Máme moc věcí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1831
11.12.23 15:53
@nikitice píše:
Já si i šila na škole na sebe. Nic nebylo a co jsem dostala bylo po ségře. Někomu to prostě zůstalo, to že ic nebylo a teď to nechce dát z ruky nebo ten opak, že už nemusím mít vše po někom nebo opravované. Jako když vidím chlapa v opravovaných ponožkách, tak nevím jestli se mám smát nebo brečet. Na jednu stranu vidím pečlivost manželky, na tu druhou - já bych nechtěla, aby se můj můž ukazoval v roztržených ponožkách. (Pracuji v obchodě s oblečením tudíž při zkoušení chodí bez bot)

Tak to já zašiju nějakou menší dírku, že to třeba ani není vidět. Nelátám nějaké větší díry, jako to dělávala babička, ta úplně vytvořila novou látku na té ponožce - jako na jedné straně obdivuhodné, co ženy dříve dovedly, na druhé z dnešního pohledu už je to vlastně směšné :mrgreen:
Máš pravdu, že asi každý ten odkaz minulých dob prožívá jinak - když třeba srovnám moji mamku a tchýni - mamka ta nic nevyhodí, vše opraví, ledacos schová, co kdyby se to hodilo apod. Prostě navyklá na doby nedostatku a připravená vždy si poradit z vlastních zdrojů :mrgreen: Tchýně úplný opak, přesně jak píšeš, ta je ráda, že si konečně může koupit vše nové, nemusí opravovat, slepovat, schovávat a pod., ta zase žije konzumem a nakupuje a nakupuje :mrgreen: A teda opravdu hodně…Ale protože zase tchán je sysel, který nechce nic vyhodit a kontroluje i popelnici, jestli tam není něco potřebného, tak v téhle kombinaci jsou ve výsledku zavaleni krámy, ještě že mají velký dům, ale nechci vidět to jednou vyklízet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
11.12.23 16:12

@nikitice no, já mám postavu, které sedne velikost xs, s, i m :D, takže je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
11.12.23 16:44
@guineapig píše:
Tak to já zašiju nějakou menší dírku, že to třeba ani není vidět. Nelátám nějaké větší díry, jako to dělávala babička, ta úplně vytvořila novou látku na té ponožce - jako na jedné straně obdivuhodné, co ženy dříve dovedly, na druhé z dnešního pohledu už je to vlastně směšné :mrgreen:
Máš pravdu, že asi každý ten odkaz minulých dob prožívá jinak - když třeba srovnám moji mamku a tchýni - mamka ta nic nevyhodí, vše opraví, ledacos schová, co kdyby se to hodilo apod. Prostě navyklá na doby nedostatku a připravená vždy si poradit z vlastních zdrojů :mrgreen: Tchýně úplný opak, přesně jak píšeš, ta je ráda, že si konečně může koupit vše nové, nemusí opravovat, slepovat, schovávat a pod., ta zase žije konzumem a nakupuje a nakupuje :mrgreen: A teda opravdu hodně…Ale protože zase tchán je sysel, který nechce nic vyhodit a kontroluje i popelnici, jestli tam není něco potřebného, tak v téhle kombinaci jsou ve výsledku zavaleni krámy, ještě že mají velký dům, ale nechci vidět to jednou vyklízet :mrgreen:

Pobavilo. Tchýně mají vše i z dob války snad :mrgreen: Naši- mamka je tvoje tchýně a táta tvůj tchán - vyndá věc i z popelnice. Mají plnou půdu na dva kontejnery. Mamka kupuje něco furt i na sebe a to je v důchodu. Třeba letos jsme ji vzali s sebou k moři a už půl roku dopředu kupovala věci s sebou. :srdce: Ale zase ji to dělá radost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
11.12.23 16:46
@Bytsamsebou píše:
@nikitice no, já mám postavu, které sedne velikost xs, s, i m :D, takže je mi to jedno.

No o tom to je. Já dost cvičím nebo teď spíš cvičila, ale mám zadek větší i ruce jako svaly, hrudník, k tomu teď břicho tuk :-) Nohy - stehna svalnaté i lýtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
11.12.23 17:32
@nikitice píše:
Tak já vim, že to chtějí. Ségra má dva a to jí je 54. Dělá Floristku, je schopná v tom tahat i kamínky a větvičky. Možná by ten zelený vzala i ona. Nepřijde mi to moc, je starý max dva roky, Ty rohy zespod už byly po roce. Já u firmy pracuji, mám ho ze showroomu, takže ho fakt reklamovat nemůžu :pocitac: Jinak neteř bydlí dva roky na stavbě, tam je taky dobré vše. Já jsem ráda, źe to nekdo dodrbe. To se mi omlouvat nemusíš. Když je něco víc, tak davám na Smícháč ke kontejneru a není to tam do hodiny.

Ale jo, tak pro tu mladou slečnu asi jo, ještě jí spolustudující budou závidět značkový. Všechno je o domluvě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
11.12.23 17:49
@Taktinevím píše:
Ale jo, tak pro tu mladou slečnu asi jo, ještě jí spolustudující budou závidět značkový. Všechno je o domluvě. :)
Hele já to třeba nevyhodila hned, protože, když potřebuji něco právě ne nového, tak to pak nemám a vezmi si na magnety třeba nový batoh DKNy, který dostanu k Vánocům. Nebo, když jdu s praneteří ven na hřiště a batoh postavím na zem, dáme tam pití atd. I mě samotné se třeba líbí tento víc, než nějaký ze sportu. Ten jsem si koupila od nike a nějak se s ním necítím. I třeba na dovču do tramtárie si vezmu raději něco horšího, aby mi to z pokoje někdo nevzal. Mám doma půl roku kabelku od Versace a ještě nebyla venku :mrgreen: Zase to není na běžné nošení nebo teda já to tak nemám. Dnešní mladé holky si to vezmou i do města. Já tak do divadla.

Příspěvek upraven 11.12.23 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7736
11.12.23 17:51
@inkakřivák píše:
@Taktinevím píše:
Neprodává se to ještě v železářství/domácích potřebách?
To je mlýnek ještě po mě mamince, tudíž nejmíň šedesátiletý. Ale mohla se zkusit optat.

Jestli teda myslíš tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.23 09:57
@inkakřivák píše:
@Marmarram On neprohledava. Ale když dává ven, tak jí otevře a koukne. Nebo když vynáší odpad, že jo. A dřív jsem to třeba hodila nahoru a on byl hrozně uražený a dotáhl si to zpět.

Jednou jsem vyhodila pantofle. Dva lidi se mě zeptali, proč je vyhazuji, proč jsem je někomu nedala??? Manžel a kamarádka dcery. Zrovna šli do popelnice něco vyhodit. Pantofle měly díru. Od té doby si dávám pozor, když vyhazuji kabelku (od manžela) nebo něco takového a přikrývám dalšími odpadky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.23 10:01

Včera jsem darovala dvě tašky. Bohužel to je jak nic. Nemám pocit, že by to vypadalo u nás lépe. :zed:

Pak mám nějaké další věci na odnos. Jde to pomalu. :( Dneska přijedu hrozně pozdě. Snad zítra něco zase vytřídím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.23 10:50
@Anonymní píše:
Včera jsem darovala dvě tašky. Bohužel to je jak nic. Nemám pocit, že by to vypadalo u nás lépe. :zed:Pak mám nějaké další věci na odnos. Jde to pomalu. :( Dneska přijedu hrozně pozdě. Snad zítra něco zase vytřídím.

Tak to zahlcení asi nevzniklo za týden nebo za měsíc, tak to prostě nebude hned.
To je jako s hubnutím, pokud někdo potřebuje zhubnout 3 kila, tak to bude trvat jinou dobu, než když někdo hubne ze 100kg na 70kg, ale taky se na těch 100 kg asi nedostal za měsíc, že jo ;)
Měj radost z každé drobnosti, 2 tašky pro začátek jsou na velkou pochvalu :kytka:
Já už toho poslala pryč víc a taky to není extra vidět, ale jsem ráda za každou volnější poličku, líp se v tom orientuje, líp se v tom dělá pořádek, celkově to líp dýchá. Hlavně věřím, že když to člověk nevzdá hned na začátku a vydrží do prvních viditelných výsledků, tak už to pak půjde lépe.

• Citovat
  • Upravit
1831
12.12.23 10:51
@Anonymní píše:
Včera jsem darovala dvě tašky. Bohužel to je jak nic. Nemám pocit, že by to vypadalo u nás lépe. :zed:Pak mám nějaké další věci na odnos. Jde to pomalu. :( Dneska přijedu hrozně pozdě. Snad zítra něco zase vytřídím.

Každej kousek se počítá. Teď to možná není vidět, ale když to člověk nevzdá, tak postupně to viditelné přece bude :palec:. Jen se tedy nesmí tahat domu další krámy.

Příspěvek upraven 12.12.23 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.23 10:52
@guineapig píše:
Jinak diskuze super, taky už mě to zase chytlo a protřiďuji od včera věci. :dance:
Nějak tedy nehromadíme, vše probírám i průběžně, hlavě věci po dětech, to je velká položka, oblečení, hračky, knihy.. opravdu toho je dohromady dost a je třeba se toho průběžně zbavovat. Něco daruji kamarádkám s mladšími dětmi, co už k tomu není, házím do kontejneru na oblečení. Knihy většinou prodávám na knihobotu, něco daruji. To je takový průběžný systém, pokud tohle člověk nedělá, začne se to kupit a pak už to podle mě jede. Věřím, že je to pak začarovaný kruh, čím víc toho je, tím míň se do toho člověku chce, tak se na to vykašle, nakupí se toho ještě víc a tak pořád dál a dál…Základ je proto průběžné třídění a zbavování se.
Pak jednou za čas mě chytne ještě spešl vyhazovací nálada ( jako teď při čtení téhle diskuze) a procházím důkladněji a i věci nebo místa, kterým normálně nevěnuji tolik pozornosti.Ten pocit po takové čistce je fakt k nezaplacení! :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :)
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.23 10:54
@Anonymní píše:
Tak to zahlcení asi nevzniklo za týden nebo za měsíc, tak to prostě nebude hned.
To je jako s hubnutím, pokud někdo potřebuje zhubnout 3 kila, tak to bude trvat jinou dobu, než když někdo hubne ze 100kg na 70kg, ale taky se na těch 100 kg asi nedostal za měsíc, že jo ;)
Měj radost z každé drobnosti, 2 tašky pro začátek jsou na velkou pochvalu :kytka:
Já už toho poslala pryč víc a taky to není extra vidět, ale jsem ráda za každou volnější poličku, líp se v tom orientuje, líp se v tom dělá pořádek, celkově to líp dýchá. Hlavně věřím, že když to člověk nevzdá hned na začátku a vydrží do prvních viditelných výsledků, tak už to pak půjde lépe.

Děkuji. Vidím to na rok intenzivní práce. :zed: :zed: :zed: :zed: :,( :,( :,( Včera jsem byla ráda. Cítila jsem se totiž zdravotně dobře a hned to jinak jde. Jakmile jsem unavená, je to problém a sotva zvládám akutní věci.

• Citovat
  • Upravit
1831
12.12.23 11:01
@Anonymní píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :)

No vidíš, a stejně zatleskej i sobě, za ty dvě tašky. Přijdeš mi hrozně pesimistická, uděláš malý pokrok a místo abys tím získávala sebevědomí, že to jde - byť třeba pomaličku - tak se pořád shazuješ, že to byly „jen“ dvě tašky, nikde to není vidět a pod. To se nedivím, že se ztrácí motivace. Já mám radost i z jedné jediné věci, které se zbavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.23 11:02
@Anonymní píše:
Děkuji. Vidím to na rok intenzivní práce. :zed: :zed: :zed: :zed: :,( :,( :,( Včera jsem byla ráda. Cítila jsem se totiž zdravotně dobře a hned to jinak jde. Jakmile jsem unavená, je to problém a sotva zvládám akutní věci.

Ať už to zabere jakoukoliv dobu, tak viditelných výsledků si doma všimnete určitě dřív ;), jen to nevzdát a hlavně, jak píše morče, tak nenosit do domu žádné další věci, které vyloženě nepotřebujete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný