Maminky starších děti poraďte

Anonymní
4.10.20 15:43

Maminky starších děti poraďte

Zdravím
Už delší čas si lámu hlavu s jednou věci dcera 2 roky. Dvě o běžné domácí práce jak jdu něco dělat vařit povlikat luxovat atd atd… tak fnuka a pláče ze v tu dobu se ji nevěnuji mě to trhá srdce ale vím ze to musím udělat. Hrát si sama nejde samozřejmě zkouším zabavit ale za 2 min už tahá za tričko a buď pláče nebo fnuka buď ze na ruku a nebo hrát. Takhle to děláme už snad rok a mě je to moc líto samozřejmě ji potom chován hraju si sní. Ale jde mi o to co vaše děti pokud mate nějakou práci nebo nápad čím zabavit protože já už jsem nezradna.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
4.10.20 15:47

Když ji ďas vysavač tak by mohla vysávat s tebou, utirat prach, podávat.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
4.10.20 15:48

Zapojuju je do toho co delam. Dostanou taky hadr a neco utiraji apod. Když varim, tak mensi sedi na lince a starsi stoji na židli vedle me a oba pomahaji. Kdyz peru, tak mi jeden treba vynda pradlo z pračky, pak mi ho podavaji kdyz ho vesim. Vysavac vzdycky půjčím obema, s tim uz tu beha rocni syn, pak to po nem vzdycky jenom rychle dojedu co vynecha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.20 15:50

Zacit si s ni hrat a jak se rozehraje, tak odejit, za chvilku se vratit, a tu nepritomnost prodluzovat. Nauci se hrat bez tebe.
Kdyz si hraje a je do toho zazrana, tak NIKDY nicim nerusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
4.10.20 16:19

Zapojit? Když vaříš, ať si vedle kramaří s hrnci a něco přesypává, dat ji nějaké levné těstoviny a muže si sama vařit a tak :lol: muže ti občas něco zamíchat, podat… něco měkkého prekrojit… nebo nabrat a dat do mísy… akorat to musíš vymyslet, protože sám člověk kolikrat dela ty věci automaticky během chvilicky a s tím dítětem se musíš proste zastavit a čekat, než to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
4.10.20 16:22

Moje dcera (necelé 2 roky) dělá vše se mnou; když vařím, ona vaří taky, má v kuchyni svojí malou kuchyňku a vaří se mnou. Když zametám, tak si vezme košťátko a lopatku a pomáhá zametat. Při věšení prádla mi podává kolíčky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.20 16:58

Zapojit do činnosti.. Musí si taky zvyknout, že se svět netočí jen kolem ní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
4.10.20 17:05

Podle názvu diskuze jsem myslela, že jde o dítě 12+ :D Ve 2letech je to normální chování, dcery chtěly dělat všechno se mnou, vařit, uklízet, opravdu vyhrát si bez asistence dokázaly až tak od 3let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí