšia kombinácia šťatná a pokojná matka s financiami, ako vyšťavená, unavená matka a strhaný otec, čo sa snaží uživiť rodinu…A potom sa objaví diskusia -ako vyžiť, manžel prišiel o prácu, som na dne a podobne…hneĎ príde hŕba rád, že peniaze nie ú všetko..ale sú teda DOSŤ podstatné v dnešnej dobe! Je to zvláštny paradox.
Ja sama som živnosť nezrušila a chystám sa opäť pracovať ako a mimí narodí - mám však výhodu, že ho môžem brávať so sebou a že som paňou svojho času..

Na dovolenku s mojím prckom sa už strašne tešíme a chytáme sa k moru (hoci bude mať vtedy nejaké 4 mesiace) - a vôôôôôôbec si nemyslím, že budem zlá matka :mrgreen:

Zároveň čumím, ako si ustála túto debatu - keby si sa ty bavila so zúčastnenými rovnako, ako oni tebou, už si nahlásená adminom a neviem kde kade.

Nemyslím si, že je táto dikusia nevhodná - skôr by ma zaujímali názory matiek, ktoré sú viac úzkostlivé a povedzme tých voľnomyšlienkárskych a liberálnych… :mrgreen: :palec:

Příspěvek upraven 07.10.10 v 10:40

To by bylo, aby někdo zakladatelku nepodpořil…konečně jste nám to nandaly :wink:

• načítám...
839
7.10.10 10:45
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
A Livinka má teď dítě v jeslích,a není ve své „důležité“ práci,a má čas hádat se tady? 8-o :lol:
cti diskusi, kdyz chces reagovat.....
promin ze jsem drza…
já jí čtu celou,a nestačím se divit :mrgreen: možná by jsi spíš svůj čas měla věnovat dítěti,než tady vyvolávat takoví hádky.To jsi čekala,že tě tu někdo pochopí? 8-o tady se řeší trápení a starosti s dětma.Snažilky asi musí koukat :roll:

ja ti muzu pomoct s tim jak nekoukat na kazdou korunu 5krat a nezit jak socka a vysvetlovat diteti ze je to v podstate dobre protoze penize kazi charakter :-)))))))

• načítám...
12154
7.10.10 10:46

Minewka, já už nehodlám bojovat za víc lidí než jen za sebe, ale zas mi to nedá. …
Jenomže ona většina ženských tady neřeší to, od kdy zakladatelka dala dítě tam a tam, že chodí do práce. Její problém. Ale ten úvodní příspěvek, kdy ostatní přirovnala ke „knížkovým a hysterickým“ matkám - to zřejmě zvedlo vlnu nevole. Tedy aspoň moji. Jak může ona soudit někoho, koho vůbec nezná?

• načítám...
3337

Já bych asi neustála, že neuvidím první krok, úsměv, slovo, paci paci, že ho nebudu moct ukonejšit až ho bude něco bolet… Dřív by to viděly „tety“ v jesličkách. To by mi srdce utrhlo a za to by mi ani peníze nestály. To se radši uskromním - děti ať mají všechno - ale já abych měla je u sebe :nevim:

• načítám...
25324
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
promin ze jsem drza…
já jí čtu celou,a nestačím se divit :mrgreen: možná by jsi spíš svůj čas měla věnovat dítěti,než tady vyvolávat takoví hádky.To jsi čekala,že tě tu někdo pochopí? 8-o tady se řeší trápení a starosti s dětma.Snažilky asi musí koukat :roll:
ja ti muzu pomoct s tim jak nekoukat na kazdou korunu 5krat a nezit jak socka a vysvetlovat diteti ze je to v podstate dobre protoze penize kazi charakter :-)))))))

Jen se neboj,já jak socka nežiju :mrgreen: manžel slušně vydělává,dík za optání :mrgreen:

• načítám...
20296
7.10.10 10:48
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
promin ze jsem drza…
ja ti muzu pomoct s tim jak nekoukat na kazdou korunu 5krat a nezit jak socka a vysvetlovat diteti ze je to v podstate dobre protoze penize kazi charakter :-)))))))

to je dost mylná představa, že matka co se naplno věnuje dítěti a je na mateřské dokonce 8-o 3 roky musí obracet každou korunu… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
839
7.10.10 10:49
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
promin ze jsem drza…
Jen se neboj,já jak socka nežiju :mrgreen: manžel slušně vydělává,dík za optání :mrgreen:

to ja bych nevydrzela nechat se od nekoho zivit, vis?

• načítám...
Anonymní
7.10.10 10:49
Minewka píše:
AHoj Livinka…

Toľko trocha podpory.

Ja som rozmýšľala, že akú dlhú dobu je bejby v jasličkách ( verím, že si uvážila, či ho tam dáš, alebo nie)…lebo ak je to na 4-5 hodín denne a tebe to zachránilo životnú situáciu a myslíš aj dopredu - nemám pocit, že tvoje dieťa bude nejak extra citovo postihnuté… :mrgreen: :srdce:

PodĽa mňa je lepšia kombinácia šťatná a pokojná matka s financiami, ako vyšťavená, unavená matka a strhaný otec, čo sa snaží uživiť rodinu…A potom sa objaví diskusia -ako vyžiť, manžel prišiel o prácu, som na dne a podobne…hneĎ príde hŕba rád, že peniaze nie sú všetko..ale sú teda DOSŤ podstatné v dnešnej dobe! Je to zvláštny paradox.
Ja sama som živnosť nezrušila a chystám sa opäť pracovať ako sa mimí narodí - mám však výhodu, že ho môžem brávať so sebou a že som paňou svojho času..

Na dovolenku s mojím prckom sa už strašne tešíme a chytáme sa k moru (hoci bude mať vtedy nejaké 4 mesiace) - a zas vôôôôôôbec si nemyslím, že budem zlá matka :mrgreen:

Zároveň čumím, ako si ustála túto debatu - keby si sa ty bavila so zúčastnenými rovnako, ako oni s tebou, už si nahlásená adminom a neviem kde kade.

Nemyslím si, že je táto dikusia nevhodná - skôr by ma zaujímali názory matiek, ktoré sú viac úzkostlivé a povedzme názory tých voľnomyšlienkárskych a liberálnych… :mrgreen: :palec:

Příspěvek upraven 07.10.10 v 10:44
:palec: :potlesk: :potlesk:
Pod tohle se můžu podepsat. Je každého věc, jak se o dítko stará, pokud jsou oba spokojení. Nevidím rozdíl v tom, jestli je malý v jesličkách nebo jestli ho 2 hodiny vozí babička a maminka mezitím dělá něco jiného.
Zakladatelko - chápu tě, 3 dny po návratu z porodnice už jsem taky pracovala, prostě jiná možnost nebyla. Já teda pracuju z domu, ale taky jsem si to musela nějak zorganizovat.
V lednu se nám narodí další miminko a v červnu už i s ním pojedeme na dovolenou. Nevidím na tom nic špatného.
Takže asi tak, chcete být doma s prckem, buďte, chcete chodit do práce - proč ne. Tohle je přeci každého věc a jako tahle diskuse je zase jedna z :poblion:
  • Upravit
3337
7.10.10 10:50
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
promin ze jsem drza…
Jen se neboj,já jak socka nežiju :mrgreen: manžel slušně vydělává,dík za optání :mrgreen:

Jo, proto je lepší dát dítko do jeslí a jet na Kubu a na Malorcu :mrgreen:

• načítám...
15404
7.10.10 10:51
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
livinka píše:
momi33 píše:
promin ze jsem drza…

To myslíš jako fakt, jo? 8-o Tak proto, že jsem doma s dítětem jsem snad ještě nějaká vyžírka????

• načítám...
5533

Livinko,
to že jezdíte na dovolené bez dítěte ti přijde jako další důvod k obdivu??? Tohle moje hlava vážně nebere :nevim: :nevim: :nevim:
Jsi mladá holka. Můžu se tě zeptat, zda bylo mimčo plánované nebo „omylem“?
Mmch. neotáčím každou korunu 5 krát, abych mohla rodince něco dopřát. Vydělávám dobře aniž bych musela děti strčit do jeslí…

• načítám...
578

Páni, tady je sranda :-D

Myslím, že Livinka se zaregistrovala na e-mimino, pročetla pár diskuzí a pak
a) v šoku zjistila, co všechno lze ohledně dětí řešit,
b) zastyděla se, že spoustu věcí jí vůbec nenapadlo,
c) uklidnila se, že dítě je snad spokojené,
d) znejistěla, jestli si to nenamlouvá a nezanedbává ho.

Protože je to mladý, ne úplně geniální třeštidlo, založila diskuzi, doufala, že najde pár spřízněných duší a vyprovokuje trošku maminky, co mají „mlíko na mozku“ (ale ano, jsou mezi námi, jen je jich o dost míň, než vidí Livi :-D ).

Až na ty jesle a hodinový shánění plíny s pokakaným miminem a pár dalších drobností mi jinak její přístup přijde celkem v pořádku. Jenom myslím, že toho bude časem litovat, že si to mateřství víc neužívala (čímž nemyslím stresovat se s každou skvrnou). A mimču bude asi počáteční kontakt s maminkou chybět, koleduje si o citovou chladnost.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby