Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jéžiši, to je jako bych četla o své dceři, když byla malinká. Nečetla jsem celou diskuzi, ale u nás nepomáhalo NIC, než zavinovat a houpat hodiny denně na balóně
Víceméně celou dobu, co byla vzhůru a zlomilo se to mezi 4-5 měsícem, to už se byla schopná aspoň na chvilku zabavit. Ale ruce jsme měli všichni vytahané jak orangutani a o zádech ani nemluvím ![]()
Tak mě dělala malá dřív to samé,taky jsme měli období kdy jí nešlo zabaviz a pořád plakala,ale nakonec se z toho vyklubaly zuby ![]()
janak taky nedudlíkujem už od mala,žadný dudlík neprospěl,cca od čtyř měsíců se zabavila i sama a dávali si do pusinky pořád hračky nebo palec,při usínání palec,ale byla ze začátku nervní než zaspala,dodnes to sem tam dělá,ale už si docela zvykla
Ahojky holky.My máme doma skoro 4.měsíční holčičku a od narození dudlíček moc nechtěla,pak chviličku jo ale jak ji přestal bavit,vyplivla ho.Od tý doby dudlík nechce a já jsem ráda,prý se dudlíkem potom křivý zuby.Když leží tak si cucá prstíčky nebo si ohrnuje přes tvářičku plenku,kterou má pod hlavičkou.Když chce usnout,tak se jí tak uklidní. ![]()
Lidunko S, úplně tě chápu. My zavinovali až do 8 měsíců, myslela jsem, že snad budu zavinovat až do 18
. Zavinovala jsem jí ještě velkou plínou, aby se mi nevysoukala. A dudlík si vzala až v 5 měsících, zkoušej různý značky a teďka se ho naopak nechce vzdát.
ahoj, syn taky nechce dudlík a donedávna neusnul jinak než u prsa. Když užn usnul, tak spal většinou 5-10min, zavinutí nepomáhalo. Plínka nebo kapesník přes tvářičku - v žádným případě - začne funět a hned se rozpláče, do ručičky je to dobrá hračka na pár minutek, ale ne jako uspávadlo, spaní v kočárku jak kdy. Je mu 5 měsíců. Asi před 14 dny jsme vyzkoušeli novou metodu a zdá se, že funguje, tak třeba pomůže i vám. Prcka si dám na holý hrudník , mezi prsa
, někdy je ještě potřeba mu i to prso dát, ale čím dál méně, oběma rukama ho chytím za zadeček a houpám jakoby nahoru a dolů (vozím ho na špeku. Usne většinou do dvou minut. Když nemůžu ležet s ním, tak ho jak usne opatrně přendám vedle sebe do postele nebo postýlky, ale musí být na bříšku. Bez problémů tak vydrží spát hodinu, někdy i dvě. Tak zkus vyzkoušet, třeba to bude fungovat i u vás. Na bříšku ho nenechávám spát v noci, jen když je pod dozorem nebo v postýlce na monitoru.
Ewule0712 píše:
Já vyzkoušela všechny dudlíky a nakonec až ten poslední, ve 4.měs. zabral, kaučukový, nejobyčejnější za 17,– kopretinka, zkoušela jsi? Jiný Mareček prostě nechtěl a nebo neuměl dudlat, vyplivoval, tenhle ne. Než jsem na něj přišla, pomáhala plínky bavlněná přes oblyčej, to byl do minuty tuhej
První dcera taky chtěla jedině+ kopretinku,druhá nemá žádnej,pomáhá u nás poplácávání po zadečku a hodně plácat,když jí dostanu do zavinovačky vzteká se a kope,začnu plácat,po chvíli se uklidní a po půl hodině většinou vytuhne,ale jedině v noci,ve dne spí max. dvacet minut
Malej má nejradši dudlík, který má stejný dudlák jako savička od lahvičky (např anatomická lahev Suavinex a dudlíky jsou totožné jako ty savičky), ale i avent dudá. Malému dávali „kopretinku“ dudlík v nemocnici, hrůza, docela se tím dávil, ale zvyk si se tím dávit, ale odnaučila jsem ho na normální.