Máme moc věcí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76891
18.11.23 18:39
@Anonymní píše:
To bylo nadsene samozřejmě. Ale při třídění, co nechat a co vyhodit, mě to pořád straší, že jsem vyhodila to, co by se pak hodilo. Proto neumím vyhazovat. Proto mi to dělá takové potíže. Teď jsem vyhodila plastovou kasu. Ještě včera dítě řeklo, že si ji nechá. Třeba vyhodit tabuli ale nedokážu. To mi přijde jako super věc a je ji škoda.

ach bože, tak když si dítě chce kasu nechat, proč ji vyhazuješ? navíc když jsi dítěti kasu včera připomněla :zed: :zed:
tak jsi měla vyhodit tu tabuli,
já hračky nejdříve schovám, a když se po tom 2-3 měsíce neshání, tak teprve vyhazuju,
i plyšáky bez emocí, nikdy si dítě nevzpomnělo - ale nesmí to být věc, se kterou si včera hrálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
18.11.23 18:42

Zakladatelko nemáš to psychický? Nemáš spíš pocit, že si potřebuješ „uklidit“ v životě? Přece není možný, aby toho bylo opravdu tolik, když nic nekupujete. Já se vsadím, že toho určitě tolik nemáš. Kolik si třeba vyhodila těch podprsenek? Jestli to bylo třeba do 5 kousků, tak to přece nění žádný velký množství. Samozřejmě, jestli jich bylo 20, tak to je pak jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
18.11.23 18:42
@Anonymní píše:
Ve 3+1 bychom se nehli. Nechápu to množství věcí a jak to zvládáte. Ještě budeme pořizovat skříň, ale nedovedu si tam žádnou představit. Je to strašně špatně řešena místnost. Poradna vysoká skříň tam bude strašně překážet. Dvě komody - tam se nám ty věci prostě nevejdou. Máme jich hrozně moc. Zatím je tam nemáme. Fotku určitě nebudu dávat. Jednak nerada ukazují komukoliv soukromí. A už vůbec ne na internetu. A ukazovat fotky bordelu? Neukázala bych ani uklizené věci, takže bordel už vůbec neukazu.Řeším to celé už dlouho, roky. Vždy každý rok na podzim si říkám, že do Vánoc to nějak vytřídím, uklidim. Často i něco vyhodím, ale pořád je to málo. No a teď pořád vzpomínám na věci, které jsem vyhodila. Často by se hodily. Dcer sama nejoblíbenější triko po mně. Chodí v tom pořád. A takových jsem vyhodila hrozně moc. Je to tak 3 roky. Podobné neseženu.

trika? podobné neseženeš? byly ze zlata, nebo co?
a kdybys to triko po tobě vyhodila, tak by dcera nosila nějaké úplně jiné nejoblíbenější triko,
což také se přiznám, moc nechápu - nikdy bych v pubertě nechodila v něčem, co nosila
má matka, prostě by to pro mě mělo nádech stáří, nevkusu a že je to zastaralá móda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 18:43
@Taktinevím píše:
Ty bláho, mě by se to líbilo, já třídění miluju. Já bych ti tam vběhla, ty bys mi uvařila kafe / nalila víno a šly bysme hrabošit. Třídit - to vyhodíme, ukaž, to vyfotíme na Vinted, jé kolik chceš za tohle, to se mi hodí :lol: :lol: :lol: :pankac:

Fakt? Ale já nevím, jestli by se ti něco líbilo. Se mnou by to bylo těžké. Naštěstí už jsem dala pryč hromadu dětských věci. Už jsem si ani nenechala věci pro děti - když byly miminka. Dala jsem to kamarádce. Říkala jsem si, že se to snad využije. Ale ještě tam mám pár věcí, kterých bych se chtěla zbavit. Trošku mě mrzí, že to neumím prodat. Jsem introvert, mám málo známých.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.23 18:45
@stinga píše:
ach bože, tak když si dítě chce kasu nechat, proč ji vyhazuješ? navíc když jsi dítěti kasu včera připomněla :zed: :zed:
tak jsi měla vyhodit tu tabuli,
já hračky nejdříve schovám, a když se po tom 2-3 měsíce neshání, tak teprve vyhazuju,
i plyšáky bez emocí, nikdy si dítě nevzpomnělo - ale nesmí to být věc, se kterou si včera hrálo

Vyhodila jsem ji se svolením. Ptala jsem se dvakrát. To bych já nikdy neudělala, abych něco vyhodila bez svoleni. Spíš děti nabadam, ať si to rozmyslí. Vždy je to tak, že první fáze je, že vyhodit/prodat a nakonec si z toho další den půlku nechají. Nechci, aby pak byli smutni, kdybych jim dala pryč něco, co nechtěli.

• Citovat
  • Upravit
76891
18.11.23 18:46
@Anonymní píše:
Fakt? Ale já nevím, jestli by se ti něco líbilo. Se mnou by to bylo těžké. Naštěstí už jsem dala pryč hromadu dětských věci. Už jsem si ani nenechala věci pro děti - když byly miminka. Dala jsem to kamarádce. Říkala jsem si, že se to snad využije. Ale ještě tam mám pár věcí, kterých bych se chtěla zbavit. Trošku mě mrzí, že to neumím prodat. Jsem introvert, mám málo známých.

prodávat se teď moc nedá, nevyplácí se to, lidé chtějí pouze značkové věci, jinak si každý raději nakoupí v Pepcu nebo v Kiku, když nemá peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
18.11.23 18:47
@Anonymní píše:
Vyhodila jsem ji se svolením. Ptala jsem se dvakrát. To bych já nikdy neudělala, abych něco vyhodila bez svoleni. Spíš děti nabadam, ať si to rozmyslí. Vždy je to tak, že první fáze je, že vyhodit/prodat a nakonec si z toho další den půlku nechají. Nechci, aby pak byli smutni, kdybych jim dala pryč něco, co nechtěli.

aha, tak máš jiný přístup,
já když bych se dcery ptala, tak by nedala pryč nic - ani papírky od snězených bonbonů, já to musím tajně vyhazovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
18.11.23 18:48

Jj, všechno se hodí, nic se nevyhodí…
Já to mám tak napůl.
Něco střádám x let, pak mi rupnou nervy a vyklízím jak o život.
Věci po dětech vůbec nestřádám, na co?
Mladý budou chtít stejně nové, moderní…
Jediné co jsem neposlala pryč je lego i 30 let staré, točíme ho po rodině, za ty roky si s ním vyhrálo postupně 6 dětí.
Ostatní věci neschovávám, plnou pusu měla moje milovaná babička, věci po svých dětech, my se ségrou jsme se v tom v pubertě rády hrabaly, jinak to bylo k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
18.11.23 18:49

Hele, ja to mam taky, mam od rodicu zakorenene Muze se hodit, Co kdyz to uz nesezenu apod. Je to pozustatek povakecne generace. Muj dedecek mel sbirku deravych detskych konvicek na vodu. Moje mamka ma dodnes plne skrine vybavy pro me - rucniky, povleceni…

Musim ty sklony schranovat veci na horsi casy premahat a vyhazovat. I tak obcas zaziju zklamani, ze jsem vyhodila neco, co by se ted hodilo. Ale vzdycky se ta situace dala nejak vyresit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 18:50
@stinga píše:
trika? podobné neseženeš? byly ze zlata, nebo co?
a kdybys to triko po tobě vyhodila, tak by dcera nosila nějaké úplně jiné nejoblíbenější triko,
což také se přiznám, moc nechápu - nikdy bych v pubertě nechodila v něčem, co nosila
má matka, prostě by to pro mě mělo nádech stáří, nevkusu a že je to zastaralá móda

Vidíš to. A moje dítě v tom chodí pořád. V tom jednom. Je to originál, nikdo jiný to mít nemůže. A věř mi, že některé věci jsou nadčasové. Určitě to není nevkus nebo zastaralá móda. S tím mám problém i já. Oblečení je ve vlnách a módní vlny se točí. Mám pocit, že vše jsem už viděla, nic nového mě už nepřekvapí. Proto nemám pocit, že kdyz si půjdu teď něco koupit, že si něco vyberu. Máloco mě zaujme. Kdyžtak mi hod odkaz, co je teda teď vhodná móda pro 12lete slečny.

• Citovat
  • Upravit
76891
18.11.23 18:50
@Anonymní píše:
Nejsem. Kdo to je? Máš odkaz na její diskuzi? Možná bych se podívala. Řeší to samé?

jo řešila to samé, teď už sem asi moc nechodí, pořád měla moc věcí, dětského oblečení, mi nejde na mobilu odkaz na diskuse dávat,
ale ona pak většinou nechala diskuse smazat, ale myslím, že pořád chodí do diskuse „Kornelie - šetření“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 18:52
@Eliška píše:
Hele, ja to mam taky, mam od rodicu zakorenene Muze se hodit, Co kdyz to uz nesezenu apod. Je to pozustatek povakecne generace. Muj dedecek mel sbirku deravych detskych konvicek na vodu. Moje mamka ma dodnes plne skrine vybavy pro me - rucniky, povleceni…Musim ty sklony schranovat veci na horsi casy premahat a vyhazovat. I tak obcas zaziju zklamani, ze jsem vyhodila neco, co by se ted hodilo. Ale vzdycky se ta situace dala nejak vyresit.

Ano, taky mám u rodičů hromadu povlečení, skleniček.

Ještě mám v sobě to, že to stalo peníze, že přece nekoupím pak tu věc znovu, když ji vyhodím. Vyhodit něco funkčního? Nebo vyhodit něco, co jsme dostali a někdo koupil? Nedokážu to. Přijde mi to jako nevděčnost, neúcta. Ano, mám to v sobě špatně zakořeněné. Musím s tím hodně bojovat.

• Citovat
  • Upravit
76891
18.11.23 18:53
@Anonymní píše:
Vidíš to. A moje dítě v tom chodí pořád. V tom jednom. Je to originál, nikdo jiný to mít nemůže. A věř mi, že některé věci jsou nadčasové. Určitě to není nevkus nebo zastaralá móda. S tím mám problém i já. Oblečení je ve vlnách a módní vlny se točí. Mám pocit, že vše jsem už viděla, nic nového mě už nepřekvapí. Proto nemám pocit, že kdyz si půjdu teď něco koupit, že si něco vyberu. Máloco mě zaujme. Kdyžtak mi hod odkaz, co je teda teď vhodná móda pro 12lete slečny.

né, já vím, že teď holky nosí crop topy a takové široké kalhoty, já píšu konkrétně, že JÁ bych v pubertě po mamce věci nenosila,
teď už po ní občas něco nosím - třeba v létě jsem jí „ukradla“ černé šaty s krátkým rukávem, ona zas má po mě triko a nosí ho na jógu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
18.11.23 18:54
@Anonymní píše:
8o Tolik??? To ti doma nic nezbylo? Nevěřím tomu, že by se ty moje šunty a staré krámy prodaly na vinted. Když se ještě musí platit poštovné.

Nesmíš za to chtít moc. Já taky dám věc třeba za 20, 30 korun, hlavně ať mi to doma neleží. O ten výdělek mi až tak nejde, i když samozřejmě je to příjemný a hodí se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
18.11.23 18:56
@Anonymní píše:
8o Tolik??? To ti doma nic nezbylo? Nevěřím tomu, že by se ty moje šunty a staré krámy prodaly na vinted. Když se ještě musí platit poštovné.
Nesmíš za to chtít moc. Já taky dám věc třeba za 20, 30 korun, hlavně ať mi to doma neleží. O ten výdělek mi až tak nejde, i když samozřejmě je to příjemný a hodí se. ;)
@Anonymní píše:
Opravdu jsem vyhodila spíš jen nějaký odpad. To jsou nějaké papíry, blbosti. To, co jsem vyhodila a odvezla by na fotce opravdu vidět nebylo.
Děti jsou dostatecne velké, aby se zapojily
Bohužel mladší dítě to dneska absolutně ignorovalo. Dost poslední dobou zlobí, neposlouchá. A já nemám čas se mu víc věnovat.

Samozřejmě řeším, kolík to stalo. Ale hlavně řeším to, že to třeba využiju.

Dneska jsem vyhodila staré kalhotky a podprsenky. Těch podprsenek mi bylo fakt líto. Krásné!!! Ale malé. U jiných věcí doufám, že zhubnu, ale podprsenky už určitě neobliknu.

Vidíš, já si pár podprsenek na Vinted koupila. Bez problému. Za 50, 70…90 Kč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný