Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nam se uklizi skvele, ja jsem vyhazovac
razim pravidlo, ze na co rok nesahnu, uz stejne nikdy nepouziju a jde to do kose. Jednou za cas probehne velka cistka. Kdyz najdu neco peknyho a nepouzivanyho, prodam, hadry davam do tech kontejneru na ne urcenych ![]()
@PaníBovaryová píše:
A.to ja se toho nebojim,.proste to hodim do popelnice a mam klid
Ale manzel vyrustal v obrovskem baraku a nevyhodi nikdy nic. To ja to pomalu hazu prycA tchyne k nam podstrkuje odpad, co se ji nechce odvezt na sberny dvur. Uz doma.neco nechce,.tak to strci manzelovi, ze „to se vam muze hodit“ nebo „mam pro vas daarek, přijeďte si“ - kdyz je to neco vetsiho a.on ji nikdy neprohledne
To úplně nesnasim.
Nápodobně. Osobně co se nevyužije rok, jde pryč. I u dětí jsem to tak zavedla. Další dítě tady již nebude, možná vnoučata, ale doba jde dopředu a budou nové, možná i zajímavější hračky, jiné materiály atd.. nemá tedy smysl skladovat, co se nerozbilo, ani půda není nafukovací. Manžel je ale „vetešník“, skladuje naprosto vše, takže když není doma, úřaduji já a nenápadně něco nahážu do popelnice. Kdybych mu nechala všechno, co schovává, tak se tu prostě nehneme. Už si zvykl, protože většinou to, co „tak nutně potřeboval skladovat“, nikdy nevyužil, takže když to zmizelo, nevšiml si toho, ztrátu nezaznamenal. Jen se diví, že garáž je relativně čistá a na půdě se dá chodit ![]()
@cecetka píše:
Taky „tajne“ po troskach vyhazuji veci. Jinak bychom se doma nepohli.
U nás vyhazuje tajně a nekompromisně manžel. Něco spolu. Ale většinou on. Co nesnáším, že vyhodí. Tak to jsou sklenice, které potřebuji na zavařování. To jsem i ústnatá, když zjistím, že sklenici od zelí nebo marmelády zbytečně vyhodil. Pak to musím na okurky a marmelády, paštiky koupit
. Takže vyhazovat jo. Co není třeba. Co se hodí, tak se tomu místo najde.
A to já zas vyhazuji ráda
Vždycky se mi uleví když se zbavím zbytečných věcí.
Oblečení na děti taky skladuji. Mám na to vakuové pytle a jejich hromada - sezóní, velké velikosti. Ale i ty pytle dvakrát do roka vytahuji a přebírám.
Ono to obklopeni hromadnou věcí dost ubíjí.
Ideálně začni u svého oblečení. Dej pryč co už nenosíš. Hlavně ty věci dej rovnou pryč. A postupně pokračuj s dalšími věcmi.
Jednou jsem četla o vyhazovací výzvě. První den vyhodíš jednu věc, druhý den dvě třetí tři atd… A pokračuješ tak dlouhou než budeš mít doma jen co potřebuješ. Hlavní je nepořizovat další zbytečnosti.
Ja všechno nemilosrdně vyhazuju, schovavam max oblečení, co výhledově vyuziju (max rok dopředu), něco, co vím ze děti obleknou třeba za par let cpu na pudu k rodičům. Ale třeba nádobí dávám pryč, když se něco sejde víckrát. Hračky tridime a aspoň před Vánoci vyhazuji nebo prodavam to na co už jsou velcí. Badry taky nehromadim, každou chvíli nesu pytel na charitu. Nejde schovávat vše ![]()
@Kelsey píše:
U nás vyhazuje tajně a nekompromisně manžel. Něco spolu. Ale většinou on. Co nesnáším, že vyhodí. Tak to jsou sklenice, které potřebuji na zavařování. To jsem i ústnatá, když zjistím, že sklenici od zelí nebo marmelády zbytečně vyhodil. Pak to musím na okurky a marmelády, paštiky koupit. Takže vyhazovat jo. Co není třeba. Co se hodí, tak se tomu místo najde.
Já teda dost „vyhazuji“ také tajně. Nemám ráda slovo vyhazovat, jelkož opravdu co jde dávám po sousedech, ven do krabice, na paraper, k popelnici, na net, na faru.
Já to hromadění věcí nemusím, ale když už teda nechcete vyhazovat, nebylo by lepší zkusit si na netu najit nějakou metodu, jak si to pěkně zorganizovat? Já našla i nějaký tipy na pinterestu
@nikitice píše:
Já teda dost „vyhazuji“ také tajně. Nemám ráda slovo vyhazovat, jelkož opravdu co jde dávám po sousedech, ven do krabice, na paraper, k popelnici, na net, na faru.
Tak on to taky odveze na sběrný dvůr. A tam si běžně lidi chodí najít, co se jim hodí.
@Kelsey píše:
Tak on to taky odveze na sběrný dvůr. A tam si běžně lidi chodí najít, co se jim hodí.
Tak to jo. ![]()
Probrat a dát pryč, co není nutné. My jsme 4, bydlení 100m2 a musím třídit, po sezóně vždy prebrat a pryč. Schované máme jen hračky po dětech (v krabicích pod postelí).
U nás se nejvíc hromadí oblečení a papíry, výrobky děti a to prostě průběžně tajně vyhazuju (něco máme schované samozřejmě, ale spoustu toho nenápadně vyhazuji).
@řeřicha píše:
Probrat a dát pryč, co není nutné. My jsme 4, bydlení 100m2 a musím třídit, po sezóně vždy prebrat a pryč. Schované máme jen hračky po dětech (v krabicích pod postelí).
U nás se nejvíc hromadí oblečení a papíry, výrobky děti a to prostě průběžně tajně vyhazuju (něco máme schované samozřejmě, ale spoustu toho nenápadně vyhazuji).
No ty výrobky, manžel by vše schoval. Já toho už vyhodila.
Vyhazování ok, ale také jde rozumně nakupovat. U dětského oblečení jsou značky, které pošleš v pohodě dál. Vybírám třeba teď brusle k pro nejmladší dítě a chci jen značku, co prodám dál. To samé boty, máme barefooty a prodá se vše. Máme tři děti a nemám tu po nich nic (z oblečení a sportovních potřeb) co bychom nevyužívali, ani nenecháváme moc věcí od nejstaršího pro mladší děti. Vše prodám a koupím nove v aktuální velikosti, nic se mne tu nehromadí, stejně jsem to zapomínala včas vytáhnout. No a co nejde prodat dávám do kontejneru na textil.
@Cuddy na tohle tu máme super sport. Před zimou donesu malé brusle a za příplatek odnesu větší. Aspoň něco se mi tu nehromadí, já mám s vyhazováním strašný problém. Ale snažím se použitelné věci posílat dál. Vyloženě vyhazovat mi nejde.
U nas tohle dela ma draha polovicka, nic nevyhodi, vse se bude hodit! Ted zrovna jsem vyhodila starou hlavici od vysavace, protoze jsme si asi pred rokem koupili novy a on to zjistil a byl nastvany, protoze co kdyby se nahodou hodila ( i kdyz na novy vysavac nepasuje ).
Nevyhodi jediny sroubek, kdyz se mu roztrhne ponozka, vyhodi jen tu a tu druhou si necha, co kdyby se mu z dalsiho paru roztrhla ta druha, tak ma porad jeden funkcni par.
Jsem z neho uz nekdy opravdu na mrtvici, ale zase vim, ze to ma ze zivota, vyrustal v chude rodine a mnohdy pry fakt meli hluboko do kapsy. Takze to do urcite miry akceptuji, ale stejne potaji porad neco vyhazuju.
u nas je taky hafo veci, ale spis okolo deti… hadry, hracky, veci na vyrabeni, brusle, kola…