Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
má někdo z vás prosím zkušenosti s Mamma pads? Je to silikonová prsní vložka. Používá se místo jednorázových. Já mám těch jednorázových docela spotřebu, takže mi to přijde jako dobrý nápad a ušetření peněz, ale nevím zda to opravdu funguje.
Na netu píšou:
tady je odkaz
http://www.theraline.cz/…ads-448.html
a zkoušela jsi vytvořit nějaký ten mírný stisk prsu, aby se spouštěcí reflex zastavil? Já si totiž nedokážu představit, že by nějaký tlak zabránil té povodni, co jsem vždycky vytvořila ![]()
No právě mě to není jasné jak to může fungovat. Já odsávám MM a při odsávání jednoho prsu odchytám z druhého prsa stejné smožství do kelímku, takže např. 100 ml odsaju a současně 90 ml odteče z druhého prsa! A venku ani nemluvím, už jsem měla párkrát mokré triko:-) Takže pokud by to fugovalo tak by to bylo super.
miska7 píše:
Ahoj,
má někdo z vás prosím zkušenosti s Mamma pads? Je to silikonová prsní vložka. Používá se místo jednorázových. Já mám těch jednorázových docela spotřebu, takže mi to přijde jako dobrý nápad a ušetření peněz, ale nevím zda to opravdu funguje.Na netu píšou:
tady je odkaz
- prakticky neviditelná prsní vložka
- konečně můžete spát zase bez podprsenky
- prakticky neviditelné pod šaty
- pohodlné a nesavé
- letní tip: Ideální pro plavání
http://www.theraline.cz/…ads-448.html
Misko osobní zkušenost s nimi nemám, a nevím o nikom, kdo by se používal. Pročetla jsem si ten odkaz a osobně bych do nich nešla. Myslím si, že díky tomu, že mléku brání ve vytékání ven, by mohly způsobovat záněty prsu, příp. retence a zatvrdliny. Když se mléko hromadí, nepomůže ucpat mlékovod, to mléko musí ven. Nejsem si ani jistá tím, že by neprotékaly, pokud se mléko hromadí, ono si ven cestu najde, navíc, plné prso je taková bolest, že bys to dlouho nevydržela. Vezmi to z jiné stránky - při odstavování se už dnes nedoporučuje stahování prsou, protože je tam riziko vytvoření zatvrdlin. Takže já osobně bych je nikomu nedoporučila, vidím v tom víc zdravotních rizik, než přínosu.
Ad vložky do podprsenky - já měla taky ohromnou spotřebu, a vyplatilo se mi investovat do vložek od Chicca, mají gelovou náplň. Ty jediné mi neprotekly, zatímco ty klasické, jakákolik značka, mi protekla téměř ihned. Ty od Chicca jsou dražší, a bývají k sehnání v lékárnách, ale opravdu se při nadměrné tvorbě mléka vyplatí, neprotečou a pojmou hodně.
To neznám, ale určitě to bude neprodyšný a hrozí pak zánět:(. Já používám pratelné z biobavlny a paráda.
knopi píše:miska7 píše:
Ahoj,
má někdo z vás prosím zkušenosti s Mamma pads? Je to silikonová prsní vložka. Používá se místo jednorázových. Já mám těch jednorázových docela spotřebu, takže mi to přijde jako dobrý nápad a ušetření peněz, ale nevím zda to opravdu funguje.Na netu píšou:
tady je odkaz
- prakticky neviditelná prsní vložka
- konečně můžete spát zase bez podprsenky
- prakticky neviditelné pod šaty
- pohodlné a nesavé
- letní tip: Ideální pro plavání
http://www.theraline.cz/…ads-448.htmlMisko osobní zkušenost s nimi nemám, a nevím o nikom, kdo by se používal. Pročetla jsem si ten odkaz a osobně bych do nich nešla. Myslím si, že díky tomu, že mléku brání ve vytékání ven, by mohly způsobovat záněty prsu, příp. retence a zatvrdliny. Když se mléko hromadí, nepomůže ucpat mlékovod, to mléko musí ven. Nejsem si ani jistá tím, že by neprotékaly, pokud se mléko hromadí, ono si ven cestu najde, navíc, plné prso je taková bolest, že bys to dlouho nevydržela. Vezmi to z jiné stránky - při odstavování se už dnes nedoporučuje stahování prsou, protože je tam riziko vytvoření zatvrdlin. Takže já osobně bych je nikomu nedoporučila, vidím v tom víc zdravotních rizik, než přínosu.
Ad vložky do podprsenky - já měla taky ohromnou spotřebu, a vyplatilo se mi investovat do vložek od Chicca, mají gelovou náplň. Ty jediné mi neprotekly, zatímco ty klasické, jakákolik značka, mi protekla téměř ihned. Ty od Chicca jsou dražší, a bývají k sehnání v lékárnách, ale opravdu se při nadměrné tvorbě mléka vyplatí, neprotečou a pojmou hodně.
ty od Chicca jsem si koupila zrovna v sobotu:-) ty jsou fakt super, zatím neprotekly
Hele mě se to nějak nezdá, přesně jak někdo psal, tím že brání vytékání mléka, tak si myslím že způsobí akorát zánět.
Pokud máš potřebu jednorázových, tak si kupo látkové pratelné, vždycky večer si je přepereš a uvidíš. Kamarádka třeba nosila i 2 vložky na sobě.
lleennttiillkkaa píše:
Hele mě se to nějak nezdá, přesně jak někdo psal, tím že brání vytékání mléka, tak si myslím že způsobí akorát zánět.
Pokud máš potřebu jednorázových, tak si kupo látkové pratelné, vždycky večer si je přepereš a uvidíš. Kamarádka třeba nosila i 2 vložky na sobě.
A jsou dobré ty pratelné? Jak dlouho tak vydrží?
miska7 píše:lleennttiillkkaa píše:A jsou dobré ty pratelné? Jak dlouho tak vydrží?
To nevím já s nima nemám zkušenost, ale určitě koukni tady po diskuzích nebo ti třeba ještě někdo poradí.
miska7 píše:lleennttiillkkaa píše:A jsou dobré ty pratelné? Jak dlouho tak vydrží?
Zachytávat nevydrží o nic moc dýl než ty vatové/papírové, ale protože jsou pratelné, tak je točíš pořád dokola. Já je ale nerada nosím, protože jsou pod oblečením vidět. Ty obyčejné mi nikdy vidět nebyly…
Nejlepší na neviditelnost mi přijdou ty od Johnsona. Ale je fakt, že jsou brzy mokré a to já teda žádné potoky nemám…
![]()
Já jsem si taky pořídila pratelné Ella´s house, z jedné strany měly flís, takže tak rychle neprotekly. Byla jsem s nima moc spokojená.. Tohle silikonové bych si nepořídila ![]()