Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem,zajímá mě,jak jste na tom u vás?Moje dcerka má 5 měsíců a zajímalo by mě,co umí vaše děti v 5 měsících?Otáčení na bříško a zpět atd? A co už všechno papají?A jak vám přes den a v noci spinkají?Děkuji- naše malá se už v pohodě přetočí na bříško a zpět,spinká v noci i 11 hodin v kuse,snaží si sedat,když jí mám v náručí na krmení,akorát s příkrmy teprve budeme pomalinku začínat,jsme alergici a musíme opatrně.
Ahoj,myslím,že holčička je šikovná,náš se přetáčel až na 6m,a do 6,5m byl plně kojený,takže nic jiného neměl.
Jen,pokud jsem dobře pochopila,tak se snaží sedat zvedáním se,v čemž bych jí nepodporovala,měla by si správně sednout z kleku na čtyřech.
Navíc,pokud je malá alergik,tak bych s příkrmy nepospíchala,a začala co možná nejdéle,klidně až v 6m.
Ale nepíšeš,jestli jste na UM,nebo kojíš…
momi33 píše:
Ahoj,myslím,že holčička je šikovná,náš se přetáčel až na 6m,a do 6,5m byl plně kojený,takže nic jiného neměl.
Jen,pokud jsem dobře pochopila,tak se snaží sedat zvedáním se,v čemž bych jí nepodporovala,měla by si správně sednout z kleku na čtyřech.
já jí v tom právě nepodporuji,akorát když si jí vemu do náruče na krmení,tak drží hlavičku ve vzduchu a zapře se o mě ručičkama,lehne si,až dostane do pusy flašku.Vůbec na sedání nespěcháme,jen at leží,at nemá křivý zádička.
slonikova píše:
Ahojky všem,zajímá mě,jak jste na tom u vás?Moje dcerka má 5 měsíců a zajímalo by mě,co umí vaše děti v 5 měsících?Otáčení na bříško a zpět atd? A co už všechno papají?A jak vám přes den a v noci spinkají?Děkuji- naše malá se už v pohodě přetočí na bříško a zpět,spinká v noci i 11 hodin v kuse,snaží si sedat,když jí mám v náručí na krmení,akorát s příkrmy teprve budeme pomalinku začínat,jsme alergici a musíme opatrně.
V 5 m synáček lozil po všech 4 a v 5 m a třech týdnech se uměl postavit
Spal celou noc.
Katka86 píše:slonikova píše:V 5 m synáček lozil po všech 4 a v 5 m a třech týdnech se uměl postavit
Ahojky všem,zajímá mě,jak jste na tom u vás?Moje dcerka má 5 měsíců a zajímalo by mě,co umí vaše děti v 5 měsících?Otáčení na bříško a zpět atd? A co už všechno papají?A jak vám přes den a v noci spinkají?Děkuji- naše malá se už v pohodě přetočí na bříško a zpět,spinká v noci i 11 hodin v kuse,snaží si sedat,když jí mám v náručí na krmení,akorát s příkrmy teprve budeme pomalinku začínat,jsme alergici a musíme opatrně.![]()
Spal celou noc.
slonikova píše:Katka86 píše:slonikova píše:V 5 m synáček lozil po všech 4 a v 5 m a třech týdnech se uměl postavit
Ahojky všem,zajímá mě,jak jste na tom u vás?Moje dcerka má 5 měsíců a zajímalo by mě,co umí vaše děti v 5 měsících?Otáčení na bříško a zpět atd? A co už všechno papají?A jak vám přes den a v noci spinkají?Děkuji- naše malá se už v pohodě přetočí na bříško a zpět,spinká v noci i 11 hodin v kuse,snaží si sedat,když jí mám v náručí na krmení,akorát s příkrmy teprve budeme pomalinku začínat,jsme alergici a musíme opatrně.![]()
Spal celou noc.
![]()
![]()
![]()
tak to je borec teda
ANi tak borec,jako záhul pro maminku
![]()
Katka86 píše:slonikova píše:ANi tak borec,jako záhul pro maminkuKatka86 píše:slonikova píše:V 5 m synáček lozil po všech 4 a v 5 m a třech týdnech se uměl postavit
Spal celou noc.
![]()
![]()
![]()
tak to je borec teda
![]()
no tak to každopádně záhul pro maminku ![]()
V pěti měsících se „jen“ přetáčel, pil MM a v noci se budil jednou na kojení, případně při bolení bříška.
slonikova píše:Katka86 píše:no tak to každopádně záhul pro maminkuslonikova píše:ANi tak borec,jako záhul pro maminkuKatka86 píše:slonikova píše:V 5 m synáček lozil po všech 4 a v 5 m a třech týdnech se uměl postavit
Spal celou noc.
![]()
![]()
![]()
tak to je borec teda
![]()
A taky rarita pro okolí a hlavně pro paní doktorku,když chtěla v 5 m vidět,jak se kluk umí přetáčet na bříško a on ji začal po 4 zdrhat z lehátka ![]()
Katka86 píše:slonikova píše:A taky rarita pro okolí a hlavně pro paní doktorku,když chtěla v 5 m vidět,jak se kluk umí přetáčet na bříško a on ji začal po 4 zdrhat z lehátkaKatka86 píše:no tak to každopádně záhul pro maminkuslonikova píše:ANi tak borec,jako záhul pro maminkuKatka86 píše:slonikova píše:V 5 m synáček lozil po všech 4 a v 5 m a třech týdnech se uměl postavit
Spal celou noc.
![]()
![]()
![]()
tak to je borec teda
![]()
Nedávná diskuze https://www.emimino.cz/…mesic-87011/
Tam jsem odpověděla.. nechce se mi to vypisovat znovu
![]()
Tak našemu je 5 a půl měsíce a vůbec se mi nechce přetáčet
i když už skoro od 3. měsíce cvičíme tak, že mu pomáhám nožičkou a různý fígle, tak nic :/ když už ho natočím jakoby trochu na bok, tak je na bříšku hned a moc se mu tam líbí a vyhraje si tam i dlouho, ale sám ne…a jak píše slonikova, snaží se zvedat z pololehu, snaží se lézt - nebo co to má být…zavrtá hlavu, zvedne zadek a šoupe se, většinou teda do kola…prská, zvedá na bříšku ručičky i nožičky - vypadá, jako když plave
ale to přetáčení prostě ne
už si nevím s tím rady ![]()
5 měsíců máme Za 5dnů-umí se přetočit ze zad na břicho a z břicha zpět na záda, plazí se po obývacím pokoji, hračky si přendává z ruky do ruky, v noci se budí 3krát na kojení a ráno brzo vztává, přes den spí třikrát po 30minutách
nevím co by jsem ještě uvedla že umí-krkat a prdět ![]()
Ahojky, tak naší malé bude pět měsíců za týden. Přetáčí se na bříško a zpět, snaží se plazit, s hračkama háže, přendává z ručky do ručky, dělá nám už paci paci a říká pořád hele
Spinká celou noc, dnes 12 hodin vkuse, jinak je kojená, tak mi prsa málem praskla
přes den jak kdy, někdy spí se mnou v posteli do jedné odpoledne, někdy si dá za den jen dvě hoďky, čím víc spí v noci, tím víc ve dne paradoxně
Jinak s příkrmy jsme začali před dvěma týdny, měla hrozný zájem o jídlo, tak nám to doktorka doporučila, papá od třetího dne zavedení příkrmů celé dávky a pak si dá dezert ještě ode mě, žraveček, no to je asi vše ![]()