Manko v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Tarena píše:
Tak kradez by mohla ohlasit jen brigadnice nebo firma.
Zakladatelka nema proc, ji ujma nevznikla a pokud to firma hlasit nechce, je to vec firmy.
Pokud okradou souseda a on nechce na policii, taky to nepujdu hlasit ja, i kdyz o tom vim.
Vždyť to není pravda. I ona má přístup do kasy, mohla to v pohodě nahlásit. Kdyby ji někdo ukradl peněženku, taky se nebude ptát na svolení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
Takže vůbec nevis, jestli ta kasa seděla přes den?
Takže to klidně bylo slovo proti slovu?
Vím, přesně vím, kolik tam bylo ráno. Prepočítávaní to bylo to první, co ráno dělám. Pak jsem prodala 3 zájezdy, z 2 placení cash a bylo tam na konci mojí směny něco málo přes 20 000. Pak nastoupila brigádnice. A platilo se jí jen to jedno Chorvatsko.
- Citovat
- Upravit
@aiwwa píše:
Vždyť to není pravda. I ona má přístup do kasy, mohla to v pohodě nahlásit. Kdyby ji někdo ukradl peněženku, taky se nebude ptát na svolení.
Ano, kdyby ji nekdo ukradl penezenku, tak to nahlási, protože je to JEJI penezenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vím, přesně vím, kolik tam bylo ráno. Prepočítávaní to bylo to první, co ráno dělám. Pak jsem prodala 3 zájezdy, z 2 placení cash a bylo tam na konci mojí směny něco málo přes 20 000. Pak nastoupila brigádnice. A platilo se jí jen to jedno Chorvatsko.
Tak ještě jednou a pomalu. Ve večerní uzávěrce byla částka správná, brigádnice potrvdila. Tys ráno přišla a v kase chybělo 13k a udělala jsi co přesně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
To jsi šikulka, že chodíš do banky. Ale to je jediné, čím se tady oháníš. Tak pokud jsi odcházela v 17:00 a je někde napsané, že v kase bylo 20 000 Kč a v 18:00 tam bylo 50 000 Kč, to řediteli není divné, že ráno tam 13 000 Kč chybělo? Předpokládám, že ty peníze byly někde zamčené. Doufám, že až ty jednou nebudeš moct z nějakého důvodu odnést pár tisícovek do banky, tak tě taky kolegyně potopí.
No takhle, já kdysi opravdu ty peníze do banky neměla čas odnést, protože mi tam seděk klient a já ho musela dovybavovat a banka byla pak zavřena. A ty peníze jsem čas odnést neměla, tak víš, co jsem udělala? Vzala si je do obálky sebou. A vložila je do banky následující den. jak lehké. Prostě větší částku jen tak někde nenechám. Přeci za ty peníze ručím.
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše:
Tak ještě jednou a pomalu. Ve večerní uzávěrce byla částka správná, brigádnice potrvdila. Tys ráno přišla a v kase chybělo 13k a udělala jsi co přesně?
Hned to nahlásila šéfovi, co se zjistilo, zeptala se kolegyň na provizi, jestli o něčem nevědí, pořádně se všude podívala, i pod kasu, ale nikde nic zapadlé nebylo, nikdo o ničem nevěděl, pak přišla ta druhá kolegyně a snad jakoby věděla, že peníze chybi a taky kolik. A šéf řekl, že zavolá brigádnici a a s ní a se mnou to projedná.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No takhle, já kdysi opravdu ty peníze do banky neměla čas odnést, protože mi tam seděk klient a já ho musela dovybavovat a banka byla pak zavřena. A ty peníze jsem čas odnést neměla, tak víš, co jsem udělala? Vzala si je do obálky sebou. A vložila je do banky následující den. jak lehké. Prostě větší částku jen tak někde nenechám. Přeci za ty peníze ručím.
A když ti tu obálku někdo ukrade cestou domů, tak taky budeš v háji a ještě víc, protože si firemní prachy nosiš domů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hned to nahlásila šéfovi, co se zjistilo, zeptala se kolegyň na provizi, jestli o něčem nevědí, pořádně se všude podívala, i pod kasu, ale nikde nic zapadlé nebylo, nikdo o ničem nevěděl, pak přišla ta druhá kolegyně a snad jakoby věděla, že peníze chybi a taky kolik. A šéf řekl, že zavolá brigádnici a a s ní a se mnou to projedná.
A uvědomuješ si, jak nesmyslně se zachoval? Ty peníze nechyběly ani tobě, ani jí. Zmizely evidentně přes noc. Ano, ona je měla odnést do banky, na druhou stranu nikde nemáte jasně stanoveno, s jakou částkou do banky MUSÍ nebo naopak nemusí, takže to nebyla její povinnost. Takže on logicky měl krádež hlásit (což neudělal a trochu bych se obávala, zda to náhodou není proto, že v tom má prsty on sám). A pokud měl někoho pokutovat, tak vás obě dvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No a můžeš nějak vůbec dokázat, že tam těch 20 000 bylo? Nebo je to slovo proti slovu? Může brigádnice skutečně dokázat, že večer tam ty peníze měla? Nebo je to taky slovo proti slovu? Mohlo se stát, že vám během nepozornosti do kasy sáhnul zákazník? Mohlo se stát, že jste to některá špatně spočítala? Pokud není oficiální záznam kdy a zda tam ta částka fakt fyzicky byla, kamery nemáte… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy přesně nechápu, co dělají ty kolegyně „z provizí“ a jak mají přístup do vaší kanceláře, ale klidně to mohla šlohnout některá z nich, vi, kde máte peníze, ví, jak to tam v kanceláři chodí. Zkusila to a vyšlo ji to, příště to nejspíš zkusí znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
A uvědomuješ si, jak nesmyslně se zachoval? Ty peníze nechyběly ani tobě, ani jí. Zmizely evidentně přes noc. Ano, ona je měla odnést do banky, na druhou stranu nikde nemáte jasně stanoveno, s jakou částkou do banky MUSÍ nebo naopak nemusí, takže to nebyla její povinnost. Takže on logicky měl krádež hlásit (což neudělal a trochu bych se obávala, zda to náhodou není proto, že v tom má prsty on sám). A pokud měl někoho pokutovat, tak vás obě dvě
Za co chces porad pokutovat obe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Za co chces porad pokutovat obe?
Byly jediné, které měly do kasy přístup od poslední uzávěrky
A když je to slovo proti slovu, měly by nést hmotnou zodpovědnost obě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
A když ti tu obálku někdo ukrade cestou domů, tak taky budeš v háji a ještě víc, protože si firemní prachy nosiš domů
To se mi nestalo, jako ano, stát se může leccos, ale nestává se tak často. Navíc všude bylo plno lidí, nosím batoh na zádech, kde mám peníze na zádech, tak lehké okradnout není. A rozhodné se netvářím ustráchaně, nebo nejistě. Jeden pán z jednoho podniku chodil taky do banky odnášet tržbu a nosil kufřík omotaný nějakým řetězem, to úplně lákal zloděje. A stalo se to taky jen jednou, není to pravidlo.
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše:
Byly jediné, které měly do kasy přístup od poslední uzávěrkyA když je to slovo proti slovu, měly by nést hmotnou zodpovědnost obě
Pokud sedela brigadnici kasa vecer, tak zakladatelka je z toho venku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak přes letní sezonu bude chodit víc lidí na brigádu, jestli budu mít čas chodit do banky, to není tvoje starost. Ale celkem se těším, až ta kolegyně odejde. Alespoň až se něco stane, tak viník bude jasný. A já vůbec nemám problém s tím přiznat si vinu. A navíc - mám kasu osobní, od které mám klíč jen já. To jsem řekla i vedení a vedení řeklo, že dobrý nápad, pokud si budu jistější, ať to tak mám. Protože si vemte situaci - je letní sezona v plném proudu, prodávají se poslední last minute, do toho se řeší storna, pozdější nebo dřívější časy letů na dovolenou, budeme tam třeba i 3, protože na léto se budou přijímat bridágnící a budeme pořád brát peníze, vydávat a kde by byl čas a kapacita si pořád tu pokladnu předávat a podepisovat, vždyť to snad ani nejde. Proto si to pořeším takhle.