Manko v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1129
29.2.24 12:32

Brigádnici se nedivím, že dala výpověď. Postupu vedení se divím velmi, je to zvláštní. Jsi tam podle všeho krátce, když jsi ve zkušební době, takže poměry ve firmě až tak neznáš. Odchodem "podezřelé " kolegyně bych se moc neuklidňovala, klidně to mohla být ta "holka z provizí ", nebo kdokoliv jiný, kdo má přístup. Vzhledem k přístupu vedení, možná i od tamtud, kdoví, jak to tam chodí, ty jsi tam krátce, kolegyně mizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.24 12:35
@kocourGarfield píše:
Co chceš psát adminovi? Že na Tebe padne podezření je snad logické taky ne? Jak my máme vědět a věřit Ti, že by jsi neukradla ani žvýkačky?

No hlavně takové ty, o 6500 korun jsem si přilepšila, dají nám to napůl s brigádnicí..jako házet tady špínu na někoho, koho dotyčnáú/ý vůbec nezná, to je vrchol všeho. Možná je tím známá ona, podle heslo:,,Zloděj křičí chytejte zloděje." Já mám taky typ, kdo to mohl být, ale nemůžu nic, protože nemám nejmenší důkazy, nemám nic, jen si myslím. A myslet si můžu i to, že to udělalo osazenství emimina.
Pak tady zaznělo, jestli mi není líto, že byla bita brigádnice. Trochu jo, ale tak co jí bránilo ty peníze do banky zanést? Měla na to právo, měla možnost. To, že pospíchala do školy je sice hezké, ale taky mi jednou jel domů dobrý spoj, ale já do té banky šla, protože v kase bylo víc jak 100 000, no tak to tam nenechám. Taky se nic neztratilo. Anebo se mám s ní rozdělit a zacvakat 1500 korun? já jsem uznalá, ale v tomto případě nevím proč.

• Citovat
  • Upravit
35582
29.2.24 12:36

Takže místo aby se to řádně prošetřilo tak to odskakala brigádnice. S takový vedením tě nečeká nic moc dobrýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
29.2.24 12:38
@Anonymní píše:
No hlavně takové ty, o 6500 korun jsem si přilepšila, dají nám to napůl s brigádnicí..jako házet tady špínu na někoho, koho dotyčnáú/ý vůbec nezná, to je vrchol všeho. Možná je tím známá ona, podle heslo:,,Zloděj křičí chytejte zloděje." Já mám taky typ, kdo to mohl být, ale nemůžu nic, protože nemám nejmenší důkazy, nemám nic, jen si myslím. A myslet si můžu i to, že to udělalo osazenství emimina.
Pak tady zaznělo, jestli mi není líto, že byla bita brigádnice. Trochu jo, ale tak co jí bránilo ty peníze do banky zanést? Měla na to právo, měla možnost. To, že pospíchala do školy je sice hezké, ale taky mi jednou jel domů dobrý spoj, ale já do té banky šla, protože v kase bylo víc jak 100 000, no tak to tam nenechám. Taky se nic neztratilo. Anebo se mám s ní rozdělit a zacvakat 1500 korun? já jsem uznalá,ale v tomto případě nevím proč.

Protože jste ten den byly v práci jen vy dvě. Stejně, jako ona nemá důkaz, že ty peníze ukradla, ty nemáš důkaz, že jsi tam nechávala v pokladně 20 tisíc. Takovou kolegyni, jako jsi ty, bych vyloženě chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 12:41

Na tvém místě bych ukončila pracovní poměr. Se stylem, jakým se tam (ne)vede účetnictví, kdo všechno má přístup do prodejny a k jediné kase, jak se určuje, kdy kdo má chodit do banky atd. tě za chvíli čeká mnohem větší průšvih, než nějakých 13k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.24 12:42
@BohunkaP píše:
Takže brigádnice odchází s pocitem, že sice udělala chybu, ale že ty peníze jsi mohla úplně klidně ukrást ty (že tam třeba mohlo být o třináct tisíc míň už hned poté, co jsi ty odešla z práce).

Vyřešili jste to všichni skvěle - svezli jste se po nejslabším článku. Ty nemusíš platit nic, kolegyně taky ne, firma si to odepíše jako škodu a hotovo :roll:

Kdybys v sobě měla jen špetku slušnosti, zaplatíš ty 3 tisíce s dotyčnou brigádnicí napůl a pak buď mažeš na policii nebo dáváš výpověď. Ale ono se to vyřešilo a tebe se to nedotklo, to je hlavní… že? :roll: Že se nestydíš…

Nestydím se vůbec, navíc. Já ty peníze neukradla, protože moje milá zlatá, na konci každého dne se dělá denní uzávěrka, kde je vidět výsledek - to znamená, kolik peněz je aktuálně v kase. Brigádnice alespoň to stihla udělat a a přepočítat si a bylo tam 50 000 a pár drobných. Dá se dohledat, kolik peněz tam bylo v pondělí ráno, pohyby - kupování dovolených, to si bralo v úterý vedení sebou pro kontrolu. A já opravdu nevím, proč bych se já s ní měla dělit. Měla právo jít do banky? Měla. Držel ji někdo za nohy, aby tam nešla? Nedržel. Zakázal jí to někdo? Nezakázala. Tak já sakra nevím, proč bych já doplácela na to, že někdo studuje na vysoké škole (považte, jediná je v republice), tak si všichni do pozoru. Opravdu já nevidím důvod.

• Citovat
  • Upravit
22001
29.2.24 12:43
@Anonymní píše:
Pak tady zaznělo, jestli mi není líto, že byla bita brigádnice. Trochu jo, ale tak co jí bránilo ty peníze do banky zanést? Měla na to právo, měla možnost. To, že pospíchala do školy je sice hezké, ale taky mi jednou jel domů dobrý spoj, ale já do té banky šla, protože v kase bylo víc jak 100 000, no tak to tam nenechám. Taky se nic neztratilo. Anebo se mám s ní rozdělit a zacvakat 1500 korun? já jsem uznalá, ale v tomto případě nevím proč.

Udělala jsi úplně stejnou chybu jako ona - zachovala ses nezodpovědně. A chovala ses tak dlouhodobě, protože i kdybyste to neměly nařízené od vedení, měly jste si kasu přepočítávat společně samy, z vlastní iniciativy, aby k takové situaci vůbec nemohlo dojít.

Ty nemůžeš dokázat, kolik v pokladně bylo, než jsi odešla - ona nemůže dokázat, kolik do ní za tu hodinu vložila a kolik v ní po jejím odchodu zůstalo (plus neodnesla obnos do banky, což ale její povinnost oficiálně vlastně vůbec není).

Jak jsem psala - nechat postih plně na ní, to by ses měla setsakramentsky stydět… (!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10831
29.2.24 12:44
@Anonymní píše:
Nestydím se vůbec, navíc. Já ty peníze neukradla, protože moje milá zlatá, na konci každého dne se dělá denní uzávěrka, kde je vidět výsledek - to znamená, kolik peněz je aktuálně v kase. Brigádnice alespoň to stihla udělat a a přepočítat si a bylo tam 50 000 a pár drobných. Dá se dohledat, kolik peněz tam bylo v pondělí ráno, pohyby - kupování dovolených, to si bralo v úterý vedení sebou pro kontrolu. A já opravdu nevím, proč bych se já s ní měla dělit. Měla právo jít do banky? Měla. Držel ji někdo za nohy, aby tam nešla? Nedržel. Zakázal jí to někdo? Nezakázala. Tak já sakra nevím, proč bych já doplácela na to, že někdo studuje na vysoké škole (považte, jediná je v republice), tak si všichni do pozoru. Opravdu já nevidím důvod.

Takze vecer kasa sedela a penize zmizely az pote co se udelala kasa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 12:44
@Anonymní píše:
Nestydím se vůbec, navíc. Já ty peníze neukradla, protože moje milá zlatá, na konci každého dne se dělá denní uzávěrka, kde je vidět výsledek - to znamená, kolik peněz je aktuálně v kase. Brigádnice alespoň to stihla udělat a a přepočítat si a bylo tam 50 000 a pár drobných. Dá se dohledat, kolik peněz tam bylo v pondělí ráno, pohyby - kupování dovolených, to si bralo v úterý vedení sebou pro kontrolu. A já opravdu nevím, proč bych se já s ní měla dělit. Měla právo jít do banky? Měla. Držel ji někdo za nohy, aby tam nešla? Nedržel. Zakázal jí to někdo? Nezakázala. Tak já sakra nevím, proč bych já doplácela na to, že někdo studuje na vysoké škole (považte, jediná je v republice), tak si všichni do pozoru. Opravdu já nevidím důvod.

Počkej počkej počkej, to ale totálně mění situaci a píšeš něco jiného, než na začátku. Pokud tedy brigádnice udělala uzávěrku, ta seděla, a do rána peníze zmizely, tak je asi úplně jasné, že se to musí vyšetřit ne? Takže pěkně zjistit, kdy kdo kódoval prodejnu, sehnat kamerové záznamy třeba z té banky naproti, jistě snímá i okolí. Tohle všechno PČR vyřeší. Z nějakého záhadného důvodu to ale nikdo z vás hlásit nechce. Nabízí se otázka, proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
29.2.24 12:46
@Anonymní píše:
A já opravdu nevím, proč bych se já s ní měla dělit. Měla právo jít do banky? Měla. Držel ji někdo za nohy, aby tam nešla? Nedržel. Zakázal jí to někdo? Nezakázala. Tak já sakra nevím, proč bych já doplácela na to, že někdo studuje na vysoké škole (považte, jediná je v republice), tak si všichni do pozoru. Opravdu já nevidím důvod.

Samozřejmě. Ono téměř vždycky stačí jen chvilku počkat a člověk se vybarví v plné kráse…viď?

Ale však jo, jen si to užij. S tímhle přístupem (v kombinaci s přístupem vašeho vedení) na to dříve či později dojedeš (a možná mnohem ošklivěji než ta obětovaná brigádnice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Cullenova píše:
Protože jste ten den byly v práci jen vy dvě. Stejně, jako ona nemá důkaz, že ty peníze ukradla, ty nemáš důkaz, že jsi tam nechávala v pokladně 20 tisíc. Takovou kolegyni, jako jsi ty, bych vyloženě chtěla.

Ale ona ví, že po mém odchodu tam bylo 20 000 a pár drobných, podle denních uzávěrek se to dá dohledat, kdy a kolik tam bylo peněz, já si dodnes pamatuji, že jsem prodala 3 zájezdy, 2 se platilo cash, jeden na fakturu. Ona vybírala zálohu 30 000 za Chorvatsko, takže 50 000 a něco, počty sedí, ale ráno to nesedělo. Denní uzávěrka za pondělí to dosvědčila. Jen do odnesení do banky tam chybělo. A já na rozdíl od ní do banky chodím. Šéf sám řekl, že se diví, pokud někdo nechá velký obnost v kanceláři.

• Citovat
  • Upravit
5656
@Anonymní píše:
Nestydím se vůbec, navíc. Já ty peníze neukradla, protože moje milá zlatá, na konci každého dne se dělá denní uzávěrka, kde je vidět výsledek- to znamená, kolik peněz je aktuálně v kase. Brigádnice alespoň to stihla udělat a a přepočítat si a bylo tam 50 000 a pár drobných. Dá se dohledat, kolik peněz tam bylo v pondělí ráno, pohyby - kupování dovolených, to si bralo v úterý vedení sebou pro kontrolu. A já opravdu nevím, proč bych se já s ní měla dělit. Měla právo jít do banky? Měla. Držel ji někdo za nohy, aby tam nešla? Nedržel. Zakázal jí to někdo? Nezakázala. Tak já sakra nevím, proč bych já doplácela na to, že někdo studuje na vysoké škole (považte, jediná je v republice), tak si všichni do pozoru. Opravdu já nevidím důvod.

Vždyť celou dobu píšeš, že uzávěrky kasy neděláte a nikde peníze neevidujete. Tak jak to, že najednou ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 12:47

Fakticky ty peníze mohl ukrást v noci kdokoli z lidí, co mají do prodejny přístup. Šéf, ty, kolegyně, brigádnice, ženská s provizí, uklízečka atd. A jelikož i já osobně bych chtěla vědět, kdo to byl, klidně bych se domluvila s brigádnicí a na tu policii bychom to spolu nahlásily. Nedělej mrtvého brouka. Třeba tam krade šéf a příště nestihneš valit bulvy, až tobě bude chybět x desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10831
29.2.24 12:49
@Cullenova píše:
Vždyť celou dobu píšeš, že uzávěrky kasy neděláte a nikde peníze neevidujete. Tak jak to, že najednou ano?

Ja to pochopila tak, ze behem dne si kasu nepredavaji, ale vecer se dela. Proto se zjistilo to manko druhy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
29.2.24 12:50
@Anonymní píše:
Ale ona ví, že po mém odchodu tam bylo 20 000 a pár drobných, podle denních uzávěrek se to dá dohledat, kdy a kolik tam bylo peněz, já si dodnes pamatuji, že jsem prodala 3 zájezdy, 2 se platilo cash, jeden na fakturu. Ona vybírala zálohu 30 000 za Chorvatsko, takže 50 000 a něco, počty sedí, ale ráno to nesedělo. Denní uzávěrka za pondělí to dosvědčila. Jen do odnesení do banky tam chybělo. A já na rozdíl od ní do banky chodím. Šéf sám řekl, že se diví, pokud někdo nechá velký obnost v kanceláři.

To jsi šikulka, že chodíš do banky. Ale to je jediné, čím se tady oháníš. Tak pokud jsi odcházela v 17:00 a je někde napsané, že v kase bylo 20 000 Kč a v 18:00 tam bylo 50 000 Kč, to řediteli není divné, že ráno tam 13 000 Kč chybělo? Předpokládám, že ty peníze byly někde zamčené. Doufám, že až ty jednou nebudeš moct z nějakého důvodu odnést pár tisícovek do banky, tak tě taky kolegyně potopí :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat