Máme moc věcí...

• Fotoalbum (83)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6165
10.12.23 22:56
@Bytsamsebou píše:
No, spíš si myslím, že dříve jsme si hraček a jiného vážili. Bylo toho méně. Já měla 5 bárbín, naše dcery tak 40. Já měla pár tepláků, na kterých jsem měla zašité díry, ponožky zaštrikované, uši a oči plyšáků stokrát přišité. No ale teď to radši vyhodíš, než se s tím s. rát, když to stojí pár korun a výběr je obrovský.
Kdo z dětí má v dnešní době citový vztah alespoň k jednomu plyšákovi, panence, autu? Takový, který by vydržel až do dospělosti?

To je pravda a tam pak sahá i utrácení peněz. Každý si stěžuje, že na nic nemá, ale nikdo nemá mobil starší 2-5 let atd. Já teda nemám vztah k ničemu, ale učila jsem se to. Měníme nábytek - to je jediné co prodám a jsem i doma kvůli tomu :-), ale ostatní věci dávám. Pamatuji si kdysi, že jsem skoro brečela u prodeje porcelánových panenek, které jsem sbírala, pak alba známek…a nějak jsem postupně dala vše pryč. Teď je vlastně vše nové furt kromě obrazů. Nemám boty starší dvou let ani oblečení, ale to je i tím, jak co vydrží a změnou postavy. Nezašíváme v dnešní době. Oprava něčeho stojí víc, než nová věc. Jako, než se sejřit s pračkou dkokola, koupila se nová. Dřív by se opravovala dokola a opravář nebyl dražší, než pračka. I třeba povlečení - zas koukám po novém, staré jde vždy našim na barák. Ono se časem taky opere, když se kouká na „obrázky“. Nebo máme bílé, béžové - to kupoval manžel - takové praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.23 23:37
@Bytsamsebou píše:
No, spíš si myslím, že dříve jsme si hraček a jiného vážili. Bylo toho méně. Já měla 5 bárbín, naše dcery tak 40. Já měla pár tepláků, na kterých jsem měla zašité díry, ponožky zaštrikované, uši a oči plyšáků stokrát přišité. No ale teď to radši vyhodíš, než se s tím s. rát, když to stojí pár korun a výběr je obrovský.
Kdo z dětí má v dnešní době citový vztah alespoň k jednomu plyšákovi, panence, autu? Takový, který by vydržel až do dospělosti?

Ano, máš pravdu. V dětství jsem se to tak naučila. Já měla jednu Barbie a to ještě tu nejlevnější. Hraček jsem měla málo, něco jsem nesměla zničit, tak jsem to měla vystavené. Byla jiná doba. Žila jsem v tom. Šetřilo se. Ale ostatní s tím takový problém nemají, tak buďto na tom byli finančně mnohem lépe a nebo… Moje děti mají rády více plyšáků, pamatují si, odkud je mají, ale že by každý měl jednoho nějak víc rad, to ne. Já měla prvního medvídka. Už si ho vybavuju jen matně. Taky jsem se s ním tezce loučila. Vím, že jsem i těžce dávala knížky a hračky do krabic na půdu. Nevyhazovalo se to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.23 23:41
@nikitice píše:
To je pravda a tam pak sahá i utrácení peněz. Každý si stěžuje, že na nic nemá, ale nikdo nemá mobil starší 2-5 let atd. Já teda nemám vztah k ničemu, ale učila jsem se to. Měníme nábytek - to je jediné co prodám a jsem i doma kvůli tomu :-), ale ostatní věci dávám. Pamatuji si kdysi, že jsem skoro brečela u prodeje porcelánových panenek, které jsem sbírala, pak alba známek…a nějak jsem postupně dala vše pryč. Teď je vlastně vše nové furt kromě obrazů. Nemám boty starší dvou let ani oblečení, ale to je i tím, jak co vydrží a změnou postavy. Nezašíváme v dnešní době. Oprava něčeho stojí víc, než nová věc. Jako, než se sejřit s pračkou dkokola, koupila se nová. Dřív by se opravovala dokola a opravář nebyl dražší, než pračka. I třeba povlečení - zas koukám po novém, staré jde vždy našim na barák. Ono se časem taky opere, když se kouká na „obrázky“. Nebo máme bílé, béžové - to kupoval manžel - takové praktické.

Já mám mobil 5 let. Boty mám klidně 10 let. I oblečení mám tak dlouho. Pračku jsme opravovali víckrát a nikdy nebyla oprava dražší než nová. To samé sušička. Taky byla párkrát na opravě za pár korun. A pořád suší, možná lépe než nějaká nová.

• Citovat
  • Upravit
6165
10.12.23 23:48
@Anonymní píše:
Já mám mobil 5 let. Boty mám klidně 10 let. I oblečení mám tak dlouho. Pračku jsme opravovali víckrát a nikdy nebyla oprava dražší než nová. To samé sušička. Taky byla párkrát na opravě za pár korun. A pořád suší, možná lépe než nějaká nová.

A to oblečení ti furt je vše? Já mám teda o dost kg za deset let 😃 Boty nemám ani lodicky třeba, které vezme člověk 2× za sezónu, mám už širší nohu, musela jsem si teď koupit nové. Nám říkal opravu bubnu asi za trojku a nová stála asi 8 v akci. Dříve to nebyly takové částky, že by za dvě návštěvy byla pomalu nová. Byl to príklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6591
10.12.23 23:50
@Bytsamsebou píše:

Nechávala jsem vyrábět šité panenky a vážně nerada bych, kdyby je někdo jen tak vyhodil, ta věc v podobě dítěte stála 2,5litru :lol: :lol:

Sestra měla oblíbeného plyšáka a právě proto nevydržel, za pár let se sežmoulal. Já z dětství jednoho mám, stejně jako mám hrníček co jsem měla jako mrňous.

Sorry jako, ale kupovat holkám 40 barbie mi přijde šílené, mám 33 a měla jsem 3 a to jsem měla domek, auto a koně od Mattel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7696
10.12.23 23:53
@nikitice píše:
Mladá holka ještě unosí 😀

Calvin neCalvin, asi bych ho nikomu už nenabízela, pokud bych ho nedonosila já sama. Promiň. Jinak s tebou většinou souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7696
10.12.23 23:56
@Anonymní píše:
Vidíš to. A to bych vyhodila.

I já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
11.12.23 00:15
@Taktinevím píše:
Calvin neCalvin, asi bych ho nikomu už nenabízela, pokud bych ho nedonosila já sama. Promiň. Jinak s tebou většinou souhlasím ;)

Tak já vim, že to chtějí. Ségra má dva a to jí je 54. Dělá Floristku, je schopná v tom tahat i kamínky a větvičky. Možná by ten zelený vzala i ona. Nepřijde mi to moc, je starý max dva roky, Ty rohy zespod už byly po roce. Já u firmy pracuji, mám ho ze showroomu, takže ho fakt reklamovat nemůžu :pocitac: Jinak neteř bydlí dva roky na stavbě, tam je taky dobré vše. Já jsem ráda, źe to nekdo dodrbe. To se mi omlouvat nemusíš. Když je něco víc, tak davám na Smícháč ke kontejneru a není to tam do hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
11.12.23 00:22
@Taktinevím píše:
I já

Když víš, že ho nekdo vezme. Já ho měla na magnet fishingu nedávno. Màm magnety ještě v takovém pytlíku, źe to nenamočím, ale lepší, než igelitka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.12.23 03:44
@Bytsamsebou píše:

Všechny naše děti mají své oblíbené ( plyšáky, polštář…,). Já vyrůstala asi v době zakladatelky taky ( před 89 ) a tedy problém tříděním nemám.
I mé ročníky stejné kamarádky. Takže to spíš krom jiné bude povahou a výchovou. Štupované ponožky a záplaty na teplácích jsme tehdy měli snad všichni (a stejné hračky).
Pravou barbinu jsem dostala až někdy před pubertou těsně a máma mi na ní ušila oblečení :srdce: ( to se asi neprodávalo ). Žádný barák, auto, karavan, atd…To vůbec netuším zda tenkrát bylo.

Problém s třídění měla jedna z babiček, která prožila dětství za 2.svět. Druhá problém neměla.

Příspěvek upraven 11.12.23 v 04:11

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
11.12.23 04:05

A pořád pokud chci s danou věci něco udělat, tak mám prostor… začít můžu vždy. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
79701
11.12.23 06:55

@Marmarram taky manžel kontroluje obsah popelnice? Některé,,poklady" jsem vyhazovala zásadně těsně před vysypání odpadkového koše a ještě přes ně umně aranžovala třeba rozsypane pracovní kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
11.12.23 07:02

@nikitice Špalíček bych nedala ani omylem. Schovávala jsem ho, a nakonec si ho vzala dcera, od ní zase syn. A ten ho předpokládám zase schová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
11.12.23 07:05
@Taktinevím píše:
Neprodává se to ještě v železářství/domácích potřebách?

To je mlýnek ještě po mě mamince, tudíž nejmíň šedesátiletý. Ale mohla se zkusit optat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10553
11.12.23 07:29
@Temnástranasíly píše:
Nechávala jsem vyrábět šité panenky a vážně nerada bych, kdyby je někdo jen tak vyhodil, ta věc v podobě dítěte stála 2,5litru :lol: :lol:

Sestra měla oblíbeného plyšáka a právě proto nevydržel, za pár let se sežmoulal. Já z dětství jednoho mám, stejně jako mám hrníček co jsem měla jako mrňous.

Sorry jako, ale kupovat holkám 40 barbie mi přijde šílené, mám 33 a měla jsem 3 a to jsem měla domek, auto a koně od Mattel.

No, u nás dlouho frčely Disney princezny, takže máme výbavu jako Anna, Elsa, Locika, Ariel, Sněhurka, Popelka, Viana, Mulan, Pocahontas, Kráska, Jasmína,… Některé dvakrát. Pak ty normální, nebo těhotná Barbie, atd. To se nasbírá. Máme fakt hodně tetiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný