Manko v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ono nemusi byt k vam, treba nekde na rohu. Otazka je, zda by to chtel nekdo prochazet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo, tak to je mazec. Ta kolegyně se podle tvého popisu chovala fakt podezřele. Jsem zvědavá jak se vám to povede vyřešit se šefem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háčkuji se, ať vím, jak to dopadne.
Taky mám na starosti pokladnu. Ke klíči má přístup i vedoucí. Peníze vždy v pořádku. Jen maximálně prohozené - mám dvě pokladny. Zpravidla to má na svědomí vedoucí. V jedné je víc peněz a lépe se vrací. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaludova píše:
Tyjo, tak to je mazec. Ta kolegyně se podle tvého popisu chovala fakt podezřele. Jsem zvědavá jak se vám to povede vyřešit se šefem… [/citace
Nutno dodat, že ta druhá kolegyně je ve výpovědní lhůtě, ale odchází z vlastní vůle, chce. Bude rozbíhat podnikání, psychologické poradenství nebo tak něco. Ale to asi nesouvisí, nebo je jí jedno? nevím
- Citovat
- Upravit
Jestli to chápu správně, tak u vás nejsou žádné kamery, prostor se nekóduje, kasa je volně dostupná. Takže kdokoliv z vás si tam v podstatě uprostřed noci muže přijít a vzít peníze? To je teda systém pěkně na xxxxx.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Vždycky když jsem někomu předávala kasu, tak jsem ji obě přepočítaly a podepsaly. Nestalo se, že by něco chybělo. Nikdy bych to nedělala jinak.
Ještě, u nás nic jako oficiální předávání kasy neexistuje. Brigádnice tam přišla kolem 14:00 hodiny, pak přišlo pár lidí udělat si cenovou nabídku, koupit si zájezd, kasu máme jednu, žádné předání neproběhlo, to je to. Máme jednu společnou kasu a tam peníze dáváme a z ní vydáváme. A já včera měla tři prodeje, z toho dva lidé platili zálohu cash. Jeden chtěl vystavit fakturu.
- Citovat
- Upravit
@ritterqa píše:
Jestli to chápu správně, tak u vás nejsou žádné kamery, prostor se nekóduje, kasa je volně dostupná. Takže kdokoliv z vás si tam v podstatě uprostřed noci muže přijít a vzít peníze? To je teda systém pěkně na xxxxx.
Jo, teď vidím, že je to hodně naprd. Ale já vždy, pokud je tam víc než 10 000 do té banky jdu a peníze tam odnesu. Na peníze jsem hodně opatrná. Na své, i na svěřené.
- Citovat
- Upravit
@ritterqa píše:
Takhle, prostor se kóduje, ale každá z nás kód zná i jeho fungování. Při vstupu do kancelářského prostoru se musí do 3 minut zadat kód, jinak se spustí alarm. Rovněž v té místonosti musí být jen jeden člověk, který kód zadává. Kolikkrát jsem zadávala kód a kolegyně z provizí stála venku u příchodu nebo naopak.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takhle, prostor se kóduje, ale každá z nás kód zná i jeho fungování. Při vstupu do kancelářského prostoru se musí do 3 minut zadat kód, jinak se spustí alarm. Rovněž v té místonosti musí být jen jeden člověk, který kód zadává. Kolikkrát jsem zadávala kód a kolegyně z provizí stála venku u příchodu nebo naopak.
A ten system neuchovava data? Kdy tam nekdo vstoupil?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě, u nás nic jako oficiální předávání kasy neexistuje. Brigádnice tam přišla kolem 14:00 hodiny, pak přišlo pár lidí udělat si cenovou nabídku, koupit si zájezd, kasu máme jednu, žádné předání neproběhlo, to je to. Máme jednu společnou kasu a tam peníze dáváme a z ní vydáváme. A já včera měla tři prodeje, z toho dva lidé platili zálohu cash. Jeden chtěl vystavit fakturu.
Tak v takovým případě bych nepodepsala hmotku ani náhodou. ![]()
No dej vědět jak to dopadlo. A řekla bych šéfovi, že to vedení kasy se změní, jinak za to odmitas mít zodpovědnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A brigádnice ty peníze před odchodem počítala? Ještě pochopím, že spěchala a neodnesla je do banky, budiž. Ale na konci směny snad musela přepočítat, kolik je v pokladně, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
A brigádnice ty peníze před odchodem počítala? Ještě pochopím, že spěchala a neodnesla je do banky, budiž. Ale na konci směny snad musela přepočítat, kolik je v pokladně, ne?
Snad počítala, to je snad samozřejmost. Zeptáme se jí, až dorazí. Snad si bude pamatovat, kolik tam tak zhruba bylo. 13 000 není 13 korun.
- Citovat
- Upravit
Pokud je to celé pravda, tak proč by ta kolegyně na sebe upozorňovala tím, že jde po pokladně? O zákaznících z předešlého dne jako vůbec nevěděla ne? Jak se o nich ( případně tedy neodnesení peněz dozvěděla)? A zrovna ten den po… divný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobře, ale přece se nemůže někdo jen tak rozhodnout, že o půlnoci půjde do práce, ne?
U nás kdybych o půlnoci začala kodovat, což je mimo pracovní dobu, tak se to někde projeví a budou pak zjišťovat co se stalo.
A u vás má banka otevřeno třeba do sedmi? Když píšeš, že brigádnice měla odnést peníze do banky. Teoreticky jsi mohla jit i ty sama po práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, poraďte. Prosím anonym, citlivé info a informace o práci. Pracuji druhý měsíc v cestovní kanceláři. Mám ještě jednu kolegyni, pracujeme nejčastěji spolu obě a dochází jedna studentka na brigády.
Včera jsem poprvé byla v práci sama, protože kolegyně nemohla, až pak v odpoledních hodinách dorazila brigádnice. Byl to den jako každý jiný, lidé chodili, ale nebylo jich až tak moc. U nás je systém takový, že kancelář se otvře ráno v 8.00 a dotyčný pracuje do 17:00 a druhá holka přijde na 9.00 a odejde v 18.00. Včera jsem byla od 8.00 do 17.00. Tu další hodinu tam byla studentka. Já nechci svalovat vinu na ni, ale při odchodu z práce jsem se ve dveřích potkal s lidmi, kteří si šli koupit dovolenou. Ráno mi jedna paní od nich volala a chtěla další informace o hotelu a řekla, že večer přijdou. Dnes ráno přijdu zase na 8.00 do práce a podle účtarny včera platili zálohu za dovolenou 30 000 a v kase mi chybí téměř 13 000. Nechápu. Já když odcházela, tak tam mohlo být 20 000, pak platili oni, okamžitě jsem volala brigádnici, proč neodnesla peníze do banky, jak bývá zvykem, pokud je vyšší hotovost, ale ona žije svojí školou a prý pospíchala na seminář a nestihla by začátek, ale to není můj problém. Ona je placena za práci a ne za studium. Ať si určí priority, buď práce nebo studium. A teď jedna perlička. Ta druhá kolegyně přišla do práce před devátou, hned se hnala ke kase a vítězoslávně mi oznamovala, že mi tam chybí 13 000. Jakoby šla na jistotu, jakoby se na chystala. Mám takové podezření, asi paranoidní, ale co když ona je ta škodná? Má klíče od kanceláře jako každý, zná všechny přístupy, kamery tady nejsou, bydlí blízko, klidně v noci mohla přijít, protože přišla a hned ke kase, to se mi opravdu nezdá. A navíc, já se jí ptám, co by udělala ona a ona se smála a řekla, že co asi, ať to zaplatím a mám klid, ne. Ale já si chyby vědoma nejsem. Nikdy v práci jsem manko neměla. Možná 2 či 3 koruny, co to je, ale taková suma? Platit nebudu, slečna studentka to mohla odnést do banky a neudělala tak. Šéf nám říká, ať do odnášíme a necháme si jen tak 3000 v drobných na vydávání. Dnes přijde, tak jsem zvědavá, ale po tomhle si já zakládám svou pokladnu. Kolegyně se na moje vyhlášení tvářila velmi kysele až pohrdavě, že to je teda úroveň, ona tady včera nebyla, takže je z obliga, lítám v tom já. Já se nemůžu zbavit pocitu, že v tom má prsty. Že si brigádnice neplnila svoje úkoly, to je taky jasná věc. A ještě mi řekla, že ona rozhodně nic hradit nebude.
Chování kolegyně zní podezřele, ale nekontaktovala ji dotyčná brigádnice, takže o tom věděla už před příchodem do práce? Zase na druhou stranu, pokud je zvykem odnášet peníze po zavíračce do banky, těžko mohla kolegyně vědět, že to brigádnice neudělala
Možná kolegyně patří k těm, kdo se vyžívají v cizím neštěstí ![]()
- Citovat
- Upravit