Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky není co dodat, to snad nemyslí vážně
ta její máma má aspoň rozum. Zlaté telátko, až z tebe něco bude, hlavně vyspělé rozumově, teprve pak si pořiď dítě- sbohem ![]()
holky tu už všechno řekly. Jen k tomu dodám. Nedokážeš nikomu nic, jen to, že jsi nedospělá a nezralá. Jestli si myslíš, že tě přítel uvidí, můžeš se hodně splést. Mám dojem, že už se něco podobného řešila a že až do 18ti jsou za tebe zodpovědní rodiče, proběhne soud a oni se stanou do tvé plnoletosti poručníky dítěte a je jedno, že má otce. Nebudeš mít peníze, protože nebudeš mít nárok na mateřskou a dostaneš automaticky 4letou, nebudeš mít školu. Předpokládám, že tchyně se na mateřskou hnát nebude - ani bych se ji nedivila, protože pakliže si někdo pořídí dítě, musí se postarat o něj sám a ne že ho hodí někomu na hlavu. Je spousta žen, do studovaly dálkově, přes den makaly okolo rodiny a mimina, večer okolo školy, mákly si hodně, ale dostudovaly.
Anonymní píše:
a nick CHACHA nikomu podezřelý nebyl?
vidíš, ani jsem si nevšimla........ ![]()
dzarunka píše:
tvůj nick je výstižný
navíc je slečna nováček s jediným příspěvkem..............je to jasný, někdo si tu dělá prdel a teď se baví na reakcema. Doufejme, že to tak je, protože kdyby to měla být pravda, pak je mi neskutečně líto toho dosud nenarozeného dítěte ![]()
ChaCha píše:
Dobrý den,zajímal by mě Váš názor na mou situaci. Je mi 16 let a mám přítele,ale bydlí daleko(+- 200km). Ze začátku našeho vztahu,jsem pravidelně každý víkend jezdila k němu nebo on k nám. Jenže moji rodiče se najednou rozhodli,že už to tak dál nejde a zakázali mi se s ním vídat. Jenže tohle není normální,po dlouhodobém vztahu najednou takový zákaz? Už tak jsme se vídali jen o víkendu a teď už to mám zakázané úplně. Pokud mi poradíte,ať si s rodiči rozumně promluvím..předem říkám,že tohle je zbytečné,protože už jsem to několikrát zkoušela..dokonce i přítel,ale rodiče jsou takoví,že neposlouchají a jedou si pořád jen svoje. Opravdu nechci hodit všechnu vinu na ně,ale je to tak. Samozřejmě mi tahle situace nevyhovovala a tak jsem utekla z domu za přítelem. Hned další den pro mě dojela policie. Marně jsme se snažili tuto situaci s rodiči vyřešit..nepomohlo to. Dostala jsem akorát po hlavě,matka mě tahala po domě za vlasy a tím to pro ní hasne. Důvod proč,tak najednou mi zaakzuje se s ním vídat se asi nikdy nedozvíme. Přitom přítel mi nikterak neublížil a ani to ení žádný padouch,ale naopak moc slušný chlap. Tak jsme se rozhodli pořídit si dítě. Říkáte ať neblázním,že jednou budu litovat,jak ostatní v mém věku chodí na diskotéky a podobně a já se starám o dítě. Jenže s večírkama jsem brzo začala a teď už již skončila,čas trávím pouze doma nebo s přítelem a našimi společnými přáteli. Příjdu možná o zdravý spánek,ale to už k dítěti patří ne?Přítel pracuje a byly bychom zajištění. Jde o to,že těhotenství by mu dávalo právo mě vídat apod. A pokud vím,na potrat mě rodiče nemohou poslat,to je pouze moje volba. Se školou bych to řešila tak,že bych ukončila studium,byla s dítětem dokud budu kojit a pak by přítelova máma nastoupila na mateřskou a já do školy. Dítě není jenom důvod k našemu vídání,ale oba ho už dlouhou dobu chceme a tak nakonec jsme si řekli,že do toho půjdem
Předem děkuju za Vaše názory
![]()
Cha cha..to má být vtip?
Protože jestli ne,tak jsi zralá na léčení a ne na dítě ![]()
Pridam se k ostatnim…
Taky jsem v 16ti letech mela svoji prvni lasku a videla vse pres ruzove bryle, ze se vezmem a budeme spolu bydlet a poridime si miminko, jenze pak se to doma zacalo hroutit, a on se se mnou po dvou letech rozesel, ze zbouchnul jinou, a ja si rikala jaka jsem pitoma 18tka.. Dva roky zivota s takovym idiotem, a taky jsem si tenkrat rikala, jak moc ho miluju, ale opak byl pravdou!! ![]()
Pak dalsi omyl, a nakonec neshoda s rodicema, kdy mne vyhodili na ulici, a ja rok a pul stravila v prazskem podsveti ve svete sexu a drog, a to ti povim, jakou jsem dostala lekci a rychle jsem vyspela…
Ne, ze bych ti to prala, ale zkus se chvilku starat sama o sebe, uklizet, prat, varit, vydelavat aby jsi mela aspon na jedno jidlo denne, a ze ja jsem mela co delat, abych mela aspon jednou za dva dny nejaky „normalni“ jidlo…
Potrebujes sakra velkou lekci, a to co tu pises, jsou s prominutim, pubertalni vylevy, bez rozumu!!!
Ty chces dite, ale sama jsi dite, a nevis jakej je svet kolem, protoze jsi pod kridly rodicu… az si natluces cumak a budes muset zacinat znovu od nuly, tak poznas o cem zivot je, a jaci jsou lidi kolem svine!
Ted je mi skoro 22, a pritele jsem potkala loni, zamilovali jsme se do sebe, jak se rika na „prvni pohled“ a po pul roce jsem otehotnela, JENZE mesic po nasem seznameni jsme spolu zacali bydlet, A SAMI PRACOVAT, poznaly jak se nam spolu zije, a TIM SE PRESVEDCILI, ze jsme na dite pripraveni!!
Tot muj nazor, na tvuj naprosto nepochopitelny dotaz
!!!
Anonymní píše:
a nick CHACHA nikomu podezřelý nebyl?
Ten nick jsem četla jako ČaČa ale to nic neměni na tom že byt mámou v 16 je hloupost
ať už je to vtip, nebo ne, ukazuje to na nezralost a neznalost.
pokud je to vtip, nechápu, co na tom kdo vidí, proč ho to baví ?
stačí už jen to že cha cha dále nereaguje ve své diskuzi.
Pokud to není vtip tak si uvědom, že dítě se pořizuje z lásky, když jsi připravená a můžeš mu co nabídnout a zajistit ho a ne jako řešení problémů!!
Tohle tele mi připomíná mojí kamarádku, která mi radila rovněž výbornou věc- bývalý vymyslel takovou hovadinu, že pojede do cizinecký legie a ona mi radila, ať si od něj nechám udělat dítě a on nikam nepojede
Nedokážu si představit, jak by to dopadlo, kdybych jí tenkrát poslechla
..pokud si zakladatelka chce zkazit život se znepřátelenou rodinou a nějakým chlapem, který se na ní dřív nebo později vykašle, tak ať to klidně udělá, ale ať si uvědomí, že nejvíc by trpělo to maličký!! Takovouhle „matku“
![]()
Nainuva píše:
ať už je to vtip, nebo ne, ukazuje to na nezralost a neznalost.
pokud je to vtip, nechápu, co na tom kdo vidí, proč ho to baví ?stačí už jen to že cha cha dále nereaguje ve své diskuzi.
Pokud to není vtip tak si uvědom, že dítě se pořizuje z lásky, když jsi připravená a můžeš mu co nabídnout a zajistit ho a ne jako řešení problémů!!
přesně tak - nereaguje ve své diskusi, nejspíš je to nějaký střevo, který nemá co dělat a tak se baví kravinama
![]()
A až se dítě za pár let zeptá.Maminko proč si mě měla tak brzo?Abych mohla s tatínkem souložit každý den
![]()
taky si myslim že je to kravina jako dalších 5 diskuzí matkou v 16ti ![]()
ChaCha píše:
Dobrý den,zajímal by mě Váš názor na mou situaci. Je mi 16 let a mám přítele,ale bydlí daleko(+- 200km). Ze začátku našeho vztahu,jsem pravidelně každý víkend jezdila k němu nebo on k nám. Jenže moji rodiče se najednou rozhodli,že už to tak dál nejde a zakázali mi se s ním vídat. Jenže tohle není normální,po dlouhodobém vztahu najednou takový zákaz? Už tak jsme se vídali jen o víkendu a teď už to mám zakázané úplně. Pokud mi poradíte,ať si s rodiči rozumně promluvím..předem říkám,že tohle je zbytečné,protože už jsem to několikrát zkoušela..dokonce i přítel,ale rodiče jsou takoví,že neposlouchají a jedou si pořád jen svoje. Opravdu nechci hodit všechnu vinu na ně,ale je to tak. Samozřejmě mi tahle situace nevyhovovala a tak jsem utekla z domu za přítelem. Hned další den pro mě dojela policie. Marně jsme se snažili tuto situaci s rodiči vyřešit..nepomohlo to. Dostala jsem akorát po hlavě,matka mě tahala po domě za vlasy a tím to pro ní hasne. Důvod proč,tak najednou mi zaakzuje se s ním vídat se asi nikdy nedozvíme. Přitom přítel mi nikterak neublížil a ani to ení žádný padouch,ale naopak moc slušný chlap. Tak jsme se rozhodli pořídit si dítě. Říkáte ať neblázním,že jednou budu litovat,jak ostatní v mém věku chodí na diskotéky a podobně a já se starám o dítě. Jenže s večírkama jsem brzo začala a teď už již skončila,čas trávím pouze doma nebo s přítelem a našimi společnými přáteli. Příjdu možná o zdravý spánek,ale to už k dítěti patří ne?Přítel pracuje a byly bychom zajištění. Jde o to,že těhotenství by mu dávalo právo mě vídat apod. A pokud vím,na potrat mě rodiče nemohou poslat,to je pouze moje volba. Se školou bych to řešila tak,že bych ukončila studium,byla s dítětem dokud budu kojit a pak by přítelova máma nastoupila na mateřskou a já do školy. Dítě není jenom důvod k našemu vídání,ale oba ho už dlouhou dobu chceme a tak nakonec jsme si řekli,že do toho půjdem
Předem děkuju za Vaše názory
![]()
Nevěřím..
Kamča.dalmatinka píše:Kamco, dobre ty, ted jsem se fakt od srdce zasmala
A až se dítě za pár let zeptá.Maminko proč si mě měla tak brzo?Abych mohla s tatínkem souložit každý den![]()
taky si myslim že je to kravina jako dalších 5 diskuzí matkou v 16ti