Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Misulka P a ty starší budou říkat jak s užívaj života a pak až dítě, dnes jsem tu jednu diskuzi takovou četla. já jsem teda rodila ve 24. čekala jsem na toho pravého ![]()
Ahoj, já mám holčičku už osmiměsíční, ale taky jsem porodila a za pár měsíců mi bylo 21:-)
Taky mi vohovuje můj věk, jediné co mě děsí je práce, pracovala jsem jen chvíli a po rodičáku se nemám kam vrátit, takže tohodle se děsím už ted a taky toho, že jsem chtěla 2 děti po třech letech, to takle nepůjde
Takže všichni tu už děti buď máte, nebo co nejdříve budete mít, takže jsem stejně pořád jedinná, která je teprve na začátku 12tt
… no, poraďte mi aspoň ty klučičí jména
vůbec nevím, jaké mám navrhnout příteli ![]()
Ahoj. mně se maličká narodila měsíc před dvacátinama. Ted už jí táhne na rok a půl, opičce. ![]()
@sibi píše:
@Misulka P a ty starší budou říkat jak s užívaj života a pak až dítě, dnes jsem tu jednu diskuzi takovou četla. já jsem teda rodila ve 24. čekala jsem na toho pravého
To je podle mě sobectví… mám spoustu kamarádek, kterým je kolem 30, a věřte nebo né, otěhotnět jim nejde už přes 2 roky.. jedna které je 32 potratila v 7tt, ale ani se nedivím, furt si chtěly užívat a teď, když by chtěly rodinu, tak jí mít nemůžou,.. to si měly rozmyslet dřív. Něco jinýho je, když mají zdr. problémy nějaký čas a děti si dovolit nemohou/nemůžou. Ale takhle, tomu se ani nedivím. ![]()
@annnie píše:
Ahoj, já mám holčičku už osmiměsíční, ale taky jsem porodila a za pár měsíců mi bylo 21:-)
Ahoj Annnie
tak to gratuluju ![]()
@Misulka P píše:
To je podle mě sobectví… mám spoustu kamarádek, kterým je kolem 30, a věřte nebo né, otěhotnět jim nejde už přes 2 roky.. jedna které je 32 potratila v 7tt, ale ani se nedivím, furt si chtěly užívat a teď, když by chtěly rodinu, tak jí mít nemůžou,.. to si měly rozmyslet dřív. Něco jinýho je, když mají zdr. problémy nějaký čas a děti si dovolit nemohou/nemůžou. Ale takhle, tomu se ani nedivím.
zdravotní důvody chápu, to další - sobectví- odsuzuji, však svět mohu poznávat i s prckem
@Lemonkas píše:
Taky mi vohovuje můj věk, jediné co mě děsí je práce, pracovala jsem jen chvíli a po rodičáku se nemám kam vrátit, takže tohodle se děsím už ted a taky toho, že jsem chtěla 2 děti po třech letech, to takle nepůjde
No hele, já na tom nejsem jinak… minulý rok jsem odmaturovala a nastoupila do práce, ve které jsem pracovala 8 měsíců a otěhotněla jsem, jenže náročná práce mě vyčerpávala a zaměstnavatel mi nedal lehčí pozici, takže jsem z trucu odešla na neschopenku. Smlouvu mám na určito a jsem si jistá že mi ji ani neprodlouží, takže jsem také smířená s tím, že se nebudu mít kam vrátit, ale spoléhám na rodinu, která má vyšší pozice z otcovi strany ve firmě a mamka zas vedoucí obchodu, takže by mi nějakou práci našli.. Já chci 3 děti, ale po prvním chci odstup minimálně 5-7 let, pak mi je to jedno, děti zbožňuju ![]()
Sibi: hold někteří lidi nemají děti moc v lásce na tolik, že by si sami nějaké pořizovali… Ale já osobně to moc nechápu ![]()
@Misulka P píše:
No hele, já na tom nejsem jinak… minulý rok jsem odmaturovala a nastoupila do práce, ve které jsem pracovala 8 měsíců a otěhotněla jsem, jenže náročná práce mě vyčerpávala a zaměstnavatel mi nedal lehčí pozici, takže jsem z trucu odešla na neschopenku. Smlouvu mám na určito a jsem si jistá že mi ji ani neprodlouží, takže jsem také smířená s tím, že se nebudu mít kam vrátit, ale spoléhám na rodinu, která má vyšší pozice z otcovi strany ve firmě a mamka zas vedoucí obchodu, takže by mi nějakou práci našli.. Já chci 3 děti, ale po prvním chci odstup minimálně 5-7 let, pak mi je to jedno, děti zbožňuju
to máš výhodu aspon v rodině, mě nijak s prací nemůžou, přítel začal podnikat a jestli by se podnikání rozjelo tak by to šlo pak nějak udělat…kámoška to taky pěkně ochcala, dodělala školu a aby měla nárok na ppm tak ji zaměstnal tatík a ona šla hned marodit takže bude mít i hezky vysokou mateřskou, ale co potom bude dělat to je ve hvězdách
@Hmarilla píše:
Ahoj. mně se maličká narodila měsíc před dvacátinama. Ted už jí táhne na rok a půl, opičce.
To se máš
a jak se jmenuje???
No u mě co se týče sociálky a těch různých podpor a příspěvků, se moc nevyznám.. ještě nemám moc zjištěno
na sociálce mi řekli, že si mám přijít v říjnu(to mi má skončit pr. smlouva) a že mi pak vypočítají mateřskou atd. ale příspěvky žádný nedostanem, ani porodný atd, prej že náš příjem je dost silný na to, abychom to zvládly, ale že jsme si loni koupili byt a platíme měsíčně s různými výdaji 13tis, na to nekoukaj, chmmm ![]()
@Misulka P píše:
No u mě co se týče sociálky a těch různých podpor a příspěvků, se moc nevyznám.. ještě nemám moc zjištěnona sociálce mi řekli, že si mám přijít v říjnu(to mi má skončit pr. smlouva) a že mi pak vypočítají mateřskou atd. ale příspěvky žádný nedostanem, ani porodný atd, prej že náš příjem je dost silný na to, abychom to zvládly, ale že jsme si loni koupili byt a platíme měsíčně s různými výdaji 13tis, na to nekoukaj, chmmm
jj tohle nikoho nezajímá, přítel přišel o práci a nedali mu poslední výplatu, ale bylo to čtvrletí z kterého se porodný počítá a uteklo nám to o 100,– a to do toho tu výplatu počítali prostě nezájem
To je fakt hrozný
… já se nedivím, že jako Češi jsme označováni už jako menšina, když cikánů je tu dvakrát víc… hlavně že oni nic nedělaj, nepracujou, devastujou byty ale žijou si nad úrovní. Jim prostě dají všechno, a nám nic. Fakt toho mám dost, když to vidím
![]()