Poradna duly
Jana Čurdová
@poosleda
Já to taky nemám vše ještě vyprané… Ale vidíš ješte že jsi mi to připomněla nemám ještě papuče…
No já jsem práve někde četla že kolem 8 měsíce by se miminka mělo otočit hlavičkou dolu a dneska jsem to řikala mamce že mám pocit že už se prcek otočil tak na mě hleděla jak na blázna… ![]()
@nikol.ada a kdy jdeš na poslední velký UTZ? ten máš teď někdy, ne?
No přístí tyden jdu na kontrolu tak nevím Dr. mi zatím nic neříkala ![]()
He he a ja jsem se jí jak jsem tam byla naposled ani na nic neptala zaskocila me s predcasným porodem a ja jsem zustala tak paf
ze jsem pomalu zapomela jak se jmenuju… ![]()
@nikol.ada aha, na poslední velký UTZ se chodí mezi 30-32tt… tak snad má tvůj Dr. kvalitní přístroj přímo v ordinaci..
Ultrazvukové vyšetření
O počtu ultrazvukových vyšetření rozhoduje lékař individuálně. Povinný je ultrazvuk na začátku gravidity, ve 20. týdnu a ve 30.-32. týdnu těhotenství.
1. Jedno dítě, nebo trojčátka?
V 6.-8. týdnu těhotenství se ultrazvukem zjišťuje uložení gravidity, počet plodů v děloze a stáří a vitalita gravidity.
2. Ultrazvuk ve 20. týdnu těhotenství
Tento ultrazvuk je důležitý pro odhalení možných závažných vrozených vývojových vad plodu, kdy lékař zkoumá přítomnost eventuální anomálie jednotlivých orgánů plodu, zpřesní termín porodu. Na přání maminky lze zjistit i pohlaví miminka.
3. Ultrazvuk ve 30.-32. týdnu těhotenství
V této fázi těhotenství lékař ultrazvukem kontroluje velikost a polohu plodu, množství plodové vody a uložení a funkčnost placenty.
No tak nejsem si jistá ale tu 3 možnost mi snad dělá pokaždé…
1a2 jsem absolvovala…
Ahoj
já teda začínám teprve 31. týden, ale připraveno zatím nemám nic
si pořád říkám, že je času dost… nicméně už jsem vytáhla z půdy oblečky po synovi a začínám prát a žehlit.. to je asi tak vše, tak za měsíc přichystáme postýlku, kočár, autosedačku, tašku do porodnice.. já jsem pořád ještě nějak v klidu, že to bude až zadlouho
![]()
@nikol.ada ahoj 50 bodyček to čekáš trojčátka ne:-) jinak se říká že mimi by se mělo otočit okolo 30tt mno… ![]()
Taky nemám tak početnou výbavičku a myslím, že určitě mi to bude stačit
Jedině by malá trpěla na reflux, to pak asi jo
![]()
Ahojky
![]()
Tak ty jsi tedy vybavená
… já už mám tedy také oblečení po kupě, ale tolik ho zdaleka není
… do porodnice ještě nemám de facto nic, ale už se na to chystám
když by na to přišlo, tak nemám ani tašku
…
Ale pokojíček hotový - vymalováno, nová podlaha, no prostě komplet + skříň… ale teď jsme teprv objednali přebalovák… a postýlku budeme asi příští týden - ať se nám to tu nekupí ![]()
Taky budu mít kolem padesáti bodýček, možná víc, ve třech velikostech, co jsem zatím prala.. a stejně ještě budu muset dokupovat, syn byl jarní, hodně věcí už má s krátkým rukávkem, což se nám hodit moc nebude ![]()
Lepší víc než míň, já si pamatuju, že u syna jsme měli bodýček málo, musela jsem vyslat mamku, aby dokoupila.. na druhou stranu to vydrží chvíli a nestihne to ani unosit ![]()
@lecka
Ne ne jen jedno
Někaj se to sešlo a je těch věcí nějak moc… Dneska jsem dostala další… Ani nevím kam to všechno dám ![]()
@nikol.ada píše:
@lecka
Ne ne jen jednoNěkaj se to sešlo a je těch věcí nějak moc… Dneska jsem dostala další… Ani nevím kam to všechno dám
to znám taky nevím kam s dětskejma hadříkama chlap mi zakázal už chodit do krámu
a to je doma tak 15 a 15 bodyček kr a dl rukáv, to samé dupačky pak 5-6 overalků s kr a totéž dl rk, pár triček, kombinézky…
Příspěvek upraven 28.10.12 v 13:20
@madi
Jo taky jsem si říkala at toho je rači víc než aby pak něco chyblo.
ale mam pocit ze jsem to přehnala. No a bodyčka s kratkým rukavem neřesím mám plno svetříků, kabatku a mikinek. Tak že mu dám na to jestě to a bude vystaráno. ![]()
@lecka
A to jsem ještě zvědava kolik toho přubude jak se prcek narodí. Víš jak to je příjde jedna teta druhá známí atd… No tak nevím… ![]()