Maminky z Nevýchovy, prosím o zkušenosti a reference

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
13.11.15 22:37

Děkuji za dosavadní příspěvky a čekám na další, zejména od těch, kteří již kurz absolvovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
19.2.16 20:52

Ahoj, prave si kurz delam, tak pokud te to jeste zajima, napisu vic:-). Zaroven se ptam: mate nekdo zkusenost s touto metodou a malym ditetem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
19.2.16 21:03

@Adinka_2012 já viděla ty videa zdarma a popravdě je mi taky nesympaticka a vypadá to, jakoby mluvila s prominutím s blbama.
Taky mám tvrdohlavce doma a když bych na něj používala její metody, nikam bysme se nedostali. Navíc každé dítě je opravdu jiné a pro malé děti mi také přijdou její metody zatím nepouzitelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
19.2.16 21:22

Já jsem viděla pár videí zdarma, kurz v plánu platit nemám. Z toho, co jsem viděla, vesměs souhlasím, někdy jsem měla pocit, že jsem k dětem přistupovala a přistupuji stejně, možná ještě dříve, než jsem kdy věděla, že někdy něco takového shlédnu. Na druhou stranu, díky své práci, kdy pracuji s malými dětmi od roku do předškolního věku musím říct, že né na každé dítě platí vše, i když je to v dobrém duchu, dokonce bych řekla, že na některé děti, neplatí nic osvědčeného a jak se říká, vaří se z vody. Na co ale reaguje každé dítě, je psychika dospělého. Čili..,vyrovnaný, klidný dospělák, dokáže vytvořit nebo vytvářet vyrovnaně klidné prostředí na dítě, s tím, že pokud má ještě fantazii, časem ke konci domluvit se s prcekem taky dojde…a bez kurzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
19.2.16 21:43

@Vendy31 Já sjela její videa na netu, něco zkusila a nefunguje to. Byť si myslím, že jsem podstatu pochopila. Ale asi ne úplně, protože video „Co není nevýchova“ mě trošku rozhodilo.
Na starší holku (4 roky) něco funguje, na mladší (2,5 roku) ani náhodou. Když už domluva, tak je to vždycky o kompromisu… a já si myslím, že celý život je o kompromisech. A to prý ale není nevýchova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
19.2.16 22:02

Holky já to viděla jednou a pak z toho měla deprese že neumím vychovat dcerku a že jsem úplně hloupá…
Navíc tam tak podprahová reklama kupte kurz za x tisíc… nene.
Myslím že všechny známe své děti a mnohdy je chyba v komunikaci sním. U nás řeší hodně že se domlouváme. Jednou tak jindy tak… Na jiné dítě bud platit něco jiného…Jedna ženská nespasí výchovu všech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.2.16 22:46
@Vendy31 píše:
Ahoj, prave si kurz delam, tak pokud te to jeste zajima, napisu vic:-). Zaroven se ptam: mate nekdo zkusenost s touto metodou a malym ditetem?

Ano, stále mě zajímají zkušenosti, dojmy a názor na kurz od těch, kteří kurzem buď procházejí nebo ho již absolvovali. Jsem na rozpacích, zda investovat, je to přece jen hodně peněz. Ráda bych se dozvěděla, jak přistupovat k výchově sourozenců, abychom doma neměli pořád jen řev a hádky (těch sourozenců vzájemně).
Zkušenosti s touto metodou u hodně malého dítěte bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.2.16 23:25

Já jsem se tím ze začátku také nadchla, ale postupně to nadšení opadávalo a opadávalo, až opadlo úplně :P
U těch zdarma videí jsem nabyla dojmu, že nic nového jsem se nedozvěděla, že to všechno už jsem někde četla či slyšela, takže něco jako placený kurz o tomto jsou jen vyhozené peníze.
A naopak, čím dál víc se ujišťuji v tom, že to funguje přesně tak, jak to krásně vystihla @klafina123

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.2.16 08:28

Já v kurzu jsem od prosince a peněz nelituju. Hodně věcí se u nás zlepšilo. Měla jsem jisté pochybnosti, protože videa zdarma se mi líbila, ale moc nám to podle nich nefungovalo. Ale hlodalo to ve mně, až jsem si řekla, že dokud si ten kurz nezaplatím, tak nebudu vědět, jestli teda ta placená videa obsahují nějaké tajné ingredience, aby to pak začalo fungovat :)
Ale teda nemáme to tak, že bych řekla „Po třech týdnech je u nás slunečno, spíme celou noc a jsme všichni neustále dobré mysli“ - to ne, jde to pomalu, někdy je to hodně těžké, ale výsledky vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
20.2.16 11:14

Tak ja ten kurz dostala jako darek a byla jsem dost skepticka. Mam 2 deti, 4.5 a2.5 a u toho starsiho obcas nejaka dohoda zabere, obcas priste musim necim pohrozit. U mladsiho spis hrozim. No, tak me zatim prijemne prekvapilo, ze to neni o ustupovani a kompromisech, ale o predani zodpovednosti Tim, ze dite samo navrhuje reseni a zapojuje se do procesu. Napr.kdyz se rano pomalu vypravuje, misto neustaleho pripomimani a popohaneni je dobre rict, ze spechame a zeptat se, co dite zvladne udelat samo, aby nam pomohlo byt napr.ve skolce vcas. To na starsiho zabira a atmosfera je prijemnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
20.2.16 11:38

@Vendy31 jo..,beru, když jde o dítě, která má rádo kompromisy, ale když je to dítě, které ráno téměř nekomunikuje, natož, aby něco vymýšlelo, sune se jak šnek…,tak je rada drahá. Mám dítě jak takové, tak i opak.
Kluk chtěl vždycky všechno zdůvodnit, případně jak píšete, vymyslet některá řešení, dodnes i jako velký tak je schopen fungovat.
Mladší, šnek, který, jak se sekne, tak nemluví, neposlouchá, nevnímá, natož, aby vymyslela, jak jinak zrychlit. Úplně jí slyším..„maminko, teď nechci povídat, snažím se rychle, ale víc to nejde, nechci vymýšlet“. Když bych tlačila nebo bych se chtěla dobrat čehokoliv, kde ona bude spolupracovat, tak se sekne a ještě zpomalí, né-li se zastaví. Musím vymýšlet přímo na místě, z jejího výrazu tváře něco, co ted nejsem schopna popsat, protože se to neděje. A není to o tom, že by chodila pozdě spát nebo byla ráno nevyspalá. Kolikrát je vzhůru dřív, než jí jdu budit, třeba už leží s knížkou v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
21.2.16 08:38

@klafina123 já to nijak nepropaguju, jen píšu první dojmy a celé to beru jako zajímavý experiment :D zatím mi přijde, že to někdy jde a někdy by se mi ani domlouvání použít nechtělo. Např. když je mladší syn agresivní nebo když teď starší odmítal kapky do nosu a ucha. Při té agresivitě reaguju hned a pocitově mi nepřijde, že by bylo vhodné nějaké parťácké domlouvání (možná až poté, až si to procházíme?) a u těch kapek jsem se ho snažila zapojit, vysvětlit, že je to potřeba a ptát se, jak mi může pomoct, ale nakonec jsem to stejně udělala násilím.
Na druhou stranu Katka ale říkala, že u menších dětí a udětí, které nejsou zvyklé to ze začátku nemusí fungovat a že si musí zvyknout. Nejdřív se má zkusit popsat situaci a pozvat k řešení, ale když nespolupracuje, má se přejít k metodě „popiš a dělej“, t. j. popíšu situaci a pak dělám, co je potřeba a k tomu vysvětluju (typu: Chápu, že kapky nechceš, ale jsi nemocný, tak to musíme udělat) a až je hotovo a klid, zeptat se, jak bysme to mohly udělat příště, aby to bylo příjrmnější.
Takže se mi líbí, že tam ta cesta je, i když se dítě sekne, protože nikdo nemůže stát a hodiny se domlouvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.2.16 18:24

@Vendy31 jo, Popiš a dělej je má oblíbená metoda ve vztahu k synovi :-D Dcera se už celkem o dohody snaží, ale Vojta je „silná osobnost“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
22.2.16 09:39

@Vendy31 Ale to klidně propaguj :kytka:…nemám nic proti :),taky na Katku občas mrknu.Jen říkám, že s některými je to trošku těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí