Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den, obracím se na Vás, maminky či rodiče, kteří absolvovali kurz Nevýchovy od Katky Králové. V současnosti sleduju zdarma přístupná videa od Katky Králové a docela jsem se nadchla pro kurz. Rádi bychom ho oba s partnerem absolvovali, protože máme pocit, že se nám soužití se dvěma malými dětmi narozenými krátce po sobě už delší dobu vymyká z rukou a že jejich výchovu fakt nezvládáme. A hlavně máme oba (partner i já) pocit, že si naše rodičovství už delší dobu neužíváme právě kvůli tomu, že se nedokážeme s dětmi dohodnout, že nám děti přerůstají přes hlavu a vůbec protože nám řada věcí v rodinném soužití s dětmi nefunguje. Takže velmi vážně uvažujeme, že si on-line kurz Nevýchovy zaplatíme a absolvovujeme ho. Ale je dosti drahý. Ráda bych si tedy přečetla názory, zkušenosti a pocity těch, kteří tento placený kurz již absolvovali. Pomohl Vám, jaký jste z něho měli dojem, dozvěděli jste se něco převratného, nového, znamenal pro Vás opravdu reálný přínos pro soužití s Vašimi dětmi? atd. Stály ty vynaložené peníze za to?
Ona sama Katka Králová všude prezentuje reference absolventů kurzu, cituje je ve svých videích a na svém webu, jak to všem pomohlo, jak jsou nyní všichni šťastní a děkují až do nebes, že takový kurz vůbec exituje, ale… to je jen to, co prezentuje ona sama. Chci slyšet reálné reakce lidí - absolventů. A taky mě zajímá, zda a jak funguje to diskusní fórum přístupné jen absolventům kurzu, zda tam chodíte a zda i tam se následně dozvídáte od ostatních nebo dokonce od samotné Katky Králové či jejích spolupracovníků další rady pro Vás, když se na něco specifického (čistě pro vás) zeptáte.
Děkuji moc předem za Vaše názory a reference, ať již pozitivní, neutrální nebo negativní. Aby tato diskuse byla přínosná nejen pro mě, která ji zakládám, ale i pro ostatní do budoucna, prosím, aby mi zde reagovali opravdu jen ti, kteří kurz absolvovali, případně ti, kteří o něm uvažují obdobně jako já. Děkuji za pochopení.
Ahoj, diky za dotaz, jsme presne v dane situaci jako vy. taky sledujeme zdarma videa a vahame, zda kurz koupit.. je to jak pises, sama chvala ze strany autorky, ale opravdove recenze na netu moc nenajdu… kazdopadne budu sledovat… diky ![]()
Ja si ho zaplatila a nelituju, i kdyz po pul roce od absolvovani to uplny ideal stale neni. Nefunguje to jako mavnuti kouzelneho proutku, chce to dost prace na sobe, komunikaci s detmi a taky dle meho hodne zalezi na zalozeni rodicu, jak jsou psychicky nastaveni, flegmatici, cholerici…a tak
Da se take po dvou tydnech absolvovani kurzu odstoupit a vrati penize. Skupina na fcb je hodne dobra vec, resi se tam konkretni problemy, nekdo napise, ze nevi, jak resit to a to a ostatni odpovidaji…musim podotknout, ze diskuze je tam vzdy korektni a velmi slusna a vstricna, narozdil nekdy od emimina…takze tam clovek najde fakt dost nazoru, napadu…Katka prispiva obcas…za mne tedy Nevychova ano, ale neni to samospasne reseni…da to ale i jiny pohled na reseni problemu s detmi…a drahe to je jak blazen, to ano…tak at se dobre rozhodnete
@edi1812 Jsem teda taky ve stejné situaci, koukám na to co je zdarma a hrozně bych si přála ten placený kurz vidět, ale je tak drahý
Moc maminek na emiminu si ho zřejmě nezaplatilo, podle reakcí teda… Poslední dobou se mi moc nelíbí a od zaplacení kurzu mě odrazuje, jeho hrozná propagace ze strany Katky a akce, že bude to a to zdarma a teď bude cena taková a maková, odrazuje mě to jako nějaký levný teleshopping na hodně předražené krámy. Snad se ještě někdo ozve a poreferuje, případně zakladatelka by mohla, jestli se s manželem odhodlají a jestli ano, ať to stojí za to ![]()
@kerrankin Díky za tip, jdu na to mrknout
@Ver-Ab
PRESNE jak pises…ja bych i ty penize dala, nezruinovalo by nas to… ale ta propagace ve stylu americkych kampani…a ta videa zdarma, jak strasne dlouho tam mluvi o tom kurzu, co vse k tomu je…
vysledkem je, ze jsem si koupila dve knizky dohromady za petistovku, ze kterych stejne nevychova vychazi…(respektovat a byt respektovan + vychovavame deti a rosteme s nimi)
velice peclive jsem precetla Respektovat a byt respektovan a dost to na me zapusobilo…hlavne proto, ze naprostou vetsinu postupu z ni uz davno doma pouzivame, jenom mi to ted ta knizka dala do souvislosti a vidim v tom velky smysl…
taky me ale zajjimaji konkretni zkusenosti lidi, co si kurz zaplatili… jestli se z tech videji treba dozvi vic, jestli uz tam nemluvi olik marketingove atd.
Tak mně tedy přijde nejjednodušší, než se tady dohadovat, jestli je to takovy nebo makovy, tu částku zaplatit, pokud Vám nebude 14 dní chybět, a začít s kurzem…každý týden Vám přijde mail na jednu část kurzu…můžete tedy dvě části z pěti absolvovat a pak jen napsat, že odstupujete a vrátí vám peníze…sami uvidíte, jak to funguje a sami se budete moci rozhodnout…žádné marketingové propagace tam už vážně nejsou…mě v těch videích zdarma taky štvou…ale berte to tak, že prostě chce prodat svoji práci…
všechny výše zmíněné knížky mám taky…a v něčem je to podobné, ale rozhodně se to nedá srovnat…ten kurz je fakt vcelku propracovaný…
Ale nechci tu dělat reklamu ani žádnou propagaci, neb sama jsem byla před pul rokem v podobné situaci, sháněla jsem recenze na kurz a bud to byly ty oficiální od Katky, kterým jsem také moc nevěřila nebo pak negativní, ale od lidi, kteří v tom kurzu nikdy nebyly a jen si něco mysleli… Takže jsem si řekla, že to zkusím s tou možností odhlášení a vrácení peněz…
Já si kurz zaplatila a lituji toho, pro nás vyhozené peníze. Pokud máte velmi živé, hystericky vztekající se dítě se svou hlavou, tak si své stavy prostě prožít musí. A navíc u nás jsme spoustu rad z nevýchovy aplikovali intuitivně, prostě svéhlavé dítě tě k tomu navede, že je potřeba vše vysvětlovat, snažit se domlouvat atd. Spoustu věcí tam bylo určené až pro starší děti. U nás, i při sebevětší snaze na domlouvání a dohodách, kdy to opravdu vypadá, že se situace bez zcény obejte, k zcéně stejně dojde. To tě pak totálně hodí dozadu a s prominutím nas.. do nejvyšších míst. Pár užitečných rad jsem v kurzu našla, ale aplikovat je budu moct až mnohem pozdějí a kdo ví, zda budou fungovat. Měla jsem dát na svoji intuici a nekupovat, protože paní Katka mi je i po kurzu nesmírně protivná. Ty její vyvalený očí a příběhy, který jsou dle mého přitažený za vlasy. Nedávno jsem četla o příběhu z obchoďáku, kdy mamka běží se synem na záchod a on jí říká, že je rád, že nemá nadávací mamku (kluk cca 5 let). Proč by jí to měl zrovna v tuto chvíli říkat? Naprosto vykonstruovaný příběh. Její videa zdarma hrají silně na city zoufalým rodičům. I já v záchvatu zoufalství jsem podlehla. Ale čas ukázal, že naše dítě ze vztekacího oddobí pomalinku vyrůstá. Ale on je taková horká hlava, že nikdy nebude úplně bez vzteku, prostě to ze sebe musí dostat.
Kvůli nevýchově jsem si založila účet na facebooku, abych se mohla přidat do skupiny, ale nikdy jsem tam nebyla. Nemám čas pročítat a čekat na rady. Dle mého ten, kdo má opravdu problémové dítě, na tento typ pomoci čas nemá.
Toť můj názor, prosím neútočte na mě, že jsem zaujatá. Je to má osobní zkušenost, každé dítě je jiné, na někoho to může fungovat bez problému. Zkuste, uvidíte, po 14-ti dnech můžete odstoupit od smlouvy.
@Adinka_2012 píše:
Já si kurz zaplatila a lituji toho, pro nás vyhozené peníze. Pokud máte velmi živé, hystericky vztekající se dítě se svou hlavou, tak si své stavy prostě prožít musí. A navíc u nás jsme spoustu rad z nevýchovy aplikovali intuitivně, prostě svéhlavé dítě tě k tomu navede, že je potřeba vše vysvětlovat, snažit se domlouvat atd. Spoustu věcí tam bylo určené až pro starší děti. U nás, i při sebevětší snaze na domlouvání a dohodách, kdy to opravdu vypadá, že se situace bez zcény obejte, k zcéně stejně dojde. To tě pak totálně hodí dozadu a s prominutím nas.. do nejvyšších míst. Pár užitečných rad jsem v kurzu našla, ale aplikovat je budu moct až mnohem pozdějí a kdo ví, zda budou fungovat. Měla jsem dát na svoji intuici a nekupovat, protože paní Katka mi je i po kurzu nesmírně protivná. Ty její vyvalený očí a příběhy, který jsou dle mého přitažený za vlasy. Nedávno jsem četla o příběhu z obchoďáku, kdy mamka běží se synem na záchod a on jí říká, že je rád, že nemá nadávací mamku (kluk cca 5 let). Proč by jí to měl zrovna v tuto chvíli říkat? Naprosto vykonstruovaný příběh. Její videa zdarma hrají silně na city zoufalým rodičům. I já v záchvatu zoufalství jsem podlehla. Ale čas ukázal, že naše dítě ze vztekacího oddobí pomalinku vyrůstá. Ale on je taková horká hlava, že nikdy nebude úplně bez vzteku, prostě to ze sebe musí dostat.
Kvůli nevýchově jsem si založila účet na facebooku, abych se mohla přidat do skupiny, ale nikdy jsem tam nebyla. Nemám čas pročítat a čekat na rady. Dle mého ten, kdo má opravdu problémové dítě, na tento typ pomoci čas nemá.
Toť můj názor, prosím neútočte na mě, že jsem zaujatá. Je to má osobní zkušenost, každé dítě je jiné, na někoho to může fungovat bez problému. Zkuste, uvidíte, po 14-ti dnech můžete odstoupit od smlouvy.
takze jsi nakonec kurz vratila?
@Adinka_2012 Já jsem se chtěla podívat, co to teda je (už před časem), ale ta paní je mi taaaaak nesympatická, nedala jsem ani jedno video ![]()
přijde mi, že mluví k lidem jak k mentálně postiženým, takovým stylem jako mluví v porodnici - No tak maminko, to dáte! No nevydržela jsem to ![]()
Bohužel tento americký marketing je dneska standart a podle mne málo co, co je tímhle stylem propagováno, má opravdovou hodnotu
U Nevýchovy nevím, neviděla jsem.
@teckaa
bohužel ne, pořád jsem čekala, že to bude lepší - např. lekce sourozenci - docela tragédie, na tu jsem se fakt těšila a vkládala naděje…nemá cenu už plakat, stalo se, měli jsme si s manželem radši zaplatit relaxační víkend, abychom nasbírali více energie na to naše číslo ![]()
Děkuji za dosavadní příspěvky a čekám na další, zejména od těch, kteří již kurz absolvovali…
Ahoj, prave si kurz delam, tak pokud te to jeste zajima, napisu vic:-). Zaroven se ptam: mate nekdo zkusenost s touto metodou a malym ditetem?