Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já zrovna ted měla chut na zelený čaj, uvařila jsem si ho, nechala jen pár sekund luhovat, normálně se má nechat 5 minut..takže je to slabý zelený čaj, to mi nic neudělá..zase se to nemá přehánět..jsem četla ted na webech a někde doporučují vodu z kohoutku - jinde píšou, že vodu z kohoutku vyloženě nepít..někde píšou, že pít balenou vodu - jinde píšou, že jen minimálně, to je pakárna - nedá se to takto..od všeho trochu a každý má snad zdravý selský rozum a ví, co vyloženě škodí…takže nic se nemá přehánět ![]()
@Lo ahoj, gratuluju k //. mně čeká ko až 9.7.
mudr má totiž v červenci dovču, ale aspoň snad bude vidět srdíčko
jinak z vitamínků beru listovku, omega3, jodamin a brusinky(trpím na urologické záněty), piju nejvíc vodu z kohoutku, z čajů jen meduňku nebo lípu nebo slabej heřmánek… kolový nápoje, hermelíny, uzeniny jsem naštěstí nikdy moc nekonzumovala…takže jediný co si stále nemůžu odříct je čokoláda, ale dnes jsem si koupila 80%, aby mi to zabránilo sežrat tabulku na posezení
a jinak se snažim jíst hodně pestře, hlavně zeleninku a kvalitní potraviny. Taky mám co 1,5hodku hlad
raději se ani nevážím
jen mám strach, že to čekání do kontroly nepřežijuuu ![]()
@zolycka píše:
@Lo ahoj, gratuluju k //. mně čeká ko až 9.7.mudr má totiž v červenci dovču, ale aspoň snad bude vidět srdíčko
jinak z vitamínků beru listovku, omega3, jodamin a brusinky(trpím na urologické záněty), piju nejvíc vodu z kohoutku, z čajů jen meduňku nebo lípu nebo slabej heřmánek… kolový nápoje, hermelíny, uzeniny jsem naštěstí nikdy moc nekonzumovala…takže jediný co si stále nemůžu odříct je čokoláda, ale dnes jsem si koupila 80%, aby mi to zabránilo sežrat tabulku na posezení
a jinak se snažim jíst hodně pestře, hlavně zeleninku a kvalitní potraviny. Taky mám co 1,5hodku hlad
raději se ani nevážím
jen mám strach, že to čekání do kontroly nepřežijuuu
Ani mi nemluv, já až za měcís..pořád mě to nutí si dělat testy ![]()
@Lo tak já si zatím udělala jen dva testy, ale ještě mám dva nepoužité v záloze ![]()
@Lo já sem včera dělala 5.test-odpoledne a čárka byla ještě silnější než ta kontrolní, tak mě to uklidnilo… včera jsem si v lékárně koupila 2balení mamatestu a lékárnice na mě koukala fakt zvláštně, navíc se mi ještě jakoby zadrhl hlas při placení, takže to znělo jako když se mi chce brečet…tak to už na mě fakt koukala zkoumavě ![]()
@zolycka píše:
@Lo já sem včera dělala 5.test-odpoledne a čárka byla ještě silnější než ta kontrolní, tak mě to uklidnilo… včera jsem si v lékárně koupila 2balení mamatestu a lékárnice na mě koukala fakt zvláštně, navíc se mi ještě jakoby zadrhl hlas při placení, takže to znělo jako když se mi chce brečet…tak to už na mě fakt koukala zkoumavě
@Lo
já jsem zase raději testila jednou značkou, abych měla objektivní přehled jak čárka sílí…teeeda…tohle dřív asi ženské neřešily
prostě byl pozitivní test, doktor objednal na za 14dní a bylo! a žádný internet, diskuze, info o rizicích, cystách, miděložních těhu, falešných testech…máme to teď těžší ![]()
@Lo
já jsem zase raději testila jednou značkou, abych měla objektivní přehled jak čárka sílí…teeeda…tohle dřív asi ženské neřešily
prostě byl pozitivní test, doktor objednal na za 14dní a bylo! a žádný internet, diskuze, info o rizicích, cystách, miděložních těhu, falešných testech…máme to teď těžší ![]()
@MartinaIrena hurááá
no ono člověk jí taky hlavně musí trochu přijít na chuť, protože první dojem z tak hořké čokolády je, že si člověk vrazil do pusy lžíci s kakaem na vaření
takže když mám chuť, stačí mi fakt jen kousek ![]()
@zolycka píše:
@Lojá jsem zase raději testila jednou značkou, abych měla objektivní přehled jak čárka sílí…teeeda…tohle dřív asi ženské neřešily
prostě byl pozitivní test, doktor objednal na za 14dní a bylo! a žádný internet, diskuze, info o rizicích, cystách, miděložních těhu, falešných testech…máme to teď těžší
Přesně - máma mi povídá : Prý prosim Tě, když jsem čekala tebe, jedla jsem uplně všechno, v těhotenství jsem chodila na dřevo, bruslila jsem, nějaká kyselina listová neexistovala, nic jsme neřešily a narodila si se v pořádku za 2 hodiny -ano máma měla ukázkový porod
A to mě prý ještě zplodily ze slivovice ![]()
@zolycka píše:
@Lo ahoj, gratuluju k //. mně čeká ko až 9.7.mudr má totiž v červenci dovču, ale aspoň snad bude vidět srdíčko
raději se ani nevážím
jen mám strach, že to čekání do kontroly nepřežijuuu
Zolycko, troufám si říci, že kvalitní čokoláda (80%) je v případě těhotenství naopak přínosná, jelikož obsahuje velké množství hořčíku, který zabraňuje křečím a tedy i předčasnému porodu. PS: hlavně, že si ji umíme zdůvodnit, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat