Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jojo, starší má sice Maxíka spíš na blbnutí, ale mají se moc rádi…Mně je 34 a Tobě? Kdes tady na Mladcové bydlela? ![]()
Tak to je hlavní, že se mají rádi
mě je 27 a bydlela jsem tam v podnájmu v rodinném domku poblíž hřiště…ale nic moc, ta pani co nám to pronajímala, byla zvlaštní a hlavně ten dum byl třígenerační, takže jednu rodinu jsme meli nad sebou a jednu pod sebou
moc klidu tam nebylo ![]()
@evaborka : Tak už to bývá, když jsou děti
Ale tak hlavní je, že máme rodinu. Kamarádka by se sešla, jen mít hlavně čas na to
kamarádky mám, ale už to není ono a ani nemám moc zájem už se s nimi stýkat, když ony mají jiné už zájmy noo. A ![]()
@Pipiii jj malý je zlatíčko
sem ráda, že ho mám, ale má to i nevýhody…zatím je závislý na mém prsu, tak se velice od něho nemužu ani hnout…ty jsi taky ze Zlína? a jak stare máš dítě/děti??
A kolik Vám je? Nám včera byly 4měsíce. Mala se narodila s vahou 3,350 a 52cm
porod celkem narocny, 12hodin. A pak 3tydny jsem si nemohla ani sednout
Taky jsme zatim závislí na prsu, už se těším, až začneme s přikrmama
to bude zase neco jinšiho. jinak jo jsem skoro ze zlina. no spis z Velikove, ale ja to beru jako zlin ![]()
Malému budou za 2dny 2měsíce
když se narodil, měl 4040g a taky 52cm, trošku větší, takže porod stál fakt za to…
taky se těším na prikrmy, člověk fakt nemuže pořádně někam jít
Velíková tak to je fajn, je to Zlín, ale je tam klid
a je malá hodná??
Ahoj, troufám si reagovat, náš Maxík byl ještě větší 4260g a taky 52 a taky jsem si užila, takže Tě plně chápu…malému bude 6 měsíců a teprve se porodem způsobené zdrav. problémy dávají do kupy…
Noo taky dobré…no a to chci dodat, že malý je narozený skoro o 3týdny dřív..takže kdyby byl v termínu, tak se děsím, kolik by měl
já naštěstí zdravotně už dobre, akorat me bolí dost kostrč, takže vstavam ze židle jak nějaký duchodce ![]()
@bbetty a první měl kolik?? no a to se říká, že druhý porod je „brnkačka“
![]()
@evaborka : a ty bylis kde presne?
Ale joo, mala je hodna. Sem tam ji trapi zoubky jak ji pomalu rostou, ale jinak v pohode. Je strašně čilá, má se moc k světu
je zvykla furt na lidi kolem sebe. Toz jinak to jste taky byli velici, jak betynka
Jinak fakt, ty prikrmy, to uz bude jina. Ted je to takove na prd. Jako nevadi mi to, furt lepsi, nez davat UM, nejdriv ohrit, tak schladit a teprve muzes dat malemu, takhle vystrcis prso na male a je pokoj
ma to sve pro a proti.. @bbetty : ja uz jsem zcela zahojena
šili mě snah pul hodiny, ale nedokazali mi rict, kolik mam stehu, toz nevim. Jinak krome unavy - tak jako snad kazda a extremni vypadavani vlasu z porodu, jsem v pohode
![]()
První kluk měl 3600g, porod byl sice zdlouhavý, ale ten závěr nedal tolik zabrat a stehů bylo poskrovnu.
Já bydlím ve Zlíně na Bartošce, to je přímo naproti nemocnice
takže do porodnice jsem to měla fakt kousek
jj máš pravdu, UM je fakt naprd, ani bych to neuměla nachystat
no každy porod je fakt jiný, ale stejně si myslím, že vždycky hrozný
a ty máš @Pipiii první dítě?
Jo no, porode není zrovna tresnicka na dortu
Ano mam teprve prvni
Tak to mas fajn, kousek od nemocnice, co vic si prat
![]()
Jojo, mohla jsem dojit k porodu i pěšky
teď zas řešim, že malý moc nepřibírá, asi jen cca 300g za 14 dní, dr. me rikala, že je to v normě, ale příjde mi to málo, na to že kojím furt
tak nevim, jestli mám málo mléka nebo kde je problém
![]()
Evi, to je naproto v pořádku taková váha
To ti můžu říct z vlastní zkušenosti. Dítě má minimálně z zýdne přibrat 150g, pokud je to nižší, tak potom už je to problém
Takže bud v klidu
Někdy ty mimča přiberou víc, někdy o něco míň. A doktorka určitě ví, o čem mluví
![]()