Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky tak koukám,že tu nejsem sama,máme doma to samé před spaním řve jak tur je mu 8 měsícu a do teď spinkal krásně celou noc i přes den,ale teď když ho dám do postýlky tak řve a řve a řve,kolikrát i dvě hodiny a neni unavenej a večer než usne tak se uřve,sem s toho na prášky.
![]()
Něco se doma změnilo? Nebo se jemu změnil režim, dětičky to tak mívají. Zkusila bych posunout na dřív odpolední spaní, aby byl večer opravdu unavený, používat uspávací rituál…
katkaherna píše:
Ahoj maminky tak koukám,že tu nejsem sama,máme doma to samé před spaním řve jak tur je mu 8 měsícu a do teď spinkal krásně celou noc i přes den,ale teď když ho dám do postýlky tak řve a řve a řve,kolikrát i dvě hodiny a neni unavenej a večer než usne tak se uřve,sem s toho na prášky.![]()
![]()
Myslím, že to s tou separační úzkostí přímo souvisí. Míša ji má tak od 9. měsíce a taky už sám neusne, tak kojím, zpívám, nebo usíná u mne v posteli. Na vyřvávací metody nemám nervy, tak doufám, že ho to snad někdy přejde ![]()
My máme uřvánka před večerním spaním poslední měsíc. Defacto se to shoduje s první dávkou hexavakcíny. Do tý doby odbila devátá a byl tuhoň. Vydrží spát celou noc nebo maximálně jedno krmení. Je plně kojený…Každý večer před spaním to samé. Kolem osmé usne vydrží spát cca půl hodiny a pak řve, vyžaduje pozornost a jediný, kdy je klidný je v náručí, ale to zase nějak extra neuznávám. On ani jako nebrečí, spíš vztekle kňourá…
u nás je to taky spíše vztekání,já úplně někdy už na to nemám když to máte každý den a do toho třeba ještě řešíte jiný věci nic moc příjemný.Ale on za to chudák nemůže a někdy jsem na něj protivná. ![]()
Zuby to můžou být,chodim hoi chovat ale jakmile ho vemu do náručítak se mi směje tak to asi zuby nebudou,musime to nějak vydržet,ale mateřská dovolená se tomu říci nedá
Taky jsem si myslela, že to jsou zuby, jenže v momentě, kdy ho vyndám z postýlky, tak samozřejmně úsměvy na všechny strany. Snažím se ho z toho pelíšku vyndavat co nejméně, ale občas už to fakt nejde.
no přesně úsměv od ucha k uchu a hned ztichne,no prostě to semnou umí chlapec jeden. ![]()
Holky vyvstala u nás doma otázka co s tím jeho večerním vztekáním a hysterčením? To co předvedl dneska to je jako hardcore. Ležel v postýlce a vztekle mlátil zadkem…
No a mi máme teď ještě k tomu horečky,rýmu a kašel máme nonstop hlídáni,už vypadá jak smrtka ještě,že je to kafe jinak bych asi už nebyla
Chodí spát jen po obědě dvakrát deně jsem to už vzdala a stejně neni unavenej